Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

тема касового виконання бюджетуrdquo; Вінниця 2013 Ме

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2015-07-05

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 16.5.2024

Міністерство освіти і науки України

Вінницький інститут економіки

Тернопільського національного економічного університету

Кафедра “Фінанси і кредит”

Методичні РЕКОМЕНДАЦІЇ

для виконання контрольної роботи

з навчальної дисципліни:

“система касового виконання бюджету”

Вінниця 2013


Методичні рекомендації для виконання контрольної роботи з навчальної дисципліни “Система касового виконання бюджету” (для студентів заочної форми навчання за спеціальністю 7.03050801 “Фінанси і кредит” освітньо-кваліфікаційного рівня “спеціаліст”). – Вінниця: ВІЕ ТНЕУ, 2013. – 20 с.

Укладач:

Руденко В. В. − к. е. н., викладач кафедри “Фінанси і кредит”

Методичні рекомендації затверджені на засіданні кафедри “Фінанси і кредит”, протокол №   від «        »                           2013 р.

В.о. завідувача кафедри

к.е.н., доцент                                                                             Погріщук Г. Б.


ЗМІСТ

ВСТУП ……………………………………………                                     …..4

Теоретична частина контрольної роботи…………         ……5

Практична частина контрольної роботи…………   …………7

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ                                                       16


Вступ

Контрольна робота з курсу «Система касового виконання бюджету» має своєю метою перевірити та закріпити теоретичні знання з курсу. Питання, включені до контрольної роботи, охоплюють такі основні теми курсу, як :

Тема 1. Сутність та значення системи касового виконання бюджетів

Тема 2. Казначейське обслуговування державного бюджету за доходами та іншими надходженнями

Тема 3. Казначейське обслуговування державного бюджету за витратами

Тема 4. Казначейське обслуговування місцевих бюджетів

Тема 5. Казначейське обслуговування державних цільових фондів

Тема 6. Бухгалтерський облік виконання бюджетів

Тема 7. Звітність про виконання бюджетів

Тема 8. Контроль в системі казначейства

Тема 9. Інформаційні технології в системі казначейства

Студенти повинні засвоїти основи теорії і практики касового виконання бюджетів, сформувати систему знань з оперативного управління бюджетними ресурсами органами Казначейства України, опанувати принципи побудови системи касового виконання бюджетів, вміти знаходити оптимальні бюджетні рішення.

Контрольна робота створена таким чином, що вона дозволяє здійснити контроль за теоретичним засвоєнням матеріалу, перевіряє вміння студентів самостійно мислити, а також вміння втілювати отримані знання при вирішенні практичних завдань. Тому дана контрольна робота являє собою комплексне завдання, що складається з 2-х частин: теоретичної і практичної.

При виконанні контрольної роботи студенти повинні знайти правильні відповіді на теоретичні запитання, знати основну термінологію з курсу, базові поняття й визначення, а також вміти застосовувати теоретичні знання для правильного вирішення практичних завдань контрольної роботи. Крім цього, при отриманні результатів практичних завдань слід проаналізувати отримані результати, а також обґрунтувати їх, дати розгорнуте пояснення і запропонувати заходи щодо поліпшення результатів, якщо вони не достатньо задовільні.


Теоретична частина контрольної роботи:

Варіант І

Для відкриття бюджетного рахунку для операцій клієнтів із бюджетними коштами в органі Казначейства України розпоряднику коштів (бюджетній установі) необхідно подати відповідні документи, які передбачені чинними нормативно-правовими актами.

Вказати орган, який установлює порядок відкриття рахунків і документи, які необхідно подати для відкриття рахунків до органів Казначейства України.

Варіант ІІ

Визначити законодавчий документ, який уповноважує Казначейство України на ведення бухгалтерського обліку та складання звітності про виконання державного бюджету, а також функції, які виконують при цьому органи Казначейства України.

Варіант ІІІ

Із 2000 року облік виконання державного та місцевого бюджетів органами Казначейства України здійснюється відповідно до нового Плану рахунків бухгалтерського обліку виконання державного та місцевого бюджетів.

Вказати орган, яким затверджено новий План рахунків і дати характеристику класів рахунків.

Варіант IV

Бюджетним кодексом передбачено, що в разі порушення бюджетного законодавства розпоряднику бюджетних коштів можуть бути призупинені бюджетні асигнування або зупинення операцій з бюджетними коштами.

Вказати випадки застосування цих фінансових санкцій й порядок їх застосування.

Варіант V

Для зарахування надходжень до бюджетів органи Казначейства України відкривають бюджетні рахунки за надходженнями.

Вказати порядок відкриття і термін дії цих рахунків, місце та на чиє ім’я вони відкриваються.

Варіант VI

За кодом економічної класифікації видатків бюджету 2110 (придбання основного капіталу) для бюджетної установи, відповідно до кошторису, передбачені кошти в сумі 150000 грн.

