Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

і У 1974 році 4 країни Італія Франція Німеччина і Швейцарія заснували Європейську рок н рольну асоціацію

Работа добавлена на сайт samzan.net:


АКРОБАТИЧНИЙ РОК-Н-РОЛ –це вид спорту, що поєднує танцювальні рухи під ритмічну музику з хореографічними і акробатичними елементами. За своїм характером змагання з акробатичного рок-н-ролу поділяються на особисті, групові та командні.

У 1974 році 4 країни ( Італія , Франція , Німеччина і Швейцарія ) заснували Європейську рок- н- рольну асоціацію ( ЕРРА ) , до якої практично відразу ж приєдналися ще кілька країн ( Австрія , Голландія , Данія і Швеція ) . Через пару років до ЕРРА приєдналася Канада , і Європейська асоціація перетворилася у Світову ( ВРРА ) . Крім цього , існувала ще одна міжнародна рок- н- рольна організація - Всесвітня федерація джазового танцю. У 1984 році ці організації об'єдналися , утворивши сучасну Світової рок- н- рольну конфедерацію ( ВРРК ) - єдину на сьогодні організація об'єднує спортсменів акробатичного рок- н- ролу всього світу.

25 грудня 1990 в харківському ДК « Металіст » відбувся перший на Україні офіційний турнір з акробатичного рок- н- ролу. У 1991 році харківський балетмейстер Петро Миколайович Кизім організував клуб акробатичного рок- н- ролу «Гранд ». Він же стає ініціатором створення вітчизняної Федерації нового виду спорту. Цю ініціативу активно підтримав Президент Асоціації « ІнтерАМІ » Павло Олегович Науменко , якому належить важлива роль у становленні багатьох молодих танцювальних талантів. 1 грудня 1991 відбулася Всеукраїнська конференція з акробатичного рок- н- роллу, а 30 січня 1992 Міністерство у справах молоді та спорту юридично визнало Федерацію акробатичного рок- н- ролу ( Фарра ) України .

АМЕРИКА́НСЬКИЙ ФУТБО́Л — командний вид спорту з м'ячем. Мета гри — просувати м'яч у бік залікової (або кінцевої) зони (англ. end zone) на половині поля суперника і заробляти очки.  

Національна футбольна ліга (НФЛ,англ. National Football League) — єдина професійна ліга американського футболу. Вона була заснована у 1920 році.

Федерація американського футболу України (ФАФУ) - всеукраїнська громадська спортивна організація, створена в 2005 році.

АЙКІДО (яп. айкідо, від ай - гармонія, Кі - внутрішня сила; душа, зробіть - шлях, дорога), японська різновид східних єдиноборств, призначення якої - підготовка до самозахисту.

У період проведення Конгресу з айкідо у 1976 р. у Токіо (Японія) було прийнято рішення про заснування Міжнародної федерації айкідо.

Всеукраїнська громадська організація "Федерація Айкідо України" (ФАУ) була створена у 1995 році.

БОУЛІНГ ( від англ. To bowl - котити ) - спортивна гра в кулі, сталася від гри в кеглі. Мета гри - збити кулею якомога більше кеглів встановлених особливим чином в кінці безбортовой доріжки.

У 1926 р. була створена Міжнародна асоціація боулінгу (International Bowling Association, IBA). З метою розвитку десятикегельного (Bowling Tenpin) і девятікегельного боулінгу (Bowling Ninepin) у 1952 р. була створена Всесвітня федерація боулінгу (FIQ), яка у 1979 р. отримала визнання МОК.

Всеукраїнська Федерація спортивного десятикегельного боулінгу - заснована у 1989 році.

БІЛЬЯРД (фр. billard, від фр. Bille - куля або фр. Billette, billart - палиця [1]) - назва кількох настільних ігор з різними правилами, а також спеціальний стіл, на якому відбувається гра. Характерною особливістю всіх більярдних ігор є пересування куль за допомогою кия. Сьогодні більярд поділяють на чотири основних види: російський більярд, американський пул, англійський снукер і французький карамболь.

  У даному виді спорту існує безліч міжнародних організацій, основною з яких є Міжнародна федерація більярду та снукеру (IBSF). Вона була створена в 1973 р. і зараз включає представників 73 країн світу з п'яти регіонів - Африки, Америки, Азії, Європи та Океанії.

Федерація Спортивного Більярду України була заснована в 2001 році.

