Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

ГОСПОДАРСТВОЩО включає галузі матеріального виробництва і невиробничої сфери; 2істор

Работа добавлена на сайт samzan.net:


№1 Під терміном економіка розуміють

1)ГОСПОДАРСТВО,ЩО включає галузі матеріального виробництва і невиробничої сфери;                  

2)історично сформовану сукупність виробничих відносин або екон-й базис суспільства;

3)наукову дисципліну, що вивчає сутність і розвиток екон-х відносин.

Основними принциповими положенняями суч-ї економічної науки є:

1)обмеженість ресурсів; 2)безмежність потреб.

Економіка- наука про те як суспільство використовуї обмежені ресурси з метою забезпечення зростаючих потреб в товарах та послугах.Тому економіка підприємства-це наука про те як використовуються обмежені ресурси в рамках кожного окремого підприємства .Сутність дисципліни ек-а підп.-ва в установлені місця і ролі підп.-ва у вирішенні основної екон-ї проблеми:-задоволення зростаючих потреб в умовах дифуциту ресурсів. Предметом екон-ки підп.-ва є прояви дії екон-х законів на підпр-вах різних галузей і форм власності.Основні задачі дисципліни:1)вивчення основних форм прояву ек-х законів;2)вивчення господарського механізму;3)вивчення особливостей економіки й організацій підприємств різних форм власності .

 

№2основні економічні закони:1)закон вартості2)закон максимізації прибутку3)закон планомірного пропорційного розвитку економіки4)закон попиту  та пропозиції 5)закон зростання матеріального добробуту населення.                    закон вартості –закон товарного виробництва у відповідності з яким обмін товарів здійснюється на основі їх вартості ,що визначається суспільно-необхідними витратами праці. Ц=С+V+m,де с матеріальна витрати,v-витрати праці,м-додаткова вартість .                                                                                                                                                                  закон максимізації прибутку-відображає зусилля підприємців максимілізувати прибуток .Формула прибутку м=(Ц-S)*К , S-собівартість К-кількість продукції .                                                                                                                                   закон планомірного пропорційного розвитку економіки-є об’єктивним тобто не залежить від свідомостей людей,ей закон сприяє дотриманню пропорцій в економіці,подоланню екон-ї депресії ,криз.                                                                           закон зростання матеріального добробуту населення- керується такими факторами:1)із збільшенням виробництва власникам підприємств потрібна була все більш кваліфікована робоча сила.2)виникли нові способи мотивації праці-участь працівників у власності ,прибутках,управлінні.                                                                                                                                                                                                                                                                    

\

№3 Метою виробничого підприємства є задоволення потреб громадян. Підприємство-господарська одиниця з правами юр. Особи створена для виробництва необхідних суспільних благ .Продукція,що є результатом його діяльності є товаром,тобто  набуває товарної форми. Мета виробничої діяльності  підприємства носить подвійний характер.Отримати від виробленої продукції прибуток .Тому під-ва змушені дотримуватись і ншої мети-повніше задовольняти потреби споживачів.Підпр-во головною метою якого є отримання прибутку наз. Комерційним.

4до зовнішніх умов відносяться економічна система у якій діє підприємство.Для характеристики економічної системи на макрорівні двома найважливішими ознаками є типи власності, господарський механізм,що представляє комплекс основних форм, методів і ричагів використання економічних законів , рішення протиріч,реалізації власності а також розвитку людини і узгодження екон-х інтересів основних класів, соціальних груп.харктерні риси ринкової економіки : 1 панування приватної власності 2механізм вільної конкуренції 3 регулювання цін шляхом коливання попитів та пропозицій  4 сприятлива до інновацій.Вутрішні фактори розвитку підприємства можна поділити на 3 групи:- 1-фактори ресурсного розвитку забезпечення виробництва;2-фактори що забезпечують бажаний рівень економічного та технічного розвитку підприємства;3-фактори,що забезпечують комерційну ефективність виробничо-господарської діяльності підприємства.

№5 3 Метою виробничого підприємства є задоволення потреб громадян. Підприємство-господарська одиниця з правами юр. Особи створена для виробництва необхідних суспільних благ .Продукція,що є результатом його діяльності є товаром,тобто  набуває товарної форми.

Мета виробничої діяльності  підприємства носить подвійний характер.Отримати від виробленої продукції прибуток .Тому під-ва змушені дотримуватись і ншої мети-повніше задовольняти потреби споживачів.Підпр-во головною метою якого є отримання прибутку наз. Комерційним їх конкретні цілі та завдання фіксуються в правових документах про їх створення.Фірма-найменування під яким підприємства виступають в якості самостійного субекта.

У системі національної економіки підприємство є основною ланкою,що визначається такими обставинами:*на підп.-ві виробляється продукція,що є основою життєдіяльності людини та суспільства*підп.-во- це форма організації життєдіяльності людини і сусп.-ва вцілому*підп.-во є головним суб’єктом виробничих відносин що складаються у процесі виробництва і реалізації продукції *на підпри-ві переплітаються інтереси суспільства,власника,колективу та працівника,вирішуються х\їх протиріччя.