Вказати можливість використання цих коштів бюджетною установою частково на придбання столів вартістю 400 грн. за одиницю на загальну суму 50000 грн. і на модернізацію основного капіталу у розмірі 100000 грн.

Варіант VII

Відповідно до Бюджетного кодексу на Казначейство України покладені функції контролю за виконанням державного та місцевих бюджетів.

Вказати стадії бюджетного процесу та етапи виконання бюджету, на яких органи Казначейства України здійснюють контрольні функції і охарактеризувати їх.

Варіант VIII

Бюджетним кодексом України встановлено порядок виконання державного бюджету за видатками.

Вказати статтю Бюджетного кодексу, якою передбачено цей порядок і назвати стадії виконання бюджету за видатками.

Варіант IX

Розпорядник коштів для отримання готівки подає до органу Казначейства України заявку для отримання готівки.

Вказати документи, які необхідно додатково подати розпоряднику коштів до заявки для виплати заробітної плати своїм працівникам та місце і документи, за якими уповноважена особа розпорядника коштів отримує готівку.

Варіант X

Бюджетна установа отримала готівку на придбання матеріальних цінностей, які неможливо було придбати по перерахуванню, на загальну суму 5500 грн. Фактично придбано товарів на суму 5100 грн.

Вказати дії, які повинна зробити у цьому випадку бюджетна установа та орган Казначейства України.


Практична частина контрольної роботи:

Варіант І

Завдання 1

Згідно з Бюджетним кодексом плата за землю справляється за місцем реєстрації платника податку на балансовий рахунок 3321, що підлягає розмежуванню між рівнями бюджетів у такому співвідношенні: 25% надходить до обласного бюджету; 15% до районного бюджету; 25% до бюджету села, місту районного значення.

Обчислити суму, яка надійде до бюджету села, якщо платник податку сплатив 75 грн. на рахунок, відкритий на території села.

Завдання 2

Скласти проведення за такими операціями з виконання дохідної частини бюджету (на рівні Головного управління Державної казначейської служби України − середньої ланки органів Державної казначейської служби України), використовуючи План рахунків з обліку виконання державного та місцевих бюджетів, Порядок відображення операцій з обліку виконання державного бюджету, Порядок відображення операцій з обліку виконання місцевих бюджетів.

  1.  Надійшли доходи загального фонду державного бюджету.
  2.  Перераховано кошти загального фонду державного бюджету до Державної казначейської служби України.
  3.  Повертаються надмірно або помилково сплачені кошти платникам податків, зборів, інших обов'язкових платежів з загального фонду державного бюджету.
  4.  Надійшли кошти, одержані від погашення бюджетних кредитів до Головного управління Державної казначейської служби України.
  5.  Перераховано кошти, одержані від погашення бюджетних кредитів до Державної казначейської служби України.
  6.  Повертаються надмірно або помилково сплачені суми з погашення бюджетних кредитів.

Після того, як будуть складені проведення, необхідно:

  •  зазначити назви рахунків та охарактеризувати їх;
  •  вказати, які первинні документи є основою для обліку по кожній операції;
  •  в яких формах звітності знайдуть своє відображення результати проведених операцій.

Варіант ІІ

Завдання 1

На рахунок 3161 поступили надходження в сумі 25600 грн., які підлягають розподілу між загальним і спеціальним фондами місцевого бюджету. Відповідно до поданих документів, необхідно повернути платнику помилково сплачені платежі на суму 5600 грн.

Визначити суми коштів, які повинні поступити до загального й спеціального фондів місцевого бюджету, якщо нормативними документами встановлено відсотки розмежування відповідно 40 і 60.

Завдання 2

Скласти проведення за такими операціями з виконання дохідної частини бюджету (на рівні Головного управління Державної казначейської служби України − середньої ланки органів Державної казначейської служби України), використовуючи План рахунків з обліку виконання державного та місцевих бюджетів, Порядок відображення операцій з обліку виконання державного бюджету, Порядок відображення операцій з обліку виконання місцевих бюджетів.

  1.  Надійшли доходи спеціального фонду державного бюджету.
  2.  Перераховано кошти спеціального фонду державного бюджету до Державної казначейської служби України.
  3.  Повертаються надмірно або помилково сплачені кошти спеціального фонду державного бюджету платника.
  4.  Надійшли кошти, які розподіляються між загальним і спеціальним фондами державного бюджету.
  5.  Перераховано кошти державного бюджету, що підлягають розподілу до Державної казначейської служби України.
  6.  Повертаються надмірно або помилково сплачені кошти, які підлягають розподілу між загальним і спеціальним фондами державного бюджету.

Після того, як будуть складені проведення, необхідно:

  •  зазначити назви рахунків та охарактеризувати їх;
  •  вказати, які первинні документи є основою для обліку по кожній операції;
  •  в яких формах звітності знайдуть своє відображення результати проведених операцій.

