Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

ТЕМА ’5 ОСНОВИ ПЕРЕМІЩЕННЯ ЧЕРЕЗ МИТНИЙ КОРДОН ПАСАЖИРІВ ТОВАРІВ ТА ІНШИХ ПРЕДМЕТІВ лекція 2 години.html

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-01-17

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 23.5.2024

міністерство внутрішніх справ УКРАЇНИ

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ

Кафедра загальноправових дисциплін

лекція 

з навчальної дисципліни "Митне право"

ТЕМА №5

ОСНОВИ ПЕРЕМІЩЕННЯ ЧЕРЕЗ МИТНИЙ КОРДОН ПАСАЖИРІВ, ТОВАРІВ ТА ІНШИХ ПРЕДМЕТІВ

(лекція 2 години)

Для студентів, слухачів юридичного факультету ННІ права та безпеки

Дніпропетровськ 2011


Лекцію підготував Рибіцький С.Б. вкладач кафедри загальноправових дисциплін юридичного факультету ННІ права та безпеки ДДУВС

Рецензенти:

Алєксєєнко І.Г. кандидат юридичних наук (Дніпропетровський національний університет, кафедра господарського та цивільного права)

Василенко І.К. кандидат юридичних наук (Донецького юридичного інституту Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренка, кафедра адміністративного права та адміністративної діяльності ОВС)

Лекція обговорена та схвалена на засіданні кафедри загальноправових дисциплін юридичного факультету ННІ права та безпеки

“31” серпня 2011 р., протокол № 1


ПЛАН

Вступ

1. Перетинання пасажирів через митний кордон України. Митне оформлення пасажирського багажу та його переміщення через митний кордон.

2.  Порядок переміщення через митний кордон валюти:

а)  переміщення через митний кордон валюти України;

б)  переміщення через митний кордон іноземної валюти;

в)  пересилання іноземної валюти та чеків через митний кордон України.

3. Порядок переміщення через митний кордон транспортних засобів.

Висновки


РЕКОМЕНДОВАНА Література:

  1.  Конституція України від 28.06.1996 №254к/96-ВР
  2.  Про внесення змін до Конституції України: Закон України від 8 грудня 2004р. // Відомості Верховної Ради України. – 2005. - №2 . – Ст.44.
  3.  Господарський процесуальний кодекс України від 11.06.1991 №1798-ІІІ.
  4.  Кримінальний кодекс України від 05.04.2001 №2341-ІІІ.
  5.  Митний кодекс України від 11.07.2002 №92-IV.
  6.  Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил» від 17.05.2001 №2415-ІІІ.
  7.  Закон України «Про Єдиний митний тариф» від 05.02.92 р.
  8.  Закон України «Про державне регулювання видобутку, виробництва і використання дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння та контроль за операціями з ними» від 18.11.97 р. 637/97-ВР.
  9.  Закон України “Про митну справу в Україні” від 25.06.1991 р. №1262-ХІІ
  10.  Закон України “Про ставки акцизного збору та ввізне мито на деякі транспортні засоби та шини до них від 24.05.1996р. №216/96-ВР
  11.  Закон України «Про транзит вантажів» від 20.10.99 р. 1172-ХІV.
  12.  Указ Президента України (із змінами та доповненнями) «Про облік окремих видів зовнішньоекономічних договорів (контрактів) в Україні» від 07.11.94 р. № 659/94.
  13.  Указ Президента України від 29 листопада 1996 року за № 1145/96 «Про Державну митну службу України»
  14.  Указ Президента України “Про заходи щодо забезпечення контролю за переміщенням товарів транзитом через територію України” від 14.07.1995р. № 614/95 // Урядовий кур’єр, 18.07.95, №106.
  15.  Постанова Кабінету Міністрів України від 27.01.95 р. № 57 «Про затвердження Правил перетину державного кордону громадянами України».
  16.  Постанова Кабінету Міністрів України від 18.08.95 р. № 665 «Про затвердження загальних правил відкриття та діяльності пунктів пропуску через державний кордон».

Навчальна література:

  1.  Основи митної справи: Навч. посіб. /Заред. П.В. Пашка. - 2-ге видх перероб. і доп. -К.: Т-во "Знання", КОО, 2002. -318с.
  2.  ЖорінФ.Л. Правові основи митної справи в Україні (конспект Курсу лекцій з програмних тем): Навчальний посібник.-К.:КНЕУ, 2001.
  3.  Українська митниця: Збірник норм та законодавчих документів /Укладач М.С.Муравйов.-К.: Кобра, 1997.


