Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Тема- Технологія виконання жіночої стрижки з застосуванням інноваційних методів фабування rdquo;

Работа добавлена на сайт samzan.net:


ДИПЛОМНИЙ ПРОЕКТ

Тема: „ Технологія виконання жіночої стрижки з застосуванням інноваційних методів фабування ”

   Виконала:
   учениця  групи П-33

   Ставіченко Таїсія
   

   Керівник:

   ________________________

   ________________________

   ________________________

   ________________________

   Підпис: _________________

Київ 2013

Київське вище професійне училище технологій та дизайну одягу

   Затверджую

   Заступник директора з НВР

   ________ С.М.Петрович

   „____”________2013р.

ЗАВДАННЯ
на дипломний проект

Тема:  „ _______________________________________________________

Видано учениці групи _________________________________________________

„02” жовтня  2013р.

Етапи виконання дипломного проекту:

Вступ

1. Технологічна частина

1.1 Сучасні  тренди та колекції стрижок  (зачісок) 2013-2014рр.

1.2 Визначення початкових даних моделі для виконання  розробленої стрижки (зачіски)

1.3 Розробка технологічної послідовності виконання стрижки

1.4 Характеристика та обґрунтування інструментів та обладнання необхідних для виконання стрижки (зачіски)

Висновок

Додатки

Список використаної літератури

Перелік робіт графічної частини:

 1. 4  малюнка в кольорі або чорно-білі;

2. технологічна карта (формат А4-  не менше 6 позицій);

3. малюнок розробленої сучасної стрижки (зачіски), (формат А-3 в рамці).

Перелік робіт практичної частини

  1.  Виконується задане завдання на моделі.
  2.  Для створення каталогу зачісок додається  картка - обліку з кольоровою фотографією (формат 10 х 12) в трьох ракурсах (анфас, профіль, поворот ¾ або потилиця).
  3.  Представити та захистити створену модель перед державною комісією.

Дата завершення роботи _______________________________________________

Завдання отримав       _____________                  _________________

              (підпис)

Керівник ДП                _____________                  _________________

                (підпис)

Захист дипломного проекту:

Дата захисту ДП ______________

Оцінка за ДП      ______________   

Перевірив           ______________      _________________

      (підпис)

                                                                                                            

Вступ.

Мета: «Навчитись розробляти технологічні карти та аналізувати процес виконання стрижки»

Модні тенденції перукарського мистецтва

Весна незмінно пробуджує в жінці бажання щось змінити. Особливо це стосується її зачіски. Адже красива стильна зачіска, це найбільш наочний показник, того, що в тебе є смак і ти знаєш, як його правильно застосувати. Але, мода, як відомо, змінюється не тільки на одяг і взуття, вона, також зачіпає і наш індивідуальний зовнішній вигляд , волосся, макіяж і навіть колір лаку на нігтях.

І що б нам з вами не відстати від неї зовсім, давайте разом розглянемо модні тенденції перукарського мистецтва цього сезону, форми стрижок, кладок та найактуальніші на сьогодні відтінки кольору волосся.

Почнемо ми безпосередньо з довжини волосся, тобто зі стрижки. І так, стрижка - це основна частина вашого образу, на якій і грунтується твоя укладання чи модна зачіска. Пам'ятай, що правильно підібрана і состріженная довжина волосся, це твоя перша сходинка до досконалості і впевненості в собі і своїй чарівності. Саме при підборі стрижки варто враховувати такі особливості, як форма обличчя, висота чола, розташування очей і величину твоїх вух. А так само сюди буде не зайвим віднести твою комплекцію і зростання. Адже при маленькому зростанні і пишною фігурі, через мірно довге волосся, виглядати зовсім не будуть. Правильна стрижка, може, легко, прибрати у тебе пару рочків життя і тим самим додати їх. Що відносно модні тенденції перукарського мистецтва 2011 року, то тут, ми можемо явно побачити, домінування коротких волосся, над довгими. Але, аматоркам розкішних кіс зовсім не варто переживати, на сьогоднішній день існує, дуже багато форм стрижок, для довговолосих красунь.

Найпоширеніші форми стрижок, це каре, все той же, старий і улюблений, каскад і драбинка , піднята верхівка, сессон, і боб.

Почнемо безпосередньо з каре. Це форму стрижки може носити дівчина, як з короткими, так і з довгим волоссям. Воно передбачає рівно Зістрижені кінці (під лінійку) з гострими кутами. Варто відзначити, що мода на каре була актуальна завжди і збереглася до сьогоднішнього дня.

Каскад - цього року трохи видозмінився. Його, тепер все частіше роблять на довгому волоссі. У цьому сезоні така стрижка вважається найсміливішої. На довгому волоссі, наприклад, за рівнем рук, по плечі вирізають різноманітні вирізи. Така стрижка зовсім ще не "обношена" і нова. Також сюди відноситься багатошарова і ступінчаста стрижка.

Драбинки або піднята верхівка, я, думаю, відома кожної модниці. Ця стрижка зовсім невпинно крокує з року в ногу з модою. До речі в цьому сезоні її непогано поєднують з іншими формами стрижок.

Сессон - стрижка продовжувач каре. Її особливість, це підняті волосся ззаду і гострі подовжені кінці спереду. Сюди ж можна віднести і стрижку "трапеція".

Стрижка боб підходить абсолютно всім дівчатам і не потребує постійної укладанні. У своєму значенні це ступінчаста стрижка у вигляді трапеції, допускається косий чубчик і скошені краї. Це, як правило, асиметричні стрижки.

Щодо таких додатків до стрижки, як чубчик, хочеться відзначити, що вона все ще в моді. Основним модним вимогою до неї виступає те, що вона повинна бути довгою, густою і рівною. Тобто приховувати весь лоб, до самих брів. Найкраще, чубчик буде виглядати на темному волоссі.

