Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

варіанти меню комплексних вечерь в травні

Работа добавлена на сайт samzan.net:


            № 1

1. Виконайте тестове завдання.

2. Задачі і зміст курсу. Сучасний стан розвитку ресторанної справи на Україні та задачі  розвитку галузі РГ. Вимоги до працівників ресторанних закладів.

3. Розрахуйте площу торгових приміщень для обслуговування споживачів в кафе на 50 місць. Запропонуйте схему торгової зали.

     № 2

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Дайте характеристику типів ЗРГ та відмінні особливості їх за класами.
  3.  Складіть 2 варіанти меню комплексних вечерь в травні.

№ 3

1. Виконайте тестове завдання.

2. Охарактеризуйте види сучасних торговельних приміщень ЗРГ для обслуговування споживачів. Порядок визначення їх площі, оснащення, організація роботи та вимоги до них.

3. Продемонструйте привила покриття столів скатертинами. Складіть серветки до сніданку в ресторані.

    № 4

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Проаналізуйте сучасний інтер’єр торгових приміщень. Дайте характеристику оздоблюваних матеріалів. Вибір декоративно-художніх засобів для оформлення інтер’єру, освітлення, колір, температурний режим залу та вентиляції.
  3.  Складіть 2 варіанти меню комплексних обідів для учасників конференції на березень.

№ 5

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Дайте характеристику меблів торгових та бенкетних залів. Визначте норми оснащення, схеми розставляння столів. Охарактеризуйте пересувні візки, холодильні вітрини, пристрої для підігрівання чи приготування страв.
  3.  Продемонструйте способи складання серветок до банкетів.

№ 6

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Дайте класифікацію столового посуду. Охарактеризуйте види матеріалів для виготовлення столового посуду. Види оздоблення посуду.
  3.  Продемонструйте фрагмент попереднього сервірування столу до обіду.

№ 7

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Дайте характеристику та визначення призначення сучасного порцелянового та фаянсового посуду, який використовується в ЗРГ.
  3.  Розрахуйте площу торгових приміщень для обслуговування споживачів в ресторані на 200 місць. Запропонуйте схему торгової зали.

№ 8

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Проаналізуйте взаємозв’язок торговельних залів, виробничих та підсобних приміщень. Дайте характеристику допоміжних приміщень для організації обслуговування споживачів: сервізної, мийної столового посуду, білизняної. Призначення і організація роботи.
  3.  Підберіть і розрахуйте меблі для ресторану класу люкс на 100 місць згідно з нормами оснащення. Запропонуйте варіанти розміщення.

№ 9

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Дайте характеристику та визначення сучасного скляного посуду, який використовується в ЗРГ.
  3.  У ресторанні споживачів замовив: ікра зерниста лососева, кава по східному, масло вершкове, лангет зі складним гарніром, бульйон курячий. Визначте послідовність та підберіть посуд для подавання.

№ 10

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Дайте характеристику та визначте призначення сучасного металевого посуду, який використовується в ЗРГ.
  3.  Продемонструйте фрагмент попереднього сервірування столу до банкету.

№ 11

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Дайте характеристику сучасних основних та додаткових приборів, які використовуються в ЗРГ та визначте їх призначення.
  3.  Відвідувач замовив: холодну закуску з м’яса, суп, другу м’ясну страву, компот. Продемонструйте прийоми сервірування столу згідно замовленого меню.

№ 12

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Дайте характеристику та визначте призначення сучасного керамічного посуду, який використовується в ЗРГ.
  3.  Складіть 2 варіанти меню європейського сніданку на червень.

№ 13

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Дайте характеристику столової білизни, її види, розміри. Тканина і способи оздоблення, що використовуються для столової білизни. Психологічне та символічне поняття кольорів і столовій білизні, що застосовується для повсякденного, бенкетного та міжнародного обслуговувань.
  3.  Продемонструйте способи складання серветок в ресторані до вечері.

№ 14

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Проаналізуйте призначення та принципи складання меню. Визначте послідовність запису страв і напоїв в меню. Вимоги до оформлення меню в ЗРГ різних типів.
  3.  Продемонструйте загальні прийоми сервірування столу тарілками, столовими приборами, скляним посудом, приборами для спецій.

№ 15

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Охарактеризуйте види меню: з вільним вибором страв, замовних страв, денного раціону, європейського та континентального сніданків, банкетів, спеціальних видів обслуговування.
  3.  Визначте потребу в металевому посуді для ресторану першого классу на 150 місць згідно з нормами оснащення столовим посудом.

№ 16

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Визначте загальні вимоги до обслуговуючого персоналу. Охарактеризуйте вимоги до професії офіціанта, враховуючи кваліфікаційні характеристики. Визначте професійну придатність офіціанта до роботи.
  3.  Відвідувач замовив: холодну закуску з риби, холодну закуску з м’яса, суп, м’ясну страву, яблука. Продемонструйте прийоми сервірування столі згідно замовленого меню.

№ 17

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Посадова характеристика метрдотеля. Яким вимогам повинен відповідати метрдотель. Коло обов’язків метрдотелю при обслуговуванні споживачів в залі ресторану, підготовці і проведенні банкетів.
  3.  Визначте потребу в скляному посуді для кафе на 50 місць згідно з нормами оснащення столовим посудом.

№ 18

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Правила подавання охолоджених та алкогольних напоїв. Особливості подачі аперитивів і діжестивів. Рекомендований підбір напоїв до страв і закусок.
  3.  Ви працюєте метрдотелем в ресторанні. Перед початком обслуговування Вам необхідно провести інструктаж з офіціантами. Які питання потрібно обговорити?

