Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

на тему- Порядок внесення залишків матеріальних цінностей до програми 1С-Підприємство

Работа добавлена на сайт samzan.net:


11

Індивідуальна робота

з предмету інформаційні системи і технології в обліку

на тему: «Порядок внесення залишків матеріальних цінностей до програми «1С:Підприємство»

групи БО-11 1/9

Лукашової Юлії

Кривий Ріг

2013

Порядок внесення залишків матеріальних цінностей до програми «1С:Підприємство»

Кардинальна відмінність у веденні бухгалтерського обліку на комп'ютері від ведення його вручну - в автоматизації побудови звітів. бухгалтер звільнений від рутинних арифметичних розрахунків, рознесення по відомостями і журналам. Оборотно-сальдова відомість завжди доступна за одним натисканням кнопки і завжди відображає самі останні зміни. Головна книга втрачає свою контролюючу функцію і перетворюється на звіт звичної для бухгалтера структури. Комп'ютер не робить арифметичних помилок, дебет завжди дорівнює кредиту.

Звіти в цій програмі діляться на стандартні, спеціальні та регламентовані. Стандартні звіти - основний інструмент бухгалтера. За допомогою стандартних звітів бухгалтер витягує з інформаційної бази відомості про поточний фінансово-господарський стан підприємства, шукає помилки, готує звітність для подачі в різні органи. У практичній роботі можна буде користуватися стандартними звітами багато разів.

До спеціальних звітів відносять Касову книгу, Реєстру податкових накладних, Книгу обліку доходів і витрат малого підприємства на єдиному податку. Як і стандартні звіти, ці книги автоматично формуються по занесеної в інформаційну базу інформації.

Регламенірованние звіти - це звіти та декларації для подачі в різні контролюючі органи. Наприклад декларація з ПДВ, декларація про прибуток підприємства, Баланс, Звіт про фінансові результати. Їх форми і порядок складання затверджено нормативними документами, тому такі звіти і називають регламентованими. форми і алгоритми заповнення цих звітів дуже часто змінюються, тому вони винесені в зовнішнє, що підключаються файли.

Загальне відомості. 

Стандартні звіти можна розділити на зведені і детальні. при побудові зведених звітів використовуються бухгалтерські підсумки. навіть якщо діапазон виходу підсумків не кратний місяцю, використання підсумків даних значно прискорює роботу програми.

Детальні звіти будуються за реєстраційним в інформаційній базі проводках. Це, наприклад, картка рахунку або картка субконто. При виведенні детальної інформації з бухгалтерських підсумків можна витягти тільки початкове сальдо, решта інформації прийдеться витягти, "перелопачуючи" безліч проводок.

Працюючи з програмою, існує золоте правило: рухатися від загального до приватного. Наприклад, спочатку побудувати аналіз рахунку, а потім вже будувати картку за оборотами рахунку. Адже оборотів, що вас цікавлять, за цим рахунком може і не бути.

Виробити таку звичку дуже допомагає механізм деталізації (розшифровки побудованого звіту). Стандартні звіти в цій програмі пропонують особливої ​​цілісну систему, яка дозволяє формувати одні звіти на підставі інших. На самому нижньому рівні деталізації здійснюється перехід до конкретної проводки операції, яка сформувала звітну суму, і в документ, що сформував цю операцію.

Якщо при переміщенні по осередках звіту курсор миші набуває характерного вигляду "плюса з місяцем", значить, дану цифру або рядок можна розгорнути.

деталізація звіту викликається подвійним клацанням миші на осередку, на якій курсор приймає форму "плюса з місяцем", або натискає клавіші "Enter". якщо можливо кілька варіантів деталізації, вони будуть перераховані в випадаючому меню.

Варіанти деталізації, а значить, і склад пунктів меню, що випадає в кожному конкретному випадку можуть бути різними.

Параметри звітів. При виклику звіту на екран виводяться порожня форма звітів і панель налаштувань. Щоб сформувати звіт, потрібно задати для нього два певні параметри, такі як дата, за яку формується звіт, організація та інше. Однойменний параметр має однаковий сенс для будь-якого звіту. Тому ми пишемо більшість з них нижче, а параметри, специфічні для конкретного звіту, розглянемо при його вивченні.