Всі вищевказані стрижки, розраховані на середню довжину волосся. Вони дуже універсальні і підходять багатьом дівчатам і жінкам в будь-якій віковій категорії, яку б структуру і колір волосся вони не мали . Наймоднішою укладанням в цьому сезоні прийнято вважати об'ємні зачіски в стилі максі або гладко випрямлені плойкою волосся, які безпосередньо повинні мати шовковий блиск. Трендом сезону, так само, вважаються великі завитки і локони, а також безладний стиль, так зване "хіппі", який передбачає створення "левової" шевелюри за допомогою дрібних бігуді, на які варто накручувати волосся від кореня до самих кінчиків. Сюди ж ми можемо включити і "мокрий ефект волосся", створений за допомогою спеціальної пінки для волосся надсильної фіксації і звичайного фена.

Самі трендові кольору волосся в 2011 році, це спокійні не яскраві відтінки, вітаються всі види натурального тону і кольору. З блонда, на вершині будуть, перловий, карамельний, мідний, все той же пшеничний і молочний відтінки. Також можна додати такі особливі кольору, як мокрий пісок, бризки шампанського або кориця.

З темних кольорів, на модну арену вийдуть, коричнева мідь, темний шоколад і практично всі відтінки русявих тонів. До речі, саме брюнеткам в цьому сезоні, стилісти дали "зелене світло", віднісши цей колір, на саму вершину модних чатів серед перукарського мистецтва.

Любителям рудого волосся, також розбудовується, не доведеться, оскільки цей колір продовжує бути модним. Єдиним зауваженням тут може стати той факт, що тепер твій рудий, буде виглядати ідеальним і модним, якщо ти відтіниш його більш приглушеними в кольорі прядками. Вони можуть бути, як темних, так і світлих відтінків. Фарбувати волосся в яскраві і кричущі відтінки або контрастно комбінувати кольору, в цьому сезоні, професіонали, з перукарського ремеслу, не рекомендують.

І, наостанок, хочеться сказати кілька порад від модних світових стилістів в питаннях модних тенденцій перукарського мистецтва . Звичайно, перш ніж кардинально змінити свій імідж, проконсультуйся з фахівцем, який саме з нині модних видів стрижок він тобі безпосередньо порекомендує. І якщо його вибір впаде, на стрижку, яку ви зовсім навіть і не сподівалися робити, неодмінно погоджуйтеся. Не бійтеся, кардинальних експериментів над своїм зовнішнім виглядом, особливо волоссям. Адже це ваш творчий пошук, який підкреслює вашу індивідуальність. Кожна жінка - це "хамелеон": сьогодні вона пекуча брюнетка з пишними локонами і завитками, завтра - сліпуча очі блондинка з гладкими, як шовк волоссям, а післязавтра - пекуча руда бестія з хаотичною укладанням. Не бійся змінюватися і ставити експерименти, тим самим підкоряючи оточуючих. Пам'ятай, у наш час, можливо все, особливо, якщо цього вимагає мода.

Аналізуючи роботи провідних зарубіжних майстрів, спочатку потрібно виділити найбільш популярних та найбільш відомих перукарів світу. Ними вважаються Луї Лонгераус, Відал Сасун Олександр де Ларі, Толух Guy, Pivot Point, Альда Копала, Patrick Cameron.

Нагороджений титулом «людина легенда» Відал Сасун. Він справді відомий по всьому світу, навіть поза межами перукарської майстерності.

Patrick Cameron вважається найталановитішим стилістом по виготовленню зачісок з довгого волосся.

На сьогоднішній день перукарі модельєри пропонують лаконічність форм в вікторіанському стилі. Стрижки на основі видовженого квадратного силуета з використанням техніки слайсінга. Виконуються завивки за допомогою різноманітних накруток сворюються оригінальні форми, насичені кольори. Також модними є природні, плавні лінії.

Є нові способи стрижок – це поінтінг, слайсінг, pointeut. Також з’являються нові методи укладки – брамінг, бомбаж, політинг.

Сем Макнайт (Лондон) запропонував завитки, які повинні бути блискучими розділеними. В покрасці I. Bogatti (Aduachic) (Франція) пропонує медові відтінки в співвідношенні з жіночою неповторною лінією.

Jean Marc Joubert (Франція) пропонує чотири варіанти ультра сексуальності для вечора: гладке і пряме, витягнуте за допомогою праски волосся або супернакручене, в безпорядку мілке та хвилясте чи викликаючий контраст між прямою та густою чілкою і по начесаними пасмами які підібрані на потилиці.

В сучасній моді в жіночих стрижках почали з’являтись густі чілки та рвані форми; пишні та об’ємні кудряшки, креативні покраски; стрижки видовжені на обличчя та закорочені на потилиці. Також в моді залишаються модними такі зачіски, як консервативні – це ті, які відповідають «вчорашній» моді.

Всі перукарі світу говорять, що сьогодні, так як і у всіх сферах діяльності, чоловіки задають тон в моді на зачіски. Toni & Guy пропонує стиль metrosexuals, який продиктований традиційною культурою brith-pop, яка диктує свій набір чоловічих якостей. Чоловіки носять волосся різної довжини від короткого до довгого. На короткому вибривають різноманітні малюнки та викрашують їх у екстримальні кольори, вибривають ерокези.

1.Технологічна частина

1.1 Сучасні тренди та колекції стрижок

Модные каскадные стрижки зима 2013-2014

В предстоящем сезоне пальму первенства берут слоистые, каскадные стрижки. Выглядят они невероятно эффектно и объемно, что невероятно важно для владелиц негустых и тонких волос. В предстоящем сезоне наиболее актуальными станут гладкие или пышные, ровные или ассиметричные каскадные стрижки.

Выбирайте тип стрижки в зависимости от длины, густоты и структуры Ваших волос. Лучше всего, разумеется, это делать в салоне с профессионалами, которые вмиг определят, какая именно прическа Вам больше всего подойдет. Каскадные стрижки смотрятся великолепно на длинных волосах, так как приятно струящиеся волосы привлекают восхищенные взгляды окружающих.

Также обратите внимание на способы укладки такой стрижки. Они весьма разнообразны, но забывать о них ни в коем случае не стоит, ведь в моде также безукоризненно ухоженные локоны.

