Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Номенклатура ТМЦ

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2015-07-05

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 20.5.2024

24. Призначення, будова довідника «Номенклатура ТМЦ».

Доступ до довідника можна отримати трьома різними способами. По-перше,  через  головне меню -  команда Справочники.../Довідники...  з пункту Операции/Операції, якою відкривають діалогове вікно для вибору конкретного довідника. По-друге, також через головне меню - пункт Справочники/Довідники, у спадному меню якого перелічені довідники. По-третє, через панель інструментів, натискаючи на відповідну кнопку. Останній спосіб можливий лише для довідників, що позначені піктограмами в меню (саме їх використовують найчастіше).

Якщо відкрити довідник ТМЦ будь-яким із зазначених способів, то на екрані з'явиться вікно зі списком елементів довідника.

У довіднику ТМЦ (товарно-матеріальних цінностей) зберігається список ТМЦ (товарів, продукції, матеріалів тощо), а також інформація про послуги, що їх надають і отримують. Дані з цього довідника використовують для заповнення різноманітних документів і для провадження аналітичного обліку на рахунках 20, 22, 26, 28 та ін.

Для зручності в роботі довідник має трирівневу структуру, ТМЦ у ньому об'єднані в групи і підгрупи за певними ознаками, що значно полегшує шукання потрібного елемента. В інформаційних полях у нижній частині вікна виводиться інформація про ціну цього елемента з ПДВ та без ПДВ.

Кнопка Открыть партии/Відкрити партії дає змогу переглядати список усіх партій в активному (на якому розміщений курсор) ТМЦ. Список ТМЦ, що є у довіднику (увесь довідник чи окремі його розділи) можна надрукувати за допомогою кнопки Печать/Друкувати. Якщо курсор розміщений на групі, то буде надруковано всю групу разом з підгрупами.

Складові продукції

Цей довідник підпорядкований довіднику ТМЦ. Для кожної ТМЦ, що є продукцією (задано відповідний реквізит), у довіднику Состав продукции/Складові продукції міститься список матеріалів та інших затрат, потрібних для виробництва конкретної ТМЦ. Цей довідник можна відкрити як стандартними способами, так і з довідника ТМЦ натисканням на кнопку Состав продукции/Складові продукції.

Партії ТМЦ

Довідник Партии ТМЦ/Партії ТМЦ також підпорядкований довіднику ТМЦ. Він призначений для зберігання списків партій ТМЦ. Зміст цього довідника залежить від способу ведення обліку. У разі використання методу обліку По партиям/За партіями записи довідника створюються автоматично підчас проведення прибуткових документів (Приходная накладная/Прибуткова накладна, Калькуляция/Калькуляція та ін.). Якщо облік ТМЦ ведуть за середньою ціною, то в довіднику є одна партія Партия но умолчанию/Партія за замовчуванням, і облік провадять за нею.

Одиниці вимірювання

Довідник Единицы измерения/Одиниці вимірювання теж підпорядкований  довіднику ТМЦ, його використовують у типовій конфігурації для зберігання інформації про одиниці вимірювання ТМЦ. Щоб відкрити цей довідник, треба попередньо відкрити довідник ТМЦ і вибрати ТМЦ, одиниці вимірювання якої підлягають редагуванню.

34. Прийом роботи з документом. Журнал «Заробітна плата».

Документ у 1C - це електронний аналог відповідного бухгалтерського документа.

Для документів у програмі виділено окремий пункт головного меню Документы/ Документи, кожен підпункт якого складається з двох-трьох документів.

Документ можна відкрити 3 методами:

  •  Пункт головного меню Документи/перелік документів;
  •  Пункт головного меню Журнали/вибрати документ/Новий рядок;
  •  Пункт головного меню Журнал операцій або Журнал проведень/відкрити документ.

Заповнити документ можна 3 способами:

  •  Вручну;
  •  Автоматичне заповнення табличної частини документа;
  •  Створити  документ на основі існуючого.