Для побудови будь-якого звіту потрібно вказати період його формування - початкову та кінцеву дати.

Для обрання дати зручно користуватися календарем. Дана кнопка дозволяє вибрати "стандартний" бухгалтерський період - місяць, квартал і т.д.

Рахунок, за яким потрібно побудувати звіт, можна ввести з клавіатури або вибрати з вікна вибору. Плану рахунків, якщо ви не пам'ятаєте його номер. Кнопка "Заголовок" дозволяє отримати більш компактні вид звіту, що приховує його заголовок.

В панелі налаштувань можна задати додаткові умови обороту для формування звіту. У налаштуваннях можна задати ступінь деталізації інформації, а так само змінювати умови обороту.

Панель налаштувань складається з розділів "Показати", "Угруповання", "Додаткові дані", "Розгорнуте сальдо" і "Відбір".

У розділі "Показники" встановлений прапорець навпроти перерахованих значень виходить ці значення в звіті. Так у звіті можуть бути одночасно відображені дані бухгалтерського та податкового обліку, для цього потрібно поставити прапорець навпроти значень "БО (дані бухгалтерського обліку)" і "ПО (дані податкового обліку)".

Для валютних рахунків передбачена можливість виводити інформацію у звіті в іноземній валюті, для цього навпроти параметра "Валютна сума" встановити прапорець. А для рахунків, на яких, Крум сумів, ведеться ще й колічествінний облік, стає досуп спосіб виведення даних не тільки в сумовому, а й вколічественном вираженні (прапорець навпроти параметра "Кількість").

У розділі "Угрупування" задаються параметри, за якими слід формувати дані в звіті. Угруповання можлива за субрахунками (прапорець навпроти параметра "За субщетам") і за аналітичними обьектам (субконто).

Якщо потрібно сформувати звіт з деталізацією по субконто по субконто, в колонці "Поле" вказують вид субконто. Деталізація можлива не тільки по виду субконто, а й за його реквізитами. Приміром, в колонці "Поле" можна зробити деталізацію субконто "Банківські рахунки" по виду рахунку.

Крім того в цьому розділі можна вказати періодичність виведення даних (графа "Обороти:") по днях, по тижнях, місяцях тощо.

Розділ "Додаткові дані" надає можливість додати в звіт додаткові дані, наприклад по рекізіту номенклатури: ставка ПДВ, код номенклатури та інше.

Під розгорнутим сальдо розуміють сальдо, складене з двох компонентів:

  1.  дебіторське сальдо
  2.  кредиторське сальдо

Причому дебіторська сальдо визначається як сума дебиторского сальдо всіх нижчих субрахунків. Кредиторська сальдо визначається як сума кредиторської сальдо всіх нижчих субрахунків. Для того, щоб вказати, за якими рахунками потрібно формувати розгорнуте сальдо, і педназначен розділ "Розгорнуте сальдо".

У розділі "Відбір" задають критерії, згідно з якими будуть фільтруватися дані при сосавленіі звіту. При цьому налаштування відбору можлива не тільки по субконто, а й за реквізитами субконто. Щоб включити один з елементів відбору, досить просто поставити прапорець навпроти нього і і вказати умова обороту (одно, в списку та інше) у поле "Вид порівняння".

  1.  Пройдемося по типам порівняння:
  2.  "Так само" - параметр повинен бути рівний значенню;
  3.  "Не одно" - параметр не повинен бути дорівнює значенню;
  4.  "У списку" - параметр повинен дорівнювати одному із значень, зазначених у списку значень (графа"Значення");
  5.  "У групі зі списку" в графі значення вказуються групи і параметр, який повинен входити в одну із зазначених груп.

Кнопка "Діаграма" допомагає представити дані бухгалтерського обліку, виведені в звіті в графічному вигляді. Дуже корисна функція, яка допомагає наочно показати виводяться у звіті дані.

Налаштування діаграми можна змінювати на Панелі настройки "Діаграма": вибирати показник, змінювати тип діаграми, задавати підписки значень.

