Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Дані - 1 Інформація відомості показники необхідні для ознайомлення з ким чимнебудь для характеристики

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2015-07-05

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 16.5.2024

1)

1. Дані :

1 Інформація, відомості, показники, необхідні для ознайомлення з ким-, чим-небудь, для характеристики когось, чогось або для прийняття певних висновків, рішень.

2 Здібності, якості, необхідні для чого-небудь.

3 Форма представлення знань, інформації. Тексти, таблиці, інструкції, відомості про факти, явища і таке інше, представлені у буквено-цифровій, числовій, текстовій, звуковій або графічній формі. Дані можуть зберігатися на різних носіях, в тому числі в ЕОМ та пересилатися і піддаватися обробці.????????????????????????

2. База даних— впорядкований набір логічно взаємопов'язаних даних, що використовуються спільно та призначені для задоволення інформаційних потреб користувачів. У технічному розумінні включно й система керування БД.

Головне завдання БД — гарантоване збереження значних обсягів інформації (так звані записи даних) та надання доступу до неї користувачеві або ж прикладній програмі. Таким чином, БД складається з двох частин: збереженої інформації та системи керування нею.

3. Систе́ма керування ба́зами да́них (СКБД) — комп'ютерна програма чи комплекс програм, що забезпечує користувачам можливість створення, збереження, оновлення, пошук інформації та контролю доступу в базах даних.

4.Банк даних – автоматизована інформаційна система централізованого збереження і колективного використання даних. До складу банку даних входять одна

або декілька баз даних, довідник баз даних, СУБД, а також бібліотеки запитів і прикладних програм.

5.Існує два типа користувачів бази даних: користувачі з правами налаштування та користувачі робочого середовища

Користувач з правами адміністрування бази даних, здебільшого, створюються при встановленні системи управління базою даних (СУБД) -користувач з правами встановлення

бази даних або користувач з правами налаштування бази даних. Користувачем з правами налаштування бази даних необов'язково є користувач, створений за замовчуванням

при встановленні СУБД.Стандартний користувач може бути використаний в якості користувача з правами налаштування бази даних.

Користувач робочого середовища має менше прав доступу, ніж користувач з правами налаштування бази даних. Користувач робочого середовища має доступ до робочого

середовища джерела даних бази даних та може виконати базові операції читання та запису даних.

 2)В Access поняття БД віднесено до одного файлу, що вміщує всю інформацію. Кожна БД Access складається з таких об'єктів:

1.Таблиць

Таблиця-це набір елементів даних (значень), які організовані з використанням моделі вертикальних стовпців (з різними іменами) і горизонтальних рядків. Таблиця має визначену кількість стовпців, в той час як кількість рядків може різнитися в різні моменти. Кожен рядок ідентифікується особливим набором колонок який називається потенційним ключем.

2.Запитів http://school.xvatit.com/index.php?title=Запити_в_системі_управління_БД._Повні_уроки

Запит (англ. - query) – засіб добування з бази даних необхідної інформації .

Існує кілька типів запитів:на вибіркуна, відновленняна ,додаванняна ,видалення,перехрестний запит ,створення таблиць.

3.Форм

Форма - це спеціальний об'єкт БД, що використовується для введення та відображення даних таблиць БД. Форми дозволяють задати альтернативний спосіб представлення табличної інформації. В формах можна виводити дані з кількох зв'язаних таблиць. Можна також створювати форми, які забезпечують різне подання одних і тих же даних. Форми, як і інші об'єкти можна створювати як в режимі конструктора, так і за допомогою майстра, але на відміну від запитів знайомство з формами краще починати з майстра форм.

4.Звітів

5.Макрокоманд

6.Модулів

3)Етапи створення бази даних у середовищі Microsoft Access:

• визначення мети створення бази даних.

• визначення таблиць, які повинна містити база даних.

• визначення структури таблиць (полів та їх типів).

• призначення ключів таблиць та створення потрібних індексів.

• визначення зв.язків між таблицями.

• завантаження даних.

• створення інших об.єктів бази даних: запитів, форм, звітів, макросів та модулів.