Модные стрижки с прямой челкой для длинных волос зима 2013-2014

Судя по фото с международного подиума, этот вид стрижки также будет модным в новом сезоне. Причем, тут можно смело импровизировать за счет изменения формы и длины челки. Это отличная возможность меняться хоть каждую неделю. Например, если Вы хотите сделать свой взгляд более открытым, и добавить образу свежести и задорности, попросите парикмахера подстричь челку значительно выше уровня Ваших бровей.

Если же хотите создать образ леди-вамп или просто роковой красавицы, вполне достаточно изменить макияж и стиль одежды, челку можно не трогать и вовсе. Самой универсальной и популярной формой, которая подходит практически всем, считается челка примерно до уровня бровей. Челка ниже их уровня способна придать Вашему образу загадочности и таинственности, граничащей с томностью. Не бойтесь импровизировать и фантазировать!

Модные ассиметричные и ступенчатые длинные стрижки зима 2013-2014

Довольно ярким трендом предстоящего сезона станет этот вид стрижки. Техника ее выполнения включает в себя несколько ярусов из волос, каждый их которых может быть выполнен в своем, отдельном стиле. К примеру, весьма интересным является сочетание стрижки каре или боб в верхнем ярусе, с длинными волосами в нижнем. При этом переход между ярусами может быть как плавным, так и резким, а также может иметь четкий геометрический контур.

Для того, чтобы добавить интригующие акценты в образ, необходимо окрасить несколько ярусов в разные цвета и оттенки. Подобные стрижки лучше всего смотрятся на идеально гладких волосах. Также модницам следует обратить внимание на модные в этом сезоне ассиметричные стрижки, которые способны придать индивидуальности, яркости и уверенности в себе.

Модные короткие стрижки каре, боб и боб-каре зима 2013-2014

Обладательницам волос средней и короткой длины в новом сезоне необходимо взять на заметку такие стрижки, как каре, боб и боб-каре. Именно они возглавляют список наиболее стильных причесок для коротких волос. Современная стрижка каре может выглядеть по-разному. Она может выполняться с челкой и без, на разных уровнях и с разным покрасом. Этот вид стрижки подходит как молодым девушкам, так и более зрелым дамам. К тому же, короткая стрижка каре довольно удобна при укладке и придает Вашему образу легкий шарм и очарование. Классический короткий боб на уровне ушей, а также удлиненный боб и боб-каре также являются трендами предстоящего сезона.

Короткий боб с четким срезом отлично подойдет обладательницам прямых, толстых и густых волос. Эта стрижка подойдет под любой стиль – от делового до романтического, поэтому его предпочитают многие модницы мира.

Объяснить, почему модные женские стрижки на короткие волосы стали хитами парикмахерских конкурсов 2013 года, не составляет большого труда. Если длинные волосы, например, эффекты сами по себе и не требуют особых стрижек, то короткие волосы, в силу известных ограничений, заставляют стилистов искать новые пути для представления в самом выгодном свете. И силы затрачены не зря - короткие волосы в настоящее время находятся на пике своей популярности. Об этом «говорят» последние модные показы 2013 года и крупные звездные мероприятия, где представительницы прекрасного пола представляют свои оригинальные и креативные короткие стрижки, смещая культ красоты с длинных и средних в сторону коротких волос.

Если вы находитесь в сомнениях, выбирая себе стрижку для коротких волос, то это статья для вас. Мы представим полный обзор женских стрижек для коротких волос, модных в 2013 году, от известных классических образцов стрижек для коротких волос до экстравагантных, расскажем, какие стрижки для коротких волос востребованы в этом сезоне и выложим фото 2013 с модными и красивыми стрижками для коротких волос.

Каре – самая модная стрижка для коротких волос 2013-2014.

Мы уже рассказывали вам, что каре 2013 года, по мнению знаменитых женских глянцевых журналов, самая модная стрижка для коротких волос. Стрижка каре для коротких волос представляет собой ровно подстриженные волосы по всей длине с прямой челкой или без нее. Особое преимущество данной стрижки для коротких волос – ее универсальность, она подойдет практически всем женщинам, желающим «примерить» на себе стрижку для коротких волос вне зависимости от типа волос и овала лица. Кроме того, эта стрижка добавит недостающего объема тонким волосам, придаст дополнительную красоту толстым и густым волосам, удачно скроет недостатки круглого и овального лица, а также смягчит угловатости треугольного и квадратного типов лица. Парикмахеры отмечают и еще один плюс данной женской стрижки для коротких волос – она позволит вам поэкспериментировать с образом. Так, гладкие и идеально вытянутые волосы придадут образу строгости и элегантности, а вот кудри и локоны внесут в образ игривости и шарма. Благодаря чему, модная стрижка каре подходит обладательницам как коротких гладких, так и вьющихся волос.

Модная мужская стрижка «Гитлерюгенд»

 Данная стрижка 2013-2014 пришла к нам из 80-х, и навела настоящий фурор, так как каждый, если не второй, так точно третий, уважающий себя молодой человек, следящий за модой, обеспечит стрижкой «под фрица».

Думаю, все согласятся, что данная модная мужская стрижка изумительно смотрится как на татуированных парнях, с сигаретой во рту и в подранных джинсах, так и на деловых, успешных, элегантных мужчинах, в классическом костюме, я бы сказала даже во фраке, с бабочкой на шее. Как выглядит стрижка «Гитлерюгенд» 2013-2014?

Главная особенность данной стрижки – это укороченные до минимальной длины волосы на затылке, и на висках, немного отступая вверх от ушей, а затем нависание небольшого «козырька» из волос над ушками.

Длина волос затылочной части и у виска должна быть одинаковой! И естественно в меру длинная челка, которая обычно аккуратно укладывается, я бы даже сказала «зализывается» либо на бок, причем на одну сторону, либо наверх по направлению к затылку.

