Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

при стрижці виробів з натурального та штучного волосся використовуються ті самі прийоми якими користуютьс

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Стрижка . при стрижці виробів з натурального та штучного волосся використовуються ті самі прийоми, якими користуються при стрижці клієнтів. Виключення лише в тому, що вироби з волосся не стрижуть машинкою, а використовують прямі та філірувальні ножиці, а також безпечну бритву.

Основна вимога замовника – природний вигляд перуки. Для того щоб остаточно завершити перуку, її необхідно під корегувати під овал обличчя замовника.

Стрижка натурального волосся розпочинається з поділу волосся на пасма. Волосся попередньо змочують водою. Перуку одягають на форму і закріплюють штифтами. Контурні пасма залишають в вільному стані, інші – закріплюють затискачами. Далі виконують філірування бритвою. Бритву ведуть від лінії монтюра до кінців волосся. Після філірування кінці пасом залишаються нерівними по довжині, в результаті отримуємо м’яке падіння волосся. При необхідності волосся окантовують ножицями.

Аналогічно стрижуть чоловічі перуки та напівперуки. Напівперуки приклеюють до голови театральним лаком або клейкою стрічкою і оформляють стрижку до стрижки замовника.

Вироби з штучного волосся зазвичай стрижуть аналогічними прийомами, але волосся не змочують водою. Всю стрижку – від філірування волосся бритвою до кінцевої обробки ножицями – потрібно виконувати на сухому волоссі.

 Хімічна завивка. Хімічну завивку виконують лише на виробах з натурального волосся, яке раніше не піддавалося спеціальній обробці.  Потрібно врахувати що вироби з натурального волосся, що пропонують нам зарубіжні фірми, для надання їм кращого  товарного вигляду піддають спеціальній обробці і подальшій пропитці, тому під впливом хімічного препарату таке волосся може бути остаточно зіпсоване під час завивки.

Перед тим, як приступити до виконання хімічної завивки, необхідно обов’язково перевірити стан волосся. Для цього виконують завивку на пробному пасмі, наносячи препарати на 2-3 хв. І після цього оброблене пасмо перевіряють на розрив. Якщо волосся зберегло свою міцність, то даний виріб можна завивати.  Хімічну завивку розпочинають з миття волосся і стрижки, якщо це необхідно.  Всі операції виконуються лише на формі. Волосся філірують , щоб кінці пасом були стоншені, тому що таке волосся буде краще лягати в зачісці. Після стрижки волосся виробу розділяють на ділянки, ретельно прочісують, акуратно, щоб не пошкодити монтюр. Ширина кожної ділянки не повинна перевищувати ширину коклюшки. Далі процедуру виконують за загальною послідовністю виконання хімічної завивки.

В залежності від товщини та довжини волосся, а також бажання клієнта, можна використовувати коклюшки різного діаметру.

Фарбування. Фарбувати волосся готових пастижних виробів не рекомендується. Крім того, вироби зі штучного волосся взагалі не піддаються фарбуванню. Однак у випадку крайньої необхідності вироби з натурального волосся можна фарбувати. Проте варто врахувати, що підтікання фарби зіпсує зовнішній вигляд монтюра, особливо якщо він світлого кольору. Вироби з натурального волосся необхідно фарбувати лише на формі. Для цієї операції можуть бути використані барвники будь-якої із чотирьох основних груп. Технологічний процес фарбування пастижних виробів в основному не відрізняється від звичайного фарбування волосся клієнта. Важливо лише, щоб якомога менше барвника в процесі фарбування потрапило на монтюр та трес. Волосся після фарбування миють як зазвичай. Проте необхідно пам’ятати про додаткове живлення.

Укладання. Для укладання перук з натурального волосся використовують бігуді та затискачі, а також фен та щипці для завивки волосся. Укладання виконують на голівці-формі. Щоб зачіска довше зберегла форму можна використовувати засоби для укладання волосся. Найпоширеніший спосіб укладання – це укладання на бігуді. Операція виконується аналогічно стандартному накручуванню волосся клієнта. Перед накручуванням виріб з волосся одягають на форму, розчісують, миють, смочують засобом для укладання і знову розчісують. Долі виконують розподіл волосся на ділянки і накручують за загальною схемою.

Перука з штучного волосся довго зберігає початкову завивку. Однак при довготривалому носінні перуки з будь-якого синтетичного волокна, завивка поступово псується і її необхідно відновити. Зазвичай завивку відновлюють двома способами: за допомогою звичайних бігуді та за допомогою електробігуді.

Перуку одягають на форму, миють волосся, змочують його антистатиком. Потім накручують волосся на бігуді, одягають сітку і ставлять форму разом з виробом під сушильний апарат або в термічну шафу.

Апарат необхідно відрегулювати на температуру 75-80 °С. при цій температурі дається час витримки 40 хв. Після чого  температуру знижують до 60-65 °С і витримують ще 40 хв.  Далі апарат вимикають і після повного охолодження виймають форму з виробом з під ковпака, знімають сітку, бігуді та оформляють зачіску.

Електробігуді зазвичай нагрівають до температури 80 ° С і після цього накручують їх на волосся. Через 30-40 хв (після повного охолодження) бігуді знімають і оформляють зачіску.




1.  Источники права Древней Руси Как и у большинства народов древнейшим источником права внешней формой выр
2. тема Управления Налогообложением Недвижимости Руководство пользователя программным обеспечением в сок
3. ТНК в международной экономике Выполнила- Студентка группы 303 ГФ Чешихина
4. лицо группы. Чаще всего фронтменом в музыкальной группе называют вокалиста при этом акцент делается как
5. Исследование особенностей для реализации физического воспитания
6. тематическими и техническими
7. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук Київ ~ 1999 Дисертац
8. РЕФОРМИРОВАНИЕ БУХГАЛТЕРСКОГО УЧЕТА В РОССИИ
9. Креативность в бизнесе
10. на тему- Эксплуатация машин в районах пустыннопесчаной местности
11. Реферат По дисциплине ldquo;Философияrdquo;
12. тематика 4г Филатов А
13. Методика распределения выручки.html
14. А. Волкова Н.Е. Подвальна Організація та методика економічного аналізу НАВЧАЛЬНИЙ ПОСІБНИК
15. демографические пол возраст место социальноэкономические показатели образование профессия материальн
16. Актуальные направления исследований в управлении персоналом
17. Профессиональная личность Становление и совершенствование педагога.html
18. Кукольные инвестиции
19. Атомизаторы и источники возбуждения в аналитической химии
20. Очаг на башне ~ начало восьмидесятых апофеоз той эпохи которую называют