4)В Access використовують такі типи полів:   

Тип поля Тип даних

1. Текстовий  текстові дані не більше за 255 символів

2. Числовий  числові дані

3. Дата/час  дати, час

4. Логічний  дані, що набувають значень "так" чи "ні"

5. Грошовий  грошові суми

6. Поле об’єкту OLE  зв’язані або впроваджені об’єкти (фотокартки, відео, звук і т.і.)

7. МЕМО  текстові дані не більше за 65535 символів

8. Лічильник  автоматично привласнює наступний порядковий номер запису

5)Умова запиту – це вираз, який програма Access порівнює зі значеннями поля запиту, щоб визначити, чи включати

до результатів запиту той чи інший запис, що містить це значення. Наприклад, = "Тернопіль" – це вираз, який програма Access може порівняти зі значеннями в текстовому

полі запиту. Якщо значення для цього поля в певному записі – "Тернопіль", програма Access включає запис до результатів запиту.??????????????????????????????????

 6) Різні способи створення нової таблиці в СУБД MS Access. Описати спосіб створення нової таблиці в режимі Майстер таблиць.

В Access є 4 способи створення таблиць: за допомогою “конструктора” таблиць; за допомогою “мастера створення таблиць”, “в режимі таблиці”(«режим вводу даних») та “в режимі імпорт таблиць”.

СУБД Access має значну кількість спеціальних програм – “майстрів”. Є майстер таблиць, майстер кнопок, майстер форм та ін. Майстри здійснюють діалог з користувачем, у процесі якого визначаються дані, необхідні для розв’язування відповідної задачі. Для зручності роботи кожен майстер має певні етапи (кроки). Будь-який етап можна пропустити або звернутись до попередніх.

Вікно БД → Вкладинка Таблиці → Создать → Майстер таблиць

Або

Головне меню → Вставка → Таблиця → Создать → Майстер таблиць

В цьому вікні користувачу пропонується вибрати поля для таблиці з набору «стандартних» полів, сгрупованих по категоріях.

1. вибрати категорію Деловие або Личние

2. В списку Образи таблиц виділити подходящу таблицю

3. Вибрати потрібні поля, переміщаючи їх у список Поля новой таблици. Можна перейменувати поля, клацнувши на Переименовать поле

4. Натискуємо Далі або Готово

5. В наступних вікнах (якщр натиснули далі), можна вуазати ключові поля, та встановити зв’язки з іншими таблицями БД.

7) ІМПОРТ даних

Access підтримує дві можливості використання даних інших баз - імпорт та приєднання.

Імпорт має на  увазі повну конвертацію існуючої таблиці з іншого середовища у формат MS Access . Всі модифікації імпортованої таблиці автоматично не переносяться в імпортовану вами таблицю . Тобто імпортувати дані має сенс у тих випадках , якщо ви:

1.повністю переходите на роботу з Access і переносите всі свої дані в цю середу , не звертаючись до старого додатком ;

2.використовуєте інформацію , рідко модифікуються користувачем : словники , довідники тощо ;

3.домагаєтеся максимальної продуктивності з обробки даних у змішаних середовищах ( спільного використання даних одночасно декількома середовищами БД ), тому що Access швидше працює зі своїми форматами у своєму середовищі.

Приклад імпорту таблиць

Імпортуємо дані таблиці Access "Викладачі" з бази STUD_1.mdb, що містить інформацію про викладачів, в однойменну таблицю Access.

Відкриємо базу даних STUD і активізуємо вікно бази даних. Для активізації вікна імпорту в меню "Файл" обираючи "Зовнішні дані"> "Імпорт" або клацнемо по кнопці "імпорт" на панелі інструментів.

ACCESS виведе діалогове вікно "Імпорт". Знайдемо файл STUD_1.mdb бази та щеленем по кнопці "Імпорт".

  У наступному вікні "Імпорт об'єктів" обираючи для імпорту об'кт і клацнути по кнопці "OK

ЕКСПОРТ даних

Дії з експорту об'єктів баз даних Access дуже схожий на дії з імпорту . Розглянемо загальний алгоритм при виконанні процедури експорту :

1 . Відкривається необхідна база і викликається вікно бази даних.

