Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Територіальна громада Чайківки Житомирська область

Работа добавлена на сайт samzan.net:


УСПІШНІ ПРАКТИКИ

Територіальна громада є власником, а тому згідно з ЦК України є юридичною особою.

Територіальна громада є гарантом закріплення прав власності та їх формалізованого перерозподілу.

Територіальна громада є гарантом права приватної власності.

Випадок 1. Територіальна громада Чайківки (Житомирська область). Створена у 2013 році шляхом прийняття статуту на загальних зборах з обранням керівних органів в межах адміністративно – територіальної одиниці села Чайківка Житомирської області. Статут громади затверджено сесією сільської ради та подано на реєстрацію в органи юстиції. Вирішено питання повернення у комунальну власність ставка та вирішується проблема щодо старих колгоспних садів. Для потреб громади придбано комбайн. Спільно громадою у відповідності зі статутом проведено загальну толоку – відпрацьовано на користь громади один день усіма членами громади. Прийнято рішення про цільове використання комунальних земель громади як в межах, так і за межами населеного пункту виключно для сільськогосподарських цілей. Таке рішення пояснено намаганням залучити чергові території для видобутку титану з залученням технологій, що екологічно абсолютно є неприйнятними. Після відповідних рішень громад Чайківки, Борщева, Пилиповичів питання зовнішніх екстерналій було фактично вирішено шляхом заборони власника активу та визначення допустимого цільового використання активу. У дозволі обласної ради на продовження видобутку титану району, де створені громади, немає.

У сусідній територіальній громаді Борщева голова сільської ради вирішив провести альтернативні збори і обрати «свого» голову громади. Люди не прийшли. Натомість комітет громадських представників громади виявив на території села складування бочок з отруйними хімікатами. Подано заяви про злочин в природоохоронну прокуратуру та в міліцію.  

Випадок 2. Територіальна громада села Руда (Львівська область). Створена у 2012 році шляхом прийняття статуту громадськими представниками, чиї повноважені були підтверджені підписними листами. Сільська рада не затвердила статут громади, оскільки Громадою виявлено кошти за оренду невитребуваних паїв та повернуто у бюджет сільської ради. Встановлено вимогу здійснення переоцінки землі та встановлення адекватної вартості оренди паїв. Зупинено незаконну вирубку лісу та отримано компенсацію за її проведення. Після цього внормовано стосунки з Держлісгоспом та самостійно зроблено зачистку території вирубки, отримано оплату, здійснено посадку молодого лісу. Виявлено аварійний стан дренажних систем, що у попередні роки ремонтувалися та очищувалися за рахунок власних ресурсів села на безоплатній основі. Отримано з бюджету районної ради, бюджету сусіднього села, що отримує загальні «екологічні кошти» (на які має право і громада села Руда), бюджету районної ради (спільний представницький орган чотирьох сіл включно з селом Руда) вдвічі більше коштів, ніж необхідно для ремонту та модернізації дренажних систем.  

Випадок 3. Територіальна громада Гуляйпільського району (Запорізька область). Створена у 2013 році на загальних зборах, в яких взяли участь 5 з 7 тис. жителів міста.

ТзОВ «Гайчурський ГЗК» було надано дозвіл на розробку руд з урановими вкрапленнями на території Гуляйпільського родовища. Обласною радою на виконання рішення територіальної громади Гуляйпільського району Запорізької області скасовано рішення обласної ради від 24.12.2012 р. «Про погодження питання надання ТОВ «Гайчурський ГЗК» спеціального дозволу на користування надрами загальнодержавного значення з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно–промислової розробки залізистих кварцитів Гуляйпільського родовища. Фактично зупинено видобуток на території заповідника «Балка Різана», не допущено виснаження запасів питної води Гуляйпільського родовища питних вод, яке є єдиним джерелом водопостачання населення району.