Варіант ІІІ

Завдання 1

На рахунок 3321 поступив податок з доходів фізичних осіб у загальній сумі за операційний день 35000 грн. За виконавчим листом місцевого суду громадянину К. необхідно повернути 2300 грн. як зайво сплачені.

Визначити суму коштів, яка підлягає розподілу між бюджетами міста й області та суми відрахувань, якщо нормативними документами встановлено відсоток розмежування відповідно 75 і 25.

Завдання 2

14 березня 2012 р. розпорядник коштів третього ступеня (керівник Інституту післядипломної освіти) отримав інформацію від вищестоящого розпорядника бюджетних коштів (керівник університету) про можливе фінансування установи на суму 2000 грн. У день надходження коштів Головне управління Державної казначейської служби України в області готує виписку з рахунка і доводить її до керівника Інституту післядипломної освіти. На цю дату зазначений розпорядник коштів повинен розрахуватися з суб'єктами господарської діяльності за одержані товари, послуги і роботи (підготувати оплату рахунків), а саме:

Призначення платежу

Постачальники

Сума, грн.

За послуги звязку

Вінницька обласна дирекція ПАТ «Укртелеком»

60,20

За диски, картриджі

ТОВ «Аліса»

151,26

За придбання паперу

ТОВ «Аліса»

356,04

За канцтовари

ТОВ «Аліса»

127,20

За заправку автомобілів

ТОВ «Олександрія»

51,00

За автошини

ТОВ «Єврошина»

873,96

За автопослуги

Університет

362,21

Необхідно:

  1.  Назвати підтверджувальні документи до кожного платежу.
  2.  У які терміни розпорядник бюджетних коштів повинен підготувати і подати Головному управлінню Державної казначейської служби України підтверджувальні документи?
  3.  Назвати форми документів по даній установі, які є у Головному управлінні Державної казначейської служби України, для здійснення попереднього і поточного контролю.
  4.  Без якого документа неможливе проходження підтверджувальних документів у Головному управлінні Державної казначейської служби України для оплати рахунків?
  5.  Назвати причини, з яких Головне управління Державної казначейської служби України може відмовити в оплаті рахунків.
  6.  За рахунок коштів якого фонду бюджету (загального чи спеціального) буде здійснено перерахування?
  7.  Визначити етапи проходження документів у Головному управлінні Державної казначейської служби України й охарактеризувати їх.
  8.  Визначити й охарактеризувати кінцевий етап проведення оплати рахунків.

Варіант IV

Завдання 1

На рахунок 3421 поступили кошти в сумі 45000 грн., які тимчасово віднесені на доходи місцевого бюджету і підлягають розподілу. Визначити суми розподілу коштів, якщо чинним законодавством передбачено такі нормативи їх перерахування:

  •  до фондів соціального страхування – 45 %;
  •  до державного бюджету – 20 %;
  •  до місцевого бюджету – 35 %.

Завдання 2

Скласти проведення за такими операціями з виконання дохідної частини бюджету (на рівні Головного управління Державної казначейської служби України − середньої ланки органів Державної казначейської служби України), використовуючи План рахунків з обліку виконання державного та місцевих бюджетів, Порядок відображення операцій з обліку виконання державного бюджету, Порядок відображення операцій з обліку виконання місцевих бюджетів.

  1.  Надійшли кошти, тимчасово віднесені на доходи державного бюджету.
  2.  Проведено розподіл коштів, тимчасово віднесених на доходи державного бюджету.
  3.  Проведено розподіл інших коштів, тимчасово віднесених на доходи державного бюджету.
  4.  Повертаються надмірно або помилково сплачені кошти, тимчасово віднесені на доходи бюджету.
  5.  Перераховано дотацію місцевим бюджетам за рахунок надходжень загального фонду державного бюджету.
  6.  Надійшли доходи загального фонду державного бюджету.

Після того, як будуть складені проведення, необхідно:

  •  зазначити назви рахунків та охарактеризувати їх;
  •  вказати, які первинні документи є основою для обліку по кожній операції;
  •  в яких формах звітності знайдуть своє відображення результати проведених операцій.

Варіант V

Завдання 1

За кодом економічної класифікації видатків бюджету 2110 (придбання основного капіталу) для бюджетної установи, відповідно до кошторису, передбачені кошти в сумі 150000 грн.

Вказати можливість використання цих коштів бюджетною установою частково на придбання столів вартістю 400 грн. за одиницю на загальну суму 50000 грн. і на модернізацію основного капіталу у розмірі 100000 грн.

Завдання 2

Скласти проведення за такими операціями з виконання дохідної частини бюджету (на рівні Головного управління Державної казначейської служби України − середньої ланки органів Державної казначейської служби України), використовуючи План рахунків з обліку виконання державного та місцевих бюджетів, Порядок відображення операцій з обліку виконання державного бюджету, Порядок відображення операцій з обліку виконання місцевих бюджетів.