Вступ

Перетинання громадянами України державного кордону здійснюється в пунктах пропуску через державний кордон за документами на право виїзду з України і в'їзду в Україну.

Кожна особа, яка прямує через митний кордон України, до початку митного оформлення заповнює пасажирську митну декларацію (форма МД-4) в одному примірнику тією мовою, яку ця особа розуміє, або її рідною мовою. Особи, що заповнюють митну декларацію, повіинні вказати в ній точну кількість місць багажу, що їм належить, у тому числі ручну поклажу, а також суму та інші відомості про валюту, коштовності та інші предмети, про які йдеться в декларації і які особи пред'являють для митного оформлення. Митна декларація зі вказаною пасажиром датою та підписом завіряється особистою печаткою інспектора митниці, який здійснював митний контроль та митне оформлення.

Мета лекції розглянути: Перетинання пасажирів через митний кордон України. Митне оформлення пасажирського багажу та його переміщення через митний кордон.  Порядок переміщення через митний кордон валюти.  Порядок переміщення через митний кордон транспортних засобів.


1. Перетинання пасажирів через митний кордон України

Пасажири, які перетинають митний кордон України, поділяються на:

  •  резидентів - фізичних осіб (громадяни України, іноземні громадяни, особи без громадянства), які мають постійне місце проживання на території України, у тому числі ті, що тимчасово перебувають за кордоном;
  •  нерезидентів — фізичних осіб (іноземні громадяни, громадяни України, особи без громадянства), які мають постійне місце проживання за межами України, у тому числі й ті, що тимчасово перебувають на території України.

Перетинання громадянами України державного кордону здійснюється в пунктах пропуску через державний кордон за документами на право виїзду з України і в'їзду в Україну:

  •  паспорт громадянина України для виїзду за кордон (загальногромадянський закордонний паспорт);
  •  дипломатичний паспорт;
  •  службовий паспорт;
  •  проїзний документ дитини;
  •  посвідчення особи моряка;
  •  посвідчення члену екіпажу.

Кожна особа, яка прямує через митний кордон України, до початку митного оформлення заповнює пасажирську митну декларацію (форма МД-4) в одному примірнику тією мовою, яку ця особа розуміє, або її рідною мовою. Особи, що заповнюють митну декларацію, повіинні вказати в ній точну кількість місць багажу, що їм належить, у тому числі ручну поклажу, а також суму та інші відомості про валюту, коштовності та інші предмети, про які йдеться в декларації і які особи пред'являють для митного оформлення. Митна декларація зі вказаною пасажиром датою та підписом завіряється особистою печаткою інспектора митниці, який здійснював митний контроль та митне оформлення.

Оформлена митними органами декларація є юридичним документом на право вільного переміщення через митний кордон України зазначених у ній речей, валюти цінностей та інших предметів, і у той же час підставою для притягнення громадян до адміністративної чи кримінальної відповідальності за повідомлення у декларації завідомо неправильних відомостей.

Митний контроль пасажирів та багажу здійснюється службовими особами митниці шляхом перевірки документів, необхідних для такого контролю, митного огляду (огляду транспортних засобів, товарів та інших предметів, особистого огляду), переогляду, обліку предметів, які переміщуються через митний кордон України, а також в інших формах, що не суперечать законам України.

При перетині митного кордону України громадяни зобов'язані:

- подавати митниці у відповідних випадках необхідну для митного контролю митну декларацію, та інші документи, передбачені митними правилами та іншими діючими нормативними документами;

- на вимогу митниці самостійно розпакувати та упакувати предмети, що підлягають митному оформленню;

-  відкривати багаж, ручну поклажу, місткості та інші місця, де можуть знаходитися такі предмети.

Громадяни мають право:

  •  бути присутніми під час митного огляду предметів, що їм належать;
  •  залишати на зберігання в митниці свої предмети, валюту та цінності, які не пропущені митницею через митний кордон України;
  •  отримувати від посадових осіб прикордонного та митного контролю роз'яснення у разі відмови від пропуску через державний кордон товарів та предліетів;
  •  у разі вилучення документів та товарів отримувати копії протоколів про вилучення з відповідним обґрунтуванням.

Митне оформлення пасажирського багажу та його переміщення через митний кордон.

Митне оформлення предметів (товарів), що ввозяться громадянами підприємцями здійснюється із заповненням уніфікованого адміністративного документа форми МД-2 та додаткового аркуша МД-3, митне оформлення предметів (товарів), що ввозяться (пересилаються) громадянами, які не є підприємцями, здійснюється за документами форми МД-4 та МД-1 (ст. 250-254 МКУ).

