Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

технічним прогресом

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 10.6.2024

  1.  Інвестиції в туризм

в Україні інвестиціям у туристичну індустрію приділять мало уваги, не проводяться належні дослідження та поглиблений аналіз ефективності інвестиційних процесів туристичної індустрії. Туризм, як одна із перспективних галузей економіки багатьох країн світу, розвивається і йде крок у крок з науково-технічним прогресом. Для кращої організації турів чи інших видів діяльності туристичні фірми намагаються впроваджувати в своїй роботі різноманітні новинки для поліпшення обслуговування, комфорту та швидкості доставки туристів і т. ін. Сьогодні не кожна туристична фірма дозволить собі таку розкіш, а тому намагається залучити кошти зарубіжних і українських інвесторів, розробляючи різноманітні інвестиційні проекти та програми. У диверсифікації діяльності туристичної фірми предметом інвестиції можуть бути будь-які інші проекти, не пов'язані безпосередньо з туризмом:

- розроблення і впровадження малих виробництв;

- організація нетрадиційних форм туризму та ін.

Державна підтримка туризму в Україні не передбачає цільових бюджетних інвестицій в його розвиток. Поширеною формою інвестицій є підтримання його на місцевому або регіональному рівнях коштом місцевих бюджетів або спеціального податку. алучення інвестора може бути реалізовано і на інших умовах, задекларованих в інвестиційному договорі:

- частки власності після реалізації проекту;

- відсотка від майбутнього прибутку;

- квоти місць (при будівництві об'єктів розміщення туристів);

- пільгове надання туристичних послуг та ін.

31.Коефіцієнт доходу від туризму

Основними джерелами доходу, одержуваного від туризму, служать:

1) засоби, витрачені туристами на оплату готелів, харчування, транспорту, розваг та ін.;

2) податки, сплачені туристами, і з доходів комерційних підприємств;

3) мито;

4) оренда;

5) засоби від продажу сувенірів — як місцевого виробництва, так і імпортованих;

6) засоби від продажу товарів, необхідних як у подорожі, так і для використання в "домашніх умовах".У результаті рециркуляції (тобто обороту) загальний вплив доходів на економіку країни е значно більшим, ніж від поточних прямих витрат туристів. Цей вплив (ефект) вимірюється коефіцієнтом доходу від туризму, чи мультиплікатором. Коефіцієнт доходу від туризму (чи мультиплікатор) для кожної країни залежить від того, яку частку становлять "відпливи"; наприклад, мультиплікатор буде меншим у тих країнах, де значна частина доходу витрачається на імпорт через те, що там недостатньо налагоджене місцеве промислове виробництво і (чи) встановлені високі податки.

Водночас мультиплікатор буде високим, якщо порівняно мало доходу витрачається на імпорт і (чи) низький рівень податків. З практики відомо, що коефіцієнт доходу від туризму коливається в межах 100—250 % прямих витрат туристів, тобто прямого доходу. Щоб обчислити коефіцієнт доходу від туризму, потрібно, насамперед, визначити прямий дохід (тобто прямі витрати туристів). Відомості для таких обчислень може дати статистика туризму, складовими якої є статистика витрат і статистика прибуттів.

32. Сутність та значення ТНК на сучасному етапі розвитку світового господарства

ТНК є одним із феноменів другої половини двадцятого століття. Особливо значних масштабів цей процес набув в останні десятиліття. Сьогодні ТНК перетворилися із об’єктів на суб’єкти міжнародної політики, активно беруть участь у всіх глобальних процесах, що відбуваються у світі. НК  можна  охарактеризувати  як  інститут  або  організацію,   що   здійснює виробництво або послуги, не менше, ніж у шести країнах, у яких не  менше  25 % іноземних працівників  і  не  менше  25  %  капіталовкладень  за  рубежем. Діяльність  даного  підприємства-інституту,  його  управління   й   інтереси обумовлені  не  внутрішніми,  а  зовнішніми   чинниками,   причому   потреби місцевого розвитку, як правило, або ігноруються,  або  мало  приймаються  до уваги, і сама діяльність пов'язана насамперед із глобальною  капіталістичною економікою.

33.Історичний аспект розвитку та основні причини зростання міжнародного виробництва ТНК

В середині 90-х рр. минулого століття в світі функціонувало 40 тис. ТНК. Вони контролювали за межами своїх країн до 250 тис. дочірніх підприємств. Їх кількість за останні два десятиліття збільшилася більш ніж в 5 разів. В 1997 р. налічувалося 53 тис. ТНК, число зарубіжних філіалів склало 450 тис., обсяг продажів – 9, 5 трлн. дол. 40% вартості майна 100 найбільших міжнародних компаній, включаючи фінансові, базуються на території інших країн.

Статистика свідчить, що в сучасній економіці транснаціональні корпорації мають надпотужні позиції. На ТНК припадає приблизно половина світового промислового виробництва, понад 67 % зовнішньоторгівельного обороту, майже 90% прямих зарубіжних інвестицій. Транснаціональні корпорації контролюють до 80 % патентів та ліцензій на нову техніку, технології та “ноу-хау”.

До числа конкретних причин виникнення транснаціональних корпорацій слід віднести велике бажання до отримання надприбутків. В свою чергу, жорстка конкуренція, необхідність вистояти в цій конкурентній боротьбі також сприяли концентрації виробництва і капіталу в міжнародному масштабі і появі ТНК.