№ 19

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Дайте характеристику методів організації праці офіціантів, проаналізуйте переваги і недоліки. Визначте фактори, які впливають на умови праці в ЗРГ. Охарактеризуйте режими роботи офіціантів в ЗРГ. Правила складання графіків роботи.
  3.  Розрахуйте види та кількість столів для зали в ресторані на 100 місць, користуючись таблицею норм оснащення ресторанів меблями.

№ 20

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Охарактеризуйте підготовку офіціанта до роботи. Санітарні вимоги до зовнішнього вигляду офіціантів та правила особистої гігієни. Формений одяг обслуговуючого персоналу.
  3.  Виконайте попереднє сервірування столу до сніданку.

№ 21

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Дайте характеристику стадіям технологічного процесу підготовки торговельного залу до обслуговування споживачів. Варіанти розміщення меблів, залежно від площі приміщень та видів обслуговування. Ширина основних та допоміжних проходів у торгових і банкетних залах. Розміщення сервантів і допоміжних столів.
  3.  Складіть меню ланч-обіду в ресторані на квітень.

№ 22

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Порядок отримання предметів сервіровки та столової білизни, правила доставки їх в зал. Правила полірування посуду та приборів, підготовка їх до сервіровки. Підготовка спецій та приладів.
  3.  Відвідувач замовив: холодну закуску з риби, гарячу закуску з м’яса, рибну страву, м’ясну страву, морозиво. Продемонструйте прийоми сервірування столу згідно замовленого меню.

№ 23

1.  Виконайте тестове завдання.

2.  Технологічний процес сервіровки столу, їх види, правила та послідовність виконання. Види попередньої сервіровки в залежності від характеру обслуговування. Допоміжна сервіровка столів, згідно з отриманим замовленням.

3. Запропонуйте 2 варіанта комплексних сніданків на листопад місяць.

№ 24

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Дайте характеристику основним елементам обслуговування в ресторанах: зустріч і розміщення гостей, прийомів і оформлення замовлення, порядок розрахунку з відвідувачем.
  3.  Відвідувач замовив: холодну закуску, гарячу закуску, м’ясну страву, фрукти в сиропі, каву чорну, мінеральну воду. Продемонструйте прийоми сервірування столу згідно замовленого меню.

№ 25

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Дайте характеристику основним способам подавання страв та напоїв. Визначте послідовність подачі страв. Техніка роботи з тацею. Правила подавання продукції з сервіс-бару(буфету).
  3.  Складіть акт на бій, лом та втрату столового посуду в ресторанні.

№ 26

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Техніка подавання холодних страв і закусок, гарячих закусок. Правила обслуговування споживачів за столом при подаванні холодних страв і закусок, гарячих закусок. Особливості сервірування столу при подавання цих страв.
  3.  Відвідувач замовив: масло вершкове, омлет з сиром, варення, чай, сік апельсиновий. Продемонструйте прийоми сервірування столу згідно замовленого меню.

№ 27

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Техніка подавання перших страв. Правила обслуговування споживачів за столом при подаванні перших страв. Особливості сервірування столу при подаванні цих страв.
  3.  Визначте потребу в порцеляновому посуді для ресторану вищого класу на 150 місць згідно з нормами оснащення посудом.

№ 28

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Техніка подавання других страв. Правила обслуговування споживачів за столом при подаванні других страв. Особливості сервірування столу при подаванні цих страв.
  3.  У ресторані споживач замовив: чай з лимоном, суп-пюре з курки, желе апельсинове, бефстроганов з гарніром, салат столичний. Підберіть посуд для подачі.

№ 29

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Техніка подавання солодких страв. Правила обслуговування споживачів за столом при подаванні солодких страв. Особливості сервірування столі при подаванні цих страв.
  3.  У ресторані споживач замовив: напій полуничний, борщ український, голубці овочеві, салат делікатесний, мус лимонний, асорті м’ясне. Підберіть посуд для подачі.

№  30

  1.  Виконайте тестове завдання.
  2.  Техніка подавання гарячих та холодних страв. Правила обслуговування споживачів за столом при подаванні чаю, кави, какао, шоколаду. Особливості сервірування столу при подаванні напоїв.
  3.  Відвідувач замовив: масло вершкове, асорті м’ясне, джем, каву з молоком. Продемонструйте прийоми сервірування столу згідно замовленого меню.




1. тема- понятие виды структура уровни элементы
2. CLICK HERE Борт 12785ваш курс 120высота 8000
3. тема контроля по центрам ответственности 2
4. жигуленок Красивый ковер из цветущих растений скрывал под собой неровную каменистую почву
5. Значення і задачі автоматизації ділянки виробництва
6. Контрольная работа по дисциплине Основы менеджмента и маркетинга Специальность 080114 Зе
7. Категории товарного хозяйства
8. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Харкі
9. Методы ценообразования
10. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Вінниця ~ Д
11. Дипломная работа- Применение колтюбинговой технологии в бурении
12. а ~ разность арифм
13. Доклад- Мегаколон
14. Після завершення громадянської війни радянські республіки мали статус незалежних держав.html
15. от высших уровней управления к нижним; 2 от нижних ~ к высшим; 3 между различными подразделениями; 4 между ме
16. Весільна фортеця 2012 Розважальнотуристична агенція.html
17. Тема 4 Облік податкового боргу його погашення та списання
18. Пшеница ~ основная зерновая культура России
19. единственный из сонма богов занимавшийся физическим трудом богкузнец богметаллург.
20. т 25 годовых Решение- Д N T ~-100 360; где Д ~ дисконт руб