Декрет КМУ "Про порядок обкладання митом предметів, які ввозяться (пересилаються) громадянами в Україну", встановлено. Що предмети, які ввозяться (пересилаються) на митну територію України громадянами України, іноземними громадянами та особами без громадянства, підлягають обкладенню митом за повними ставками Єдиного митного тарифу, ПДВ та акцизного збору.

Від оплати мита звільняються наступні предмети, які ввозяться (пересилаються) на митну територію України громадянами:

- товари (крім вино-горілчаних і тютюнових виробів) загальною вартістю, менш як 200 Євро, або одиничного неподільного предмету вартістю не більше 300 євро (крім підакцизних товарів);

- предмети особистого користування (за винятком транспортних засобів індивідуального користування та запасних частин до них), що тимчасово ввозяться в Україну під письмове зобов'язання про зворотне вивезення або з метою транзиту;

- речі, що ввозяться (пересилаються) при переселенні на постійне місце проживання в Україну;

- горілчані вироби у кількості 1 літра, вино -2 літра, тютюнові вироби — 200 цигарок (або 200 грамів цих виробів) на одну особу, пива - 10 літрів, продукти харчування на суму не більше 50 євро;

- предмети, які входять до складу спадщини, відкритої в Україні чи за кордоном, крім речей, ввезення яких в Україну чи вивезення з України заборонено (за умови пред'явлення підтверджуючих документів про право на спадщину та про належність цих предметів до складу спадщини).

У разі вивезення або пересилання в несупроводжуваному багажі, міжнародних поштових відправленнях Громадянами товарів та інших предметів, придбаних громадянами України, в кількості не більш як товарна партія (товари на суму еквівалентну 100 000 євро, в перерахуванні по курсу НБУ на день оформлення митної декларації), мито та митні збори не здійснюються.

Заборонено громадянам до вивезення за межі митної території України:

- предметів, на які встановлюються державні дотації крім предметів особистого користування;

- з предметів (або їх частин) промислового призначення (обладнання, комплектуючі, матеріали тощо), що застосовують у виробничій сфері, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України;

- дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння та виробів з них, культурних цінностей з метою їх відчуження;

-  сильнодіючих отруйних, радіоактивних, вибухових речовин, інших предметів, що можуть завдати шкоди здоров'ю або загрожувати життю населення та тваринного світу або призвести до руйнування навколишнього середовища;

-  анульованих цінних паперів.

Стягнення мита, акцизного і митного зборів, ПДВ за митне оформлення предметів (товарів), що ввозяться в Україну громадянами-підприємцями, здійснюється з заповненням уніфікованого адміністративного документу МД-2 (МД-3); громадянами, які не мають свідоцтва про державну реєстрацію підприємництва, здійснюється за документом МД-1 (яка є фінансовим документом суворої звітності).

До несупроводжуваного багажу (далі - НСБ) належать предмети, що відправляються їх власником (або за його дорученням іншою фізичною чи юридичною особою) і перетинають митний кордон України окремо від власника (залізничним, морським, річковим, автомобільним або повітряним транспортом) [ 1 ].

Митне оформлення НСБ здійснюється на митниці за місцем знаходження його власника (за місцем прописки). При відправленні несупроводжуваного багажу його власник пред'являє митниці квиток для проїзду за кордон, закордонний паспорт та повинен заповнити дві митні декларації.

Інспектор митної служби здійснює митний огляд багажу, накладає митне забезпечення на товаросупровідні документи, декларації, виписує провізну відомість, проставляє необхідні штампи і печатки.

НСБ громадян, які виїжджають на постійне місце проживання може містити без оподаткування предмети, що належать особисто їм і призначені для особистого користування. Побутові предмети пропускаються в кількості одного предмета або комплекту на сім'ю. Автомобілі, мотоцикли тощо пропускаються без митного оподаткування по одному предмету на особу. Багаж приймається до митного оформлення після пред'явлення митниці повністю оформлених документів на всіх членів сімї [2].

ВИСНОВКИ З ПЕРШОГО ПИТАННЯ

Як висновок: Оформлена митними органами декларація є юридичним документом на право вільного переміщення через митний кордон України зазначених у ній речей, валюти цінностей та інших предметів, і у той же час підставою для притягнення громадян до адміністративної чи кримінальної відповідальності за повідомлення у декларації завідомо неправильних відомостей.

