Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

і. Посилання вказує на клітинку або діапазон клітинок аркуша які потрібно використовувати у формулі.html

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Створення і редагування формул Excel 

Формули являють собою вирази, за якими виконуються обчислення. Формула завжди починається зі знака рівності (=). Формула може включати функції, посилання, оператори та константи. 
Функція - стандартна формула, яка забезпечує виконання певних дій над значеннями, виступаючими в якості аргументів. Функції дозволяють спростити формули, особливо якщо вони довгі або складні. 
Посилання вказує на клітинку або діапазон клітинок аркуша, які потрібно використовувати у формулі. Можна задавати посилання на комірки інших аркушів тієї ж книги і на інші книги. Посилання на комірки інших книг називаються зв'язками. 
Оператором називають знак або символ, що задає тип обчислення у формулі. Існують математичні, логічні оператори, оператори порівняння та посилань. 
Константою називають постійне (не обчислюється) значення. Формула і результат обчислення формули константами не є. 
Введення формул з клавіатури

Формули можна вводити з використанням клавіатури і миші. З використанням клавіатури вводять оператори (знаки дій), константи (переважно числа) і, іноді, функції. З використанням миші виділяють осередку, що включаються в формулу. Адреси осередків (посилання) також можна вводити з клавіатури, обов'язково в англійській розкладці. 

При введенні з клавіатури формула відображається як в рядку формул, так і безпосередньо у клітинці. Осередки, використані у формулі, виділені кольоровою рамкою, а посилання на ці клітинки у формулі - шрифтом того ж кольору. 
Для підтвердження введення формули у комірку слід натиснути клавішу клавіатури Enter або натиснути кнопку Введення (зелена галочка) у рядку формул. 
Створення формул з використанням майстра функцій

Функції використовуються не тільки для безпосередніх обчислень, але і для перетворення чисел, наприклад для округлення, для пошуку значень, порівняння .
Для створення формул з функціями зазвичай використовують майстер функцій, але при бажанні функції можна вводити і з клавіатури. 
Для створення формули слід виділити вічко і натиснути кнопку ^ Вставка функції в рядку формул. Можна також натиснути комбінацію клавіш клавіатуриShift + F3. 
У діалоговому вікні Майстер функцій: крок 1 з 2  списку, Категорія необхідно вибрати категорію функції, потім в списку Виберіть функціюслід вибрати функцію і натиснути кнопку ОК або двічі клацнути лівою кнопкою миші по назві вибраної функції. 
Наприклад, для округлення числа слід вибрати категорію Математичні, а функцію  ОКРУГЛ. 
Якщо назву потрібної функції невідомо, можна спробувати знайти її за ключовими словами. Для цього після запуску майстра функцій в полі Пошук функції діалогового вікна Майстер функцій: крок 1 з слід ввести зразкову зміст шуканої функції і натиснути кнопку Знайти.
Знайдені функції будуть відображені в списку ^ Виберіть функцію. Виділивши назву функції, в нижній частині діалогового вікна можна побачити її короткий опис. Для отримання більш детальної довідки про функції слід клацнути по посиланню Довідка по цієї функції. 
Після вибору функції з'являється діалогове вікно ^ Аргументи функції .В поля аргументів діалогового вікна слід ввести аргументи функції. Аргументами можуть бути посилання на комірки, числа, текст, логічні вирази і т. д. Вид діалогового вікна Аргументи функції, кількість і характер аргументів залежать від використовуваної функції. 
Посилання на комірки можна вводити з клавіатури, але зручніше користуватися виділенням осередків мишею. Для цього слід поставити курсор у відповідне поле, а на аркуші виділити необхідну комірку або діапазон комірок. Для зручності виділення комірок на аркуші діалогове вікно Аргументи функції можна зрушити або згорнути. Аргументи на поля можна вводити в будь-якому порядку. 
В якості підказки в діалоговому вікні відображається призначення функції, а в нижній частині вікна відображається опис аргументу, в поле якого в даний момент знаходиться курсор. Слід мати на увазі, що деякі функції не мають аргументів. 
По закінченні створення функції слід натиснути кнопку ОК або клавішу клавіатури Enter. 
Створення формул з використанням кнопки Автосума