Кнопка "Налаштування" відкриває і закриває Панель налаштувань. Наступна кнопка "Історія" виводить список параметрів, які використовувалися при формуванні попередніх звітів.

Налаштування параметрів звіту вимагає витрат праці і часу. Щоб наші зусилля не пройшли дарма, в програмі передбачена можливість збереження та повторного використання налаштувань.

Для цього призначені кнопки "зберегти налаштування звіту" і "Завантажити настроювання звіту".

Звіт "Оборотно-сальдова відомість" використовується найбільш часто, адже це по суті - поточний баланс підприємства. У ній присутній вікно налаштування параметрів оборотно сальдової відомості. Тут можна вибрати період її побудови, а також вказати спосіб виведення інформації у звіті.

У групі "Розгорнуте сальдо" налаштовують правила деталізації відкритих рахунків. У кожній Сторк вказується правило деталізації одного рахунку. У колонці "За субрахунками" пожет бути встановлена ​​ознака деталізації по субрахунках. У колонці "За субконто" може бути заданий список видів субконто, по яких потрібно деталізувати рахунок.

У нижньому рядку звіту виводяться підсумкові дані по залишках і оборотам, але тільки за балансовими рахунками. Обороти і сальдо по збалансованим рахунками представлені у відповідних рядках оборотно-сальдової відомості, але в підсумковому рядку вони не сумуються.

Механізм деталізації дозволяє отримати докладні відомості про показник шляхом побудови двох звітів. Наприклад, картки рахунку, аналізу рахунку, звіту по проводках і т.д. Варіанти деталізації звіту перераховані в випадаючому меню, що з'являється при подвійному натисканні миші у рядку відомості. Якщо будь-якої звіт по даному рахунку побудувати неможливо (наприклад, відомість по рахунку, на якому не ведеться аналітичний облік), відповідного пункту в меню не буде.

Звіт "Шахова відомість" являє собою таблицю, в якій в рядках виводяться дебетуемого рахунки, в Сторк - кредетуемие рахунки, а в чклетках на перетині рядка і стовпця - суми оборотів за цими рахунками за обраний період.

У вікні звіту можна встановити період його формування і задати налаштування для виведення інформації у звіті :

  1.  " За валют " - при включеному прапорці будуть виводиться дані по кожній валюті для валютних рахунків;
  2.  " За субрахунками " - якщо прапорець встановлений , будуть виводитися дані по субщетам;
  3.  "Дані за позабалансовими рахунками " - при встановленому прапорці в звіті будуть виводитися дані по балансових і за позабалансовими рахунками .

Однак навіть з відключеною деталізацією по субрахунках звіт виходить дуже громіздким. Він погано сприймається при перегляді на екрані , роздруковувати його доводиться на десятці аркушів формату А4 з наступним склеюванням .

Механізм деталізації дозволяє побудувати з " шахматки " звіт по проводках , а з нього - перейти до операції , якої обрана проводка була зареєстрована.

Аналіз рахунку. Звіт "Аналіз рахунка" - електронна форма знайомого нам по курсу бухобліку "літачка". Мабуть, це другий за популярністю звіт після оборотно-сальдової відомості. Він швидко будується, компактний і досить інформативний. У вікні налаштування його параметрів нічого несподіваного немає. Зверніть уваги не можливість виведення даних у валюті для тих Синтетичність рахунків, на яких ведуть валютний облік.

На закладці " Угруповання по коррахунках " задаються правила деталізації аналізованого рахунки за субрахунками або по субконто . Якщо обрано " За субконто" , то в списку задаються види субконто , по яких потрібно деталізувати рахунок . У розділі " Відбір " можна задати услоаія відбору.

Звіт виводить сальдо на початок і на кінець періоду і обороти обраного рахунку з усіма іншими рахунками за вибраний період . На прикладі цього звіту можна наочно простежити логіку роботи механізму деталізації. Кожна цифра "розгортається " звітом по тим проводках , якими вона сформувала . Ця логіка вбудована в алгоритм формування звіту і спрацьовує у всіх випадках однаково.