ВОДНОЛИЖНИЙ СПОРТ (Вейкбординг)  - екстремальний вид спорту, що поєднує в собі елементи воднолижного слалому, акробатику і стрибки. Являє собою комбінацію водних лиж, сноуборду, скейта і серфінгу. Один з найбільш активно розвиваються видів спорту і відпочинку.

У 1946 році в Женеві, Швейцарія, був створений Міжнародний союз воднолижного спорту ( IWSU ). Перший Конгрес Союзу відбувся наступного року в Брюсселі.  Міжнародна федерація вейкборденгу та воднолижного спорту (IWWF) заснована в 1957 році.  

27 жовтня 2007 відбулася установча конференція зі створення Української Федерації Воднолижного спорту.

ДЖИУ-ДЖИТСУ – вид спорту,  одне із бойових мистецтв, що засновується на принципах використання тактики та технічних прийомів (як зі зброєю, так і без неї) для ведення ближнього бою з одним чи декількома супротивниками. З цього виду боротьби виникли в свій час дзюдо та самбо.

У 1977 р. німецька, італійська та шведська федерації джиу-джитсу ініціювали заснування Європейської федерації джиу – джитсу (European JuJitsu Federation,  EJJF). Міжнародна федерація джиу- джитсу (International JuJitsu Federation,  IJJF) була сформована лише через 10 років, у 1987 році.

Асоціацію джиу-джитсу України  було створено у вересні 1991 року.

КАРАТЕ́-ДО́ є бойовим мистецтвом, що розвинулося з рукопашних китайських бойових мистецтв та мистецтв островів Рюкю. Карате - це мистецтво ударів. Удари наносяться як руками (кулаками, ребром долоні, відкритою рукою, ліктями), так і ногами (стопами, колінами). В різних стилях карате також вчать ударам в больові точки та життєво важливі ділянки, використанню захватів, викручуванню суглобів, замкам, утримуванням та кидкам.

У 1968 р. була створена Всеєвропейська Федерація карате-до, в 1969 р. - Міжнародний союз організацій карате-до (WUKO)

Українська асоціація карате JKS - заснована у 2003 році. ПАУЕРЛІФТИНҐ АБО ПАВЕРЛІФТИНҐ — силовий вид спорту, у якому підіймають штангу. Паверліфтинґ, також називають силовим триборством. Пов'язано це з тим, що в якості змагальних дисциплін в нього входять три вправи: присідання зі штангою на плечах, жим штанги лежачи на горизонтальній лаві, і тяга штанги — які в сумі і визначають кваліфікацію спортсмена. У паверліфтинґу, на відміну від бодібілдингу, важливі силові показники, а не краса тіла.

Міжнародна федерація пауерліфтингу (International Powerlifting Federation, IPF), була заснована 11 липня 1972 р. у м. Нью-Орлеан (США).

Федерація пауерліфтингу України - заснована у 1990 році.

СПОРТИВНА АЕРОБІКА - виконання безперервно складних і високої інтенсивності рухів під музику.

 International Competitive Aerobics Federation (ICAF) Международная Федерация Соревновательной аэробики основана в 1989 году.

Федерацію України зі спортивної аеробіки та фітнесу  було створено у 1991 році.

СКЕЛЕЛАЗІННЯ - вид спорту, який полягає у вільному лазінні (найчастіше - сходженя) по природному (скелі) або штучному (скалодром) рельєфу. Це самостійній вид спорту, який вийшов з альпінізму й нерозривно пов'язаний з ним.

У 1997 р. при Міжнародному союзі асоціації альпінізму була сформована нова структура – Міжнародна рада зі скелелазіння (International Council for Climbing, ICC), у 2006 ця рада припинила своє існування, а  27 січня 2007 р. у Франкфурті 48 федерацій увійшли до окремої Міжнародної федерації спортивного скелелазіння (International Federation of Sports Climbing, IFSC).

В Україні при федерації альпінізму комітет по скелелазінню був створений в 1970 г. Українську федерацію альпінізму та скелелазіння було засновано в 1991 році.

Рибну ловлю, як вид діяльності, можна віднести до найдавнішої, а РИБОЛОВНИЙ СПОРТ - до одного з наймолодших.

Провідна міжнародна організація СІР5 (Міжнародна конфедерація риболовного спорту), створена у1952 р., об'єднує 4 Міжнародні федерації: кастинг, ловля риби у прісній воді, нахлист і ловля риби у морі.

