Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

тема виробітку й подачі струму в електромережі

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2015-07-05

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

Практична робота №7

Електроприводи та освітлення

Мета роботи: закріплення лекційного матеріалу та більш глибоке вивчення систем електроспоживання, проведення енергетичного аудиту електроприводів та освітлення.

Теоретичні відомості


     Аналіз ефективності систем електроспоживання

По технічних і експлуатаційних причинах повсюдно була встановлена трифазна система виробітку й подачі струму в електромережі. Основними характеристиками електрики є його напруга, струм і. у випадку використання систем змінного струму, частота. Напруга (Вольти) і струм (Ампери) забезпечують потужність (Вати) мережі. Залежно від споживання електрики напруга в системах його подачі трохи по-різному. Для Великобританії стандартним є подача трифазного струму напругою 415 В и частотою 50 Гц, що відповідає однофазному струму напругою 240 В. В інших країнах Європи подається трифазний струм напругою 380 В и частотою 50 Гц, що відповідає однофазному струму в 220 В. Така ж система прийнята в країнах СНД і в Україні.

На промислові підприємства електрика подається більше високої напруги, 10000 В або 6000 В. Тому виникає необхідність використання понижувального трансформатора для перетворення подаваного струму в трифазний струм напругою 415 В або 380 В, необхідного для експлуатації більшої частини промислового устаткування.

Якщо розглядати перспективи ощадливого використання електроенергії й скорочення витрат на неї, варто враховувати три основних фактори:

Коефіцієнт потужності для всього підприємства;

Потужність подаваної електроенергії на підприємство;

Трансформацію електрики на території підприємства.

Тому завданням цього розділу є докладний розгляд кожного із цих факторів, роблячи особливий наголос на потенційних можливостях енергозбереження.

Номінальна потужність підведенної електрики

Іншою причиною збільшення витрат на подаване й розподіляти электричество, що, є надлишок подаваної номінальної потужності, не спожитої виробництвом. Оскільки чималі зусилля спрямовані на розробку й впровадження проектів по скороченню енергоспоживання, це значно вплине на визначення необхідних виробничих потужностей. У багатьох Європейських країнах необхідна підводима потужність согласовивається з постачальниками електроенергії як з обліком необхідних для виробництва потужностей, так і з урахуванням коефіцієнта потужності виробничих навантажень. Якщо зменшити споживану потужність і відкоригувати коефіцієнт потужності, обсяг необхідної потужності скоротиться. За таких умов можна переглянути необхідні потужності, опираючись на нові й більше низькі виробничі потреби.


       
Основні можливості економії електроенергії при подачі й розподіли електроенергії

  1.  Забезпечувати коефіцієнт потужності виробничих навантажень вище 0,9 за допомогою використання ємнісного опору на основних індуктивних навантаженнях або ж у крапці подачі електроенергії;
  2.  Забезпечити подачу на підприємство потужності, що підлягає оплаті, і не перевищуючих максимальних потреб виробництва;
  3.  Зменшити втрати на трансформаторах підприємства, шляхом застосування трансформаторів з низькими втратами.


Освітлення

Освітлення люмінесцентними лампами

Освітлення на промислових підприємствах призначено для створення сприятливих робочих умов. Приблизно 10 % промислового споживання електроенергії йде на освітлення приміщень. Із застосуванням прогресивних систем освітлення й технологій можна значно знизити витрати на системи освітлення.

Незважаючи на існування цілого ряду розробок в області розрядних джерел світла, натрієвих і метало галогенних ламп низького й високого тиску, більшість промислових підприємств по колишньому використає звичайні люмінесцентні лампи.

Системи керування освітленням

Найбільш ефективний спосіб економії витрат на освітлення - це його відключення при відсутності необхідності в ньому. Робити це вручну не зручно. Системи керування освітленням дозволяють автоматично відключати або зменшувати рівень освітленості за допомогою одного або декількох елементів керування:

Відключення: залежно від часу доби, розташування, природної освітленості, наявності працівників у приміщенні;

Зменшення рівня освітленості: по зміні природної освітленості за допомогою регуляторів напруги, або частоти.

Перенастроювання режимів роботи системи може бути виконана персоналом вручну.

Системи керування освітленням найбільш ефективні, якщо вони сполучені із сучасними або повністю модернізованими системами освітлювальних арматур.

Звичайно модернізовані освітлювальні системи дозволяють заощаджувати від 20 до 30 % електроенергії без погіршення комфортності.

Високочастотні джерела світла

У високочастотних джерелах світла частота мережі 50 Гц перетворюються в частоту 30...120 кГц, що дозволяє не тільки знизити споживання енергії самою лампою й баластом, але й продовжити строк їхньої служби. Для декількох ламп досить одного єдиного баласту. Стробоскопічний ефект при використанні таких світильників не виникає. Баласт миттєво запускає лампу й відключає її автоматично, якщо вона вийшла з ладу, зменшуючи ймовірність виникнення мерехтіння.

Високочастотні системи освітлення мають більше високий ККД, більше низьку чутливість до змін напруги й менший рівень світлової деградації в часі в порівнянні із системами, що використають звичайний баласт. При використанні систем керування, що контролюють роботу освітлення залежно від природної освітленості за допомогою баластового опору, можна знизити світловий потік до 10 % від повного навантаження малогабаритних ламп, зменшити рівень штучного освітлення й одержати істотну економію.

Високочастотні системи освітлення можуть установлюватися в будь-якім місці, де звичайно застосовуються люмінесцентні лампи. У той же час, це може зажадати збільшення струму на нейтральному проведенні через підвищення амплітуди третьої гармоніки.

У системі "баласт + лампа" можна досягти наступних рівнів економії, якщо використати високочастотну систему замість:

арматури зі стандартним баластовим опором і 38 мм лампами - 30 %;

арматури зі стандартним баластовим опором і 26 мм лампами - 25 %.












 

 




1. Открытие нового мебельного салона по производству детской мебели
2. влада- г можливість впливати на поведінку інших людей 2
3. Алгоритм построения аналитических таблиц
4. Задание 3 Вариант 61
5. Дієслово, загальна хка, основні граматичні категорії. Система дієслівних форм
6. рыбного цеха Располагают на Предприятиях средней и малой мощности перерабатывающих сравнительно небольш
7. Лекция 4 Методология и методика экономического анализа деятельности предприятия
8. го тыс. до н. э.; ШумероАккадское царство вторая пол
9. то сталкивается против телефон ящик падает
10. Реферат- Сервирование стола
11. Бухгалтерский управленческий учёт Организация учёта затрат при позаказном методе в ООО Котельничс
12. Понятие структура и способы определения правового режима земель лесного фонда-Понятие-ЗЛФ занимают большу
13. Учебное пособие- Бухгалтерский учет
14. БАШКИРСКИЙ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ АГРАРНЫЙ УНИВЕРСИТЕТ
15. Дипломная работа- Организационно-технологическое обеспечение анимационных программ в молодежном туризме
16. Эпоха Александра I в оценке НМ Карамзин
17. Тема- Основные теории происхождения языка ВЫПОЛНИЛАСытникова Викториястудентка 1 курса 12
18. Місяцем Миколи Вінграновського ~ класика вітчизняної літератури одного з найвидатніших поетівшістдеся
19. Санитарно-эпидемиологическое заключение
20. тема Система кредитних грошей Подвійної валюти Кульгаючої валюти мідний срібний зо