Детальні звіти. Картка рахунку. Цей звіт дозволяє отримати детальну інформацію про зміну станів рахунки в часі - покроково , тобто по проводках . Якщо по вибраному рахунку ведуть аналітичний облік , то формувати облік , то формувати звіт без вибору конкретних значень аналітики не має сенсу. Сальдо і обороти по рахунку легко отримати і за допомогою зведеного звіту . Кількість виведених звітом проводок буде настільки велике , що значно ускладнюватиме процес аналізу та контролю.

Звіт представлений у вигляді таблиці, один рядок таблиці - це одна проводка. Крім того , в картці рахунку показуються залишки на початок і кінець періоду , обороти за період і залишки після кожної проводки.

Картка субконто. Звіт дозволяє отримати повну покрокову ( по проводках ) картину операцій по конкретних обьектам аналітичного обліку , але не по окремому рахунку , а по всіх рахунках , в яких субконто кореспондує . Діалогове вікно налаштування звіту містить ті ж реквізити , що і у вікні настройки звіту "Карточка счета " , немає тільки реквізиту " Рахунок " - замість нього в табличній частині нестройкі необхідно вказати субконто . І заповнюється воно за певними правилами.

Структура цього звіту така ж, як і у картки рахунку , але інформації виведено набагато більше. У звіті показані всі проводки, в яких обрано субконто кореспондує . Як і в попередньому звіті , механізм деталізації буде спочатку перенесений в операцію, потім - у породив її документ.

У цьому звіті виводяться за проведеннями, які відповідають критеріям, заданим користувачем у налаштуванні звіту. Зазвичай звіт по проводках не будують спеціально, а отримують в результаті роботи механізму деталізації.

При використанні налаштувань за замовчуванням у звіті виводиться список проводок, який на відміну від Журналу проводок, можна роздрукувати.

Обороти між субконто. Звіт призначений для отримання інформації про всі оборотах між двома обраними наборами видів субконто за вказаний період. Для цього в настройках звіту необхідно вказати, які види субконто необхідно аналізувати.

Наприклад, якщо підприємство отримує однотипні ТМЦ від різних постачальників, цей звіт допоможе побачити, які ТМЦ поставив кожен з постачальників. Для цього потрібно вказати в якості основного виду субконто "Номенклатури", в якості кореспондуючого - "Контрагенти".

Механізм деталізації дозволяє розгортати дані дані звіту в журналах проводок.

Інші звіти. До універсальних звітів відносяться "Залишки і обороти" і "Список / крос-таблиця". Ці звіти дозволяють аналізувати дані регістрів накопичення, а так само "Універсальний звіт". У програмі існує обробка "Консоль звітів", нею, як правило, користуються досвідчені користувачі для створення довільних звітів. Завдяки цій обробці користувач має можливість створити будь-які звіти, не змінюючи прикладного рішення і не привертаючи розробників.

Залишки і обороти. Звіт виводить інформацію про залишки і обороти по вибраному регістром накопичення. Звіт виводиться у вигляді таблиці з колонками "Початковий залишок", "Прихід", "Витрата", "Кінцевий залишок" і колонками деталізації. Для формування звіту необхідно вказати периоди і в полі "Розділ обліку" вибрати будь регістр накопичення залишків, існуючий в конфігурації. При виборі розділу обліку виконується початкова налаштування звіту, яку можна відкоригувати, користуватися кнопкою "Налаштування".

Натиснувши на кнопку "Сформувати", ми отримаємо готову відповідь з настройками за замовчуванням. Кнопка "Відбір" розгортає панель, на якій може бути налаштований відбір даних, що виводяться в звіт. Крім того, відбір може бути налаштований на закладці "Відбір" форми налаштування.

Форма настроювання обліку складається з п'яти закладок. На закладці "Загальне " задають період звіту , розділ обліку , а так само можливість виділення змін звіту різними кольорами ( прапорець навпроти " Розфарбовувати зміни" ) .

У табличній частині " Показники" вказують такі числові значення підсумовуються звіті. Якщо поставити прапорець навпроти параметра "Виводити в різних колонках " , кожен показник буде виведений в окремій колонці.