2 . Виконується команда "Експорт " меню " Файл " .

3 . У списку форматів вибирається , необхідний і натискається " Ок " .

4 . У діалоговому вікні, " Вибір об'єкта MS Access " вибираємо тип об'єкта , а потім і сам об'єкт для експорту. Для таблиць можна експортувати тільки структуру (визначення таблиць) або структуру і дані. Об'єктами експорту також можуть бути запити до БД. Після вибору об'єкта натискаємо кнопку " Ок " .

5 . У вікні, обираємо шлях файлу , в який будемо експортувати об'єкт ( при експорті в іншу базу MS Access після цього з'явиться вікно для введення імені об'єкта в базі даних - получателе ) ;

Після натискання кнопки " Ок " розпочнеться процедура експорту , результат якої можна перевірити після її завершення.

8)Майстер підстановок - це не спеціальний тип даних, а інструмент, з допомогою якого можна автоматизувати введення даних в поле так, щоб не вводити їх вручну,

а вибирати із списку.

 9)http://djerelo.com/component/content/article?id=9195        ?????

 10)http://office.microsoft.com/uk-ua/access-help/HA010341691.aspx

11)Пошук інформації в базі даних

З будь-якою частиною поля (Part of Field) — виробляє пошук інформації, частина якої збігається з представленою в таблиці, наприклад, за зразком "ань" будуть знайдені

міста Казань, Рязань і тому подібне  Поля цілком (Whole Field) — шукана інформація повинна повністю збігатися з тією, яка приведена в полі.

З початку поля (Start of Field) — шукана інформація має бути представлена на початку поля, наприклад, за зразком «нев» буде знайдена Нева, а не Кишинів.

Список, що розкривається Перегляд (Search) — дозволяє вибрати напрям пошуку: Вгору (до першого запису), Вниз (до останнього запису) або Все (у всій таблиці).

Прапорець З врахуванням регістра (Match Case) — задає пошук з врахуванням регістра символів при порівнянні із зразком, заданим в полі Зразок.

Прапорець З врахуванням формату полів (Search Fields As Formatted) — встановлюють для пошуку даних у вказаному форматі відображення (наприклад, дата, збережена

у форматі 05.01.92, може виводитися як 05-янв-92). Такий пошук є зазвичай найповільнішим. Зніміть прапорець для пошуку даних по їх значенню.

17) http://www.vpu1.inf.ua/met_mat/ztd/Access/r41.htm

Форма - це спеціальний об'єкт БД, що використовується для введення та відображення даних таблиць БД. Форми дозволяють задати альтернативний спосіб представлення табличної інформації. В формах можна виводити дані з кількох зв'язаних таблиць. Можна також створювати форми, які забезпечують різне подання одних і тих же даних. Форми, як і інші об'єкти можна створювати як в режимі конструктора, так і за допомогою майстра, але на відміну від запитів знайомство з формами краще починати з майстра форм.

Форма надає можливості для:введення і перегляду інформації бази даних зміни даних друкустворення повідомлень.

Конструктор форм (призначений для створення форми будь-якої складності)

 18)Ще один важливий інструмент для створення форм, з яким потрібно познайомитися ближче, — це панель, використовувана для додавання на форму нових елементів

управління (заголовків, текстових полів, кнопок прапорів і так далі). Елементи управління можуть бути пов'язані з даними (як текстове поле і кнопка прапора у формі Насадження)

або ж залишатися незалежними від будь-яких даних (як заголовки, що містять підписи до елементів управління).

Щоб проглянути вміст панелі елементів, відкрийте форму в режимі конструктора і клацніть на кнопці Панель елементів або виберіть команду Від>панель елементів.

У Access елемент управління, «прикріплений» до даних, називається зв'язаним, а елемент, незалежний від даних, — несвязанним.

