Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

каркасна технологія.html

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Україна, як і багато інших країн північного кліматичного поясу, володіє величезними запасами лісу. Протягом багатьох століть дерево було і залишається основним будівельним матеріалом, найбільш зручним у будівництві та ефективним в експлуатації.

У Росії та Скандинавії дерев'яні будинки будувалися в основному за принципом зрубу, але вже в ХХ столітті в Скандинавських країнах з традиційним зрубом успішно стала суперничати дерев'яно-каркасна технологія. Архітектурні рішення каркасних будинків відрізняються великою різноманітністю варіантів.

У Канаді та США дерев'яно-каркасні будинки будуються більше 200 років, та й в усьому світі близько 80% споруджуваного приватного житла будується саме за цією технологією. Цей вибір насамперед обумовлений зростаючими вимогами до екологічності, комфортності житла і енергосберегаемості. Дерево - украй довговічний матеріал. Минуло вже більше 300 років, як російськими майстрами були збудовані Кижі, є безліч дерев'яно-каркасних будинків у Канаді, які були побудовані ще в період освоєння європейцями Америки. Кількаразові профілактичні ремонти за сотні років змінили ці будинки до невпізнанності, але основа будинку - дерев'яний каркас, залишається незмінною. Головною умовою довговічності деревини є захист від вологи. Тому ізоляція дерев'яного каркаса від попадання води зовні і від просочування пари вологи зсередини будинку, доведена до досконалості, створює ідеальні умови для довголіття будинку.

Дерев'яний каркас збирається за принципом стільникової структури і являє собою дуже тверде й міцне спорудження. У 80-х роках у Японії тільки починали будуватися перші канадські будинки і украй консервативне населення неохоче йшло на будівництво подібних будівель. Однак після сильного землетрусу в Кіото, що обернувся справжньою катастрофою для Японії, канадські будинки були одними з небагатьох будівель, які не піддалися руйнуванню, довівши міцність конструкції та безпеку для проживаючих. З тих пір більше 75% населення Японії воліють дерев'яно-каркасні будинки.

Росіян за останні десятиліття привчили жити в цегляних і бетонних будинках, а тому у нас склалася помилкова думка, що якщо стіна тонка - значить будинок холодний. Але існуючі будинки всі здебільшого холодні й не відповідають новим будівельним нормам теплосберегаємості. Для задоволення вимог цих норм товщина стіни із традиційної цегли має бути не менше 1,9 м, що є повністю абсурдним і економічно недоцільним. Тому й необхідно використовувати нові, більш досконалі конструкції стін і застосовувати сучасні утеплювачі.

Стіна канадського будинку, при середній товщині в 310 мм, повністю задовольняє вимоги нових Норм і більше того - перевищує їх. Навіть у морози зниження температури при відключенні опалення в будинку становить 20 C на добу.

"Канадський дім" є найбільш теплозберігаюче з існуючих на сьогоднішній день технологій. У 1999 р. був проведений порівняльний аналіз витрат на експлуатацію будинків. Усереднені дані по видатках на опалення та гаряче водопостачання (ГВП) наведені в таблиці.

З таблиці видно, що витрати на опалення та ГВП у перерахуванні на 1 м2 у канадських будинках в 9 разів нижче нормативної вартості видатків у багатоповерхових кам'яних будинках.

Крім всіх перерахованих вище достоїнств, канадський будинок має масу інших переваг:

- внутрішні комунікації (водопровід, каналізація, розведення системи опалення) заховані в стіни;

- технологія дає ідеальні поверхні підлоги, стін і стель для висококласної обробки приміщень ;

- гнучкість технології задовольняє будь-які побажання по архітектурній виразності будинку і внутрішньому плануванню приміщень.

Канадський будинок не піддається моральному старінню і легко модернізується;

- у канадських будинків найкраще співвідношення ціна/якість.