Списки і Крос-таблиця. Звіт призначений для отримання списків і крос-таблиць. Під крос-таблицею розуміють перехресну, в якій дані згруповані в рядках і колонках. Звіт може бути побудований для будь-якого регістра накопичення, присутнього в конфігурації.

Параметри використання звіту задаються при натисканні кнопки "Налаштування". Від параметрів, заданих на закладці "Групування", буде залежати зовнішній вигляд формату звіту.

Універсальний звіт. Недаремно цей звіт названий універсальним, він допоможе сформувати звіт за документами, довідників, регістрів відомостей і регістрів накопичення.
У реквізиті "Тип даних" зазначений тип даних для побудови звіту, а в полі "Об'єкт" - конкретний документ, довідник, регістр відомостей або регістр накопичення.

Якщо обраний документ або довідник, в полі "Таблиця" автоматично підставляється перший таблична частина. Якщо табличні частини відсутні, відсутній і поле таблиця. А от якщо обраний оборотний регістр накопичення, в полі "Таблиця" підставляється "Обороти". Якщо ж обраний регістр накопичення остатковЮ. в полі "Таблиця" підставляється "Залишки і обороти".

Для регістрів накопичення в полі "Таблиця" на вибір використовується два варіанти "Зріз останніх" (підставляється за замовчуванням) або "Зріз перших".

Антикризові звіти. Починаючи з версії 1.6.11 в програму включений комплект антикризових звітів для керівника. Комплект антікрасшіізісних звітів в програмі доступний на "Панелі функцій", закладка "Керівнику". Закладка розділена на дві частини "Звіти для керівника" і "Оперативні дані".

Розшифровка окремих показників звіту не передбачена. При необхідності показники звітів можна буде деталізувати за допомогою певного набору стандартних бухгалтерських звітів.

Ввод остатков ТМЦ. Далеко не каждому бухгалтеру выпадает случай начать учет "с чистого листа" и зарегестрировать первой операцией формирование уставного фонда вновь созданной фирмы. Обычно бухгалтерску программу вводят в эксплуатацию в уже действующей организации. До регестрации в ней первой хозяйственной операции нужно сформировать начальное сальдо по счетам и субконто на дату начала работы с программой.

 Період введення залишків. Найзручніше ввести залишки на початок року і почати облік з першого числа поточного року. Тільки в ІБ будуть зареєстровані всі необхідні для автоматичної побудови регламентованих звітів дані, та й вручну складати звіти буде набагато зручніше. Коли програма вводиться в експлуатацію не з початку року, на трохи пізніше, часто доцільно ввести залишки на 1 січня і витратити трохи часу на перенесення в програму господарських операцій, вже скоєних в текушего році.

І незважаючи на те, що внесення початкових залишків первинно , починати експлуатацію системи можна и без них. Для цього потрібно у вікні налаштування параметрів системи (меню "Підприємство __ Налаштування праметров обліку" ) на закладці "Запаси "Увімкнути прапорець". Разреается списання запасовпрі надходженні залишків за даними обліку".

У результаті всі товарні документи прекладного рішення будуть проводитися без контролю поточного стану залишків . Але, внаслідок цієї появи численні негативні залишки на рахунках обліку ТМЦ, невірні суми витрат і, як наслідок, результатів діяльності . Але з іншого боку, можна буде не втрачати часу, чекаючи, коли всі залишки будуть внесені в систему. Адже це досить великий обьем роботи, та й рідко коли він проходить ідеально.

Якщо ви користувалися цією можливістю, по після того, як всі залишки все ж будуть внесені, потрібно перепровести всі введені документи.

Це необхідно для впорядкування інформації і коректної роботи механізму списання собівартості . Після цього прапорець " Дозволяється списання запитів при відсутності залишків за даними обліку " можна буде вимкнути і продовжувати ведення обліку в штатному режимі функціонування системи - з повним контролем поточного стану залишків на рахунок в контексті кожної господарської операції з ТМЦ.

Платники податку на прибуток повинні пам'ятати , що для коректного введення залишків ТМЦ поряд з даними по рахунках бухгалтерського обліку потрібно також ввести залишки в податковому обліку. Податковий облік в цій програмі зачіпає майже всі розділи прикладного рішення . Тому для того щоб розібратися зі специфікою податкового обліку в окремо взятій підсистемі обліку ТМЦ , ознайомимося з загальними механізмами обліку ТМЦ у конфігурації.

