Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

До зазначених осіб не може бути застосовано виправні роботи і адміністративний арешт

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-06-20

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

11

постанови судді, щодо подання органу дізнання, слідчого або протесту припису чи подання прокурора, ухилення від виконання законних вимог прокурора та за порушення законодавства про державну таємницю ці особи несуть адміністративну відповідальність на загальних підставах.

До зазначених осіб не може бути застосовано виправні роботи і адміністративний арешт.

Інші, крім зазначених у частині першій цієї статті, особи, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів або спеціальних положень про дисципліну, у випадках прямо передбачених ними, несуть за вчинення адміністративних правопорушень дисциплінарну відповідальність, а в інших випадках - адміністративну відповідальність на загальних підставах.

У випадках, зазначених у ч.І цієї статті, органи /службові особи/, яким надано право накладати адміністративні стягнення, можуть замість накладання стягнень передати матеріали про правопорушення відповідним органам для вирішення питання про притягнення винних до дисциплінарної відповідальності.

Відповідальність іноземних громадян і осіб без громадянства /ст. 16 КУпАП України /.

Іноземні громадяни і особи без громадянства, які перебувають на території України, підлягають адміністративній відповідальності на загальних підставах з громадянами України.

Питання про відповідальність за адміністративні правопорушення, вчиненні на території України, іноземні громадяни, які згідно з чинним законодавством та міжнародними договорами користуються імунітетом від адміністративної юрисдикції України, вирішуються дипломатичним шляхом.

Відповідальність юридичних осіб.

В останні роки, у зв'язку з підготовкою і обговоренням проекту Кодексу України про адміністративні проступки, в юридичній літературі широко дискутується питання про адміністративну відповідальність юридичних осіб.

При цьому ця дискусія живиться різноманітним спектром думок і поглядів - від припущення авторами адміністративної відповідальності юридичних осіб на підставі норм цілої низки законів до ствердження про вже реально існуючу адміністративну відповідальність юридичних осіб в законодавстві України. Серед українських вчених - правознавців щодо питання, чи можуть бути юридичні особи суб'єктами адміністративної відповідальності, також немає єдності.

Так, за словами Л.В.Коваля адміністративна відповідальність юридичних осіб є неефективною з огляду на те, що адміністративна відповідальність має бути спрямована проти конкретної особи, обов'язковою умовою притягнення якої до відповідальності має бути вина. Зокрема він відзначав, що: "тривалий досвід (зокрема ЗО - 50-х років) свідчить про неефективність застосування адміністративної відповідальності до юридичних осіб (у 1961 році від цієї практики відмовились). Адміністративна відповідальність — це репресивний вид відповідальності, за якого покарання має характер особистого перетерплювання кари, а вплив спрямовується на волю правопорушника з тим,




1. Автомобильная промышленность Германии в условиях мирового финансового кризиса
2. АР918417 МФ91 кн
3. Что вы ожидали от курса
4. тема образования строилась на демократических принципах- 1 единая трудовая школа; 2 обязательное сначала чет
5. Задание 20 Типовая межотраслевая форма М8 Утверждена постановлением Госкомстата России от 30
6. Депозитарной деятельностью признается оказание услуг по хранению сертификатов ценных бумаг и-или уче
7. Понятие гражданского права как отрасли
8. управленческих отношениях
9. тематическое программирование
10. ТЮМЕНСКИЙ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ АРХИТЕКТУРНОСТРОИТЕЛЬНЫЙ УНИВЕРСИТЕТ Инженерноэкономический институ
11. УТВЕРЖДАЮ Проректор по учебной работе 2013 г
12. Реализация компетентностного подхода в процессе обучения школьному курсу информатики на основе применения кейс-метода
13. язык и речь Какое значение имеет речевая деятельность для человека и общества К какой семье языко
14. 6 Пояснительная записка
15. ТЕМАТИЧЕСКОЕ МОДЕЛИРОВАНИЕ В ЭКОНОМИКЕ.html
16. Вариант
17. Мировая экономика и международные экономические отношения Япония в мировой экономике
18. тема это совокупность налогов и сборов специализированных налоговых органовпринцыповформ и методов постр
19. реферату- Українська культура в міжнародних відносинахРозділ- Культура Українська культура в міжнародних
20. Реструктуризація підприємств