 

№6 підп-ва класифікуються за рядом ознак :*галузева і предметна спеціалізація *структура виробництва*потужність виробничого потенціалу(розмір підп.-ва)

При створені підп.-ва визначається для випуску якого конкретного виду прод-і вони призначені.Залежно від цього підп.-ва поділяються на:*промислові по випуску машин,обладнання,видобудку сировини,виробництво матеріалів.*сільськогосподарські підприємства* підп.-ва будівельної індустрії,транспорту.                                                                      За структурою:*вузькоспеціалізовані-підп-ва ,що виготовляють невеликий асортимент продукції,напр.виробництво чавуну.сталі.  *багатопрофільні-підп-ва що виробляють великий асортимент продукції,зустрічаються в промисловості та СГ. *комбіновані –найчастіше зустрічаються в хімічній,текстильній промисловості.                                                                                                                                                                                                За розміром підп.-ва:*малі*середні *великі.При віднесені підпр-тв до 1-ї з груп користуються такими показниками:  *чисельність працюючих*вартісний обсяг випуску продукції*вартість основних фондів.

                                                                                                  

№7Сучасна економічна теорія визнає три основні організаційно-правові форми підприємницької діяльності:

1) одноосібне володіння;
2) партнерство (товариство);
3) корпорація (акціонерне товариство).

 Одноосібне володіння - це таке підприємство, власником якого є одна особа чи сім'я, що самостійно веде справу у своїх інтересах, одержує весь дохід і повністю несе ризик від бізнесу. Власник має матеріальні ресурси та обладнання, необхідні для виробничої діяльності, або купує їх, а також особисто контролює діяльність підприємства.особливості:*високий рівень самостійності*дохід залежить цілком від успішної діяльності підприємця*Товариством з обмеженою відповідальністю визнається товариство, учасники якого несуть відповідальність за свою господарську діяльність у межах їх внесків (у вигляді майна, грошей, продуктів інтелектуальної власності та ін.).
Товариство з додатковою відповідальністю - це підприємство, партнери якого відповідають за його зобов'язаннями перед кредиторами своїми внесками до статутного фонду, а при недостатності цих сум - додатково належним їм майном у однаковому для всіх учасників кратному розмірі. Граничний розмір відповідальності партнерів зазначається в статутних документах.
Повним визнається товариство, всі учасники якого займаються спільною підприємницькою діяльністю і несуть солідарну відповідальність за зобов'язаннями товариства усім своїм майном.
Командитне товариство - це підприємство, що поряд з одним або більшістю учасників, які несуть відповідальність за зобов'язаннями товариства всім своїм майном, включає також одного або більше учасників, відповідальність яких обмежується вкладом у майні товариства. Якщо в командитному товаристві беруть участь два або більше партнерів з повною відповідальністю, вони несуть солідарну відповідальність по боргах товариства.спрощена система оподаткування,обліку та звітності*проблеми при залучені великих фін-х коштів.

У Законі України "Про господарські товариства" зазначається, що акціонерним товариством називається організація, яка має статутний фонд, поділений на визначену кількість акцій номінальної вартості, несе відповідальність за зобов'язаннями тільки майном товариства.




1. реферату- Стратегія управління доходами торговельного підприємства вихідні передумови та порядок розробки
2. Мировой кёрлинг в новом олимпийском цикле
3. а по распространенности элементом- на его долю приходится 167 от общего числа атомов земной коры
4. МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ ПО ОРГАНИЗАЦИИ И ПРОВЕДЕНИЮ ОБСЛЕДОВАНИЯ СОСТОЯНИЯ ОХРАНЫ ТРУДА В ПОДРАЗДЕЛЕН
5. Расчёт сжатого стержня
6. Язык архитектуры постмодернизма
7. из варяг в греки
8. Расплавленное сознание
9. Адаптація світового досвіду до умов діяльності фінансових посередників України (в аспекті діяльності інвестиційних фондів)
10. Анализ землепользования Предгорного района Ставропольского края на примере земель станицы Ессентукской
11.  Восточные славяне- расселение занятия и верования 2
12. Инсайтно-креативное мышление в процессе творчества
13. НАГОРНО-КАРАБАХСКИЙ КОНФЛИКТ В КОНТЕКСТЕ МЕЖДУНАРОДНОГО ПРАВА (1988-1994 гг)
14. Дата Конц
15. тема РФ Участники налоговых правоотношений
16. Каналы распределения и товародвижения
17. Иерархическая модель данных
18. первая медицинская помощь; доврачебная фельдшерская; первая врачебная помощь; квалифицированная м
19. Задание 1 Выполнить равноступенчатый ахроматический ряд
20. Історіософський метод Дмитра Донцова.html