Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

потрібну інформацію в

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-06-20

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 20.5.2024

Комунікації як мистецтво в управлінні

Будь-яка управлінська діяльність базується на певній інформації, її можна відобразити у вигляді цілісної системи інформаційних взаємодій персоналу. 

Сутність управлінської інформації полягає в забезпеченні інтегрованої системи звітності, що дає кожному рівневі управління "потрібну" інформацію в "потрібний" час.

Інформація, як сукупність потрібних відомостей і даних для успішного здійснення аналізу, контролю, прийняття й організації виконання управлінських рішень, є невід'ємною складовою ефективного управління організаційно-економічними процесами загалом і підприємницькою діяльністю зокрема.

Управлінська робота в основному інтелектуальна. Щоб організація могла чітко працювати, керівник має зробити низку правильних виборів із серії альтернативних можливостей. Вибір однієї з альтернатив — це рішення. Отже, прийняття рішення — вибір того, як і що планувати, організовувати, мотивувати, контролювати (функції управління).

Ефективність роботи менеджера залежить як від його вміння працювати з людьми, так і від того, як він працює з інформацією. Основною вимогою для прийняття ефективного об'єктивного рішення або навіть розуміння масштабів проблеми є наявність точної інформації. Єдиним способом отримання такої інформації вважається комунікація. Комунікації визначають як способи, за допомогою яких між людьми виникають зв'язки.

Оскільки організація — структурований тип відносин між людьми, вона значною мірою залежить від якості комунікацій та забезпечення ефективного функціонування. Якщо комунікації не будуть ефективними, люди не зможуть домовитися про загальну мету, що становить передумову функціонування організації.

Інформація в процесі комунікації передається не лише з метою прийняття розумних рішень, а й для того, щоб вони могли виконуватись. Звичайно, якщо керівництво надає підлеглим інформацію щодо обґрунтування своїх рішень, це значно збільшує шанси їх успішного виконання. Доти, доки працівники не зрозуміють, яку винагороду їм запропонує організація за якісно виконану роботу, вони не можуть на неї добре працювати.

Комунікація також важлива і для функції контролю. Керівники потребують інформації стосовно того, що було виконано, аби правильно оцінити, чи досягнули цілей організації.

Розрізняють два основних канали інформаційного забезпечення керівників:

1) формалізований (по ньому рухається регламентована за формою, змістом і часом інформація з достатнім ступенем достовірності);

2) стихійний (керівникам некеровано надходить величезна кількість найрізноманітніших повідомлень, що не завжди об'єктивно відображають справжній стан речей, телефонні дзвінки, усні звертання або відповіді, службові записки, інформація багаточисленних нарад).

До найважливіших принципів сучасних інформаційних систем належать:

— принцип повноти інформаційного забезпечення керівника;

— будь-яка інформаційна система повинна мати властивість адаптуватися до стилю і методів, які застосовує конкретний керівник;

— математичне забезпечення інформаційної системи має передбачати можливість агрегування інформації за рівнями управління і давати змогу керівникам верхніх рівнів користуватися інформацією нижчих рівнів;

— інформаційні системи повинні будуватися з урахуванням забезпечення максимальних зручностей і можливостей для безпосередніх користувачів;

— принцип безпосередньої участі керівників усіх рівнів ієрархічної структури управління під час створення інформаційної системи;

— принцип створення в будь-якій обстановці інформаційної незалежності керівників різних рівнів;

— принцип інформаційної рівноправності.

Передача інформації від однієї особи до іншої здійснюється за допомогою жестів, мови, приборів або в письмовій формі (їх називають засобами комунікації). Через засоби комунікації інформація передається особам, які приймають рішення, а рішення — їх виконавцям. Без комунікацій не може бути організації, оскільки без них неможливо забезпечити координацію діяльності людей.

Створення ефективних комунікацій як усередині, так і за межами організації досягається шляхом добре організованого комунікаційного процесу.

Обмін інформацією охоплює різні частини організації.

Міркуючи про обмін інформацією в організації, звичайно думають про людей, які говорять в процесі особистого спілкування чи в групах на зборах, розмовляють по телефону або читають і складають записки, листи та звіти.

Ефективна комунікація всередині групи управління найважливіша, адже саме в межах цієї групи є багато ланок — складових каналу зв'язку між керівником і підлеглим.

Дослідження свідчать, що спотворення інформації під час передавання її від вищого керівництва до майстрів становить 70%.

Важливо, щоб кожен член групи управління завжди був обізнаний у подіях, які відбуваються. Більшість менеджерів не нормально реагують на атмосферу секретності, якщо від них приховують якусь інформацію (думають, якщо їм не хочуть розповідати про все, що відбувається, то чому вони мають з ними співпрацювати).

Хоча на ці випадки припадає основна частина комунікацій в організації, вони є все проникаючим і складним процесом.

Отже, для успіху в управлінні особливо важливою є комунікація, яка здійснюється шляхом передачі ідей, фактів, думок, натяків, відчуттів, або сприйнять, почуттів і відносин від однієї особи іншому в усній або який-небудь іншій формі (письмово, жестом, інтонацією і т. п.). Тому, рішення багатьох управлінських завдань будується на взаємодії людей (начальника з підлеглими, підпорядкованих один з одним і т. д.) в рамках конкретних подій.




1. тема наук об управлении
2. Шум - бомба замедленного действия
3. Тема 10 Фінансова діяльність підприємств у сфері зовнішньоекономічних відносин 10
4. Анализ эффективности использования оборотных средств и пути ее повышения на примере ОАО Яранский комбинат молочных продуктов
5. а Работа выполнена- Студент- Журкин В
6. Общая характеристика предприятия
7. Просвещение в Туркестане в конце XIX-начале XX вв
8. ФИЗИЧЕСКИЕ ОСНОВЫ ЭЛЕКТРОНИКИ
9. фронтира; трансформация темы американской мечты в конце XIX ~ XX века
10. З КУРСУ ІСТОРІЇ УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИrdquo; МОДУЛЬ 1 Назвіть тип культури-
11.  It would be to get there by bus
12. 17 и 18 Оценка тяжести физического труда проводится на основе учета всех приведенных в табл
13. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук Львів ~ 2002Дисертац
14. Язык критико-публицистической прозы В.Г. Белинского
15.  Рынок услуг земли землепользования и земельная рента
16. Методические рекомендации по дисциплине- Учет деятельности коммерческих банков Для студентов напр
17. ЧП на НТВ- зарегистрируйтесь на форуме ЧП войдите и создайте Ваше сообщение подробно расскажите о том что
18. Othersideru1
19. на тему- rdquo;Философия Аристотеля ldquo; Студент Светлана Александровна Конон
20. Документоведение и документационное обеспечение управления Электросталь 2009 год Соста