Більшість кнопок на панелі елементів використовуються для вибору елементу управління потрібного типу. Далі в розділі мова піде про застосування наступних шести елементів:

Напис — використовується для відображення незв'язаного тексту;

Поле — в цьому елементі відображається область введення даних;

Прапорець — надає можливість вибору між логічними значеннями Так і ні;

Список — вивід на екран списку з інформацією;

Поле з списком — є список, що розкривається, з даними;

Кнопка — проводить додавання кнопки на форму.

Три кнопки панелі елементів через виконувані ними функції мають особливе значення:

кнопка Вибір об'єктів — призначена для вибору існуючих елементів управління для подальшої роботи з ними;

кнопка Майстри — застосовується для включення і відключення майстрів; в даний момент кнопка має бути включена;

кнопка Інші елементи — дає можливість додавати додаткові елементи на панель (ця кнопка в книзі не описується).

 21)Підлегла форма — це форма, яка знаходиться всередині іншої форми. Первинна форма називається головною формою, а форма всередині форми називається підлеглою

формою. Комбінацію «форма/підлегла форма» часто називають ієрархічною формою. Найчастіше підлеглі форми використовують для зв'язку між таблицями «один до багатьох».

 22)  Головна кнопкова форма.

Створення головної кнопкової форми

Головна кнопкова форма являє собою об'єкт, який використовується як центральна форма БД. На цій формі автоматично створюються кнопки (до 7 штук), які дозволяють переходити на наступні сторінки форми.

Щоб створити головну кнопкову форму потрібно виконати команду Сервис/Служебные программы/Диспетчер кнопочных форм.

Після цього відкриється вікно, в якому потрібно буде задати сторінки кнопкової форми. На цьому вікні містяться кнопки: Создать, Изменить, Удалить,..

На першому кроці роботи диспетчера потрібно натиснути кнопку Изменить і задати ім'я цієї форми (можна прийняти за замовчуванням).

На другому кроці диспетчера також за допомогою кнопки Изменить потрібно задати підпис та дію до кнопки головної кнопкової форми. Підпис задається у вікні "Текст", а дія у вікні "Команда".

Редагувати кнопкову форму потрібно також в режимі конструктора.

Разом з кнопковою формою на вкладці таблиць створюється нова таблиця, в якій зберігається інформація про структуру головної кнопкової форми.

Щоб знищити кнопкову форму із бази даних потрібно знищити і саму форму і відповідну їй таблицю.

Внесення змін до головної кнопкової форми через відповідну їй таблицю.

Якщо потрібно змінити назви, або дії кнопок головної кнопкової форми, або добавити чи знищити деякі кнопки форми, то найкраще ці зміни вносити в таблицю, у якій зберігається інформація у відповідну їй таблицю.

Створення

1. Запустите Access і завантажите базу даних Рослини.

2. Потім виконаєте команду Сервіс>служебниє программи>діспетчер кнопкових форм.

3. Оскільки диспетчер завантажується вперше, з'явиться вікно із запитом на створення нової кнопкової форми. Клацніть на кнопці Так.

4. Відкрийте вікно Диспетчер кнопкових форм представлене на мал. 15.2. Як буде розказано трохи пізніше, для однієї бази даних можна створити декілька кнопкових форм. При запуску диспетчера за умовчанням створюється головна кнопкова форма. Клацніть на кнопці Змінити для відкриття діалогового вікна Зміна сторінки кнопкової форми.

При першому запуску диспетчера за умовчанням створюється головна кнопкова форма

5. У діалоговому вікні, що відкрилося, демонструються всі елементи кнопкової форми. Поки що жоден з них не вибраний. Клацніть на кнопці Створити для відкриття діалогового вікна Зміна елементу кнопкової форми.

6. Введіть в поле Текст назва Каталоги у полі із списком Команда виберіть команду Відкрити форму для зміни, потім в списку Форма виберіть елемент Каталоги. На мал. 15.3 показано вже заповнене діалогове вікно. Клацніть на кнопці ОК для його закриття.

Визначення значень елементів кнопкової форми

7. Клацніть на кнопці Закрити у діалоговому вікні Зміна сторінки кнопкової форми.

8. Клацніть на кнопці Закрити у вікні Диспетчер кнопкової форми.