Главное в этой стрижки аккуратность и точность, так как беспредел и бунтарство, в «Гитлерюгенде» не уместны. Для создания лучшего эффекта и точности необходимо использовать укладочные средства: гель, воск либо мусс, непременно сильной фиксации. Модная мужская стрижка «Гитлерюгенд» также пользуется спросом среди знаменитостей, и, не смотря на большое количество обладателей данной стрижки, на всех она смотрится по своему, индивидуально.

Модная мужская стрижка Undercut 2013-2014

 Еще одна модная и, пожалуй, самая популярная стрижка нынешнего 2013 и будущего 2014 - стрижка Undercut. Если честно, я долго не могла найти отличия в данных двух видах стрижек, ведь и вправду «Гитлерюгенд» и «Undercut» очень похожи. Но долго пересмотрев фото, я таки нашла их.

В стрижке «Undercut» височная часть и затылочная выбривается, не оставляя никаких «козырьков» в височной части над ушами. И лидирующим аспектом здесь является челка и теменная часть, которая по длине набирает обороты от затылка к лобовой части, то есть к челке, которая в итоге становится самым длинным элементом стрижки.

Укладывается модная мужская стрижка на любителя по-разному. Кто – то предпочитает укладывать на бок, кто – то, зачесывая челку назад поднимает «ежиком», либо оставляет гладко. И что немаловажно для молодых парней, в этой стрижке можно побаловаться, поиграть и поэкспериментировать.

Это тот вариант где бунтарство и беспредел приветствуется. «Undercut» также можно сочетать с любым стилем и гардеробом, как и стрижка «Гитлерюгенд». Для укладок приемлемы те же средства, что и в первом случае. И, пожалуй, самое шикарное летнее дополнение для данных двух стрижек станут очки: «Броулайнеры», «Вэйфэреры» или «Авиаторы», любая из этих моделей будет шикарно смотреться, и завершать стайл.

 Мужская стрижка «Канадка»

 Ну и последний вариант, старая добрая «Канадка». Для меня этот вариант - классика. Затылочная и височная части короче теменной, но для данной стрижки обязателен плавный, мягкий, практически незаметный переход длины.

Уши обязательно открыты, челка средней длины. Укладывается данная модель стрижки довольно легко и просто. Ее также можно зачесать назад, либо на бок, либо создать творческий беспорядок. И если две предыдущие модели отлично подходят для жестких, послушных и густых волос, то «Канадка» отличный вариант для мягких, либо кучерявых волос.

И также как и 2 предыдущие модели, модная мужская стрижка 2013-2014 «Канадка» отлично подойдет к любому стилю одежды и любому типу лица.

1.2 Визначення початкових данних моделі для виконанння розробленої стрижки

Довжина волосся.4 довжина - волосся від плечей до лопаток.

Структура. Тонке волосся.

Фактура волосся. Шатенка.

Колір волосся. Русяве.

Тип обличчя. Квадратне.

Риси та пропорції. Характерні широкі скули, важкувате підборіддя і не дуже високий лоб, приблизно рівний по ширині нижньої частини обличчя. Нижня щелепа яскраво виражена. Риси обличчя досить різкі і трохи незграбні. Практично однакова ширина скул, чола і лінії щелепи. Найбільш помітною рисою є декілька квадратна лінія підборіддя.

Форма голови. Загострена.

Кольоровий тип. Осінь.

Якість волосся. Хвиляте.

Вікова група. Молодіжна (від 14-25 років).

Соціальний статус. Проживає в місті Киеві, за національністю Українка, жіноча стать, навчається(студентка), 19 років.

Недоліки обличчя. Широке чоло, та лінія нижньої щелепи. Вилиці яскраво виражені.

Корекція недоліків.  Рекомендації: акцент в зачісці повинен бути зроблений на лоб, з метою, як можна більше, візуально підняти його. Волосся спадаюче на лоб і щоки візуально змінять форму обличчя, роблячи його більш вузьким і надаючи м'якість. Чубчик і пасма необхідно добре отфілірувати. Підійдуть асиметричні стрижки.

Квадратна форма обличчя характерна тим , що має приблизно однакову довжину і ширину. Ваш підборіддя може бути злегка витягнутим вниз , а щелепа , вилиці і лоб мають однакову ширину , знаходяться на одній лінії. Лінія росту волосся у вас також швидше за все квадратная.Ваша мета при підборі гармонійного іміджу - пом'якшити важкі лінії за допомогою зачіски і аксесуарів. Спробуйте візуально подовжити обличчя і округлити лінію подбородка.Для того щоб зробити обличчя більш подовженим , вам можна порекомендувати невеликий чубок. Тільки не густу (щоб не підкреслювати важке підборіддя) , а зачесане набік і підстрижену шарами. Вам підійдуть трохи асиметричні чубчика. Краще носити косий проділ , який потрібно зробити не збоку голови , а трохи в стороні від лінії центрального пробора.Попробуйте експериментувати з асиметричними зачісками , вони допоможуть пом'якшити грубі риси обличчя. Квадратну форму обличчя можна звузити і подовжити за допомогою прямого волосся , довгою до плечей і нижче. Кути нижньої щелепи прикрийте волоссям. Вам відмінно підійде м'який стиль в зачісці , особливо коли особа обрамляється пасмами і локонами. Легка , вільна зачіска буде згладжувати сильні риси вашого обличчя і додасть йому жіночність.

Що вам підійде :

Високі зачіски візуально витягнуть особа ; бічний проділ , або відсутність проділу ; волосся , підстрижені сходинками ; хвилясті локони ; асиметричні стрижки та зачіски ; довге волосся.

Вам не підходять:

короткі стрижки ; пряме волосся ;

Зачіски і стрижки з об'ємними пасмами в районі вилиць і щелепи. Довгі густі чубчика , які ще більше збільшують особа в ширину і обтяжують його нижню частину. Симетричні зачіски і зачесане назад волосся Уникайте стрижок з довжиною волосся до підборіддя , а також будь-яких коротких зачісок , які відкривають повністю ваше обличчя.