Міжнародна Федерація Морського Риболовного Спорту була заснована всередині Міжнародної Конфедерації Риболовного Спорту ( CIPS ) , яка включає в себе 4 Міжнародних Федерацій , що спеціалізуються на :

A. Прісноводної рибної ловлі ( Course ) ( FIPS - ED)

B. Змаганнях з дальності занедбаності ( FI.SL )

C. Спортивній Морський Рибалці ( FIPS / M )

D. Ловлі риби нахлистом ( FIPS / Mou )

Київська Федерація риболовного спорту створена на початку 70 -х років минуло століття після розробки та введення в дію правил змагань з риболовного спорту в Україні , максимально наближених до міжнародних.

30 січня 1998 р . Федерації надано юридичний статус і внесено до Єдиного державного Реєстру підприємств та організацій .

Київська Федерація риболовного спорту визнає регламент и правила Міжнародної Федерации спортивного риболовства у прісній воді ( FIPS. Ed ), членом якої Україна є з 2001 р .

РУКОПАШНИЙ БІЙ (ст.-слав. Рукопашу від рука і Паша - розмахувати) - сутичка без застосування вогнепальної зброї, спортивне єдиноборство, зазвичай розглядається як частина системи підготовки бійців армії і різних силових структур.

Міжнародна Федерація повноконтактного Рукопашного Боя - IF FCF заснована 2003 році в Кисловодську, рішенням представників 8 країн СНД. Федерація рукопашного бою в Україні в 1993 році.

ПОЛІАТЛОН - комплексне спортивне багатоборство, яке є продовженням існуючого в Радянському союзі спортивного комплексу ГТО.

Міжнародний Союз поліетилену (МСП) є правонаступником Міжнародної Асоціації поліетилену (МАП), яка була заснована в лютому 1992 року в Російській Федерації.

Федерація поліатлону України створена у 2001 році.

КІКБОКСІНГ WAKO - (англ. Kickboxing WAKO) — вид спорту, в якому сполучаються техніка і правила боксу з прийомами східних єдиноборств (удари ногами, підсічки, кидки тощо).

Всесвітня Асоціація Організацій Кікбоксингу (WAKO) виникла в 1977 році.

Федерація кікбоксингу Ураїни WAKO заснована в 1994 році.

КІКБОКСИНГ WPKA - це вид спортивного єдиноборства, що поєднує в собі техніку роботи руками (боксинг), взяту з боксу і техніку роботи ногами («кік» - стусан, удар ногою), взяту зі східних єдиноборств.

World Pan- Amateur Kickboxing Association

Український Союз Кікбоксингу заснований у 2002 році.

КАРАТЕ КІОКУШИН (яп. 极 真 会, «суспільство вищої істини»), або Кіокушин (яп. 极 真, «вища істина») - стиль карате, заснований Масутацу Оямой (大 山 倍 达 О: яма Масутацу) в 1950-х роках . Кекусинкай вважається однією з найважчих і жорстких різновидів карате.

International Budo Kai Kan створена 1981 році.

Федерація кіокушин карате України - заснована у 1996 році.

ГОРОДКОВИЙ СПОРТ належить до концепції національної ідеї - перш за все в сенсі дбайливого ставлення народу до своєї історії, культури, традицій, до всього того, що його об’єднує. Городки - стародавня російська гра. Її історія налічує багато століть. Згадки про городки можна знайти і в казках, і в стародавніх легендах, і в документах, що відносяться до історії Стародавньої Русі. Ця гра увійшла в нашу історію, як частина національної культури. Гра проста за правилами, проходить на відкритих майданчиках, влітку і взимку на свіжому повітрі. Ця гра захоплююча, атлетична, вимагає сили та спритності, влучності і витримки, хорошої координації рухів. Раніше гра проходила в основному на землі, дерев’яними бітами.

Федерація городкового спорту України заснована у 1991 році.

АЛЬПІНІЗМ – це вид спорту, суттю якого є висхідне проходження різної складності дистанцій та маршрутів із подоланням природних та штучних перешкод.

1862 - Заснування Австрійського Альпійського союзу. У серпні 1932 року  22 асоціації альпінізму зустрілись на конгресі та заснували міжнародну федерацію – Міжнародний союз альпінізму (International Union Mountaineering, IUM).