9. Клацніть на посиланні Форми у вікні бази даних.

10. Двічі клацніть на опції Кнопкова форма щоб вивести форму на екран (мал. 15.4).

11. Клацніть на кнопці Каталоги і буде відкрита форма Каталоги.

23) Звіт — це об'єкт призначений для форматування і обчислення підсумків та друку вибраних даних з бази даних згідно з вимогами стандартів чи замовника. Звіти дають широкі можливості для групування і обчислення проміжних і загальних підсумків для великої кількості даних Звіти можуть бути використані для одержання красиво оформлених рахунків, заказів на покупку, поштових наклейок. Програма Access дає можливість користувачу створити звіт трьома способами:

-       Конструктор

-       Майстер звітів

-       Авто звіт

Найчастіше звіт створюють за допомогою майстра звіту, а пізніше до оформляють вручну за допомогою конструктора. Звіт складається з декількох елементів, які створює конструктор, а саме :

-                  заголовок звіту;

-                  верхній колонтитул (повторюється на всіх сторінках );

-                  заголовок групи ( якщо записи групуються);

-                  область даних;

-                  нижній колонтитул (повторюється на всіх сторінках);

-                  примітки.

За допомогою елементів керування у звіт можна додавати малюнки, діаграми та інші об'єкти. У колонтитулі можна помістити будь-яку обчислювальну функцію бази даних. Редагувати дані у звіті не можна.

24) Для створення нової сторінки доступу до БД необхідно у головному вікні БД зайти в розділ Страницы і вибрати командну кнопку Создать. Відкривається вікно, в якому потрібно вибрати спосіб створення сторінки і у випадаючому списку знизу назву таблиці або запиту на основі якого вона створюється. При цьому можна вибрати один з наступних способів:

- Конструктор - створення структури звіту вручну, за допомогою конструктора звітів;

- Существующая Web- страница - створення нової сторінки доступу до даних із вже існуючої web- сторінки

- Мастер страниц - створення сторінок доступу до даних за допомогою підпрограми майстра;

- Автостраница: в столбец - автоматичне створення сторінки в колонку за темою за замовчуванням.

Найбільш швидкий спосіб створення сторінки доступу в Access - це використання функції авто сторінка. Для цього у вікні Новая страница доступа к данным потрібно вибрати Автостраница: в столбец і натиснути кнопку OK. При цьому автоматично створюється сторінка із розміщенням полів в колонку із темою фону прийнятою за замовчуванням. Якщо тема за замовчуванням не прийнята, то встановлюється тема Прямая грань. Після появи зображення вікна створеної web- сторінки потрібно дати команду для її збереження на диску. При цьому з'являється вікно, в якому слід вказати назву створюваного HTML- файлу із вмістом цієї сторінки.

Для створення сторінки доступу до даних за допомогою майстра потрібно у вікні Новая страница доступа к данным вибрати Мастер страниц і натиснути кнопку OK. При цьому в нижній частині вікна у випадаючому списку потрібно вибрати назву таблиці чи запиту, до якої буде створюватись сторінка доступу. На першому етапі роботи майстра, у вікні, що відкривається потрібно вибрати поля, які будуть відображатися на сторінці. Цей процес аналогічний до вибору полів при створенні звітів. На наступному етапі можна змінити групування полів. На третьому етапі потрібно задати порядок сортування записів у відповідних полях, а на останньому вказати його ім'я та вибрати одну із опцій:

-  открыть страницу - відкрити вікно для перегляду створеної сторінки доступу до даних;

-  изменить макет страницы - відкрити вікно конструктора сторінок доступу до даних.

25) До складу структури БД ще одного розподілу - сторінок доступу до даних. Цей розділ представляє собою спеціальний тип web- сторінок, який призначений для перегляду і роботи через Internet або Intranet з даними, що знаходяться в базах даних Microsoft Access чи Microsoft SQL Server. Незважаючи на те, що web- сторінки є частиною БД, вони зберігаються в окремих файлах в форматі HTML, а у файлі бази даних знаходяться лише посилання на них. Зверніть увагу на те, що ці сторінки можуть містити також дані з інших джерел, наприклад, з Microsoft Excel.