Митний контроль пасажирів та багажу здійснюється службовими особами митниці шляхом перевірки документів, необхідних для такого контролю, митного огляду (огляду транспортних засобів, товарів та інших предметів, особистого огляду), переогляду, обліку предметів, які переміщуються через митний кордон України, а також в інших формах, що не суперечать законам України.

2. Порядок переміщення через митний кордон валюти

Переміщення через митний кордон України валюти може здійснюватися фізичними та юридичними особами шляхом їх ввозу, вивозу або пересилання Згідно з постановою НБУ № 238 від 12 липня 2000 року.

а) переміщення через митний кордон валюти України:

Згідно зі ст.1 Митного кодексу України валюта України -грошові знаки у вигляді банкнотів, казначейських білетів, монет та в інших формах, що перебувають в обігу та є законним платіжним засобом на території України, а також вилучені з обігу або такі, що вилучаються з нього, але підлягають обмінові на грошові знаки, які перебувають в обігу.

Дозволяється ввозити в Україну валюту України за умови декларування грошових засобів у сумі, яка не перевищує:

для фізичних осіб:

  •  в усній формі - 1000 гривень (з урахуванням ювілейних та пам'ятних монет);
  •  з обов'язковим зазначенням у декларації - будь-якої суми, яка була раніше вивезена з України (при наявності митної декларації на вивіз);
  •  для юридичних осіб:
  •  через звітну фізичну особу у кількості 3000 гривень, а також будь-якої суми, яка була раніше вивезена з України (при наявності митної декларації на вивіз).

Ввіз валюти України більше зазначеної суми для фізичних та юридичних осіб дозволяється на підставі індивідуальної ліцензії НБУ форми 04.

Вивіз валюти України за межі України дозволяється за умови декларування грошових засобів у сумі, яка перевищує:

для фізичних осіб:

- в усній формі - 1000 гривень (з урахуванням ювілейних та пам'ятних монет);

- з обов'язковим зазначенням у декларації - 10 000 гривень, з яких - 5 000 гривень з урахуванням ювілейних та пам'ятних монет з недорогоцінних металів та 5 000 гривень з дорогоцінних металів (срібла, золота);

для юридичних осіб:

-  через звітну фізичну особу у кількості 3 000 гривень.

Вивіз валюти України в сумі більше зазначеної суми для фізичних та юридичних осіб дозволяється на підставі індивідуальної ліцензії НБУ форми 03.

Пересилання валюти України за межі України фізичними особами резидентами та нерезидентами у міжнародних поштових відправленнях дозволяється у кількості:

  •  банкнот, монет з недорогоцінних металів не більше одного примірника кожного номіналу - якщо номінал виражено в українських карбованцях,
  •  банкнот, монет з недорогоцінних металів не більше одного примірника кожного номіналу - якщо номінал виражено в гривнях.

б) переміщення через митний кордон іноземної валюти:

Іноземна валюта - іноземні грошові знаки у вигляді банкнотів, казначейських білетів, монет, що перебувають в обігу та є законним платіжним засобом на території відповідної іноземної держави, а також вилучені з обігу або такі, що вилучаються з нього, але підлягають обмінові на грошові знаки, які перебувають в обігу (ст.1 Митного кодексу України).

Ввезення в Україну іноземної валюти.

Для фізичної особи:

- за умови усного декларування:

- 1000 американських доларів на одну особу незалежно від віку;

- чеків на суму до 1000 американських доларів.

- з обов'язковим обумовленням у митній декларації:

- 10 000 американських доларів;

- чеків на суму до 1000 американських доларів;

- банківських металів у вигляді злитків загальною вагою до 100 г на одну особу незалежно від віку;

- грошових засобів, які були раніше вивезені за межі України (при наявності митної декларації на їх вивіз).

Ввіз іноземної валюти фізичною особою у сумі, яка перевищує суми вищі зазначених пунктів приймаються на зберігання митницею до моменту пред'явлення фізичною особою дозволу НБУ за формою 05 на ввіз цієї суми, або повертається власнику при його виїзді з України.

Для юридичної особи, якщо вона має власні або зафрахтовані, або орендовані транспортні засоби, на яких здійснюються пасажирські рейси за межі України, через звітну фізичну особу, у сумі яка перевищує:

-  000 американських доларів без довідки уповноваженого банку;

- 2000 американських доларів у готівковій формі та/або дорожніми чеками за довідкою уповноваженого банку за формою 02с - якщо вона має автотранспортні засоби;

- 10000 американських доларів у готівковій формі та/або дорожніми чеками за довідкою уповноваженого банку за формою 02с - якщо вона має літаки, судна, пароми;

- грошових засобів, які були раніше вивезені за межі України (при наявності митної декларації на їх вивіз).

