Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

На тему- Текстові процесори різних версій Microsoft Office та їх можливості Студента IIВ с-с Стебловського Миха

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 3.6.2024

Самостійна робота № 7

На тему: «Текстові процесори різних версій Microsoft Office та їх можливості»

Студента  II-В с/с

Стебловського Михайла

Microsoft Office World багатьом зобов’язаний Bravo- текстовому процесору з оригінальним графічним інтерфейсом, розробленому в дослідницькому центрі «Xerox PARC». Творець Bravo Чарльз Симоні залишив Pars d 1981 році. Того ж літа Симоні переманив Броді, з яким разом працював над Bravo.

Перший випуск World для MS-DOS відбувся в кінці 1983 року. Він був погано прийнятий ринком, продажі знижувала наявність конкуруючого продукту – WordPerfect. Проте версія для Макінтоша, випущена в 1985, набула широкого поширення.   Через два роки «Word 3.01 для Makintosh» підсилив позиції . Як і інше програмне забезпечення  для Макінтоша, Word був повністю  WYSIWYG- редактором.

Хоча MS-DOS  і була текстовою операційною системою, позбавленої графічної оболонки,  Word для DOS був першим  текстовим процесором для IBM РС, який був здатний  відображати розмітку тексту. Проте він все ж таки був не в повному розумінні WYSIWYG – редактором. Інші ж текстові процесори,  такі як WordStar і WordPerfect, використовували простий текстовий екран  з кодами розмітки, іноді текст був кольоровим.

Проте, оскільки в більшості програмного забезпечення під DOS застосовувалися власні комбінації «гарячих клавіш» для кожної команди, що важко запам’ятовувалися  і більшість секретарів уміли користуватися тільки WordPerfect, компанії вельми неохоче переходили на продукти, що конкурували з ними  і мали порівняно невеликі переваги.

Перша версія Word для Windows, випущена в 1989 році, продавалася за ціною 500 доларів США. Вона демонструвала вибраний компанією Майкрософт шлях розвитку: як і сама Windows, вона багато, що узяла від  Macintosh. І використовувала стандартні клавіатурні скорочення. Після випуску наступного року Windows 3.0 продажі поповзли вгору, головний конкурент – WordPerfect – не зміг випустити робочу версію під Windows, що виявилося  дляч нього смертельною помилкою. Версія 2.0 затвердила Win Word на позиції лідера ринку.

У Word для Macintosh ніколи не було серйозних конкурентів, навіть не зважаючи на наявність програм типу Nisus, що надавала можливість виділення декількох незв’язних шматків тексту і не зважаючи на думку багатьох користувачів  про відсутність кардинальних відмінностей між версіями 3.01 випущеною, в 1987 році, і версією 5.0 випущеною 1991 році. Проте, версія 6.0 для Macintosh, що вийшла в  1994 році, була багатьма сприйнята досить скептично. Це була перша версія без значних відмінностей в коді ядра між версіями під Windows і під Mac. Версія під Windows, що слідувала за 2.0,  була пронумерована як 6.0 для координації назви версій під різні платформи.

Версії, що послідували,  дадавали можливості, що виходять за рамки простого текстового процесора. Інструменти  малювання  дозволяли виконувати примітивні операції верстки, такі як додавання графіки в документ, хоча, природно спеціалізовані програми для верстки краще справляються з цими  завданнями. Впровадження об’єктів, порівняння версій документа, багатомовна підтримка і багато інших можливостей були додані за декілька років, що послідували.

Microsoft Word в цей час є найпопулярнішим текстовим процесором у вжитку, що зробило його закритий формат документа стандартом, і багато конкуруючих програм мають підтримку сумісності з даним форматом. Розширення «.doc» на платформі  IBM  РС стало синонімом  двійкового формату Word 97—2000. Фільтри експорту і імпорту в даний формат присутні в більшості текстових процесорів. Велика частина інформації, потрібної для роботи з даним  форматом, здобувається за допомогою зворотного інжинірингу, оскільки велика її частина  відсутня у великому доступі. Формат документа різних версій Word часто міняється, відмінності бувають досить тонкими. Форматування, що нормально виглядає в останній версії, може не відображатися в старих версіях програми, оскільки зворотна сумісність часто відсутня.