Рахунки бухгалтерського обліку . Бухгалтерський облік запасів ведеться тільки з помощю проводок на рахунках госпрозрахункового Плану рахунків. Для нього використовуються такі рахунки :

  1.  «022» - матеріали , прийняті для переробки від замовника на умовах давальницької сировини;
  2.  " 024 " - товари , прийняті на комісію , товари комітента ;
  3.  "20" - виробничі запаси - сировина , матеріали , паливо , запчастини , покупні напівфабрикати і інші запаси , предназначін для використання в процесі господарської діяльності;
  4.  " 22 " - і швидкозношувані предмети терміном використання до 1 року ;
  5.  "25" - напівфабрикати власного виробництва;
  6.  " 26 " - готова продукція ;
  7.  "28" - товари на складах , у роздрібній торгівлі , передані до комісії , і тара під товарами.

Механізм введення початкових залишків. Ввести залишки допоможе обробка "Введення початкових залишків", запустити її можна через меню "Підприємство __ Введення початкових залишків".

Для того, щоб ввести дату введення початкових залишків, спершу у вікні довідки потрібно натиснути на напис "Встановити дату введення початкових залишків". Після цього в віконці ввести дату, на яку потрібно ввести залишки.

Після цього можна приступити до введення залишків. Але спершу пара слів про кнопках на панелі управління закладкою:

  1.  кнопка "Ввести залишки по рахунку" відкриває журнал документів для введення початкових залишків;
  2.  кнопка "Відкрити список документів" ("F2") відкриває список документів, якими були введені залишки по вибраному рахунку;
  3.  кнопка "Оновити" оперативно відновлює інформацію, виведену в формі введення залишків (як правило, використовується в ситуаціях, коли введення залишків здійснюють одночасно кілька користувачів).

Спробуємо ввести залишки матеріалів по субрахунку 281. У журналі документів "Введення початкових залишків" з обраним розділом обліку "Запаси по собівартості" натиснути кнопку "Добавить" і приступити до введення інформації.

У графі "Рахунок обліку" необхідно вказати рахунок, по яких ми вводимо залишки. Натисніть на кнопку з трьома крапками, і перед нами відкриється План рахунків бухгалтерського обліку з доступним тільки 2 каси рахунків. Вибрати субрахунок 281. У Плані рахунків реалізований механізм пошуку і введення рахунки за його номером.

Наступна графа в документі - "Номенклатура". При натисканні на кнопку вибору перед нам откорется вікно однойменного довідника.

Довідник "Номенклатура " призначений для ведення списку номенклатурних позицій запасів, послуг і не введених в експлуатацію необоротних активів . У порожній інформаційній базі цей довідник заповнений наступними групами: "Матеріали" , "Обладнання до встановлення", "Напівфабрикати" , "Продукція" і "Товари". Дані групи створюються автоматично при початковому заповненні бази. Кожній групі номенклатури відповідає певна певна запис в регістрі відомостей "Рахунки обліку номенклатури " . Приміром для групи "Матеріали" в регістрі відомостей встановлений субрахунок обліку 201 , тому при оприбуткуванні ТМЦ , які записані в цій групі , в документ надходження буде автоматично підставлений субрахунок 201 . Створений перелік груп можна доповнити.

Кожна позиція номенклатури характеризується базовою одиницею вимірювання , які вибираються з довідника " Класифікатор одиниць виміру ". На початковому етпі роботи в довіднику представлені тільки такі одиниці вимірювання, як "кг" і "шт" . Для додавання нових одиниць вимірювання можна скористатися класифікаторами, натиснувши на кнопку "Підбір з класифікатора" . У результаті відкриється таблиця класифікатора одиниць виміру .
Безпосередньо з таблиці можна додати нову одиницю виміру в довідник. Вводяться дані, після чого, при натисканні на кнопку "Ок" ця інформація буде додана в довідник .
Наступний параметр для вкладки номенклатури - це " Ставка ПДВ". Якщо встановити в цьому полі значення " Без ПДВ", стане доступним поле " Пільга " для вибору підстави для її надання.

