Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Оформлення і введення у дію ПФП

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2015-07-05

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 22.5.2024

Білет№4

1.Оформлення і введення у дію ПФП. Показники ПФП.

ПФП включає в себе перелік усіх поїздів, які формуються на даній станції, пунктів їх призначення та  включених до них вагонів, порядок відбірки груп та рід поїздів.
     Міждоріжний ПФП містить найменування станцій формування та призначення поїздів, призначення груп вагонів і рід поїздів, які передаються на суміжні дороги по кожному спусковому пункту.

Одночасно с ПФП наказом УЗ вводять у дію вказівки про порядок напрямку вагонопотоків, які містять перелік вагонопотоків, шлях прямування яких відрізняється від найкоротшого.

Для кожної станції складають „Паспорт ПФ станції...” в двох примірниках, один з яких зберігають в Головному управлінні рухом УЗ, другий у службі руху управління дороги. До цього документу щорічно вносяться відкориговані дані протехнічні засоби станції станом на момент введення нового ПФП, фактичні показники роботи станції за встановлений період.

Порядок направлення вагонопотоків та організація їх у вантажні поїзди на залізницях України на 2005-2006 рр. затверджено Державною Адміністрацією залізничного транспорту України у особі Першого заступника ген.директора УЗ Ю.М.Федюшина. ПФП розробляється і вводиться у дію щорічно разом із ГРП. ПФП розробляється і затверджується:

-міждержавних призначень – Дирекцією Ради по залізничному транспорту стран СНД і Балтії на підставі пропонувань залізничних адміністрацій і затверджується на засіданні Ради по залізничному транспорту;

-внутрішньодержавних призначень – УЗ з урахуванням пропонувань залізниць України і затверджується ген.директором УЗ чи його заступником;

-внутрішньодорожних призначень – залізницею і затверджується начальником дороги чи його заступником.

Книга складається з наступних розділів:

-Наказ Про затвердження ПФП...

-Алфавітний перелік найважливіших станцій

-Нумерація поїздів для ГРП

-Загальні вказівки до ПФП

-ПФП по залізницях призначення

-ПФП відправницьких, технічних та ступінчатих маршрутів

-Перелік станцій формування на Одеську залізницю

-ПФП маршрутів із порожніх вагонопотоків

-Міжнародний ПФП

-Міждержавний ПФП

-Пункти переходу вагонопотоків з доріг України на дороги держав-учасниць угоди

Показники ПФП розділяють на три групи:

1.ПФ відправницьких та ступінчатих маршрутів;

2.ПФП по станціях;

3.загальні(для доріг і мережі)

Основними показниками ПФП для станцій є:

-кількість призначень поїздів за ПФП;наскрізних, дільничних, збірних, вивізних і передатних, швидких і прискорених, порожніх;

-кількість транзитних вагонів без переробки за ПФП;

-кількість вагонів, що підлягає переробці за ПФП

-параметр накопичення

-сеедній состав поїзда що формується

-вагоно-години накопичення

-середній простій вагонів під накопиченням

-економія від пропуску вагонів без переробки

-вагоно-години переробки

-середній простій транзитного вагона, у том числі без переробки і з перобкою

-середній состав поїзда – сформованого і розформованого

вагонопотік – без переробки, з переробкою та місцевих

-кутовий потік

Середню дальність пробігу вагонів без переробки встановлюють для крізних та дільничних поїздів з вантажених вагонів, які формуються станцією, пробіг вагонів в цих поїздах(ваг.-км) визначають по кожному призначенню плану формування множенням планового вагонопотоку на відстань до станції призначення. Підрахований загальний пробіг вагонів поділяють на сумарний вагонопотік, який планується до відправлення крізними та дільничними поїздами.

Коефіцієнт транзитності визначають діленням кількості транзитних вагонів без переробки на загальний вагонопотік станції.

До основних показників ПФП на технічних станціях, які визначаються для доріг та всієї залізничної мережі, відносяться:

-кількість призначень поїздів з підрозділенням на крізні, дільничні, збірні, вивізні та передаточні, швидкі та прискорені вантажні;

-кількість призначень групових поїздів (крім збірних);

-вагоно-години накопичення;

-середній простій вагону під накопиченням, який визначається діленням вагоно-години накопичення на загальну кількість вагонів, що перероблюються;

-середня дальність пробігу крізних і дільничних поїздів.