Для журналів призначений також окремий пункт головного меню, що містить список усіх доступних у 1С: Бухгалтерія журналів.

Журнал  у 1C можна відкрити такими способами: по-перше, застосувати кнопки панелі інструментів, що мають такі ж піктограми, як і журнали в головному меню (так можна звертатися не до всіх журналів); по-друге, можна скористатися командою Журналы документов... /Журнали документів... з пункту Операции/Операції головного меню. У цьому випадку на екрані з'явиться діалогове вікно зі списком доступних журналів. Цей список такий, як і в головному меню, хоча порядок розміщення дещо інший.

Журнал Зарплата/Зарплатня дуже подібний до верхньої частини журналу операцій; і не дивно, оскільки в таблиці журналу відображені заголовки документів.

В цьому журналі відображаються такі документи як Нарахування ЗП та Виплата ЗП.

Кожен з цих документів у журналі відкривають кількома способами: двічі клацають на рядку його заголовка мишкою; розміщують курсор на рядку документа і натискають на Enter; розміщують курсор на рядку і натискають на кнопку Изменить (открыть)/3мінити (відкрити) на панелі інструментів; розміщують курсор на документі і виконують команду Открыть/Відкрити з пункту Действия/Дії головного меню; розміщують курсор мишки на рядку документа, натискають на нраву клавішу мишки і вибирають з контекстного меню, що з'явилось, пункт Открыть/Відкрити.

Панель інструментів містить такі кнопки:

Кнопка Новая строка/Новий рядок дає змогу ввести новий документ у журнал.

Кнопка Открыть операцию/Відкрити операцію відкриває операцію, породжену активним документом.

Кнопка Проводки/Проведення відкриває вікно, що містить проведення, згенеровані активним документом. Оскільки проведення формуються автоматично, то часто може виникнути потреба переглянути проведення, сформовані конкретним документом.

  За допомогою кнопки Перейти в журнал операций/Перейти до журналу операцій відкривають вікно журналу операцій, причому курсор розміщений на операції, згенерованій активним документом.

Кнопкою Перейти в журнал проводок/Перейти до журналу проведень відкривають вікно журналу проведень, причому курсор розміщений на проведенні, що належить активному документу.

Кнопка Ввести на основание/Ввести на підставі має важливе значення під час роботи з документами. Різноманітні бухгалтерські документи часто містять одні й ті ж табличні дані, а також дані в заголовній частині. Дії, виконання яких забезпечує кнопка Ввести на оснований/Ввести на підставі або однойменна команда меню, дають змогу уникнути рутинного повторного введення одних і тих же даних. Ця дія стосується активного документа, тобто введення нового документа на підставі документа, на якому розміщений курсор у журналі. У разі застосування цієї дії відкривається діалогове вікно вибору виду документа, який вводиться на підставі активного зі списку можливих варіантів. На підставі певних документів можна ввести декілька різновидів підпорядкованих документів, інші ж документи не дають змоги ввести жодного.

39. Вхідні документи та коди облікових номенклатур з автоматизації обліку основних засобів.

Облік основних засобів (ОЗ) і нематеріальних активів (НМА) здійснюється протягом усього життєвого циклу, від надходження на підприємство і до моменту їх ліквідації чи реалізації.

Типовими формами первинної документації, якими оформлюють операції з обліку основних засобів, є такі уніфіковані форми документів:

ОЗ-1 — акт приймання-передавання основних засобів (для внутрішнього переміщення);

ОЗ-2 — акт приймання-здачі відремонтованих, реконструйованих та модернізованих об’єктів;

ОЗ-3 — акт на списання основних засобів;

ОЗ-4 — акт на списання автотранспортних засобів;

ОЗ-5 — акт про установлення, пуск та демонтаж будівельної машини;

ОЗ-6 — інвентарна картка обліку основних засобів;

ОЗ-7 — опис інвентарних карток з обліку основних засобів;

ОЗ-8 — картка обліку руху основних засобів;

ОЗ-9 — інвентарний список основних засобів;

ОЗ-14, ОЗ-15, ОЗ-16 — розрахунок амортизації основних засобів.

