Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

тема що само розвивається само відтворюється характеризується самоокупністю самофінансуванням само план

Работа добавлена на сайт samzan.net:


  1.  Підприємство як об’єкт вивчення є відособленою виробничо-господарською одиницею, що має права юридичної особи, та займається виробництвом і реалізацією продукції, виконанням робіт, наданням послуг з метою задоволення суспільних потреб і одержання прибутку.
  2.  Комерційний розрахунок має свій, тільки йому притаманний механізм дії та розвитку. Це система, що само розвивається, само відтворюється характеризується самоокупністю, самофінансуванням, само плануванням, самореалізацією самозабезпеченням, самовідповідальністю, само заохоченням, самоуправлінням. Тому і переходом до ринкової економіки, а отже, і до комерційного розрахунку підприємства (фірми) отримують сукупність вже не урізаних і формальних , а дійсних прав, які забезпечують їх повну самостійність. Зникає становище, при якому державний орган виступає як суб’єкт, а підприємство – об’єкт управління, що виконує команди «зверху».

Комерційний розрахунок відображає відносини, які склалися у суспільстві. Ці відносини ґрунтуються на приватній власності і виникають між підприємствами (фірмами) та суспільством, між підприємницькими структурами, всередині самих підприємств в галузях виробництва та реалізації матеріальних благ. Комерційні відносини вторинні, похідні від відносин, які склалися в суспільстві і повторюють їх у господарській практиці.

3) 1.Державне п-во - Підприємство, засноване на загальнодержавній власності                          2.Казенне п-во - Підприємство, засноване на загальнодержавній власності і без права приватизації його майна. 3.Держане комунальне підприємство - Підприємство, засноване на власності адміністративно-територіальних одиниць

  4)  Підприємства, установи, організації, створені на засадах угоди юридичними особами і громадянами шляхом об’єднання їхнього майна та підприємницької діяльності з метою одержання прибутку. До господарських товариств належать:

  1.  акціонерні товариства;
  2.  товариства з обмеженою відповідальністю;
  3.  товариства з додатковою відповідальністю;
  4.  повні товариства;
  5.  командитні товариства.

5) Товариства з обмеженою відповідальністю ----  Товариство, що має статутний фонд розділений на частки, розмір яких визначається установчими документами. Учасники товариства несуть відповідальність у межах їх вкладів.

6) Товариства з додатковою відповідальністю --- Товариство, статутний фонд якого поділено на частки визначених установчими документами розмірів. Учасники такого товариства відповідають за його борги своїми внесками до статутного фонду, а за недостатністю них сум – додатково належним їм майном в однаковому для всіх учасників кратному розмірі до внеску кожного учасника. Граничний  розмір відповідальності учасників передбачається в установчих документах.

7) Статутний фонд— це сукупність грошових коштів та майна, необхідних для організації та початку функціонування підприємства (фірми).( кошти, майно, акції(для роботи)і так далі)                                                Статутний фонд створюється внесенням вкладів засновниками (учасниками) і може поповнюватися за рахунок прибутку від господарської діяльності підприємства, а в разі потреби й за рахунок додаткових вкладів учасників, у тому числі спонсорів. Вкладом до фонду можуть бути усі види майна — будівлі, споруди, обладнання та інші матеріальні цінності; кошти засновників (учасників), у тому числі й у вільно кон­вертованій валюті; усі види майнових прав — на користування землею та іншими природними ресурсами, різними майновими об'єктами, а також на використання винаходів, «ноу-хау», інших об'єктів інтелектуальної власності та інші права, що не належать до майнових, але мають товарну вартість.

8)

9) До прямого державного регулювання належить розробка нормативних актів, положень, заходів, що роблять безпосередній вплив на діяльність підприємства. Основні напрямки державного регулювання діяльності підприємств — забезпечення правової основи діяльності підприємств:  

  1.  проведення досліджень ринку;
  2.  проведення інвестиційної політики;
  3.  формування систем оподатковування;
  4.  формування і розвиток інфраструктури підприємств;
  5.  регулювання інноваційних процесів;
  6.  фінансова підтримка у формі державних гарантій, забезпечення іноземних кредитів.

Правову основу діяльності підприємств складають закони, що регулюють правові відносини між державою і підприємствами, укази і постанови органів влади з питань господарської діяльності підприємств.

10) Форми непрямого управління підприємством:

  1.  податкова система;    
  2.  цінова і фінансово-кредитна політика;  
  3.  державне замовлення.

Методи непрямого регулювання — це методи, які регламентують поведінку суб'єктів ринку не прямо, а опосередковано, через створення певного економічного середовища, яке змушує їх діяти в потрібному державі напрямку. Опосередковане регулювання — це вплив на економічні інтереси. Держава втілює в життя свої рішення на підставі мотивації




1. ВДАЛИ ОТ ДОМА 1.html
2. Лекция 1 Классический менеджмент и его научные школы
3. Шпаргалка- Менеджмент - наука управления
4. Биохимия углеводов в организме человека
5. Первые успешные попытки применения газообразного топлива были предприняты в Древнем Китае не менее чем за
6. ЗАДАНИЕ ПО КУРСОВОЙ РАБОТЕ по дисциплине- Бухгалтерский управленческий учет Студент Ф
7. Двухлучевой электронный осциллограф и его применение
8. темам 6 Контрольные вопросы к зачету Приложение
9. оригінал Моделі класифікуються наступним чином- Когнитивна модель це уявний образ обєкт або його ід
10. Петербургский Гуманитарный Университет Профсоюзов Кафе
11. Меланхолия Дюрера и ее символика В одной старинной крестьянской песенке поется- Я знать не знаю кто я
12. КУРСКИЙ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ МЕДИЦИНСКИЙ УНИВЕРСИТЕТ МИНИСТЕРСТВА ЗДРАВООХРАНЕНИЯ РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ Г
13. Русский свадебный обряд как культурный феномен
14. Реферат- К вопросу о металлической связи в плотнейших упаковках химических элементов
15. АДВОКАТУРА И ГОСУДАРСТВО-ИСТОРИЧЕСКИЙ АСПЕКТ
16. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук Дніпродзержи
17. я знаю их слишком хорошо
18. Салса салсын жок жок жок олай емес Тым ерекше кулгенi жымыйып журедi кунннде
19. Краевой Школьный парламент участникам краевой социальной акции Знай свои права ~ управляй своим будущим
20. Отчет по лабораторной работе 18 Обработка субпродук