  1.  Надійшли доходи загального фонду місцевих бюджетів.
  2.  Повернуто надмірно або помилково сплачені кошти загального фонду місцевого бюджету платникам.
  3.  Надійшли кошти, які підлягають розподілу між загальним та спеціальним фондами місцевого бюджету.
  4.  Проведено розподіл коштів між загальним та спеціальним фондами місцевого бюджету.
  5.  Повернуто надмірно внесені або помилково сплачені кошти, які підлягали розподілу між загальним та спеціальним фондами місцевого бюджету.
  6.  Повертаються надмірно або помилково сплачені кошти, тимчасово віднесені на доходи місцевого бюджету.

Після того, як будуть складені проведення, необхідно:

  •  зазначити назви рахунків та охарактеризувати їх;
  •  вказати, які первинні документи є основою для обліку по кожній операції;
  •  в яких формах звітності знайдуть своє відображення результати проведених операцій.

Варіант VI

Завдання 1

На спеціальному реєстраційному рахунку обласного управління освіти на початок операційного дня залишок коштів склав 25000 грн. Протягом дня на рахунок надійшло 60000 грн. і оплачено за поточний ремонт приміщення, відповідно до акту виконаних робіт – 15000 грн., за спожите тепло – 30000 грн.

Визначити залишок коштів на цьому рахунку на кінець операційного дня.

Завдання 2

14 березня 2012 р. розпорядник коштів третього ступеня (керівник Музею спортивної слави України) отримав інформацію від вищестоящого розпорядника бюджетних коштів про можливе фінансування установи на суму 9000 грн. У день надходження коштів Головне управління Державної казначейської служби України в області готує виписку з рахунка і доводить її до керівника музею. На цю дату зазначений розпорядник коштів повинен розрахуватися з суб'єктами господарської діяльності за одержані товари, послуги і роботи (підготувати оплату рахунків), а саме:

Призначення платежу

Постачальники

Сума, грн.

За експлуатаційні витрати

НСК «Олімпійський»

651,45

За охорону приміщення

Охорона-Комплекс ДЗАТ

1166,14

За спожиті воду, опалення, електроенергію

НСК «Олімпійський»

1186,53

За господарські товари

Фірма «Сомас»

315,85

За прибирання приміщення

НСК «Олімпійський»

300,35

За художнє оформлення виставкової експозиції

ПП «Будспецпроект»

4500,00

Необхідно:

  1.  Назвати підтверджувальні документи до кожного платежу.
  2.  У які терміни розпорядник бюджетних коштів повинен підготувати і подати Головному управлінню Державної казначейської служби України підтверджувальні документи?
  3.  Назвати форми документів по даній установі, які є у Головному управлінні Державної казначейської служби України, для здійснення попереднього і поточного контролю.
  4.  Без якого документа неможливе проходження підтверджувальних документів у Головному управлінні Державної казначейської служби України для оплати рахунків?
  5.  Назвати причини, з яких Головне управління Державної казначейської служби України може відмовити в оплаті рахунків.
  6.  За рахунок коштів якого фонду бюджету (загального чи спеціального) буде здійснено перерахування?
  7.  Визначити етапи проходження документів у Головному управлінні Державної казначейської служби України й охарактеризувати їх.
  8.  Визначити й охарактеризувати кінцевий етап проведення оплати рахунків.

Варіант VII

Завдання 1

На рахунок 3141 (надходження до загального фонду місцевих бюджетів) поступило 50000 грн. податку на прибуток підприємств місцевого підпорядкування. На рахунку 6121 (доходи загального фонду місцевих бюджетів) на початок операційного дня значилася сума 520000 грн.

Визначити залишок коштів на кінець операційного дня на рахунку доходів загального фонду місцевих бюджетів.

Завдання 2

Скласти проведення за такими операціями з виконання видаткової частини бюджету (на рівні Головного управління Державної казначейської служби України − середньої ланки органів Державної казначейської служби України), використовуючи План рахунків з обліку виконання державного та місцевих бюджетів, Порядок відображення операцій з обліку виконання державного бюджету, Порядок відображення операцій з обліку виконання місцевих бюджетів.

  1.  Виділено кошти загального фонду місцевого бюджету розпорядникам.
  2.  Перераховано кошти з особового рахунка розпорядника своїм підвідомчим органам (реєстраційні рахунки відкриті на балансі Головного управління).
  3.  Проведено оплату рахунків.
  4.  Надійшли власні надходження розпорядників, які відносяться до спеціального фонду місцевого бюджету та обслуговуються управлінням.
  5.  Проведено оплату рахунків розпорядникам коштів місцевого бюджету (спеціальний фонд), які обслуговуються в Головному управлінні Державної казначейської служби України.
  6.  Надано бюджетний кредит з місцевого бюджету.

Після того, як будуть складені проведення, необхідно:

  •  зазначити назви рахунків та охарактеризувати їх;
  •  вказати, які первинні документи є основою для обліку по кожній операції;
  •  в яких формах звітності знайдуть своє відображення результати проведених операцій.