Із первинних документів формується вхідна інформація під час автоматизованого розв’язання задач з обліку основних засобів та необоротних матеріальних активів.

Дані первинних документів визначають склад і структуру вхідних масивів, до яких належать:

  1.  – масив даних про надходження, вибуття та внутрішнє переміщення основних засобів у звітному місяці, необхідний для формування коригую чого масиву інвентарної картотеки;
  2.  – масив бухгалтерських проводок, який формується на ділянці зведеного обліку і звітності на основі даних про рух основних засобів;
  3.  – масив сальдо, який при першому розв’язанні задач створюється з інформації, що міститься в бухгалтерських довідниках.

Умовно-постійна інформація комплексу задач з автоматизації обліку основних засобів є такою:

  1.  Інвентарна картотека;
  2.  Довідник кодів норм і процентів амортизаційних відрахувань;
  3.  Довідник-календар;
  4.  Довідник структурних підрозділів;
  5.  Довідник матеріально відповідальних осіб;
  6.  Довідник господарських операцій;
  7.  Довідник видів дорогоцінних матеріалів;
  8.  Масив-таблиця бухгалтерських проведень.

Одним з основних елементів інформаційного забезпечення є система кодування інформації. Під кодуванням розуміється процес позначення номенклатур за певними правилами вихідної множини об’єктів або повідомлень набором символів алфавітного коду.

Відповідно, автоматизація обробки інформації обліку основних засобів за умови його взаємозв’язку з іншими ділянками вимагає створення системи кодів облікових номенклатур, до основних з яких належать: коди синтетичних рахунків, субрахунків і об’єктів аналітичного обліку, видів операцій, осіб, котрі відповідають за збереження основних засобів, інвентарних номерів, рахунків та об’єктів аналітичного обліку, норм амортизаційних відрахувань, устаткувань, транспортних засобів.

43. Розрахунок і відображення вихідної інформації з автоматизації обліку матеріальних цінностей.

Розв’язання задач обліку та контролю за надходженням матеріальних цінностей на склади підприємства передбачає групування даних для визначення сум оприбуткованих матеріалів, виявлення відхилення фактичної собівартості від облікової вартості, а також формування інформації, необхідної для контролю за надходженням з виробництва відходів тощо. Під час сумісної обробки масиву даних про надходження, вибуття, внутрішнє переміщення матеріальних цінностей (MVXB203), масиву бухгалтерських проводок (MSVB 702), довідника кодів організацій-постачальників (MPS 202), довідника-календаря (MPS 101)  та довідника структурних підрозділів (MPS 102) одержують такі вихідні документи:

  •  Відомість надходження матеріальних цінностей (запасів) на склад (DB 2201), що використовується для формування інформації про фактично отримані та оприбутковані матеріальні цінності на склад;
  •  Зведена відомість з надходження матеріальних цінностей (запасів) (DB 2203).

Розв'язання задачі обліку та контролю наявності і руху матеріальних цінностей на складах і в експлуатації (код ZB 202) передбачає ведення кількісно-сортового обліку руху матеріалів, який необхідний для правильного планування матеріально-технічного постачання, виявлення залишків матеріалів, контролю за їх збереженням.

