Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Будова і принцип роботи газоаналізатора УГ2 Експресні аналізи повітряного середовища виконують за допом

Работа добавлена на сайт samzan.net:


2.1. Будова і принцип роботи газоаналізатора УГ-2

Експресні аналізи повітряного середовища виконують за допомогою газоаналізаторів різноманітних конструкцій. Одним з таких приладів є універсальний переносний газоаналізатор УГ-2. За допомогою УГ-2 можна визначити в повітрі виробничого середовища концентрації шкідливих речовин газів (парів) 14 найменувань.

У комплект УГ-2 входить повітрозаборний пристрій з трьома штоками, вимірювальні шкали, індикаторні трубки, трубки - патрони для очищення газів (парів) від домішок і набір приладів для опорядження індикаторних трубок, трубок - патронів та запас індикаторних порошків в ампулах.

Принцип дії приладу УГ-2 заснований на утворенні пофарбованого стовпчика у процесі проходження забрудненого повітря крізь індикаторну трубку, заповнену реагентом. Утворення пофарбованого стовпчика в індикаторній трубці відбувається унаслідок реакції, що виникає між аналізуємим газом (парою) та реактивом наповнювача індикаторної трубки. При цьому утворюється кольоровий продукт, відмінний від вихідного (табл. 3.1). Довжина пофарбованого стовпчика індикаторного порошку в трубці пропорційна концентрації аналізуємого газу (пари) в повітрі і визначається за шкалою, градуйованою у мг/м3.

Основною частиною повітрозаборного обладнання (рис. 3.1), за допомогою якого прокачується повітря з аналізованим газом (парою) крізь індикаторну трубку, є гумовий сильфон 2, розташований всередині металевого стакана І. Гумовий сильфон утримується в розтягнутому стані за допомогою пружини 3. Досліджуване повітря прокачується крізь індикаторну трубку за допомогою попередньо стиснутого на визначену величину спеціальним штоком 6 сильфону.  На верхній платі повітрозаборного пристрою розташована нерухома втулка 7, для спрямування штоку при стискуванні сильфону. На штуцері 11 із внутрішньої сторони одягнута гумова трубка 10, з'єднана другим кінцем через нижній фланець із внутрішньою порожниною сильфону. До вільного кінця трубки приєднується індикаторна трубка і, при необхідності, фільтруючий патрон.

Рис. 3.1.- Універсальний газоаналізатор УГ-2

Прокачування досліджуваного повітря через індикаторну трубку провадиться після попереднього стиску сильфона штоком. На гранях (під голівкою штока) позначені обсяги прокачуваного при аналізі повітря. На циліндричній поверхні штока є чотири поздовжні канавки, кожна з двома поглибленнями 5, які служать для фіксації фіксатором 8 обсягу повітря. Відстань між поглибленнями на канавках підібрано таким чином, щоб при русі штока від одного поглиблення до другого сильфон забирав необхідну для аналізу даного газу кількість досліджуваного повітря.

Індикаторні трубки для визначення концентрацій досліджуваного газу (пари) у повітрі являють собою скляні трубки довжиною 92 мм із внутрішнім діаметром 2,5…2,6 мм, що заповнюються індикаторним порошком. Порошок у трубці утримується за допомогою двох тампонів з гігроскопічної вати. Вибір індикаторного порошку визначається видом пари (газу) шкідливої речовини, що знаходиться у повітрі. З метою захисту порошку у трубках від стороннього впливу кінці трубок герметизують сургучем, який вилучають перед проведенням досліджень.

Фільтруючі патрони (скляні трубки діаметром 10 мм з перетяжками), заповнені поглинаючим порошком, призначені для видалення домішок, які заважають визначенню досліджуваних газів (парів).




1. Психологические типы людей
2. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА к курсовому проекту по дисциплине Основы организации строительного производст
3. .Я. Карагодин В.Н. Криминалистика Год 2011 Страниц 768 Второе дополненное издание учебника подгото
4. Лабораторная работа 5 ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЭФФЕКТИВНОСТИ РЕКУПЕРАТИВНОГО ТЕПЛООБМЕННИКА Цель работы- оп
5. Статья 318. Плательщики сбора за осуществление ремесленной деятельностиПлательщиками сбора за осуществление.html
6. Тема- ldquo;Проектирование участка по изготовлению диска четвертой ступени компрессора высокого давленияrdquo;
7. поклонении новым божества
8. тематическая проверка и оценка
9.  Понятие и предмет теории государства и права 2
10. Использование ультразвука в медицине
11. Тема задания- Второй закон Ньютона 6
12. Определение и эпидемиология хронической критической ишемии нижних конечностей.html
13. Дхармы
14. Заснування у Львові першого професійного українського театру
15. ЭКОНОМИКА Барнаул 2010 ББК 65
16. тема средств и приёмов художественновыразительный язык который создаёт художественный образ передающий д.html
17. Тема- Економічні аспекти взаємодії суспільства і природи
18. тема трудового права1
19. Правильность и качество речи
20. Гражданское законодательство в широком смысле- совокупность нормативных актов в которых выражены норм