Варіант VIII

Завдання 1

На рахунку 6112 (доходи спеціального фонду державного бюджету, які направляються на спеціальні видатки) на початок операційного дня вхідне сальдо склало 850000 грн. Протягом дня надходження на рахунок 3121 (надходження коштів спеціального фонду державного бюджету, які направляються на спеціальні видатки) склали 500000 грн.

Визначити залишок коштів на кінець операційного дня на рахунку доходів спеціального фонду державного бюджету, які направляються на спеціальні видатки.

Завдання 2

Скласти проведення за такими операціями з виконання видаткової частини бюджету (на рівні Головного управління Державної казначейської служби України − середньої ланки органів Державної казначейської служби України), використовуючи План рахунків з обліку виконання державного та місцевих бюджетів, Порядок відображення операцій з обліку виконання державного бюджету, Порядок відображення операцій з обліку виконання місцевих бюджетів.

  1.  Виділено кошти спеціального фонду місцевого бюджету розпорядникам.
  2.  Перераховано кошти з особового рахунка розпорядника своїм підвідомчим органам (реєстраційні рахунки відкриті на балансі Головного управління).
  3.  Проведено оплату рахунків розпорядникам коштів місцевого бюджету (спеціальний фонд), які обслуговуються в Головному управлінні Державної казначейської служби України.
  4.  Повернуто бюджетний кредит на рахунок місцевого бюджету.
  5.  Віднесено на взаємні розрахунки суму коштів, яку необхідно передати з місцевого бюджету до державного бюджету.
  6.  Віднесено на взаємні розрахунки суму коштів, яку необхідно одержати місцевому бюджету з державного бюджету.

Після того, як будуть складені проведення, необхідно:

  •  зазначити назви рахунків та охарактеризувати їх;
  •  вказати, які первинні документи є основою для обліку по кожній операції;
  •  в яких формах звітності знайдуть своє відображення результати проведених операцій.

Варіант IX

Завдання 1

При перевірці комерційного банку органи ДКСУ встановили порушення термінів проходження платежів:

  •  по Зарудинецькому ХПП – ПДВ 10 тис. грн. на 5 днів;
  •  по заводу продтоварів – акцизного податку 7 тис. грн. на 4 дні.

Визначити розмір пені, яку комерційний банк повинен заплатити в бюджет за дане порушення.

Облікова ставка НБУ 17% річних.

Завдання 2

Скласти проведення за такими операціями з виконання видаткової частини бюджету (на рівні Головного управління Державної казначейської служби України − середньої ланки органів Державної казначейської служби України), використовуючи План рахунків з обліку виконання державного та місцевих бюджетів, Порядок відображення операцій з обліку виконання державного бюджету, Порядок відображення операцій з обліку виконання місцевих бюджетів.

  1.  Надійшли кошти для здійснення видатків своїм підвідомчим установам та проведення оплати рахунків на ім'я розпорядників коштів нижчого ступеня.
  2.  Перераховано кошти загального фонду державного бюджету розпорядниками коштів другого ступеня на здійснення своїх видатків та розпорядників третього ступеня.
  3.  Проведено оплату рахунків (загальний фонд).
  4.  Надійшли цільові кошти спеціального фонду на рахунок Головного управління Державної казначейської служби України (для розпорядників бюджетних коштів) − власні кошти, субвенції з місцевих бюджетів.
  5.  Проведено оплату рахунків (загальний фонд).
  6.  Проведена реєстрація зобов'язань розпорядників  коштів бюджету по загальному фонду державного бюджету.

Після того, як будуть складені проведення, необхідно:

  •  зазначити назви рахунків та охарактеризувати їх;
  •  вказати, які первинні документи є основою для обліку по кожній операції;
  •  в яких формах звітності знайдуть своє відображення результати проведених операцій.

Варіант X

Завдання 1

До місцевого бюджету на розподільчий рахунок 3421 надійшла заборгованість від ТОВ “Поділля” по фіксованому с/г податку за поточний рік в сумі 2800 грн. Зробіть розподіл коштів за відсотками у поточному році.

Завдання 2

14 березня 2012 р. розпорядник коштів другого ступеня (керівник Національної бібліотеки) отримав інформацію від вищестоящого розпорядника бюджетних коштів про можливе фінансування установи на суму 150000 грн. У день надходження коштів Головне управління Державної казначейської служби України в області готує виписку з рахунка і доводить її до керівника Національної бібліотеки. На цю дату зазначений розпорядник коштів повинен розрахуватися з суб'єктами господарської діяльності за одержані товари, послуги і роботи (підготувати оплату рахунків), а саме:

Призначення платежу

Постачальники

Сума, грн.