Вихідна інформація по цій задачі формується у вигляді таких документів:

  •  Відомість обліку відходів матеріалів (DB 2204), яка необхідна для контролю за надходженням відходів сировини і матеріалів на склади підприємства із цехів;
  •  Оборотна відомість руху матеріалів на складі (DB 2205), що використовується бухгалтером для контролю за наявністю та рухом матеріальних цінностей по складах;
  •  Оборотна відомість по синтетичних рахунках і субрахунках матеріалів (DB 2206), що призначена для аналізу руху матеріальних цінностей в розрізі синтетичних рахунків і субрахунків;
  •  Порівняльна відомість по результатах інвентаризації (DB 2207), яка використовується для виявлення фактичної наявності матеріальних цінностей на складах, що визначена за допомогою перепису, перерахунку, вимірювання, оцінки тощо залишків матеріалів у натурі і порівняння її з обліковими даними;
  •  Розрахунок розподілу різниці між обліковою та закупівельною вартістю матеріальних цінностей (DB 2208);
  •  Розрахунок розподілу транспортно-заготівельних витрат (DB 2209).

При розв’язанні задач обліку та контролю вибуття матеріальних цінностей зі складів підприємства на сторону одержують такі вихідні документи:

  •  Відомість вибуття матеріальних цінностей в розрізі кореспондуючих рахунків;
  •  Відомість вибуття матеріальних цінностей по номенклатурних номерах у розрізі структурних підрозділів;
  •  Зведена відомість з вибуття матеріальних цінностей.

При розв’язанні задач обліку та контролю наявності і руху МШП одержують такі вихідні документи:

  •  Оборотна відомість по МШП у розрізі структурних підрозділів;
  •  Оборотна відомість з спецодягу, спецвзуття та запобіжних засобів, що знаходяться в індивідуальному користуванні;
  •  Реєстр спецодягу, спецвзуття та запобіжних засобів, що підлягають списанню;
  •  Відомість нарахування і списання зносу малоцінних необоротних матеріальних активів.

У результаті розв’язання задачі обліку переоцінки виробничих запасів формується відомість переоцінки матеріальних цінностей.

Задача відображення операцій з матеріальними цінностями в облікових реєстрах формує результуючу оборотну відомість по рахунку 20 «Виробничі запаси», що призначена для аналітичного обліку виробничих запасів, контролю за їх наявністю, надходженням, вибуттям і залишками на кінець звітного періоду.

49. Автоматизація обліку операцій з банківськими рахунками (загальна характеристика, задачі обліку).

Під час автоматизації задач обліку операцій з банківськими рахунками реалізується великий комплекс задач з переробки інформації.

Початковою і кінцевою ланкою кругообігу засобів, який включає придбання сировини і матеріалів, виробництво продукції, виконання робіт, надання послуг, отримання виручки виступають грошові кошти, які є найбільш ліквідним активом.

У затвердженому Міністерством фінансів України П(С)БО №4 «Звіт про рух грошових коштів» під грошовими коштами розуміють готівку, кошти на рахунку у банках, депозити до запитання.

Основними завданнями обліку готівкових і безготівкових розрахунків на підприємстві є:

  1.  Правильна організація, своєчасне та законне проведення розрахункових операцій;
  2.  Своєчасне та правильне документування операцій з руху грошових коштів та їх відображення на рахунках бухгалтерського обліку тощо.

При автоматизації цієї ділянки обліку найдоцільнішим є таке групування задач:

  1.  Облік грошових засобів (облік грошових засобів на рахунках у банках, облік інших грошових засобів);
  2.  Облік розрахункових операцій (облік розрахунків з постачальниками, з підрядниками, з покупцями і замовниками, облік розрахунків за виданими авансами, облік розрахунків за податками  і платежами, облік розрахунків з іншими дебіторами);
  3.  Облік капіталу і резервів (облік власного капіталу та розрахунків з учасниками, облік забезпечення майбутніх витрат і платежів);
  4.  Облік кредитів банків і фінансування (облік розрахунків з банками за короткостроковими позиками, за довгостроковими позиками, за цільовим фінансуванням);
  5.  Облік фінансових результатів (облік доходів і витрат майбутніх періодів, облік прибутків і збитків діяльності).


57. Розрахунок і відображення вихідної інформації з автоматизації обліку розрахунків з постачальниками  покупцями (документ «угода»).

