Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

і Був одиним із засновників АРІУ голова Харківського центрального бюро мистецтв

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Бурачек Микола Григорович - Український живописець, сценограф, актор, педагог, письменник та історик мистецтва ,автор багатьох мистецтвознавчих статей і монографій.
Варто також згадати, що Бурачек Микола Григорович є представниками українського імпресіонізму. Бурачек був членом Товариства київських художників і членом Товариства українських художників, один із засновників Української Академії Мистецтва у 1918 році ставши її президентом. З 1925 року Бурачек працював у Харкові. Був одиним із засновників АРІУ, голова Харківського центрального бюро мистецтв.
Деякий час (у період з 1925 по 1927 рік) Бурачек викладав у Харківському художньому технікумі та Харківському художньому інституті (у вчасно 1925 по 1931 рік, де з 1927 викладав як професор).
Заслужений художник Української Радянської Соціалістичної Республіки з 1936 року і вже з 1941 року заслужений діяч мистецтв УРСР.
Діяльність Миколи Бурачека 

Відомий головним чином як актор, публіцист, мистецтвознавець, театральний декоратор і особливо як талановитий пейзажист.
Треба відзначити, що в період своєї акторської діяльності він як декоратора оформив постановки багатьох п'єс, в їх числі "Влада темряви" Л. Н. Толстого, "Ліс" А.Н. Островського.
Микола Григорович Бурачек був учасником численних мистецьких виставок. Його пейзажі "Ранок на Дніпрі", "Квітуча яблуня" та ін відзначалися яскравістю і разом з тим м'якістю фарб.
На жаль, велика частина його живописних полотен і етюдів згоріла на початку Великої Вітчизняної війни, при перевезенні їх у вагоні на чергову виставку.
Будучи керівником творчих майстерень художніх навчальних закладів Києва та Харкова, він виховав кілька поколінь молодих художників і йому було присвоєно звання заслуженого діяча мистецтв Української Радянської Соціалістичної Республіки. Підсумком його багаторічних досліджень в галузі творчості Тараса Григоровича Шевченка з'явився капітальна праця "Великий народний художник", виданий в 1939 році в місті Києві.
Багато часу під час свого життя Микола Григорович приділяв і літературній праці. Його оповідання, нариси та рецензії друкувалися в багатьох газетах і журналах. а в 1937 році в Києві вийшла його автобіографічна книга "Моє життя".




1. нестандартно I Брайан ТРЕЙСИ СТАНЬТЕ ТОРГОВЫМ СУПЕРАГЕНТОМ Минск 2003 Серия основана в 1998
2. Политические и правовые учения в США в период борьбы за независимость
3. Реферат- Строение и фyнкции желудка
4. тема охлаждения включает в себя
5. Бигля с 1831 по 1833 годы
6. Классификация промысловых систем сбора и транспорта скважиной продукции Сбор продукции ГиГК сквн ~ это т.html
7. ориентированые язык Ассемблер ~ язык самого низкого уровня
8. I Етика політичної поведінки
9.  Вступ 2
10. практикуму Механика курса общей физики Пермь 2003 ББК 22
11. когда были сформулированы основные принципы получения и передачи сигналов изображения движущихся объекто
12. Полиакриламидный гель (ПААГ)
13. Секрет вращения земли и причины возникновения циклонов, тайфунов, торнадо
14. Страховые компании и региональная экономика, основные аспекты взаимодействия и влияния
15. . Роль инстинктов и мотиваций в организации поведения.
16. Особенности развития наглядно-образного мышления в старшем дошкольном возрасте
17. Культура доколумбовой Америки
18. Дополнительное оборудование транспортных средств, перевозящих опасные грузы. Аварийная карточка системы информации об опасности
19. тематики Модуль ’ 1 Семестр- V Кількість годин- 2 ЛЕКЦІЯ ’ 4 2526 Те
20. Тема 1- Экономическая сущность и функции финансов [2