Специфікація двійкового формату Word 97-2007 була опублікована Microsoft у лютому 2008 року. Word 2003 має власний XML – формат, що офіційно використовує публічно документовану схему названу Wordprocessing ML, котра доступна у всіх редакціях Word 2003

Формати файлів

Хоча розширення «.doc» використане в  багатьох різних версіях Word, насправді мова йде про чотири різних формати файлів:

* Word for DOS;

* Word for Windows 1 та 2; Word for Mac 4 та 5;

* Word 6 та Word 95; Word 6 for Mac

* Word 97, 2000, 2002, 2003 та 2007; Word 98, 2001, X та 2004 for Mac;

Нове розширення «.docx»  означає Office Open XML та використовується Word 2007 for

Windows та  Word 2008 for Mac. Word  нездатний читати та писати документи OpenDocument  без конвертора.

Microsoft не гарантує конкретне відображення документів на різних робочих станціях, навіть якщо вони використовують однакові версії Microsoft Word[5]. Це означає, що документ у відправника може виглядати не зовсім так, як в отримувача кореспонденції з документом.

Microsoft Office Open XML

Згадані вище формати файлів doc є двійковими файлами. Microsoft обрав для офісних за стосунків побудований на XML формат файлів в Office 2007: Microsoft Office Open XML. Цей  формат не повністю відповідає стандарту XML. Проте, ця специфікація загальнодоступна як стандарт Ecma 376. Це сталося вперше, коли публічно відкрита документація на формат файлів по замовчанню для  Word, і це робить порівняно легшим, хоч і не тривіальним, роботу конкурентів і інтерпретаторів. Зусилля по встановленню OOXML  як стандарта ISO також продовжуються. Інший XML – подібний публічний формат файла, що підтримує Word 2003, є WordprocessingML.

Існує можливість писати плагіни, що дають змогу  Word читати і писати формати, що не  мають вбудованої в програму  рідної підтримки.

Випущені версії

Версії для MS-DOS

- листопад  1983 Word 1

- 1985 Word 2

- 1986 Word 3

- 1987 Word 4,  також відомий як  Microsoft Word 4.0 для PC

- 1989 Word 5

-  1991 Word 5.5

Версії для Apple Macintosh

- січень  1985 Word 1 для  Macintosh

- 1987 Word 3

- 1989 Word 4

- 1991 Word 5le

- 1993 Word 6

- 1998 Word 98

- 2004 Word 2004

- 2009 Word 2009

Версії для Microsoft Windows

Вікно програми Word 2007

- листопад 1989 Word для Windows

- 1991 Word 2 для Windows

- 1993 Word 6 для  Windows

- 1997 Word 97,  також відомий як Word 8

Версії  для SCO UNIX

- Microsoft Word для  UNIX Systems, Release 5.1

Найчастіше Microsoft Word критикують за низьку безпеку, закритий джерельний код, закритий формат файлів, відсутність повноцінної  крос - платформовості. Це спонукало окремі організації  перейти до використання джерел інших текстових процесорів.




1. Исследование формирования классической школы в Школе экономической мысли Мартыновского
2. иудаизм религия древних евреев
3. тематичних наук Харків ~ Дисертацією є рукопис.1
4. соединить между собой несколько из имеющихся у него проектных параметров
5. дипломная работа выполнена Студентомкой Брянского филиал
6. 0000 СБ Сборочный чертеж
7. Факторинг во внутренней и международной деятельности
8. Предложить пациенту лечь в удобное для него положение
9. Металлы и их сплавы
10. Активные диэлектрики
11.  Земля как объект природы хозяйствования пользования собственности
12. Упадок нравственности в Росси
13. модуль 4 Налоги и налогообложение Вариант 23 Определить НДС подлежащий уплате в бюджет и заполнить н
14. Специальный субъект преступления
15. тема сохранения жизни и здоровья работника в процессе трудовой деятельности включает в себя- правовые
16. Музыка эпохи Возрождения
17. Духовные основы общества
18. dmx 119964; dmin 119929 2
19. Лекция 9 Производство и спрос на ресурсы
20. Отражение массового сознания в поэзии АН Башлачёва