Типова конфігурація дає змогу вести аналітичний облік взаєморозрахунків з постачальниками і покупцями в розрізі угод. Для введення в програму даних про угоди, укладені організацією з контрагентами, використовують документ Договор/Угода.

Реквізити діалогового вікна документа Договор/Угода розділені на декілька груп. У верхній частині вікна, з обох боків від поля введення дати угоди є дещо дивне - два поля для введення номера угоди. Річ у тому, що реквізит Договор №/Угода № - це номер документа Договор/Угода, який автоматично пропонує програма (номер угоди для внутрішнього користування - відображення в журналі документів). А значення реквізиту Номер договора/Номер угоди може мати інше значення, яке відображає номер справжньої паперової угоди, укладеної організацією з контрагентом.

У групі реквізитів Контрагент, окрім вибору контрагента з відповідного довідника, треба також вибрати валюту угоди, ввести її курс на дату укладання і зазначити ставку ПДВ у реквізиті Вид НДС/Вид ПДВ. Значення реквізиту Вид торговли/Вид торгівлі заповнюється автоматично згідно зі значенням, заданим у довіднику Контрагенти/Контрагенти для конкретного клієнта (у разі потреби це значення можна змінити).

Група реквізитів Параметры договора/Параметри угоди містить інформацію про дату початку і дату закінчення угоди, а також про загальну суму поставок за цією угодою.

Група Налоговый учет/Податковий облік має реквізит Вид вал. доходов/расходов/Вид вал. прибутків/видатків, значення якого вибирають із запропонованого списку. Якщо ж увімкнути прапорець По договору выписываются итоговые налоговые накладные за месяц/За угодою виписують підсумкові податкові накладні за місяць, то це дасть змогу наприкінці місяця сформувати податкову накладну на загальну суму обігів зa місяць у межах конкретної угоди.

Документ Договор/Угода не формує бухгалтерських проведень.

На підставі угоди можна вводити низку документів: рахунки-фактури, вхідні рахунки, прибуткові накладні, видаткові накладні, податкові накладні, а також сформувати запис книги продажу.

Для відображення цих документів призначений журнал Договора/ Угоди. У нижній частині вікна журналу розміщена кнопка Подчиненные документы/Підпорядковані документи, за допомогою якої можна отримати інформацію про документи, введені на підставі цієї угоди (угоди, на якій перебуває курсор у журналі). Натискання на цю кнопку відкриває вікно повного журналу, що містить документи, відібрані за критерієм відповідності цій угоді.

Для перегляду рухів коштів за угодою можна скористатися звітом Карточка субконто/Картка субконто. У діалоговому вікні налаштування параметрів звіту треба задати Вид субконто 1/Вид субконто 1 -Контрагенты/Контрагента, а для значення реквізиту Субконто 1/Суб-конто 1 вибрати контрагента, рух за угодою з яким вас цікавить.

58. Поняття автоматизації обліку витрат на виробництво (мета обліку, статті витрат, взаємозв’язок з іншими задачами обліку).

Основними завданнями автоматизації обліку витрат на виробництво є:

  •  своєчасне, повне й достовірне відображення в обліку фактичних витрат на виробництво й реалізацію продукції (робіт, послуг), а також невиробничих витрат і втрат, які допускають на окремих ділянках діяльності підприємства;
  •  контроль за правильним використанням сировини, матеріалів, палива, енергії, фондів заробітної плати тощо, за дотриманням установлених кошторисів витрат на обслуговування виробництва, управління, надання послуг;
  •  обґрунтування калькулювання собівартості продукції (робіт, послуг), правильне складання звітних калькуляцій;
  •  перевірка виконання планів по собівартості (планів кошторисів витрат) і виявлення резервів скорочення витрат;
  •  виявлення результатів по собівартості цехів та інших підрозділів підприємства;
  •  виявлення й усунення недоліків організації виробництва та матеріально-технічного забезпечення, спрямованого на максимальну економію матеріальних і трудових витрат і на підвищення продуктивності праці.