функція. Для швидкого виконання деяких дій із застосуванням функцій без запуску майстра функцій можна використовувати кнопку Автосума панелі інструментівСтандартна. 
Для обчислення суми чисел у комірках, розташованих безперервно в одному стовпці або одному рядку, достатньо виділити комірку нижче або правіше сумміруемих діапазону і натиснути кнопку Автосума. 
Для підтвердження введення формули слід натиснути клавішу клавіатури ^ Enter або ще раз натиснути кнопку Автосума. 
Для того щоб підсумувати вміст довільно розташованих осередків, слід виділити клітинку, в якій має бути обчислена сума, натиснути на кнопку Автосума в панелі інструментів Стандартна, а потім на аркуші виділити підсумовувані осередку та / або діапазони клітинок. Для підтвердження введення формули слід натиснути клавішу клавіатури Enter або ще раз натиснути кнопку Автосума. 
Крім обчислення суми кнопку Автосума можна використовувати при обчисленні середнього значення, визначення кількості числових значень, знаходження максимального та мінімального значень. У цьому випадку необхідно натиснути по стрілці в правій частині кнопки і вибрати необхідну дію: 
Середнє - розрахунок середнього арифметичного; 

Число - визначення кількості чисельних значень; 

Максимум - знаходження максимального значення; 
Мінімум - знаходження мінімального значення. 

Переміщення і копіювання формул

Переміщати і копіювати осередки з формулами можна точно так само, як і осередки з текстовими або числовими значеннями. 
Крім того, при копіюванні вічок з формулами можна користуватися можливостями спеціальної вставки. Це дозволяє копіювати тільки формулу без копіювання формату комірки. 
Для копіювання формули слід виділити вічко, що містить формулу, і скопіювати її в буфер обміну. Потім необхідно виділити клітинку або область комірок, в які копіюється формула, натиснути по стрілці в правій частині кнопки Вставити панелі інструментів Стандартна і в меню вибрати команду Формули.  
При переміщенні комірки з формулою містяться у формулі посилання не змінюються. При копіюванні формули посилання на комірки можуть змінюватися в залежності від їх типу (відносні або абсолютні). 

Використання посилань у формулах

Посилання на комірки інших аркушів і книг
Якщо при створенні формули потрібно використовувати посилання на комірки інших аркушів і книг, слід перейти на інший аркуш поточної книги або в іншу книгу і виділити там необхідну осередок.

Відносні й абсолютні посилання

За замовчуванням посилання на комірки у формулах відносні, тобто адреса комірки визначається на основі розташування цієї комірки щодо вічка з формулою. При копіюванні комірки з формулою відносне посилання автоматично змінюється. Саме можливість використання відносних посилань і дозволяє копіювати формули. 
Для того щоб посилання на комірку при копіюванні не змінювалася, необхідно використовувати абсолютні посилання. Абсолютне посилання на комірку має формат $ A $ 1. 
Щоб посилання на комірку була абсолютною при створенні формули, після зазначення посилання на комірку слід натиснути клавішу клавіатури F4. Посилання можна перетворити з відносною в абсолютну і при редагуванні вічка з формулою. Для цього до заголовків стовпця й рядка в адресі комірки слід додати символ$. Наприклад, для того щоб посилання на комірку G2 стала абсолютною, необхідно ввести $ G $ 2. 
Абсолютними посиланнями за замовчуванням є імена осередків. 
Посилання може бути не тільки відносною чи абсолютною, але і змішаної.




1. навчальний посібник з політичної економії побудований відповідно до навчальної програми яка була рекомендо
2. Лабораторная работа 31
3. Бальмонт Константин Дмитриевич
4. Реферат- Физический смысл сингулярности и скрытых параметров
5. Тема 1. ОСНОВНІ АСПЕКТИ МАРКЕТИНГУ ТА ЙОГО ОСОБЛИВОСТІ В СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ Маркетинг ~ інтегрова
6. Турдейская СОШ Из опыта работы по теме- Духовно ~ нравственный аспект на уроках русского яз
7. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук Київ ~2 Д
8. Кодирование речевой информации
9. Психологическая характеристика моральных чувств
10. Философское учение о ценностях аксиология
11. тематический отбор
12. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук ІваноФранків
13. ROM ФОРМАТЫ И СТАНДАРТЫ Музыкальные оптические компактдиски пришли на смену виниловым в 1982 году приме
14. Реферат- Социология образования
15. 11 РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук1
16. та 4 группы Белоусов М
17. ТЕМА- МЕТОДИКА ИЗУЧЕНИЯ МОРФОЛОГИИ 4 ЧАСА План- Значение и место грамматики при обучении русскому язы
18. ИжГТУ имени МТКалашникова Воткинский филиал Автор- Уразбахтина А
19. за высокого уровня летальных исходов СПИД оказался в центре внимания исследователей всего мира
20. ТЕМАТИКИ ВОЛКОВА Оксана Юріївна УДК 517