1.3 Розробка технологічної послідовності виконання (стрижки)

При виконанні стрижки і укладки волосся необхідно оглянути шкіру голови, обличчя і шиї і тільки після цього можна приступати до роботи. Стрижка повинна виконуватись на свіже вимите волосся з застосуванням професійної косметики для догляду потрібного типу волосся (шампунь, оживляючого діяння, профілактична маска та спрей для кінців волосся). Після лікування волосся можна приступати до стрижки.
Любу стрижку можливо виконати за відповідною схемою.

Перед тим , як приступити до стрижки , слід подбати про одяг клієнта - надіти на шию клієнта паперовий комірець і накинути на одяг пеньюар.

Перукареві потрібно звернути особливу увагу на наступні фактори:

якість і стан волосся , їх чистоту , пористість і еластичність ;

напрямку росту волосся і розташування кучерів ;

розташування можливих шрамів і родимих ​​плям , а також сліди неінфекційних хвороб шкіри - жировики ( ліпоми ) і т. п.;

форму вух , їх розмір і будова;

форму і величину чола;

будова виличні кісток ;

форму носа ;

тип бороди і підборіддя ( скошений , висунутий вперед і т. д.) , форму і розташування очей і брів ;

хімічні процедури , проведені раніше на волоссі , та їх наслідки;

можливі недоліки попередньої стрижки ;

можливі місцеві або прогресуючі облисіння ;

колір волосся , особливо в тому випадку , якщо деякі ділянки - внаслідок натурального освітлення - відрізняються від інших;

схильність волосся до хвилястою формі ;

вимоги моди і бажання клієнта.

Оглянувши голову і особливості росту і стану волосся клієнта , перукар визначає, який технікою і з використанням яких інструментів він проводитиме стрижку.

Для того, щоб виконати стрижку волосся просто необхідно ножиці. Ножиці бувають два види : ножиці з прямим полотном та ножиці філіровочні.
Ножиці з прямим полотном використовуються для самої головної роботи в стрижки -це її початок. Ножиці з прямим полотном роблять контрольні зрізи, тобто прямий зріз. Вони бувають різних вимірів та різної довжини. Пряме полотно це основа всієї |і стрижки. На сьогодні існує певна техніка виконання стрижки, як "пророблене волосся", пряме полотно виконує два етапи в стрижки, перше це відповідна форма і силует зачіски, друге - це обробка волосся. Сьогодні така техніка дуже актуальна та виконується тільки за допомогою прямого полотна, філіровочні ножиці вже не мають сенсу в даної виконанні стрижки.
Другий етап в стрижки волосся - це її обробка. Зняття лишнього об'єму та підкреслення даної форми зачіски. Обробка волосся грає велику роль в стрижки, за-г допомогою її волосся стають більш слухняні, форма зачіски стає більш виразною, укладка волосся не вимагає великих зусиль, зменшується пишність та невиразність, волосся діляться на окремі пасма. На жаль сьогодні філіровочним ножицям наділяють ! менш уваги, тільки в тих випадках коли це дійсно необхідно.
На сьогодні є такі відомі фірми, які випускають на ринок перукарського мистецтва, ножиці, такі, як: JAGUAR, SOLINGER.
Фірма SOLINGER - ведуча продукція серед найкращих європейських виробників перукарського, манікюрно - педикюрного інструмента, аксесуарів і обладнання. Вона одна з перших, котра почала виготовляти різні ножиці.

Техніка виконання креативного каскаду:

1) Вимийте і розчешіть волосся у напрямку їх природного зростання. Хвилясті волосся повинне бути добре і рівномірно змочені, інакше стрижка вийде нерівною.
2) Відокремте фронтально-тім'яну зону П-образним проділом, рівним по ширині відстані від скроні до скроні. Двома вертикальними проділами виділіть середню частину потилиці, ще двома - скронево-бічні області. У кожній зоні волосся, особливо довге, скрутіть в джгутик і зафіксуйте затискачами-«качечка».
3) Починати роботу зручніше з фронтально-тім'яної області. Відчісуйте спершу пасмо близько чола. Вона повинна бути паралельна кромці росту волосся. Ширина - 1-1,5 см. начешіте її на обличчя і підріжте на рівні перенісся. Ця прядка буде контрольа.
4) підстрижіть фронтально-тім'яну зону методом зняття волосся на пальцях.Волосся відокремлюйте паралельними горизонтальними проділами, відтягувати під прямим кутом до голови і стрижіть до заданої довжини. Остання пасмо в П-образному проділі буде контрольної для обробки потиличної зони.
5) У верхній частині потиличної області виділіть пасмо шириною 1-1,5 см. Для густого волосся ширина не повинна перевищувати 0,5-1 см. Підчешіть виділені волосся до контрольного пасма, відтягніть на 90 градусів і задайте довжину.
Далі прядки відчісуйте паралельними проділами, аж до нижньої кромки зростання волосся на шиї. Рівень зрізу орієнтуйтеся на контрольне пасмо.
6) У зоні П-образного проділу, прямо на кордоні з лівої скронево-бокової зони, виділіть пасмо шириною 1,5-2 см. Підчешіть до неї всі скронево-бічні сторони і підстрижіть їх до її рівня. Повторіть операцію на правій скроні.
7) Всю масу волосся на голові розчешіть з урахуванням їх природного зростання і зробіть окантовку. Форма окантовки може бути довільною. Якщо стрижці бажано надати романтичний контур, окантовку виконайте у вигляді плавної дуги. Якщо потрібно одержати більш оригінальну зачіску, зробіть окантовку «рваною» за допомогою пойнтірованія.
8) філіровочнимі ножицями прорідити кінчики волосся біля обличчя. Філіровку можна виконати і прямими ножицями, але тоді кінці пасом придбають вид зубчиків.Таке проріджування зробить стрижку стильною. 

Я виконувала таку стрижку . Ця стрижка підійде для хвилястого і кучерявого волосся будь-якої довжини. Вона виконується у вигляді сходинок, які створюють додатковий об'єм. Короткі прядки на маківці плавно переходять в подовжені пасма темряві і потилиці. Контур стрижки м'який, силует дуже жіночний і романтичний. 