За спожиту електроенергію

Обласна дирекція ПАТ «Київобленерго»

21000,00

За міжміські розмови

Київська обласна дирекція ПАТ «Укртелеком»

1367,24

За місцеві розмови, абонементна плата

Київська обласна дирекція ПАТ «Укртелеком»

4303,89

За охорону приміщення

УДСО при ГУМВС

9642,40

За виконані ремонтні роботи

МБУ-40 ПАТ «Київвоздоббут»

53000,00

За світильники

ПП «Ліхтар»

3049,20

За поповнення бібліотечного фонду

ТОВ «Дім книги»

70000,00

За роботи з монтажу та наладки установки пожежогасіння

ПП «Рятівник»

19820,40

Необхідно:

  1.  Назвати підтверджувальні документи до кожного платежу.
  2.  У які терміни розпорядник бюджетних коштів повинен підготувати і подати Головному управлінню Державної казначейської служби України підтверджувальні документи?
  3.  Назвати форми документів по даній установі, які є у Головному управлінні Державної казначейської служби України, для здійснення попереднього і поточного контролю.
  4.  Без якого документа неможливе проходження підтверджувальних документів у Головному управлінні Державної казначейської служби України для оплати рахунків?
  5.  Назвати причини, з яких Головне управління Державної казначейської служби України може відмовити в оплаті рахунків.
  6.  За рахунок коштів якого фонду бюджету (загального чи спеціального) буде здійснено перерахування?
  7.  Визначити етапи проходження документів у Головному управлінні Державної казначейської служби України й охарактеризувати їх.
  8.  Визначити й охарактеризувати кінцевий етап проведення оплати рахунків.


Список рекомендованої літератури:

Нормативна література

  1.  Бюджетний кодекс України: Закон України від 08.07.2010 2456-VI [Електронний ресурс]. – Режим доступу: www.rada.gov.ua.
  2.  Інструкція про складання Державною казначейською службою України  звітності про виконання Зведеного бюджету України, Державного бюджету України і бюджетів Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя: затв. Наказом Міністерства фінансів України від 13.02.2012 №53 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  3.  Інструкція про складання органами Державної казначейської служби України звітності про виконання державного бюджету: затв. Наказом Міністерства фінансів України від 13.02.2012 №52 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  4.  Інструкція про складання органами Державної казначейської служби України фінансової та бюджетної звітності про виконання місцевих бюджетів: затв. Наказом Міністерства фінансів України від 08.02.2012 №49 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  5.  План рахунків бухгалтерського обліку виконання державного та місцевих бюджетів: затв. Наказом Державного казначейства України від 28.11.2000 №119 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  6.  Податковий кодекс України від 02.12.2010 р. №2755-VІ [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  7.  Положення про Державну казначейську службу України: затв. Указом Президента України від 13.01.2011 №460/2011 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  8.  Положення про єдиний казначейський рахунок: затв. Наказом Державного казначейства України від 26.06.2002 №122 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  9.  Порядок взаємодії органів державної податкової служби, місцевих фінансових органів та органів Державного казначейства України в процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов'язань: затв. Наказом Державної податкової адміністрації України, Міністерства фінансів України, Державного казначейства України від 21.12.2010 № 974/1597/499  [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  10.  Порядок взяття бюджетних зобов'язань та проведення розпорядниками коштів державного бюджету витрат із загального фонду державного бюджету  у разі невиконання показників надходжень за відповідний період: затв. Наказом Міністерства фінансів України від 25.03.2009 №455 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  11.  Порядок відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України: затв. Наказом Міністерства фінансів України від 22.06.2012 №758 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  12.  Порядок зупинення операцій з бюджетними коштами: затв. Постановою Кабінету Міністрів України від 19.01.2011 №21 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  13.  Порядок казначейського обслуговування державного бюджету за витратами: затв. Наказом Міністерства фінансів України від 24.12.2012 №1407 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  14.  Порядок казначейського обслуговування доходів та інших надходжень державного бюджету: затв. Наказом Міністерства фінансів України від 29.01.2013 №43 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  15.  Порядок казначейського обслуговування місцевих бюджетів: затв. Наказом Міністерства фінансів України від 23.08.2012 №938 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  16.  Порядок перерахування міжбюджетних трансфертів: затв. Постановою Кабінету Міністрів України від 15.12.2010 №1132 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  17.  Порядок повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів: затв. Наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2013 №787 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  18.  Порядок реєстрації та обліку бюджетних зобов’язань розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів в органах Державної казначейської служби України: затв. Наказом Міністерства фінансів України від 02.03.2012 №309 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  19.  Порядок формування Єдиного реєстру розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів: затв. Наказом Міністерства фінансів України від 22.12.2011 №1691 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  20.  Про бюджетну класифікацію: Наказ Міністерства фінансів України від 14.01.2011 №11 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  21.  Про Головні управління Державної казначейської служби України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі: затв. Наказом Міністерства фінансів України від 27.10.2011 №1280 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  22.  Про затвердження Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ: Постанова Кабінету Міністрів України від 28.02.2002 №228 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  23.  Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування: Закон України від 08.07.2010 №2464-VI [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  24.  Про створення внутрішньої платіжної системи Державного казначейства: Постанова Кабінету міністрів України і Національного банку України від 15.09.1999 №1721 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.
  25.  Про управління (відділення) Державної казначейської служби України у районах, районах у містах, містах обласного, республіканського значення: затв. Наказом Міністерства фінансів України від 27.10.2011 №1280 [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http: // www.rada.gov.ua.