Ввіз іноземної валюти юридичною особою через звітну фізичну особу у сумі, яка перевищує зазначену в пунктах здійснюється на підставі індивідуальної ліцензії НБУ за формою 03.

Вивезення іноземної валюти за межі України

Для фізичної особи, яка виїжджає з туристичною метою, або у приватних справах, або у службових відрядженнях дозволяється у сумі, яка перевищує:

1 за умови усного декларування:

- 1000 американських доларів (або еквівалент цієї суми у іншій валюті за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим НБУ на момент перетину митного кордону) готівкою та/або

дорожніми чеками;

2з обов'язковим обумовленням у митній декларації:

- іноземної валюти, яка були раніше ввезена в Україну (при наявності митної декларації на її ввіз);

- 5000 американських доларів готівкою, які були зняті з особистого валютного рахунка або куплені в банку та/або дорожніми чеками за формою 01, а для осіб, що прямують у службові відрядження 10 000 американських доларів та/або дорожніми чеками за формою—1с;

- банківських металів у вигляді злитків загальною вагою до 100 г на одну особу незалежно від віку - у разі відправлення з туристичною метою або у приватних справах.

Вивіз іноземної валюти за межі України фізичними особами у сумі більшої зазначеної дозволяється на підставі індивідуальної ліцензії НБУ за формою 03.

Вивіз іноземної валюти за межі України юридичними особами, якщо вони мають власні або зафрахтовані, або орендовані транспортні засоби, на яких здійснюються пасажирські рейси за межі України, через звітну фізичну особу, здійснюється за умови та у об'ємах, які дозволяються при ввозі іноземної валюти в Україну юридичними особами на транспортних засобах.

в) пересилання іноземної валюти та чеків через митний кордон України:

Дозволяється пересилання іноземної валюти та чеків за межі України у міжнародних поштових відправленнях з повідомленням їх цінностей:

за межі України: фізичним особам:

- грошей до 100 американських доларів на ім'я фізичної особи;

- іменних чеків, виражених у іноземній валюті, які були ввезені з дотриманням вимог діючого законодавства України - на ім'я фізичної особи;

уповноваженим банкам:

- іноземному банку - кореспонденту для прийняття на інкасо зношених та пошкоджених банкнот, які не є платіжним засобом на території України, а також чеків (іменних, дорожніх), які виражені у іноземній валюті;

на територію України:

на ім'я фізичних осіб резидентів та нерезидентів:

- грошей до 200 американських доларів;

- іменних чеків, виражених у іноземній валюті вартістю до 10 000 американських доларів;

на ім'я юридичних осіб:

- іменних чеків, виражених у іноземній валюті вартістю до 50 000 американських доларів.

При переміщенні через митний кордон України валюти України, іноземної валюти, платіжних документів, банківських металів слід враховувати наступне, якщо сума грошей, яка перетинає митний кордон України більше дозволеної, але менше 25 000 американських доларів - індивідуальні ліцензії на її ввіз/вивіз видає територіальне управління НБУ; якщо сума більше 25 000 американських доларів- індивідуальні ліцензії видає Департамент валютного контролю та ліцензування НБУ.

ВИСНОВКИ З другОГО ПИТАННЯ

Отже, переміщення через митний кордон України валюти може здійснюватися фізичними та юридичними особами шляхом їх ввозу, вивозу або пересилання Згідно з постановою НБУ № 238 від 12 липня 2000 року.

3. Порядок переміщення через митний кордон транспортних засобів

Згідно ст. 1 Митного кодексу України, транспортні засоби -це будь-які засоби авіаційного, водного, залізничного, автомобільного транспорту, що використовується виключно для перевезення пасажирів і товарів через митний кордон України.

Митне оформлення транспортного засобу може здійснюватися як його власником, так і довіреною особою за наявності належним чином оформлених документів на пред'явлення повноважень. Власники транспортних засобів або уповноважені ними особи, які переміщують транспортні засоби через митний кордон України, зобов'язані пред'явити їх митниці і подати:

-  документи, що підтверджують право володіння або користування (втому числі з правом розпорядження) транспортнимизасобами;

- реєстраційні та технічні документи на такі транспортні засоби, якщо вони були зареєстровані в країні придбання чи інші країні, інші документи, потрібні для митного оформлення, на вимогу співробітника митниці (закордонний паспорт, доручення на перегін або перевезення транспортного засобу, тощо).