Обрана модель відповідає всім вищезазначеним нормам. Це молода дівчина. Волосся 4 довжини, природне, що полегшує виконання колорування, та стрижки. Піддається потрібній укладці, тобто легко вкладається. При виконанні цієї зачіски з корекцією проблем не виникне. Стрижка ідеально підходить до цього типу обличчя, підкреслює його позитивні риси. У поєднанні зачіски з будовою тіла та зростом відповідна пропорційність, масштабність, для створення потрібного образу.

Фарбування волосся.

Визначимо основну мету - добитися м'якої розтяжки кольору в межах трьох сусідніх тонів. Це - основне правило бронювання. Запам'ятай - на твоєму волоссі може бути тисячі відтінків , але всі вони повинні « виливатися » один в одного і не бути яскраво- контрастними по відношенню один до одного.

Наведемо приклад. Так , якщо твій основний колір - світлий блонд , ти можеш :

- Брондувати волосся в світлий бік , обираючи як сусідніх тонів «Дуже світлий блондин » і «Яскравий блондин » і відповідні ряду відтінки ;

- Брондування в темну сторону , вибираючи « Блонд » і «Темний блонд » і відповідні ряду відтінки ;

- Брондуватись  в двох напрямках , вибираючи один тон - сусідній темніше , другий - сусідній світліше твого основного кольору. Таке брондування - саме нейтральне , радикально не змінює образ , лише додаючи м'яких переливів і жвавості основному кольору .

Немає якоїсь однієї техніки , визнаної майстрами традиційною. Зазвичай перукарі підходять до брондування з фантазією, поєднуючи різноманітні техніки колорування.

На жаль , стати модного кольору бронд можуть не всі - так , якщо у тебе дуже кучеряве і пористі волосся , живого ефекту від фарбування помітно не буде. Належного ефекту не варто чекати і на коротких волоссі - гри кольору просто не буде видно. Ідеальна кандидатка для брондув - володарка прямих або трохи кучерявих , середніх або довгого волосся.

Для гарних результатів фарбування слід повністю вилікувати структуру волосся: відновити тіло волосся , зволожити , обстригти посічені кінчики. На здоровому волоссі брондування виглядає особливо виграшно.

Колір волосся також важливий для результатів фарбування - так , дуже темне волосся ( шатен і темний шатен ) потрібно буде попередньо висвітлитися до світлої шатенки або темної блондинки. Для світлого волосся обмежень немає.

У моделі волосся середньої довжини.. Раніше пофарбоване не було. Свій русявий колір.

Крок 1 . Визначаємось з основним кольором . Чи залишати свій натуральний відтінок або надати волоссю більш насичений тон , залежить від смаку клієнта і стану волосся .

Крок 2 . Якщо клієнтка зважилася змінити основний колір волосся , до цього кроку потрібно приступати після того , як фарба основного тону нанесена на корені волосся і на деякі пасма. Якщо ж ми не міняли основний колір ,це буде кроком 1 .

Приступаємо до класичного мелірування на фольгу. Отже , роздягли волосся на шість частин , дві з яких - бічні , одна - область чубчика , одна - тім'яна і дві - потиличні . Починати фарбування потрібно з потилиці , набираючи й меліруя пасма двома кольорами .

Відступивши від коренів 3-4 сантиметри , вибираємо з двох тонів темніший і меліруємо пасмо не до кінця. На решту 5-7 сантиметрів пасма наносимо найсвітліший тон . Таким чином відбувається та сама м'яка розтяжка кольору , якого ми і добиваємося. Виконуємо процедуру з тім'яної і бічними частинами , залишаючи недоторканими деякі пасма.

На область чубчика і бічні зони звертаємо особливу увагу. Ті пасма , які обрамляють обличчя, можна особливо висвітлити , домагаючись ефекту вигорілого волосся .

Крок 3 . Після того , як закінчили з класичним мелірування , відразу приступаємо до виконання техніки пейнтінг (від анг . Paint - малювати ) . Пейнтінг або , простіше кажучи , - відкрите мелірування - це техніка « малювання » залишаючи вільними пасма волосся. Таке фарбування , позбавлене будь-якої суворої логіки і алгоритму , надає остаточного результату глибину і жвавість .

Крок 4 . Даний крок - повторення кроку 1 - виповнюється у разі , якщо ми відразу приступили до мелірування і не тонували всю масу волосся . Завершальний штрих, згладжує різкі переходи кольору, які могли вийти

Пам'ятайте про те , що професійного результату можна досягти тільки при ретельному покроковому виконанні інструкції. Будьте готовим до того , що брондування в домашніх умовах - процес дуже складний, що вимагає підготовки і знання основних технік поділу і мелірування волосся. У разі , якщо ви жодного разу не проводили вдалого мелірування або колорування , краще звернутися в салон - тоді результат , як у Дженніфер Еністон або Жизель Бундхен , тобі гарантований.

1.4 Характеристика та обґрунтування інструментів та обладнання необхідних для виконання стрижки.

Інструменти для розчісування.

Домашньому перукарю потрібно мати робочий гребінець і гребінець для зведення волосся нанівець. Краще всього використовувати професійні гребінці з натуральних матеріалів і спеціальних пластмас, які виготовляються з особливих технологій. Ці інструменти відрізняються підвищеною міцністю і стійкістю до дії тепла і хімічних препаратів. Після штампування або відливання вони обробляються вручну.. Гребінець з рідкими широкими зубами використовується для розчісування мокрого волосся. Робочий гребінець (класичний) - це комбінований гребінець, одна половина якої має більш рідкісні зуби. Дуже важливо правильно її підібрати, так як нею користуються під час стрижки практично завжди. Вона не повинна бути дуже довгою, зуби також не повинні бути довгими, а обушок повинен бути тонким, гребінець повинний бути середньої жорсткості. Перед тим як купити гребінець, треба потримати її в руках по-різному (як при розчісуванні, як при стрижці, при піднятті волосся на гребінці). Гребінець для зведення волосся нанівець - один її кінець має більш короткі зуби. Це потрібно для того, щоб зрізати волосся максимально коротко. Головна вимога до неї - зуби і обушок повинні бути тонкими, а сам гребінець м'якоим, тільки не занадто. Під м'яким гребінцем мається на увазі, що він повинен злегка, без особливих зусиль згинатися поперек, але при цьому обов'язково пружно повертатися до своєї колишньої форми. Лопатка - використовується при створенні площадки, відноситься до додаткових інструментів.