На закладці "Рахунки обліку" відображаються рахунки обліку номенклатури, які будуть автоматично підставлятися в новий документ за обраними організації та складу. Дані по рахунку обліку номенклатури беруться з регістра відомостей "Рахунки обліку номенклатури».

Суть цього механізму полягає в тому, що запис регістра відомостей несе в собі все необхідне рараметри для функціонування всіх службових механізмів прикладного рішення. Гнучкість же його полягає в тому, що вплив записів на поведінку системи може масштабувати, тобто можна визначити набір індивідуальних параметрів для наступних об'єктів:

  1.  Конкретної позиції
  2.  Конкретної групи довідника
  3.  Матеріали, що зберігаються на складі конкретного типу
  4.  Матеріали, що зберігаються на конкретному складі і т.д.

У полі "Склад" з однойменного довідника потрібно вибрати місце зберігання матеріалів.
При першому запуску програми автоматично створюються деякі елементи довідників. Так, якщо знову інформаційній базі відкритий довідник "Склади" (місця зберігання) ", то можна побачити там вже створений елемент" Основний склад "з видом" Оптовий ".

Створивши нвую групу "Оптові", можемо мишею перенести в неї автоматично створений програмою склад і використовувати його для роботи. Властивості складу можна відредагувати, для цього потрібно виділити склад і натиснути на клавішу "F2". А щоб створити новий склад, досить просто перейти в потрібну групу і натиснути на клавішу "Insert". У результаті відкриється вікно редагування властивостей елемента групи.

Після вибору номенклатури курсор введення переміститься в наступну комірку табличній частині для введення кількості.

У полі "Ціна" необхідно вказати ціну на запаси, до того ж, з урахуванням зазначеної ціни автоматично буде розрахована собівартість запасів, але її можна відкоригувати.

Партійний облік. У тому числі, якщо в настройках параметрів обліку встановлено вести партійний облік ("Налаштування параметрів учета__ Запаси") прапорець навпроти поля "Вести облік по партіях") і в настойках облікової політики бухгалтерського обліку обрано спосіб оцінки ФІФО. При введенні залишків матеріалів можливо вказати дату придбання запасів. Для цього у вікні введення залишків потрібно натиснути "Режим введення залишків". У вікні, встановити прапор навпроти опції "Вводити залишки в розрізі дат оприбуткування".

При вказівці дат приходования вестиметься окремий облік партій запасів, оприбуткованих у різні періоди; для цього будуть автоматично сформовані документи "Партія (ручний облік)". Якщо не вказувати дату надходження запасів, всі запаси будуть враховуватися як надійшли в день введення початкових залишків.




1. Тема 5 Стандартні класи С
2. Национализм в России в конце 20 начале 21 веков
3. Тема 1. Понятие предприятия как основного субъекта хозяйствования
4. е годы убрав их с высших партийных и государственных должностей
5. вступившего в чертоги Света
6. Дайкон
7. книги если так можно назвать тринадцатитомное уголовное дело которое разрабатывало одно из подразделени
8. Розвиток соціології в Україні
9. тема взаимодействия специалистов в образовательном учреждении для обучающихся воспитанников с ограниченн
10. Og~lne zsdy higieny 1 Prcownik przyst~puj~cy do prcy musi by~ zdrowy i posid~ ktuln~ ksi~~eczk~ zdrowi
11. Методы и методики диагностики мотивации достижения, отношения и аффилиации
12.  Правовое государство- сущность понятие признаки 2
13.  СДП- Предназначены для формирования и выдачи исполнительных команд на срабатывания специзделия в зада
14. Реферат- Микробиология кисломолочных продуктов
15. А директор В начальник отдела снабжения С решение принимается коллегиально D главный бухгалтер 2
16. Лабораторна робота М8 Визначення питомої теплоти фазового переходу першого роду при темпратурі кипіння
17. Расчет устойчивости и риска инвестиционного проекта строительства жилья
18. на начало года на конец года изменение в на начало г
19. Шпаргалка- Понятие политической власти
20. ции. БВ Сырьем для пртий мол