Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Корреспондент.html

Работа добавлена на сайт samzan.net:


1

РОЗДІЛ 3

ОХОРОНА ПРАЦІ

У кваліфікаційній роботі бакалавра розглядається читацька рецепція як фактор підвищення якості журналістського продукту (на матеріалах сайту щотижневика «Корреспондент»).

3.1. Аналіз потенційних небезпек

Більшість моментів описаних у даному науковому дослідженні, передбачають роботу у приміщенні. Відповідно, можна виокремити наступні потенційні небезпеки:

  1.  Небезпеки, пов'язані із втратою важливої інформації на електронних носіях (компакт-дисках, серверах), що можуть призвести до підвищених навантажень психологічного характеру та зниження рівню продуктивності.
  2.  Негативні наслідки при порушенні правил журналістської етики та моралі, а також загальних принципів людської гідності, що можуть призвести до особистісних конфліктів або підвищених навантажень психологічного характеру в ході судових розглядів;
  3.  Негативний вплив ЕМВ та ЕМП при тривалій роботі зі застарілою офісною технікою, недотримання режиму праці та відпочинку, відсутність або не дотриманість методів релаксації, що може призвести до загальних захворювань;
  4.  Незадовільна ергономічність робочого місця (низький або високий стіл, твердий або зламаний стілець тощо) внаслідок нераціонального планування робочого місця, що може призвести до механічних травм, уражень електричним струмом та порушень кістково-м’язового апарату.
  5.  Можливість ураження електричним струмом внаслідок порушень правил електробезпеки або несправності електроприладів, що може призвести до електричних травм або летального випадку.
  6.  Недостатнє освітлення робочої зони внаслідок несправності освітлювальних приладів, що може призвести до погіршення зору;
  7.  Незадовільні параметри мікроклімату внаслідок не ефективної роботи апаратури для опалювання та повітрообміну, що можуть призвести до респіраторних захворювань;
  8.  Можливість загорянь внаслідок порушень правил пожежної безпеки, що може призвести до пожеж.

3.2. Заходи щодо забезпечення безпеки

Для уникнення або мінімізації впливу наведених вище небезпек слід дотримуватись наступних порад:

1. Для запобігання втрати важливої інформації, що зберігається на електронних носіях, у наслідок припинення електропостачання чи виходу одного з пристроїв збереження інформації, слід своєчасно зберігати та робити резервні копії файлів на різних носіях інформації: друкований варіант, збереження декількох копій одного файлу на компакт-диску, флеш-носії та жорсткому диску комп’ютера. Надійним носієм інформації для зберігання файлів у наш час стають хмарні-сховища, тобто веб-сервери з обмеженим режимом доступу (SkyDrive, Box.net, Dropbox та інші);

Для захисту інформації від несанкціонованого доступу та редагування файли слід архівувати з встановленням паролів. Сучасні версії текстових редакторів, таких як Microsoft Office або OpenOffice дозволяють встановлювати паролі безпосередньо на самі файли.

Працюючи в мережі Інтернет за межами дому (через відкриту точку Wi-Fi чи офісне з’єднання) слід бути обережним: після відвідування сайтів завершувати відкриті сеанси, очищати файли cookies та історію переглядів у браузері, з яким ви працювали.

2. Для запобігання конфліктів та мінімізації психологічних навантажень, журналісту слід дотримуватись загально прийнятих норм поведінки, етики та моралі; уникати конфліктних ситуацій, не провокувати інших власними судженнями та передбачувати можливість загострення конфліктів;

3. Для мінімізації впливу електромагнітного випромінювання передбачена заміна застарілих ЕПТ моніторів на сучасні IPS моделі (LG IPS225T, Samsung S23B350T та інші). Найкращім рішенням на сьогодні є Retina-монітори розроблені компанією Apple. Для зниження напруженості праці на комп’ютері необхідно рівномірно розподіляти і чергувати характер робіт відповідно до їх складності, робити перерви та фізичні вправи;

4. Для забезпечення ергономічності робочого місця згідно ДНАОП 0.00-1.31-99 «Правила охорони праці під час експлуатації електронно-обчислювальних машин», де зазначена заборона захаращеності робочого місця, дотримання нормативів щодо площини робочого місця на одного працівника. Також вимоги до організації робочого місця зазначені в ГОСТ 12.2.032–78 ССБТ «Рабочее место при выполнении работ сидя. Общие эргономические требования».