Інструменти для стрижки волосся.

До необхідних інструментів при стрижці волосся відносяться: машинка, прямі і філіровочні ножиці. Ножиці виготовляються з високоякісної легованої сталі. Можуть бути покриті хромом, титаном, позолотою, мати кольоровий перелив. Дорогі ножиці виконані методом ручного кування і мають дуже високий рівень обробки та заточування робочої поверхні. Деякі фірми випускають ножиці з антиалергенним покриттям. Ножиці бувають двох видів: прямі - для стрижки волосся і філіровочні, або зубчасті - для розрідження волосся. Філіровочні ножиці мають зуби на одному або обох полотнах. Крок між ними може бути різним. Чим рідше крок, тим менша частина волосся буде зрізана. Бритви бувають небезпечні і безпечні. Небезпечна бритва складається з ручки (футляра) і клинка. У безпечної бритви жалом є вставлена ​​бритва - лезо. Філіровочние ніж (безпечна бритва) - лезо, вставлене між двома пластинками з зубами. Він має насадки для різної техніки стрижки волосся. Гребінець-бритва - лезо, вставлене між пластинами із зубами, як правило, зроблена з пластмаси і має ручку. Електрична машинка для стрижки волосся має комплект змінних ножів з різною товщиною нижньої пластини, що дозволяє зістригати потрібну довжину волосся. Інструменти для укладання Необхідно мати фен, двосторонню гребінець для укладання і гребінь. Фен служить для сушки і укладання волосся. Він повинен бути легким, потужним, але не дуже гучним. Кнопки перемикання швидкості і температурного режиму повинні розташовуватися зручно для руки. Професійний фен має товстий довгий шнур і євровилкою, потужність такого фена, як правило, від 1600 Вт. Для здоров'я волосся не рекомендуються використовувати фен потужністю понад 1600 Вт і занадто гаряче повітря. Гребінець-вилочка для начосом - короткі зуби в неї чергуються з довгими, що полегшує начесиваніе, а вилочка дозволяє піднімати окремі пасма волосся при вирівнюванні зачіски. Щітка для розчісування волосся, масажу і укладання має кульки на кінцях. Дуже хороша щітка, має квадратну форму. Двостороння щітка для укладки волосся феном. Вона має порожнистий корпус з отворами, що дозволяє повітрю вільно циркулювати крізь пасмо волосся, з одного боку у неї коротші зуби для укладання коротких зачісок. Брашінг - круглі щітки різної товщини бувають двох видів: з натуральною щетиною - для накручування волосся і з металевим порожнистим дірчастим корпусом, з якого стирчить коротка щетина, - для розгладження волосся або підняття біля коріння під м'яким кутом. Щітка для згладжування верхнього шару начесане волосся має короткі і довгі зуби. Гребінь - короткий гребінець з широкими товстими зубами і великими відстанями між ними. Використовується для розчісування і для отримання окремих прядочек при укладанні волосся.  

Інструменти і пристосування для фарбування волосся.

При фарбуванні волосся необхідними інструментами є пензлик, гребінець-хвостик і гребінець з ручкою. Необхідні пристосування - мисочка, фольга, рукавички, мірний стаканчик. Гребінець-хвостик - для відділення пасом при мелірованії на фольгу, складається з гребінця з частими зубами й металевої спиці замість ручки. Гребінець з гачком (або без гачка) - зручна для мелірування. Пензлик потрібна для фарбування волосся. Ефект-стайлер - пензлик для фарбування пасом або мелірування. Мірний стаканчик - може бути з пластмаси або скла, бажано з мінімальним перетином 10 мл, але не більше 50 мл. Мисочка для фарбування - якщо у вас немає професійної мисочки, то підійде будь-яка скляна без металевої смужки. Фольга - підійде будь-яка харчова, але тільки не дуже товста. Шапочка для мелірування - бувають одноразові або довговічні шапочки різних розмірів і варіантів дірочок, краще використовувати фольгу (часу піде більше, але якість буде значно краще). Короткий пеньюар для фарбування волосся - може бути одноразовим з поліетилену.

.Можуть знадобитися затискачі: «крабики» і «качечки».

Гребінці

Потрібно три види гребінців, кожен з яких виконує певні операції:

  •  
    Гребінець з тонкою довгою ручкою і достатньо частими зубами (його називають "хвостик"). Це основний робочий гребінець. Ним зручно відділяти пасма волосся. Він пластмасовий і металевий. Виконуючи стрижку, можна використовувати як пластмасовий, так і металевий.


  •  
    Гребінець для тушування. Його зуби мають неоднаковий крок. На одній половині зуби розріджені, а на іншій досить часті. Він повинна бути близько 20 см завдовжки, з вузьким полотном і мати вузький обушок.


  •  
    Гребінець з довгими рідкісними зубами - для розчісування довгого волосся або волосся з порушеною структурою. 



Щітки

  •  
    Брашинг - кругла щітка. Застосовується при укладанні феном для підняття волос у кореня і підкручування пасм. Буває різних діаметрів.


  •  
    Скелетна щітка - плоска або вигнута щітка з прорізами. Використовується при укладанні феном. Нею зручно підводити пасма волосся у кореня. Завдяки прорізам гаряче повітря проходить крізь щітку.



  •  
    Масажна щітка - напівкругла щітка, яка додає волоссю пишноту. Краще використовувати щітку з металевими зубами, тому що її простіше дезинфікувати. Гумова основа, на яку насаджені зуби, повинна бути м'якою, а кінці зубів гладко оброблені.


  •  
    Для індивідуального використовування хороші щітки з дерев'яними зубами (за умови хорошої обробки зубів), а також щітки з натуральної щетини.





Ножиці

  •  
    Звичайні перукарські ножиці.