До основних загальних показників ПФП, які визначаються для доріг та всієї залізничної мережі відносяться:

-кількість транзитних вагонів без переробки, в тому числі тих, що проходять по відправницьких та ступінчастих маршрутах;

-кількість транзитних вагонів з переробкою;

-Коефіцієнт транзитності;

-Вагоно-години переробки;

-Кількість переробок вагону за рейс;

-Середня дальність пробігу вантажних поїздів (км), яка визначається діленням загального пробігу вагонів(ваг.-км) на суму відправлених зі всіх станцій транзитних та місцевих вагонів, що перероблюються.

Крім того ПФП оцінюють у грошовому відношенні,ураховуючи потребу в локомотивах.

2.Порядок розрахунків числа пристроїв для закріплення вагонів на станційних коліях. Хто відповідає за схоронність гальмівних пристроїв, хто контролює наявність цих пристроїв?

При закріпленні вагонів на станційних коліях керуються такими мінімальними нормами:

-на горизонтальних коліях і коліях з ухилом до 0,0005 – по одному гальмівному башмаку для закріплення будь-якої кількості вагонів;

-на коліях з ухилами на кожні 200 осей змішаної групи вагонів, що закріплюються, яка складається із завантажених і порожніх або різних за вагою завантажених вагонів, під час укладення гальмівних башмаків під порожні вагони або вагони з невідомим навантаженням на вісь кількість башмаків повинна бути рівною величині ухилу в тисячних, помноженій на 4 з доданням 1 башмака;

-при закріпленні на коліях з ухилами порожніх маршрутів або завантажених маршрутів з однорідними за вагою(брутто) вагонами, груп пасажирських вагонів, составів(груп) вагонів моторвагонних або рефрижераторних поїздів, зчепів електровозів та тепловозів у недіючому стані, а також змішаних груп вагонів за умови укладення гальмівних башмаків під завантажені вагони з навантаженням на вісь не менше 15тон(або під вагони з меншим навантаженням на вісь, але максимальним для групи, що закріплюється) кількість башмаків на кожні 200 осей має бути рівною величині ухилу в тисячних, помноженій на1,5 з доданням 1 башмака.

При закріпленні груп вагонів, в яких число осей більше або менше 200, кількість башмаків обчислюється пропорціонально співвідношенню фактичного числа осей групи, що закріплюється до 200 осей. При отриманні значення у вигляді дробу кількість башмаків округляється до більшого цілого числа.

На коліях з ломаним профілем норми закріплення составів поїздів або груп вагонів, що знаходяться в межах повної довжини колій, обчислюється за середнім значенням профілю.

Гальмівні башмаки повинні бути справжніми та укладатися під різні осі состава таким чином, щоб носок полоза башмака торкався обода колеса. Забороняється використовувати для закріплення вагонів гальмові башмаки з обмерзлим або замасленим полозом.

На горизонтальних коліях (або коліях з ухилами меншими 0,0005) башмаки укладаються з обох боків состава. На коліях з ухилами башмаки укладаються з боку спуску. На ухилах від 0,0005 до 0,001 включно порожні вагони закріплюються додатково одним гальмовим башмаком і з боку, протилежного спуску.

За схоронність гальмівних пристроїв на станції відповідає ДСП, а також безпосередньо у парках – черговий по парку. Черговому по парку передають інформацію про наявність гальмівних пристроїв, їх кількості працівники, які працюють з цими пристроями. А черговий по парку передає цю інформацію ДСП.

Практична частина

Установити послідовність операцій і визначити витрату часу на подання-убирання групи піввагонів, контейнеровозів маневровим тепловозом із колій сортувального парку на контейнерний майданчик при зарядці автогальм у составі. Вихідні данні: автогальма у групі вагонів включаються; число вагонів в подачі m ваг., число відчепів для підбірки вагонів g=0.3m, довжина напіврейса витягування на витяжку lвит, м., довжина напіврейса осаджування на контейнерний майданчик lос, м., нормативи aв, aос, вв, вос наведені в табл.1; додатковий час на заїзд локомотива – 1,1хв., огляд вагонів – 0,2 хв. на вагон, на розставлення-збирання на контейнерному майданчику – 1хв. на вагон, опрацювання автогальм 3хв. на групу та0,14 на кожний вагон (для всіх варіантів).