34. Теоретичні концепції діяльності ТНК

Нема

35. Позитивні та негативні аспекти діяльності ТНК в приймаючих країнах

Нема

36.нема

37. Інформаційні туристичні ресурси

Сьогодні навіть найменші туристичні фірми готові впроваджувати сучасні інформаційні технології, які здатні впродовж короткого періоду давати необхідну інформацію, зокрема про транспортні засоби, можливості житлово-готельного фонду, а також в автоматичному режимі здійснювати управлінські рішення, пов'язані з реалізацією туризму споживачами.

Завдяки об'єднанню нашої планети в єдину телекомунікаційну комп'ютерну мережу, що відбулося у 90-х роках XX ст., вона стала основою світової інформаційної системи та комунікаційних процесів. Інформація в таких умовах належить до вагомих і навіть дорогих ресурсів розвитку суспільства, підвищення конкурентоспроможності туристичних фірм, стимулювання інновацій. Унаслідок цього комунікаційні потреби можна реалізувати віртуально через спілкування продавців інформації про туристичні послуги (туроператори і турагенти) з клієнтами-споживачами, де виробниками туристичного продукту є транспортні підприємства, готельні комплекси, екскурсійні бюро та ін.

Отже, в умовах постіндустріального й інформаційного суспільства туристична інформація стала важливою складовою світового інформаційного простору, маючи відповідну вартість і ціну. Тому доцільно розглядати інформаційні ресурси, у складі яких чільне місце посідають туристичні інформаційні ресурси. За висловом молодого вченого А. Шевчука, інформаційні ресурси - це сховище (запаси) інформації різних типів та призначення77.

39. Глобальні вистриб»ют орські системи в інтернеті

Інтернет у туристичному бізнесі застосовується дедалі ширше. Створено низку програм, які дають змогу вільно користуватися найбільшою міжнародною мережею "Amadeus" і працювати з її клієнтурою. Тепер на своїй мережній сторінці чи на сторінці "Amadeus" агентства можуть вміщувати інформацію про свій турпродукт і здійснювати бронювання через World Wide Web, бронювати може і безпосередньо сам мандрівник. Глобальна мережа також стала підключати своїх клієнтів через "Public Internet", що значно розширило її технічні можливості та сприяло зниженню тарифів.

У рамках "Amadeus" розроблені два спеціальних продукти: "Pro Web" і "Pro Client Server". За допомогою першого клієнт зі свого комп'ютера може одержати сертифікаційний номер і зайти на сайт системи, щоб користуватися її можливостями. "Pro Client Server" здійснює більш складне з'єднання комп'ютера клієнта — спочатку із сервером у найближчому представництві "Amadeus", а потім — з основним сервером системи. У клієнта при цьому ставиться повнофункціональний агентський термінал "Pro Tempo". Вимоги до комп'ютерів, які використовуються, є мінімальними: наявність хоча б "Windows 95". Для захисту даних активізується функція "Virtual Privat Network" (VPN).

40. Інтернет-технології в туристичному менеджменті

Інтернет у туристичному бізнесі застосовується за кількома напрямами. Один із них — використання віртуального простору для просування на ринку своїх послуг. Реклама в Інтернеті набуває дедалі більшої популярності, великі туроператори і невеликі турагентства активно використовують веб-сторінки і власні сервери. Інформацію про далекі країни, екзотичні подорожі та ціни на туристичні послуги легко знайти через будь-яку пошукову систему. Наприклад, дуже популярна така пошукова система, як "Рамблер" (http://www.rambler.ru), що на запит "туризм" видає понад 4,5 тис. унікальних посилань. Однак таке розмаїття вибору є здебільшого оманливим, багато сторінок виявляються малоцікавими для користувача й, у кращому разі, містять перелік пропонованих країн і телефони офісів. Забезпечити ж повноцінне наповнення сайта й організувати регулярне поновлення інформації під силу лише великим фірмам, які можуть дозволити собі мати власний сервер і забезпечувати дороге обслуговування. Інтернет приваблює турфірми не тільки як рекламний засіб, а й як унікальний засіб організації взаємодії філій та агентств. Великі туроператори, яким щодня доводиться підтримувати зв'язок із сотнями турагентств у різних країнах, уже усвідомили перевагу цього виду зв'язку. В Інтернеті можна знайти віртуальні представництва практично всіх провідних туроператорів.




1. Охрана окружающей среды в Эстонии
2. античная философия
3. Методы списания МПЗ метод FIFO средней себестоимости.1
4. Факторы эффективности внешности специалиста по связям с общественностью на телеэкране
5. Туризм как ресурс экономического и социокультурного развития региона
6. Частный институт управления и предпринимательства УТВЕРЖДАЮ Ректор института Р
7. Учет хозяйственной деятельности предприятия
8. Rdquo; если не согласныrdquo;
9. статьями 119 по 122 Конституции РФ а также Федеральным законом О статусе судей РФ являющимся основополагающи
10. Проблемы стандартизации школьной образовательной системы
11. оно представляет собой разновидность хищения; 2 размер хищения мелкий т.html
12. Способы увеличения мужского полового член
13. Международные акты об обращении с осужденными
14. Системы и сети связи на GPSS-PC
15. идет после физики
16. Наиболее частые причины возникновения иммунопатологий у детей и взрослых
17. Черные металлы в конструкциях РЭС
18. Клонирование человеческого эмбриона
19. ИССЛЕДОВАНИЕ ЗАМЕЩЕННЫХ ТИОНИЛАНИЛИНА В КАЧЕСТВЕ ДИЕНОВЫХ КОМПОНЕНТОВ РЕАКЦИИ ДИЛЬСА - АЛЬДЕРА
20.  Электронный экзамен 1656