Громадяни, які переміщують через митний кордон України транспортні засоби, зобов'язані заповнити декларацію форми МД-7 та в належних випадках надати зобов'язання про зворотне ввезення/вивезення, транзит або доставку транспортного засобу з одного митного органу в інший. Митне оформлення транспортних засобів (у тому числі знятих з обліку в країні придбання або в іншій країні), заявлених прикордонній митниці громадянами-нерезидентами як такі, що ввозяться ними з метою відчуження, проводиться прикордонною митницею зі стягненням при цьому передбачених законодавством платежів без видачі посвідчення. Посвідчення оформляється на нового власника в митниці, в зоні діяльності якої він постійно чи тимчасово проживає.

Громадяни-резиденти переміщують через митну „територію України транзитом тільки транспортні засоби, які належать громадянам нерезидентам, іноземним фірмам, організаціям чи установам, що має підтверджуватися відповідними документами.

Відчуження тимчасово ввезених в Україну транспортних засобів здійснюється з дозволу митниць. Не підлягають відчуженню на території України тимчасово ввезені транспортні засоби, які на день звернення до митниці з приводу відчуження заборонені до введення для постійного користування в Україні. При відчуженні тимчасово ввезених в Україну транспортних засобів митне оформлення здійснюється згідно із законодавством, чинним на день здійснення митного оформлення для постійного користування [3].

ВИСНОВКИ З третьОГО ПИТАННЯ

Як висновок: Митне оформлення транспортного засобу може здійснюватися як його власником, так і довіреною особою за наявності належним чином оформлених документів на пред'явлення повноважень. Власники транспортних засобів або уповноважені ними особи, які переміщують транспортні засоби через митний кордон України, зобов'язані пред'явити їх митниці і подати


Висновок

Митний контроль пасажирів та багажу здійснюється службовими особами митниці шляхом перевірки документів, необхідних для такого контролю, митного огляду (огляду транспортних засобів, товарів та інших предметів, особистого огляду), переогляду, обліку предметів, які переміщуються через митний кордон України, а також в інших формах, що не суперечать законам України.

Згідно ст. 1 Митного кодексу України, транспортні засоби -це будь-які засоби авіаційного, водного, залізничного, автомобільного транспорту, що використовується виключно для перевезення пасажирів і товарів через митний кордон України.

ПИТАННЯ ДЛЯ САМОКОНТРОЛЮ

  1.  Перетинання пасажирів через митний кордон України.
  2.  Митне оформлення пасажирського багажу та його переміщення через митний кордон.
  3.  Порядок переміщення через митний кордон валюти;
  4.  Переміщення через митний кордон валюти України;
  5.  Переміщення через митний кордон іноземної валюти;
  6.  Пересилання іноземної валюти та чеків через митний кордон України.
  7.  Порядок переміщення через митний кордон транспортних засобів.




1. Особистiсть-субєкт полiтики
2. исследовательский центр GE Дженерал Электрикспокрывает 550 акров использует 1000 PhDs и имеет 500 миллионов в год
3. Биомы мира и охрана их биоразнообразия
4. вечнобабьем в русской душе Война и кризис интеллигентского сознания Темное вино Азиат
5. Физическая подготовка туриста
6. Разнообразие вирусов
7.  Волга великая русская река II
8. Эрлихио
9. Малоэтажный жилой дом
10. Организация коммерческой деятельности выносимых на ИГА по специальности 080402 Товароведение по гру
11. продавецпокупатель
12. Творческий портрет композитора как коммуникативный феномен и речевой жанр
13. Зробити порівняльний аналіз Конституції УРСР 1978 року і Кон
14. Способы проведения ОРУ на уроке гимнастики методика обучения.html
15. ПРАКТИКУМ З ЗАГАЛЬНОЇ ПСИХОЛОГІЇ ПОНЯТТЯ МЕТОДУ НАУКОВОГО ДОСЛІДЖЕННЯ Наукове дослідженняце пр
16. на тему- ldquo; Джейсон Стетхем ldquo;
17. Тема 11 МЕЖДУНАРОДНАЯ МИГРАЦИЯ РАБОЧЕЙ СИЛЫ
18. Реферат- Лица, участвующие в деле и иные участники процесса
19. Расчеты с поставщиками и подрядчиками в 1С- Предприяти
20. Лабораторная работа 7 Тема- Дополнительные возможности форматирования 3