Варі-ант

m,

ваг

lвит, м

lос, м

Нормативи часу

aв

вв

aос

вос

1

10

730

860

1,82

0,034

1,96

0,068

2

15

805

920

1,96

0,068

2,16

0,086

3

20

865

985

2,16

0,086

2,46

0,102

1 вариант

Найменування операції

кіль.

ваг.

Дов-жина,

м

Нор-матив

часу, хв

Всього,

Хв.

1.Огляд вагонів

10

-

0,2*10

2

2. Отримання розпорядження на виконання операції

-

-

0,3

0,3

3. Заїзд лок-ва з маневрового витягу на колію з вагонами

-

730

1,1

1,1

4.Зарядка та опробування автогальм

10

-

0,14*10+3

4,4

5.Слідування лок-ва з вагонами на маневровий витяг

10

730

1,82+0,034*10

2,16

6.Осаджування вагонів на контейнерний майданчик

10

860

1,96+0,068*10

2,64

7.Розстановка вагонів

10

-

1*10

10

8.Заїзд за стрілку

10

860

1,96+0,068*10

2,64

9.Повернення локомотива на маневровий витяг

-

730

1,1

1,1

Всього

26,34

2 вариант

Найменування операції

кіль.

ваг.

Дов-жина,

м

Нор-матив

часу, хв

Всього,

Хв.

1.Огляд вагонів

15

-

0,2*15

3

2. Отримання розпорядження на виконання операції

-

-

0,3

0,3

3. Заїзд лок-ва з маневрового витягу на колію з вагонами

-

805

1,1

1,1

4.Зарядка та опробування автогальм

15

-

0,14*15+3

5,1

5.Слідування лок-ва з вагонами на маневровий витяг

15

805

1,96

0,068*15

2,98

6.Осаджування вагонів на контейнерний майданчик

15

920

2,16+0,086*15

3,45

7.Розстановка вагонів

15

-

1*15

15

8.Заїзд за стрілку

15

920

2,16

0,086*15

3,45

9.Повернення локомотива на маневровий витяг

-

805

1,1

1,1

Всього

35,48

3 варіант

Найменування операції

кіль.

ваг.

Дов-жина,

м

Нор-матив

часу, хв

Всього,

Хв.

1.Огляд вагонів

20

-

0,2*20

4

2. Отримання розпорядження на виконання операції

-

-

0,3

0,3

3. Заїзд лок-ва з маневрового витягу на колію з вагонами

-

865

1,1

1,1

4.Зарядка та опробування автогальм

20

-

0,14*20+3

5,8

5.Слідування лок-ва з вагонами на маневровий витяг

20

865

2,16

0,086*20

3,88

6.Осаджування вагонів на контейнерний майданчик

20

985

2,46+0,102*20

4,5

7.Розстановка вагонів

20

-

1*20

20

8.Заїзд за стрілку

20

985

2,46+0,102*20

4,5

9.Повернення локомотива на маневровий витяг

-

865

1,1

1,1

Всього

45,18




1. Никомаховой этики где представлены основные моральнонравственные понятия
2. Здоровый малыш в медицинском центре
3. Таврида 1993 с
4. Я есмь путь и истина и жизнь
5. 1 Медицинское училище по подготовке медицинских сестер на 270 учащихся
6. Табыс деп аталатын стандартына ж~не 18 Т~сім деп аталатын Халы~аралы~ есеп стандартына с~йкес есепті ке
7. Методичні вказіки Менеджмент туристичного бізнесу
8. Статья- Анархические идеи - период 1871-1890 годов
9. Флотация апатит-штафеллитовой руды с использованием селяктивной флокуляции шламов
10. Тема- Значение саморегулируемых организаций СРО в системе правового регулирования оценочной деятельности
11. Задание 1 основная профилактическая медицинская наука которая ставит во главу угла здоровье человек
12. Тема- Оцінка імунного статусу людини
13. Соответственно процессуальным теориям мотивации поведение человека есть также функцией ее восприятия и о
14. Реферат- Методы измерения параметров состояния окружающей среды и экологических показателей транспортных объектов
15. ДИПЛОМНАЯ РАБОТА Требования к дипломной работ
16. Себестоимость продукции животноводства
17. за повышения страховых взносов 300 тыс
18. Тактика PRкампании Выбор тактики Существует множество способов повлиять на убеждения и поведение той ил.html
19. Бачив Сварог із небесної висі як тяжко люди працюють щоб роздобути собі хліб щоденний
20. а которую принимают как общую все члены данной группы; Наличия членов группы которые намеренно работают вме