Облік витрат на виробництво — зведена ділянка обліку відносно інших ділянок. Він базується майже на всіх документах первинного та зведеного обліку діяльності підприємства, і його документація повинна забезпечувати розподіл витрат за економічними елементами, місцями виникнення, статтями та об’єктами калькуляції.

Вхідна інформація обліку витрат на виробництво — це сформована на машинних носіях інформація, що є результатом розв’язання задач з обліку основних засобів, запасів, заробітної плати, фінансово-розрахункових операцій, обліку готової продукції, її відвантаження й реалізації.

Автоматизоване оброблення даних з обліку витрат на виробництво, як правило, виконується після автоматизації інших ділянок обліку, і передбачає групування витрат за аналітичними й синтетичними рахунками, що забезпечується формуванням відповідних регістрів або виконанням розрахунків по окремих елементах витрат: відомостей розподілу нарахованої заробітної плати та витрат матеріалів за шифрами аналітичного обліку й синтетичними рахунками; розрахунків сум на соціальне страхування, резервів відпускних тощо.

За послідовністю виконання всі задачі обліку витрат на виробництво розподіляють на окремі комплекси:

  •  виявлення та розподіл прямих витрат;
  •  облік та розподіл комплексних витрат;
  •  облік втрат у виробництві;
  •  облік незавершеного виробництва;
  •  облік витрат основного виробництва;
  •  складання зведених регістрів;
  •  розрахунки калькуляції собівартості продукції.

59. Розрахунок і відображення вихідної інформації з автоматизації обліку втрат на виробництво.

Завершальний етап обліку витрат на виробництво — зведений облік або узагальнення витрат за статтями калькуляції, елементами, цехами та видами виробів (замовлень), видами послуг. Узагальнення витрат виконується в певній послідовності на основі зведених даних, отриманих у результаті оброблення первинних документів.

У результаті розв’язування задач з обліку витрат на виробництво використовуються такі дані:

  •  нарахування амортизаційних відрахувань за кодами виробничих витрат (облік основних засобів);
  •  витрати матеріальних цінностей на виробництво (облік виробничих запасів);
  •  нарахування заробітної плати за кореспондуючими рахунками (облік праці та її оплати);
  •  нарахування страхових внесків (облік праці та її оплати);
  •  утримання із заробітної плати в частині віднесення на виробничі рахунки (облік праці та її оплати);
  •  дані про витрати, віднесені на виробничі рахунки за розрахунковими операціями (облік фінансово-розрахункових операцій);
  •  прибуткування готової продукції на складах за фактичною собівартістю (облік готової продукції, її відвантаження та реалізації);
  •  розподіл позавиробничих витрат (облік готової продукції, її відвантаження та реалізація);
  •  кількість виготовленої продукції за видами (облік готової продукції, її відвантаження та реалізація);
  •  витрати на виробництво (зведений облік та складання звітності);
  •  фактичні витрати на капітальний ремонт (зведений облік та складання звітності);
  •  інформація про закриття виробничих рахунків (зведений облік та складання звітності).

Із управлінської інформаційної системи підприємства надходять:

  1.  планова собівартість окремих виробів (підсистема управління техніко-економічним плануванням);
  2.  ціни на готову продукцію (підсистема управління техніко-економічним плануванням);
  3.  нормативна калькуляція виробу (підсистема управління техніко-економічним плануванням);
  4.  інформація про незавершене виробництво (підсистема оперативного управління основним виробництвом);
  5.  кількість виготовлених виробів (підсистема оперативного управління основним виробництвом);
  6.  випуск однорідної продукції (підсистема управління допоміжним виробництвом);
  7.  пробіг транспортних засобів (підсистема управління допоміжним виробництвом);
  8.  інформація про брак (підсистема управління якістю продукції);
  9.  кошториси на різні витрати (підсистема управління фінансами);
  10.  фінансовий план (підсистема управління фінансами);
  11.  норми витрат (підсистема управління технічною підготовкою виробництва).

