Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

варіантів способів засобів досягнення поставлених цілей

Работа добавлена на сайт samzan.net:


  1.  Як проводиться вибір кращої  альтернативи ?

Виявлення повного переліку альтернатив. На цьому етапі визначається як можна більш повна сукупність альтернатив варіантів (способів, засобів) досягнення поставлених цілей. Це і є кінцевим результатом робіт на третьому етапі. У реальних умовах звичайно розглядають два-три варіанти рішення, не більше: менше трудомісткість аналізу, менше шансів зробити грубу помилку. Однак і немає шансу прийняти найкраще рішення. Серед них взагалі може не бути найкращого. При великому наборі варіантів рішень з'являється гарантія, що в їх числі є найкращий.

Вибір допустимих альтернатив. Альтернативи, виявлені на попередньому етапі, пропускаємо через фільтр різних обмежень (ресурсних, юридичних, соціальних, морально-етичних і ін.) Кінцевим результатом робіт на даному етапі є безліч альтернатив, що задовольняють обмеженням.

Попередній вибір кращої альтернативи. Проводиться детальний аналіз допустимих альтернатив з точки зору досягнення поставлених цілей, витрат ресурсів, відповідності конкретним умовам реалізації альтернатив. При вирішенні досить складних завдань на основі одних кількісних розрахунків часто важко виробити однозначні рекомендації про перевагу однієї альтернативи всім іншим. Можливе виділення групи переважних (ефективних) альтернатив, отриманих, скажімо, на основі критичного аналізу ситуації: Кінцевим результатом роботи на п'ятому етапі є винесення судження про переваги альтернатив. Ці дані системними аналітиками представляються особі, що приймає рішення по даній проблемі.

Оцінка альтернатив з боку керівника. На основі даних, отриманих на попередньому етапі, проводиться вибір найкращого способу досягнення цілей. Причому, роблячи висновок про вибір того чи іншого варіанту рішення, керівник може приймати в розрахунок додаткові факти і моменти, не враховані системними аналітиками. Таким чином, спільне використання інтуїції, досвіду роботи керівника та методів аналізу, якими володіють фахівці, дає можливість найбільш повно врахувати всі аспекти вирішуваної проблеми. По суті результати аналізу слід розглядати як один з видів інформації, необхідної керівникові для прийняття рішень. Кінцевим результатом робіт на шостому етапі є винесення судження з боку керівника про перевагу варіантів досягнення поставлених цілей.

Експериментальна перевірка альтернатив. У тих випадках, коли керівник утрудняється в остаточному виборі найкращої альтернативи і є відповідні можливості, здійснюється експериментальна перевірка 2-3 найбільш переважних альтернатив. Такий підхід характерний для прийняття рішень в галузі науково-технічної діяльності. Кінцевим результатом даного етапу є отримання додаткової експериментальної інформації, необхідної для остаточного формування у керівника судження про перевагу певного варіанту рішення.




1. ЧерноземьеСтрахование сегодня это та сфера экономической деятельности которая более динамично развивае
2. In governess for their three youngest children
3. Вивчення конструкції зубчастого колеса Зубчасте колесо складається з трьох основних елементів- маточина
4. реферату- Українська мова її походження вивчення і захистРозділ- Мовознавство Українська мова її походже
5. Аналитическая химия Качественный анализ
6. Развитие инновационной деятельности предприятия
7. Понятие об инфекционном процессе
8. 1рак молочной железы Т1NxMx 1 стадия
9. Палетка фараона Нармера
10. п По принципу действия они подразделяются на регуляторы прямого и непрямого действия
11. лимитов выработанных в процессе длительной эволюции для наиболее высокого уровня интеграции
12. Анализ деятельности ООО ВИК
13. за и против.
14. Лабораторна робота 3 Вибірки з неперервно розподіленими ознаками та їх характеристики Для заданої
15. Лабораторная работа- Моллюски промежуточные хозяева гельминтов амфибий
16. Аналіз фінансово-господарської діяльності ЗАТ Перший український міжнародний банк (ЗАТ ПУМБ)
17.  Жидкости и материалы для проведения ГРП
18. Польза для организма
19. ва РазрядыТипы и т
20. Рынок потребительских товаров в Украине