Конструкція робочого місця, його розміри та взаємне розташування його елементів повинні відповідати антропометричним, фізіологічним і психофізіологічним характеристикам людини, а також характеру роботи. Облаштоване згідно з вимогами стандартів робоче місце забезпечує зручне положення людини. Це досягається регулюванням положення крісла, висоти та кута нахилу підставки для ніг за умови її використання, або висоти і розмірів робочої поверхні. Повинно забезпечуватись виконання трудових операцій в зонах моторного поля (оптимальної досяжності, легкої досяжності та досяжності) в залежності від необхідної точності і частоти дій.

5. Для виключення можливості ураження електричним струмом передбачені:

– організаційні заходи – це вивчення та атестація на знання правил електробезпеки;

– технічні заходи – устрій системи заземлення електроспоживаючого обладнання у повній відповідності до Правил устрою електроустановок–2009 (ПУЕ–2009).

3.3. Заходи щодо забезпечення виробничої санітарії та гігієни праці

Для забезпечення оптимального освітлення в робочому приміщенні, яке згідно з ДБН В.2.5-28-2006 «Природне та штучне освітлення» нормується у 200 люкс, передбачено устрій системи штучного освітлення з використанням люмінесцентних ламп типу ЛБ або ЛД потужністю від 40 до 80 Вт, що встановлені у світильниках типу ЛСП. Крім системи штучного освітлення використовується природне бокове освітлення.

Для забезпечення оптимальних параметрів повітряного середовища передбачено виконання вимог ГОСТ 12.1005–88 «Общие санитарные, гигиенические требования к воздуху рабочей зоны».

Таблиця 3.1 – Оптимальні значення температури вологості та швидкості переміщення повітряних мас.

Період року

Температура, °С

Відносна вологість, %

Швидкість руху, м/с

Холодний

20-22

40-60

0,1-0,3

Теплий

26

75

0,5

Для забезпечення оптимальних умов передбачено устрій системі водяного, або парового опалення згідно СНіП2.04.05–91 «Отопление, вентиляция и кондиционирование» та встановлення кондиціонеру моделі Samsung AQ 24 Forte.

3.4. Заходи щодо забезпечення пожежної безпеки

Закон України «Про пожежну безпеку» визначає загальні правові, економічні та соціальні основи забезпечення пожежної безпеки на території України, регулює відносини державних органів, юридичних і фізичних осіб у цій галузі незалежно від виду їх діяльності та форм власності.

Залежно від агрегатного стану й особливостей горіння різних горючих речовин і матеріалів, за ГОСТ 27331–87 (СТ СЭВ 5637–86) «Пожежна техніка. Класифікація пожеж» пожежі поділяються на відповідні класи та підкласи:

  1.  клас А – горіння твердих речовин, що супроводжується (підклас А1) або не супроводжується (підклас А2) тлінням;
  2.  клас В – горіння рідких речовин, що не розчиняються (підклас В2) у воді;
  3.  клас С – горіння газів;
  4.  клас Д – горіння металів легких, за винятком лужних (підклас Д1), лужних (підклас Д2), а також металовмісних сполук (підклас ДЗ);
  5.  клас Е – горіння електроустановок під напругою.

Пожежа – це неконтрольоване горіння поза спеціальним вогнищем, що розповсюджується в часі і просторі та створює загрозу життю і здоров'ю людей, навколишньому середовищу, призводить до матеріальних збитків.

Пожежна безпека – стан об'єкта, при якому з регламентованою ймовірністю виключається можливість виникнення та розвиток пожежі і впливу на людей її небезпечних факторів, а також забезпечується захист матеріальних цінностей.

Для забезпечення пожежної безпеки в установах проводять пожежну профілактику, яка включає в себе комплекс організаційних і технічних заходів, спрямованих на забезпечення безпеки людей, на запобігання пожежі, обмеження її поширення, а також на створення умов для успішного гасіння пожежі.