Вихідна інформація така:

  •  відомість відхилень від норм фактичних витрат на виробництво використовується для контролю витрат матеріальних, трудових і грошових ресурсів за кожним структурним підрозділом у розрізі статей і прийняття управлінських рішень;
  •  відомість аналітичного обліку загальновиробничих витрат (для аналізу загальновиробничих витрат за статтями за конкретний звітний період);
  •  моделі аналізу загальновиробничих та адміністративних витрат використовуються для відображення загальновиробничих і адміністративних витрат у розрізі статей витрат, окремих замовлень, видів робіт (послуг), і забезпечують керівництво підрозділів автоматичним формуванням управлінських рішень;
  •  відомість відхилень від норм фактичних витрат використовується для контролю й аналізу відхилень фактичних витрат матеріалів, заробітної плати у виробництві (за причинами та винуватцями) від норм;
  •  відомість аналітичного обліку по рахунках застосовується для здійснення детального обліку, контролю й аналізу непрямих витрат;
  •  відомість аналізу втрат від браку відображає інформацію про витрати на забраковану за звітний період продукцію та надає керівництву підприємства інформацію про втрати з початку року по конкретних об’єктах обліку;
  •  оборотна відомість використовується для розрахунку й формування витрат, що списуються на собівартість продукції за статтями витрат, а також для визначення незавершеного виробництва;
  •  відомість визначення фактичної собівартості готової продукції містить інформацію, що дає можливість проаналізувати та проконтролювати рух засобів і правильність віднесення витрат на відповідні об’єкти зведеного обліку, а також для аналізу господарської діяльності підприємства;
  •  відомість загальновиробничих і адміністративних витрат дає можливість контролювати слушність і повноту розподілу загальновиробничих і адміністративних витрат;
  •  моделювання витрат на виробництво забезпечує на підставі наявних фактичних даних, нормативно-довідкової інформації та бази знань здійснення розрахунку й відображення оптимального використання ресурсів, а також можливість отримання інформації про відхилення та пропоновані шляхи недопущення перевитрат за окремими статтями витрат.




1. ПЕТЕРБУРГСКИЙ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ УНИВЕРСИТЕТ КУЛЬТУРЫ И ИСКУССТВ ФАКУЛЬТЕТ ИСКУССТВ ЗАОЧНОЕ ОТДЕЛЕНИЕ К
2. Развитие анатомии в России
3. Контрольная работа- Сущность и особенности политической теории марксизма
4. дидактична гра в психологопедагогічній літерату рі
5. Деньги с точки зрения марксистов и неоклассиков
6. Головной мозг
7. кодирование часто понимают переход от одной формы представления информации к другой более удобной для хран
8. теоретическую ортодоксальность подход автора к изучению природы психологического конфликта не теряет ак
9. кафедрой
10. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата політичних наук3
11. Курсовая работа- Створення мікропроцесорної системи обробки інформаці
12. и микро количественный анализ
13. Банковские риски и методы их регулирования
14. Тульский государственный университет Институт высокоточных систем им
15. Демографическая ситуация на Дальнем Востоке
16. Тема- Значение и роль особо охраняемых территорий Свердловской области Выполнил-
17. ВНИМАНИЕ С 3 по 5 декабря с 1700 до 2100 в вашем доме будут работать сотрудники пенсионного фонда по переводу нак
18. исследовательское движение в нашей школе зародилось в1995 году когда было создано научное общество учащихся
19. The chnge begins with growing vrition in pronuncition which mnifests itself in the ppernce of numerous llophones- fter the stge of incresed vrition some llophones previl over the others nd replcem
20. Духовнонравственная культура в школе учителя и ученики в рамках XVI Межрегиональных Знаменских чтен