Вони повинні бути виготовлені з високоякісної сталі і дуже гостро заточені. 


  •  
    Филировочні ножиці.


Такі ножиці мають на своєму полотні зуби, завдяки яким довжина волосся на кінцях стає різною. Висота филировки залежить від розміру филировочного зуба ножиць. Краще використовувати двосторонні филировочні ножиці.




^ Затиски і уточки 

Бувають пластмасовими і металевими. Ними будемо заколювати волосся, яке заважає при стрижці.






Фен 

Буде використовуватися для додання волоссю пишноти. 





Обприскувач. 

Призначений для змочування волос під час стрижки.


Висновок

Проаналізувала роботу провідних зарубіжних та вітчизняних майстрів перукарської справи, висвітила останні тренди та колекції відомих майстрів, дала характеристику сучасних і перспективних напрямків розвитку моди в зачісках. Описала напрямок моди в жіночих, чоловічих, стрижках. Більш детально зупинилась на характеристиці напрямків в моделюванні тієї групи зачісок, до якої належить передбачена темою дипломного проекту модель. Розробила технологічну послідовність виконання стрижки. Розпочинала з обумовлення початкових даних моделі, тобто з’ясувала довжину, структуру, фактуру , колір волосся, тип обличчя, риси та пропорції обличчя, статуру, соціальний статус, щоб досягти бажаного результату.

В цьому розділі необхідно було описати вибір довжини волосся, кольору волосся для створення нової зачіски, обов’язково скласти технологічну послідовність виконання інших операцій, що передують безпосередньому виконанню стрижки.

Обґрунтувала вибір способу укладки волосся. Докладно описала характер і послідовність всіх технологій, операцій по створенню стрижки.

Визначили технологічну послідовність виконання стрижки.

Виконуючи опис технології виконання стрижки, необхідно було посилатися на позиції технологічної карти, тобто підтверджувала позиції технологічної карти  та підтверджувала описову частину схематичним зображенням.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Список рекомендованої літератури: книги.

  1.  Больц Эльке Ваш тип прически. – 1994
  2.  Горбатюк Н.А., Стрельченко Г.М., Чунек Г.І. Основи парикмахерської справи. – К., 2005
  3.  Гребинь Е.М. Парикмахерское искусство. – К., 2003
  4.  Дутаря Л.Г. Сучасна парикмахерська справа. – Харків, 1997
  5.  Журнал „YOU Professional”. – 2004-2006
  6.  Журнал «Долорес». – М., 2004-2006
  7.  Журнал «Зеркало моды». – К., 1999-2007
  8.  Ивченко И.А. Пособие мастера-парикмахера. – К., 1968
  9.  Константинов А.В. Парикмахерское дело. – М., 1987
  10.  Корнеев В.Д. Моделирование и художественное оформление прически. – М, 1989
  11.  Краткая энциклопедия парикмахера. – Ростов-на-Дону, 1999
  12.  Кулешкова О.Н. Технология и оборудование парикмахерских работ. – М., 2002
  13.  Оболенська І.І. Історія перукарської справи
  14.  Олин П. Прически и уход за волосами. – Аквариум, 1992
  15.  Орлова А. Тайни краси. – М., 1992
  16.  Панченко О.А. Моделирование и прическа. – СПб, 2000
  17.  Панченко О.А. Прическа. Укладка. Завивка. – СПб, 1999
  18.  Петровская В.А. Парикмахерское искусство. – М., 2003
  19.  Сиромятникова І.С. Декоративна косметика. – М., 1991
  20.  Смирнова Л.В. Уроки парикмахерского искусства. – СПб., 2002
  21.  Сонтаг Линда Прически и красота. – М, 1997
  22.  Торлецкая Т.А., Екатериничева Е.Г. Парикмахерское искусство. – СПб, 1995
  23.  Черниченко Т.А., Плотникова Н.Ю. Моделирование причесок и декоративная косметика. – М., 2004
  24.  Школьников С.П. Прически, головные уборы и украшения для сцены
  25.  Эверет Фелисити Как стать привлекательной. – М., 1996
  26.  Ярцев В.В., Белюсева Л.М. Парикмахерская – дома. – М., 1995

Періодичні видання.

Журнал: Your Hair 2012.

Журнал: Зеркало 2007.

Журнал Зеркало 2009

Журнал Your Hair 2010.

Інтернет джерела.

http://look-well.ru/woman/kak-opredelit-formu-litsa/ 

http://www.liveinternet.ru/users/koblenz/post264953065/ 

http://melnychuck.com/?page_id=43 




1. Розрахунок природного освітлення та загального рівномірного люмінесцентними лампами для офісно
2. Difference означает разделение расслоение целого на различные части формы ступени
3. контрольная точка Ребенок бегает прыгает самостоятельно спускается по лестнице рисует говорит пред.html
4. Оригами Ёлочка в снегу. Авторский урок
5. Youth Drinking Risk Factors and Consequences
6. Курсовая работа- Планирование воспитательной работы
7. либо взаимодействие с пользователями
8. Наличные денежные расчеты произведенные с использованием средств наличного платежа расчеты за приобрет
9. Статья- Новые правила регистрации счетов-фактур
10. Проектирование Базы Данных для коммерческого предприятия
11.  Солнце это отец и царь нашей Солнечной системы вокруг которого вращаются все планеты1
12. Testen Dilekten der deutschen Sprche z~hlt mn Byerisch Schw~bisch S~chsisch Plttdeutsch Niederdeutsch
13. ки лингвист закономерностей изучаемого языка особенности его грамматического строя фонетич и лексич сис
14. Тема Харчування в умовах радіонуклідного забруднення Шляхи проникнення Основними джерелами р
15. Бухгалтерский учёт расчётов с поставщиками
16. бюрократической формы монополии в формальнокорпоративную форму
17. Тема 2- Оцінка ефективності інвестиційного проекту План Показники ефективності Життєвий цикл
18. Паразиты у собак
19. «Слово» об оппозиции ПерунВелес-Волос и скотьих богах Руси
20. скуадрі стали в 1923 р