Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

тема складається із Сонця і 8 планет

Работа добавлена на сайт samzan.net:


10 дивних супутників Сонячної системи

Наша Сонячна система складається із Сонця і 8 планет. Планетам же приділяється так багато уваги, що часто забувають про багато інших дивовижних речей - як, наприклад, супутники. А адже вони часом цікавіші за свої планети.

10 Ганімед - великий супутник

 

На перший погляд Ганімед схожий на Місяць, але є невелика різниця - в розмірі. Ганімед - найбільший супутник Юпітера і взагалі всієї Сонячної системи. Він настільки величезний, що має своє власне магнітне поле.

9 Міранда - потворний супутник

 

Міранда - гидке каченя Сонячної системи. На перший погляд здається, ніби хтось просто зліпив з шматочків супутник і послав його обертатися навколо Урана. У Міранди один з найрізноманітніших пейзажів у всій Сонячній системі з її крутими гірськими хребтами, долинами - коронами і каньйонами, деякі з яких у 12 разів глибше Великого каньйону. Якщо в один такий кинути камінь, то він досягне дна тільки через 10 хв.

8 Каллісто - супутник з найбільшим числом кратерів

 

Каллісто, супутник Юпітера, просто прищавий підліток Сонячної системи. На відміну від інших небесних тіл такого ж розміру, Каллісто не має геологічної активності, яка могла б захистити його поверхню. Тому цей супутник і є самим «побитим». Кратерів на ньому так багато, що вони стали накладатися один на одного, утворюючи цілі кільця усередині інших кратерів.

7 Дактиль - супутник-астероїд

 

Шириною всього в милю, Дактиль - найменший супутник Сонячної системи. На зображенні зображено астероїд Іда, а Дактиль - це всього лише маленька точка справа. Дактиль ще дивовижний об'єкт, тому що обертається не навколо планети, а навколо астероїда. Раніше астрономи вважали, що астероїди надто малі, щоб мати супутники. А ось і ні.

6 Епіметей і Янус - супутники, які дивом уникнули зіткнення

 

Епіметей і Янус - супутники Сатурна, у яких практично одна орбіта, можливо, тому що раніше вони були одним супутником. Але ось в чому справа: кожні 4 роки вони міняються місцями при майже-зіткненні.

5 Енцелад - носій кільця

 

Енцелад - один з основних внутрішніх супутників Сатурна. Також він є одним з об'єктів, що відображають майже 100% світла. Поверхня Енцелада покрита гейзерами, що викидають в космос частинки льоду й пилу, які є джерелом кільця Е Сатурна.

 

4 Тритон - з крижаними вулканами

 

Тритон - найбільший супутник Нептуна. Також це єдиний супутник Сонячної системи, що обертається навколо своєї планети в протилежну від обертання самої планети сторону. Тритон є вулканічно активним. Але якщо інші вулкани викидають лаву, вулкани на Тритоні вивергають воду і аміак, які замерзають на поверхні.

3 Європа - з великими океанами

 

Європа, ще один супутник Юпітера, має одну з найбільш рівних поверхонь в Сонячній системі. Все тому, що весь супутник є одним суцільним океаном води під шаром льоду. Але ця вода існує лише через приливне нагрівання Юпітера. У цьому океані води в 2-3 рази більше, ніж на Землі.

2 Іо - вулканічне пекло

 

Через величезну силу тертя Юпітера, на Іо постійно відбувається вулканічна активність. Цей супутник нагадує Мордор з «Володаря кілець». Фактично вся поверхня Іо покрита вулканами, а виверження трапляються так часто, що «Вояжер» зміг зняти сам процес. На Іо немає кратерів, тому що лава заповнює їх і вирівнює тим самим поверхню супутника.

1 Титан - будинок далеко від дому

 

Титан - найдивніший супутник Сонячної системи. У нього єдиного є щільна атмосфера (щільніше, ніж на Землі), і що ж лежить під непрозорими хмарами, залишалося таємницею протягом довгого часу. Атмосфера Титана заснована на азоті, як на Землі, але містить інші гази, наприклад, метан. Якщо щільність метану досить велика, на Титані може піти метановий дощ. Існування великих яскравих плям на поверхні супутника наводить на думку, що на поверхні можуть перебувати рідкі моря, які напевно складаються з метану. Може пройти багато часу, але Титан - одне з найбільш підходящих місць для пошуку життя.




1. Производство кальцинированной соды
2. Абсолютное большинство людей в трудоспособном возрасте являются продавцами на рынке труда и получают свой
3. ~атерлерді зерттейтін со~ан ~арсы ~ою~а болатын шараларды ~зірлейтін ~ылыми білімні~ саласын ~алай атаймы
4. Основные вопросы анатомии человека
5. ТЭД АЛКОГОЛЬНЫЕ НАПИТКИ Наименование Цена руб
6. Блицкрига молниеносной войны
7. Детерминанты эффективности ценовой дискриминации
8. тематики що вивчає закономірності випадкових явищ- випадкові події випадкові величини їхні функції влас
9. Определение объекта разработки и факторы влияющие на их выделение Объект разработки это искусственно в
10. ПРЕСТУПЛЕНИЕ И НАКАЗАНИЕ Ф
11. . Негізгі м~ліметтер Факультет Экономикалы~ Маманды~
12. Визначення статі лікування та розтин кролів
13. тема- 100 прапорщиков
14. ТЕМА 51 ОБЩЕЕ ПОНЯТИЕ О ДЕЯТЕЛЬНОСТИ
15. Участие защитника в предварительном следствии
16. процесс голосования в котором электронные технические средства используются по крайне мере на этапе подач
17.  Резюме проекта Настоящий бизнесплан представляет собой проект расширения существующего предприя
18. Организация производства на предприятиях химической промышленности
19. А хранятся в а столе б шкафу в сейфе г упаковке 3
20. Відповідальність за завдану шкоду за цивільним законодавством