Випадок 4. Територіальна громада села Сівка-Войнилівська. Створена у 2013 році зборами громадських представників та окремих жителів громади шляхом прийняття статуту та обрання керівних органів. Затвердження статуту сільською радою очікується. Інвестором підроблено документи. Фактично будівництво свиноферми іноземним інвестором відбулося на базі сфальшованої угоди (у кожної зі сторін угоди інший текст і навіть інша кількість сторінок угоди, деякі підписи поставлено по попередніх затертих коректором), а будівництво іншої планувалося на території людських паїв. Паралель з триваючими судовими засіданнями жителі села вирішили створити територіальну громаду і припинити діяльність ферми з розведення свиней, оскільки воно не супроводжувалося навіть планами будівництва біогазового заводу з переробки відходів та ставило під загрозу екологію Дністра. Відповідне рішення про цільове використання земель як в межах, так і за межами села прийнято громадою на загальних зборах. Кілька днів тому підписано мирову угоду між датським інвестором, сільською радою та громадськими активістами щодо фактичного розірвання договори оренди ділянки. На якій мала бути збудована свиноферма. Зважаючи на технології та недотримання екологічних стандартів досягнуто важливого результату для громади.

Випадок 5. Територіальна громада села Молодаво 1. Створена у 2013 році. Після прийняття громадою затверджено статут на сесії сільської ради. Після цього статут зареєстровано в місцевій юстиції. Фактично злочинні дії на рівні уряду можуть призвести до того, що не розпайована земля Мирогощанського радгоспу перейде до приватного власника. Ця проблема стосується сіл Молодаво 1, 2, 3 та Мирогоща. Фактично передача земель до складу земель радгоспу відбулася ще на базі рішення обкому КПУ Рівненської області. Нерозпайовані землі фактично передано до складу державного підприємства «Кінні заводи України», хоч розведення коней складає у господарстві менше кількох відсотків. Створення громади має очікувано у відповідності з чинним законодавством повернути у комунальну власність нерозпайовані землі колишнього радгоспу.

Випадок 6. Територіальна Деліїва. Щойно створена. Комітет громадських представників бере активну участь в кожній сесії сільської ради.

Випадок 7. Територіальна громада села Студенок. Щойно створена. Розпочала роботу по вивченню юридичних підстав для виділення земельної ділянки для видобутку сланцевого газу. У відповіді на запит громади питання щодо рішення власника земельної ділянки дати дозвіл на видобуток взагалі залишилось без відповіді.

Випадок 8. Територіальна громада села Михнівка. Створення громади дозволило вирішити питання використання місцевими жителями ставка громади, що використовувався в незаконний спосіб.




1. 1612~109 А М Манько ТАРАС ШЕВЧЕНКО У ТВОРЧИХ АСПЕКТАХ УКРАЇНСЬКИХ МИТЦІВ ПОЕТИЧНОГО СЛОВА Факти про ж
2. тематическое планирование 5 класс 5 часов в неделю всего 170 часов на 2012 2013 уч
3. ТЕМАМИ СВІТОГЛЯДУrdquo; Виконала Костюченко І
4. Апелляционное производство в системе пересмотра судебных актов Арбитражных судов
5. Росатом федеральное государственное образовательное учреждение высшего профессионального образовани
6. Реки Украины
7. это область психологической науки и одновременно важнейшая форма психологической практики которая связан
8. Reliztion NY- WWNorton Co 1950 СПб
9. Игры песни стихи как средство развития коммуникативных навыков в начальной школе.html
10. тема Классификация двигателей
11. Реферат- Массовые коммуникации в различных аспектах- теоретическом, прагматическом и экспериментально-прикладном
12. это воздействие на организм человека магнитными полями в лечебных и профилактических целях
13. Экономика организация и управление производством ДНЕВНИК преддипломной практики.
14. а under под behind за сзади позади
15. тема мероприятий направленных на ликвидацию источника засорения полей
16. Биосинтез ДНК
17. ТЕМАТИЧЕСКИЙ ПЛАН По курсу История экономики на 3 семестр 2013-2014 уч
18. Works which mde the brek in the mens of development of the chrcter
19. Общие принципы и законы ведения бухгалтерского учета
20. ru Все книги автора Эта же книга в других форматах Приятного чтения Грэм Макнилл ТЫСЯЧА СЫН