Основними організаційними заходами є наявність інструкцій з пожежної безпеки, планів евакуації співробітників в разі пожежі. Основними технічними заходами пожежної безпеки є оснащення будівлі пожежним інвентарем (вогнегасники вуглекислотні) і підтримка його в робочому стані, а також первинними засобами пожежогасіння.

Вогнегасними речовинами є вода, піна, діоксид вуглецю (вуглекислий газ, СО2), основні засоби пожежогасіння – АУПГ та вогнегасники.

Автоматична установка пожежогасіння (АУПГ) – установка пожежогасіння, яка автоматично спрацьовує при перевищенні контрольованих факторів пожежі (порогових значень). Відмінною особливістю автоматичних установок є виконання ними функцій пожежогасіння і автоматичної пожежної сигналізації. При цьому, всі автоматичні установки пожежогасіння (крім спринклерних) можуть приводитися в дію ручним і автоматичним способами. Спринклерні установки пожежогасіння приводяться в дію лише автоматично.

Вогнегасники – технічні пристрої, призначені для гасіння пожеж в початковій стадії їх виникнення.

Вогнегасники маркіруються буквами, які характеризують вид вогнегасника, та цифрами, що позначають його місткість.

3.5. Висновки по розділу «Охорона праці»

Основні висновки з техніки безпеки та охорони праці:

  1.  Для уникнення втрати важливої інформації передбачено архівування та створення резервних копій на декількох носіях. Для захисту інформації від несанкціонованого доступу на файли встановлюють паролі. Важливою складовою конфіденційності є очищення файлів cookies та історії перегляду у браузерах.
  2.  Для запобігання конфліктів у роботі необхідно дотримуватись певних правил поведінки, етики та моралі;
  3.  Для мінімізації впливу електромагнітного випромінювання передбачена заміна застарілої лампової техніки на сучасну, з меншою кількістю негативного випромінювання;
  4.  Для мінімізації негативного впливу напруженості та інтенсивності праці передбачена оптимальна організація робочого місця та процесу праці;
  5.  Для забезпечення необхідної освітленості передбачено використання енергозберігаючих ламп та додаткових освітлювальних приладів;
  6.  Для забезпечення оптимальних параметрів повітряного середовища передбачено використання систем опалення та кондиціонування.
  7.  Для забезпечення пожежної безпеки передбачено проведення пожежної профілактики, яка включає в себе комплекс організаційних і технічних заходів, спрямованих на забезпечення безпеки людей, запобігання пожежі, обмеження її поширення, а також створення умов успішного гасіння.



1. задание 1 АРУТЮНЯН МАРИАМ III ГМУ I группа 1
2. 1Цілеспрямована дія на об~єктз метою зміни його стану або поведінки у зв~язку із зміною обставин це- БУпра
3. Миграции по экономическим мотивам
4. ВИЗУАЛДЫ ДИАГНОСТИКА КАФЕДРАСЫ ЕМТИХАН ТЕСТТЕРІ 1
5. тема приспосабливает свои ресурсы к динамическим условиям внешней и внутренней среды
6. і. Горно ~ піч для отримання заліза з руди сиродутним способом
7. то никчемный одиночка повалил настоящего великана посреди процессии его лимузинов среди легионов его охран
8. Географические открытия Фернандо Магеллан
9. Подготовка мужчины к зачатию
10. почуття та емоції
11. реферату- Розвиток екологічної журналістикиРозділ- Журналістика Розвиток екологічної журналістики Біля
12. Курсовая работа- Меркантилизм - первая система экономических воззрений
13. Московский государственный юридический университет имени О.
14. . Жалпы зат есімді с~зді белгіле~із ~аратау B А~с~йек C Жетісу D ~асым E Бала 2
15. связь бедствие
16. Это высококалорийный продукт имеющий большое физиологическое значение
17. Статья- Что дает и что отнимает «черный нал» у бизнеса
18. на тему- Передача юмора в процессе перевода Москва 2013 СОДЕРЖАНИЕекст ан
19. Тема 10 Оплата труда на предприятии
20. Реферат- Роль и место Австрии в мировой экономике