Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

і В авангардизмі переломились гострі соціальні проблеми епохи відбились розгубленість і відчай перед обл

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-30

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

 

Авангардизм (фр. аvantgardisme, от avant – передній, і garde – охорона) – умовна назва художніх напрямків в мистецтві ХХ ст., для яких характерне стремління до докорінного оновлення художньої практики, розриву з усталеними принципами і традиціями (у тому числі з реалізмом), пошуки незвичного змісту, нових засобів і форм виразності. В авангардизмі  переломились гострі соціальні проблеми епохи,  відбились розгубленість і відчай перед обличчям суспільних катастроф, намагання відшукати нові способи естетичного впливу на реальне життя. Риси авангардизму в окремих напрямках модернізму, які інтенсивно розвивались у першій третині ХХ ст. (фовізм, кубізм, футуризм, експресіонізм, дадаїзм, сюрреалізм, абстрактне мистецтво, література «потоку свідомості», додекафонія в музиці та ін.).    

В українському мистецтві прикмети модерну з національними його рисами найяскравіше проявились у творчості братів Кричевських, О. Архипенко, О. Богомазова, К. Малевича, О. Екстер, Д. Бурлюка, В. Єфимова, М. Бойчука. Яскравим прикладом модерну в архітектурі з елементами романтичної еклектики є творчість архітектора В. Городецького (1863-1930).  Найбільш відомим твором майстра є “Будинок з химерами” (1902-1903 рр.) на вул. Банковій  у Києві.  

В умовах новаторських авангардних пошуків в культурі України кінця XIX - початку ХХ ст. формувалась творча особистість всесвітньо відомого українського скульптора, графіка, живописця О. Архипенко (1887-1964). Навчання в Київському художньому училищі, Московському училищі живопису, перебування в Парижі дало можливість митцю не тільки ознайомитись з сучасним мистецтвом, а й створити свою власну пластичну ідею, основні принципи якої зародились ще в Києві.

Нова пластична концепція Архипенка полягала у використанні і комбінації у скульптурі різних за структурою й забарвленням матеріалів – дерева, металу, скла та застосування кольору, що давали надзвичайний ефект. Майстер завжди поєднував найпростіші форми, які, як він вважав, “неминуче призводять до асоціації з геометрією”. До виразних можливостей скульптури Архипенко вперше вводить структуру порожнього простору і використання кольору в рельєфі, які знайшли втілення в його “скульпто-живопису”. Пластичні пошуки Архипенка мали істотний вплив на розвиток архітектури та мистецтва дизайну. Розмірковуючи про зв’язок своїх творчих пошуків з явищами природи Архипенко  підкреслює, що саме природа є джерелом для створення художніх образів в творах живопису, скульптури, декоративно-прикладного мистецтва, її образи надихають митців на творчість.

PAGE  197




1. В В РЕЗУЛЬТАТЕ РАЗРУШЕНИЯ ГИДРОУЗЛА 9
2. УСЛОВИЯ ЭСТАФЕТЫ Содержание этапов и их порядок сообщаются отрядам заранее
3. Мордовский государственный университет им
4. Місцеві податки і збори їх роль у формуванні місцевих бюджетів
5. Задание- сделать интерпретацию мимики лица Внимательно рассмотрите примеры мимики человека рис
6. Анатомия половых органов самцов жвачных и однокопытных
7. Реферат- Конкурентные преимущества моделей бизнес-образования в российских условиях
8. Мотивации до-музейного собирательства- исторический аспект, современность
9. сверху ~ вниз т
10. Тема- Правовое государство- Формирование и основные принципы Выполнила студентка.html
11. Тема 1. сущность цели задачи и базовые концепции финансового менеджмента Финансовый менеджмент ~ это проц
12. а. Пр.- истинная средняя плотности вес
13. Оцінка як елемент методу бухгалтерського обліку в історичному аспекті
14. Тема 16. Отечественная философия конца ХIХ начала ХХ в
15. х гг. Советский Союз по общему объему промышленного производства вышел на первое место в Европе и второе мест.html
16. Типы стратегий диверсифицированного роста
17. методические рекомендации к организации и проведению педагогической практики студентов IV V курсов на биоло
18. В классе СШ 18 г
19. Продукты пчеловодства и их применение в косметике
20. темами Методические указания к лабораторной работе 2 по дисциплине Основы управления техническими