Українську федерацію альпінізму та скелелазіння було засновано в 1991 році.

КОЗАЦЬКИЙ ДВОБІЙ – це національний український вид змішаного бойового мистецтва. World Cossacs Fight Federation.

ГО (яп. 碁; .. Також кит вейци, кор 바둑 падук) - традиційна стратегічна настільна гра, що виникла в стародавньому Китаї між 2000 і 200 роками до н. е.

Європейська федерація го заснована в 1959 році, міжнародну федерацію го (МФГ) з'явилася 18 березня 1982 і спочатку включала 29 членів.

Українська федерація го (УФГО) створена у 2001р.

АРМСПОРТ – це спортивна боротьба, суть якої – п рєдинок на руках, що проводиться за регламентованими правилами на спеціальних столах.

В 1967 році було створено міжнародну федерацію WAF (Всемирная Федерация Армспорта) World Armsport Federation

Українську федерацію армспорту було створено в 1992 році (тоді вона мала назву Українська асоціація армреслінгу).

ГИРЬОВИЙ СПОРТ - циклічний вид спорту, в основі якого лежить підйом гирі максимально можливе число разів за відведений проміжок часу, в положенні стоячи.

29 жовтня 1992 була створена Міжнародна федерація гирьового спорту (МФГС), до якої увійшли сім країн, колишніх республік СРСР.

У 1993 р. створено Федерацію гирьового спорту України (ФРСУ), що введена до складу МФГС з 1995 року.

САМБО – вид спорту (комплексна система самозахисту), що утворився в СРСР в 30-х роках ХХ століття, і поєднав у собі деякі види національних єдиноборств та боротьбу дзюдо.

В 1912 році створена Міжнародна федерації об’єднаних стилів боротьби (ФІЛА).

Українська федерація самбо була заснована в 1991 році.

ПЕЙНТБОЛ – екстремальний вид спорту, командна гра, де застосовуються маркери (спеціальна пневматична зброя) які стріляють кульками з фарбою, котрі розбиваються при зіткненні з будь-яким об’єктом, залишаючи на ньому мітку відповідного кольору.

В Україні пейнтбол з’явився в 1994 році, а з 1995 року проводяться щорічні змагання з цього виду спорту. У тому ж році була заснована федерація пейнтболу України.

БОДІБІЛДИНГ – це вид спорту, в основі якого лежить «будування» тіла, шляхом гіпертрофії м’язової тканини та «спалювання» підкірного жиру.

World Bodybuilding Federation (WBF) заснована в 1990 році.

У 1992 році була заснована і зареєстрована федерація бодібілдингу України (ФББУ).




1. В КЛАССА Сроки поездки
2. Казань
3. Наука представляет собой систему развивающегося знания и в результате этого отличается от других явлений к
4. сосудистой системы ишемическая болезнь сердца инфаркт гипертоническая болезньто есть давление пороги се
5. ДОКЛАДА НАЧАЛЬНИКА ГЕНЕРАЛЬНОГО ШТАБА КРАСНОЙ АРМИИ НАРОДНОМУ КОМИССАРУ ОБОРОНЫ СССР 20 нюня 1940 г
6. О снаряжении символах и составе ополчения славного города СенМало 1.html
7. Контрольная работа по дисциплине Информационные системы в экономике Вариант 19 Вып
8. культура. Інтернет- Культу~ра лат
9. Культура России XIX век
10. новыми условиями подразумевается многое внедрение новой техники или программного обеспечения изменени
11. Lws summing up the experimentl fcts concerning mss motion nd force with the help of cler ides nd definitions
12. Тема- Введение Определение предмета анатомии и физиологии их связь с другими дисциплинами
13. а приступ- бета2миметики 46 часового действия- сальбутамол и др
14. Хозяйственное право Понятие хозяйственного права и предмет хозяйственноправового регулирования
15. Нижегородский государственный университет имени Н.html
16. Тема- Дослідження ОП Мета- вивчення принципів роботи головних параметрів та характеристик операційного пі
17. Государство в рыночной экономике- роль и функции
18. задание 2 по курсу ldquo;Макроэкономикаrdquo; Выполнил
19. ДИСТАНЦИЯ ГОРНАЯ ' СВЯЗКА; ДИСТАНЦИЯ ГОРНАЯ 'ГРУППА; Класс дистанций- 5 1
20. процессуального законодательства