Вартість 1 м2 каркасної стіни в 1,3 рази дешевше за стіну з бруса, в 1,7 рази - пінобетонних блоків і в 2,2 раза - стіни з цегли, при однаковій теплозберігаюче здібності.

На закінчення, коротко зупинимося на технології спорудження будинку.

Як відомо самою відповідальною і трудомісткою роботою при будівництві будинку є фундамент. Каркасні будинки легкі - у 5:6 разів легше, ніж із цегли, їм не потрібен масивний фундамент, що в значній мірі скорочує їхню вартість і строки будівництва. Фундамент може виконуватися як монолітної, так і стовпчастої конструкції. Стовпчастий будується за допомогою бура двосторонньої дії і в 4:6 разів дешевше ж/б монолітного.

Основу стін становить несучий дерев'яний каркас, обшитий орієнтованими плитами - OSB. По витраті матеріалу і трудомісткості каркасні стіни найекономічніші. Вони вимагають у 1,5: 2 рази менше деревини, ніж з колод і брущаті, і при використанні ефективного утеплювача у стільки ж разів легше їх. Каркасні стіни не піддані усадці й можуть бути оброблені відразу ж після установки. Зовні стіни покриваються вітрозахисною мембраною (наприклад, Du Pont Tyvek Housewrap).

Внутрішній простір зовнішніх стін заповнюють утеплювачем. Додаткове заповнення утеплювачем міжкімнатних перегородок і перекриттів, зменшує тепловтрати, знижує шум, і рятує від протягів, зберігаючи мікроклімат у кожному окремому приміщенні і тепло йде практично тільки через вікна та двері. Внутрішню обробку звичайно виконують гіпсокартоном, який кріпиться до OSB поверх парозахисту плівки для запобігання відсирівання утеплювача та дерев'яних конструкцій.

Зовнішнє облицювання фасаду будинку може бути будь - фарбування, сайдинг, цементно-піщана плитка, фасадна штукатурка, цегла, теплоізолюючі панелі і т . д.

Конструкція канадських будинків оптимальна для широкого діапазону кліматичних зон і геологічних умов. Варіювання параметрів утеплювачів дозволяє використовувати одні й ті самі типи будинків, як у південних районах країни, так і на Крайній Півночі. Дерев'яний каркас будинку, можна монтувати в умовах вічної мерзлоти і в сейсмічно небезпечних районах.

Особливий інтерес такі будинки становлять для віддалених нафто-і газодобувних районів, де гостро стоїть питання зниження ваги та об'єму привізних будівельних матеріалів, а також комплектації будівництва місцевими матеріалами .

Світовий досвід показує, що найбільш економічна, якісна та раціональна технологія будівництва житла - канадська дерев'яно-каркасна технологія.




1. Тульский государственный университет Кафедра Государство и право МЕТОДИЧЕСКИЕ УКА
2. Введение5
3. варіант 1. Недостатність зовнішнього дихання за обструктивним типом виникає внаслідок
4. тема управления видеонаблюдением на предприятии Пояснительная записка по эскизному проекту По курсу-
5. і. Кваліфікатори const та voltile
6. 73 и ГОСТ 2514282 Однако для практического нормирования в большинстве стран мира как и в России используют ше
7. Вариант 13 1 Больной К
8. Бизнес-план средств массовой информации
9. .Основные аспекты романтического мироощущения
10. десант рослини Вихід на сушу був підготовлений попередньою еволюцією органічної і неорганічної природи
11. Влияние права на культуру Великобритании
12. Тема 2 Частная психиатрия Лекция 11
13. Реферат- Государственные органы
14. задание Unit 1
15. реферату- Українська мова ~ державна мова України
16. Методы информационного поиска
17. УТВЕРЖДАЮ Ио2
18.  Схема проведения достоинства и недостатки рентгеноабсорбционного анализа
19. об~єкт та екземпляр Чим характеризується об~єкт Объект представляет собой конкретный опознавае
20. Для того чтобы согласовать передачу данных к отдельным компонентам работающих на своей частоте используе