Основна навчальна література

  1.  Булгакова С. О. Казначейство зарубіжних країн : Навч. посібник / С. О. Булгакова. – К : КНТЕУ, 2000. – 82 с.
  2.  Бюджетна система : підручник / В. В. Бабіченко, С. В. Бойко, С. О. Булгакова та ін. ; за наук. ред. В. М. Федосова, С. І. Юрія. – К.; Тернопіль : Центр учбової літератури; Економічна думка, 2012. – 871 с.
  3.  Галушка Є. О. Казначейська справа : Навч. посібник / Є. О. Галушка, О. В. Охрімовський, Й. С. Хижняк. – Чернівці : Книги- ХХІ, 2004. – 248 с.
  4.  Гуцаленко Л. В. Державний фінансовий контроль : Навч. посібник / Л. В. Гуцаленко, В. А. Дерій, М. М. Коцупатрий. – 2-ге вид. – К. : Центр учбової літератури, 2011. – 424 с.
  5.  Державні фінанси. Історія казначейства. Казначейства зарубіжних країн. Казначейська система виконання бюджету : підручник; інтегрований навчально-атестаційний комплекс. В 5 -ти т. Т.3 / С. О. Булгакова, Л. В. Гізатуліна, Л. В. Єрмошенко та ін. ; за заг. ред. А. А. Мазаракі. – у 5-ти т. – К. : АВТ, 2005. – 560 с.
  6.  Казначейська система виконання бюджету : опорний конспект лекцій / авт.: С. О. Булгакова, Л. В. Єрмошенко. – К. : КНТЕУ, 2010. – 81 с.
  7.  Казначейська система виконання бюджету : Підручник / За ред. С. О. Булгакової. – 2-ге вид. перероб. і доп. – К : КНТЕУ, 2005. – 417 с.
  8.  Казначейська справа. У 2-х т. Інтегрований посібник. Т.1 / О. О. Чечуліна, В. Т. Александров, С. О. Булгакова, інші ; За ред. Петрашко П.Г. – К : АВТ, 2004. – 288 с.
  9.  Казначейська справа. У 2-х т. Інтегрований посібник. Т.2 / О. О. Чечуліна, В. Т. Александров, С. О. Булгакова, інші ; За ред. Петрашко П.Г. – К : АВТ, 2004. – 496 с.
  10.  Осипчук Л. Л. Основи казначейської справи : Навч. посібник / Л. Л. Осипчук. – К : МАУП, 2003. – 152 с.
  11.  Попова Л. М. Казначейська справа : Навч. посібник / Л. М. Попова, С. М. Попова, В. І. Успаленко. – К. : Центр учбової літератури, 2011. – 164 с.
  12.  Управління державним бюджетом України : Підручник / колектив авторів; заг. редакція М. Я. Азарова. – К. : Міністерство фінансів України, 2010. – 816 с.
  13.  Форкун І. В. Основи казначейської справи : Навч. посібник / І. В. Форкун, В. М. Шацька, Н. Л. Фролова. – Львів : Новий світ-2000, 2006. – 516 с.
  14.  Юрій С. І. Казначейська система : Підручник / С. І. Юрій, В. І. Стоян, М. Й. Мац. – Тернопіль : Карт-бланш, 2002. – 590 с.
  15.  Юрій С. І. Казначейська система : Підручник / С. І. Юрій, В. І. Стоян, О. С. Даневич. – 2-ге вид., змін. й доп. – Тернопіль : Карт-бланш, 2006. – 818 с.