 Для створення нової сторінки доступу до БД необхідно у головному вікні БД зайти в розділ Страницы і вибрати командну кнопку Создать. Відкривається вікно, в якому потрібно вибрати спосіб створення сторінки і у випадаючому списку знизу назву таблиці або запиту на основі якого вона створюється. При цьому можна вибрати один з наступних способів:

- Конструктор - створення структури звіту вручну, за допомогою конструктора звітів;

- Существующая Web- страница - створення нової сторінки доступу до даних із вже існуючої web- сторінки;

- Мастер страниц - створення сторінок доступу до даних за допомогою підпрограми майстра;

- Автостраница: в столбец - автоматичне створення сторінки в колонку за темою за замовчуванням.

28 29 30) Нормалізація - це процедура визначення того, які атрибути зв'язані у відношенні. Одна з головних задач при розробці реляційної БД - об'єднання в одному відношенні тих атрибутів, які зв'язані між собою (між якими є функціональні залежності). Нормалізація являє собою поетапний процес заміни сукупності відношень іншою сукупністю (схемою), в якій відношення мають просту і регулярну структуру. Результатом нормалізаії є логічна модель БД

Перша нормальна форма

Перша нормальна форма (1НФ, 1NF) утворює ґрунт для структурованої схеми баз даних:

Кожна таблиця повинна мати основний ключ: мінімальний набір колонок, які ідентифікують запис.

Уникнення повторень груп (категорії даних, що можуть зустрічатись різну кількість разів в різних записах) правильно визначаючи не-ключові атрибути.

Атомарність: кожен атрибут повинен мати лише одне значення, а не множину значень.

Друга нормальна форма

Друга нормальна форма (2НФ, 2NF) вимагає, аби дані, що зберігаються в таблицях із композитним ключем не залежали лише від частини ключа:

Схема бази даних повинна відповідати вимогам першої нормальної форми.

Дані, що повторно з'являються в декількох рядках виносяться в окремі таблиці.

Третя нормальна форма

Третя нормальна форма (3НФ, 3NF) вимагає, аби дані в таблиці залежали винятково від основного ключа:

Схема бази даних повинна відповідати всім вимогам другої нормальної форми.

Будь-яке поле, що залежить від основного ключа та від будь-якого іншого поля, має виноситись в окрему таблицю.




1. Планирование затрат по эксплуатации автопарка и исчисление себестоимости 1 ткм
2. Про соціальний діалог в Україні який набрав чинність з 18
3. 40 Цена- 135900 руб
4. ки Идеальный источник тока ~ это активный элемент ток которого не зависит от напряжения на его выводах
5. Тематика оды ~ высокая восхождение на престол по случаю рождения царского наследника.html
6. Традиция местного самоуправления в России (на историческом материале Российской империи)
7. Введение в геокриологию 5 1.html
8. Переменные
9.  K~d kopum~ ir j~su ttieksme pret uz~~m~jiem 1
10. Происхождение новых слов в современном русском языке (на материале неологизмов иностранного происхождения)
11. лицо эстетист специалист по уходу за красотой лица; обработка и макияж; визажистстилист работа с лицом с
12. модуль Дать понятие хирургической инфекции виды возбудителей хирургической инфекции пути проник
13. Физика.html
14. Раздвижные двери CSS
15. 2012 ОЦІНЮВАННЯ ЗНАНЬ УМІНЬ ТА НАВИЧОК СТУДЕНТІВ З ОКРЕМИХ ВИДІВ РОБІТ В ЦІЛОМУ ПО МОДУЛЯХ В БАЛАХ
16. Красноярская Государственная медицинская академия имени профессора В
17. вариант потерпел множество доработок и изменений постоянно формируется практика его применения судами Арби
18. Статья 387. Общие положения 1
19. Е митрохин лр доросинский Устройства электропитания аппаратуры телекоммуника
20. тема- Пожарная охрана России- история для учащихся 5 ~ 7 классов Составила- И