Додаткова література

  1.  Березовська С. В. Удосконалення механізму казначейського виконання місцевих бюджетів за доходами та міжбюджетними трансфертами / С. В. Березовська // Вісник Східноукраїнського національного унівесритету імені Володимира Даля. – 2012. – №14. – Ч. 1. – С.268-275.
  2.  Боровик П. М. Перспективи розвитку казначейської системи касового виконання бюджетів / П. М. Боровик, В. С. Вишнева // Інноваційна економіка.– 2012. – №11. – С.240-245.
  3.  Гізатуліна Л. Контрольні повноваження державного казначейства щодо дотримання бюджетного законодавства учасниками бюджетного процесу / Л. Гізатуліна // Казна України. – 2011. – №1. – С.14-17.
  4.  Драмарецька Н. Проблемні питання і помилки у процесі обслуговування місцевих бюджетів / Н. Драмарецька // Казна України. – 2012. – №1. – С.28-30.
  5.  Зотіна М. Актуальні питання реєстрації зобов'язань / М. Зотіна // Казна України. – 2012. – №2. – С.34-36.
  6.  Іванова Т. П. Державне казначейство як гарант економічної безпеки державних коштів при виконання бюджетів усіх рівнів / Т. П. Іванова // Теорія та практика державного управління. – 2011. – Вип. 2. – С.45-49.
  7.  Калитчук В. М. Управління коштами єдиного казначейського рахунку і ризик розриву між ставками активів і пасивів / В. М. Калитчук // Економіка, фінанси, право. – 2010. – №4. – С.22-25.
  8.  Котова С. С. Історичні передумови становлення і розвитку системи Державного казначейства України / С. С. Котова // Економіка, фінанси, право. – 2010. – №8. – С.23-27.
  9.  Котюжан Т. Здійснення контрольних функцій при обслуговуванні місцевих бюджетів за видатками / Т. Котюжан // Казна України. – 2013. – №1. – С.28-32.
  10.  Нікітан Н. О. Бюджетна система України та її невід'ємна ланка - Державна казначейська служба України / Н. О. Нікітан // Економіка & держава. – 2012. – №3. – С.74-76.
  11.  Олійник А. В. Вдосконалення казначейського виконання бюджету держави / А. В. Олійник, Ю. І. Ніколишин // Наука й економіка. – 2012. – №4. – Т. 2. – С.53-56.
  12.  Олійченко І. Дослідження інформаційних процесів у Головному управлінні Державного казначейства України / І. Олійченко // Ефективність державного управління. – 2011. – Вип. 27. – С.241-245.
  13.  Осадченко О. Проблемні питання казначейського обслуговування місцевих бюджетів / О. Осадченко // Казна України. – 2011. – №1. – С.24-26.
  14.  Остапенко О. М. Еволюційні аспекти казначейської системи виконання бюджетів в Україні / О. М. Остапенко // Економічні науки. Серія: Облік і фінанси. – 2011. – Вип. 8. – Ч. 3. – С.53-59.
  15.  Островерхова А. Удосконалення механізму клірингових розрахунків / А. Островерхова // Казна України. – 2012. – №3. – С.37-39.
  16.  Побережна Н. Правові аспекти укладання договорів при реєстрації бюджетних зобов'язань / Н. Побережна // Казна України. – 2011. – №6. – С.27-31.
  17.  Рой О. Розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на депозитних рахунках / О. Рой // Казна України. – 2011. – №2. – С.26-28.
  18.  Сушко Н. Повноваження казначейських органів в контексті реалізації положень бюджетного кодексу / Н. Сушко // Казна України. – 2011. – №1. – С.21-23.
  19.  Стоян В. І. Еволюція касового виконання бюджету в Україні / В. І. Стоян // Фінанси, банки, інвестиції. – 2012. – №1. – С.23-29.
  20.  Штригель Л. І. Розвиток казначейської системи виконання державного бюджету в Україні / Л. І. Штригель // Актуальні проблеми державного управління, педагогіки та психології. – 2010. – №1. – С.64-68.

Інтернет-ресурси

  1.  http://minrd.gov.ua. – Офіційний сайт Міністерства доходів і зборів України.
  2.  http://treasury.gov.ua. – Офіційний сайт Державної казначейської служби України.
  3.  http://www.bank.gov.ua. – Офіційний сайт Національного банку України.
  4.  http://www.dkrs.gov.ua. – Офіційний сайт Державної фінансової інспекції України.
  5.  http://www.minfin.gov.ua. – Офіційний сайт Міністерства фінансів України.
  6.  http://www.nbuv.gov.ua. – Офіційний сайт Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського.
  7.  http://www.pfu.gov.ua. – Офіційний сайт Пенсійного фонду України.
  8.  http://www.ukrstat.gov.ua. – Офіційний сайт Державної служби статистики України.




1. Диалектика и метафизика
2. Тема 5 Диалектика
3. Фромм Эрих
4. Лабораторная работа- Работа с полноцветными, полутоновыми и бинарными изображениями
5. то количество денег которое получила семья или определенный индивид за определенный промежуток времени;
6. Слышала о тебе много плохого
7. Этой цели часто не удавалось достигнуть там где права человека и другие демократические ценности не были об
8. Методика викладання економіки Метою державного іспиту з дисципліни Методика викладання економіки
9. Реферат по химии Чудесное топливо будущего
10. Аналитическая геометрия
11. а в цилиндре в который вставлен поршень
12. Золотая история Программа поощрения на кампании 16 172013 г
13. Технология приготовления пищи
14. Курсовий проект- сторінок 43 малюнків 7 таблиць 1 джерел 0 додатків 1
15. Тема Анализ объемов производства и продаж 6ч
16. . Эффективность работы стабилизатора при действии указанных дестабилизирующих факторов оценивается соотве
17. Конституция Канады
18. Культурология как научная дисциплина
19. Здраствуйдедушкамороз так же как и во времена молодости наших бабушек хором читают стихи малыши на утр
20. Реферат как жанр научного стиля- определение назначение характеристика виды структура