Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

а ефективність процесу навчання ~ результат успішності навчання учнів а також їх вихованості і розвитку; б

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-30

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 11.5.2024

5

  1.  Критерії оптимізації процесу навчання

Оптимізація процесу навчання – це таке управління, яке організовується на основі всебічного врахування закономірностей, принципів навчання, сучасних форм і методів навчання, а також особливостей даної системи, її внутрішніх і зовнішніх умов з метою досягнення найефективнішого (в межах оптимального) функціонування процесу з точки зору заданих критеріїв. До критеріїв оптимізації процесу навчання належать:

а) ефективність процесу навчання – результат успішності навчання учнів, а також їх вихованості і розвитку; б) якість навчання – ступінь відповідності результатів навчання вимогам всього комплексу цілей і завдань навчання, ступінь відповідності результатів максимальним можливостям кожного школяра в певний період розвитку; в) оптимальність витрат часу та зусиль учнів та учителів, відповідність діючим гігієнічним нормам.

Вибір певної структури процесу навчання завжди пов’язаний з прийняттям педагогом рішення про завдання, зміст, форми і методи навчання. Такі рішення приймаються з різним рівнем обґрунтованості, з різною впевненістю в те, що вибраний комплекс засобів є найкращим для даних умов.

2.Рекоментдації до комплексного планування завдань уроку

Під час конструювання, організації та проведення  уроку необхідно дотримуватись  певних комплексних вимог. Вимоги до уроку поділяють на такі групи:

  1.  виховні вимоги, які передбачають реалізацію виховних функцій навчання (єдність морального, етичного, трудового навчання, формування світогляду політичної культури учня, формування ініціативи, відповідальності, сумлінності, працелюбства);
  2.  дидактичні вимоги, які полягають у реалізації принципів навчання, чіткому визначенні мети, завдань навчання, організації роботи та забезпеченні зворотного зв’язку;
  3.  психологічні вимоги. Учитель повинен враховувати психологічні особливості учнів, їхні реальні навчальні можливості, стимулювати позитивне ставлення учнів до навчально-пізнавальної діяльності, формувати позитивну мотивацію;
  4.  валеологічні вимоги, які спрямовані на забезпечення на уроці умов, що не шкодять здоров’ю учнів. Вони пов’язані не тільки з дотриманням режиму провітрювання, норм освітлення, розміру та розміщенню столів, а й створенням позитивного мікроклімату в групі, здійсненням профілактики розумової перевтоми…
  5.  дотримання правил безпеки роботи та охорони праці учнями і викладачем – один з необхідних елементів процесу навчання;
  6.  організаційні вимоги полягають у використанні різних форм залучення учнів до виконання запланованих видів навчальної діяльності, стимулюванні та оцінюванні їхньої  роботи, прогнозуванні результатів.

3.Вимоги до професійної діяльності інженера-педагога

Професія інженера-педагога відноситься до складної групі нечисленних професій, що функціонують одночасно в двох різнорідних системах: "людина-людина", "людина-техніка" і їх модифікацій. Вона відноситься до системи освіти і утворює в суспільстві педагогічну інтелігенцію. Ця кваліфікація, має багато спеціальностей: машинобудування, електроенергетика, гірнича справа і т.д. Вимоги:

Цілеспрямований - той кінцевий результат, до якого прагне інженер-педагог у своїй діяльності: розвиток майбутнього фахівця, сформованість його особистісного потенціалу.  Професійно значущі обов'язки інженера-педагога. Обов'язок педагога постійно досліджувати, вивчати самих студентів, педагогічний процес, ситуацію, систему. Це вміння виявляти, аналізувати, формулювати виникають проблеми, ставити перед собою завдання і вирішувати їх, здобувати нові педагогічні знання.
Комунікативний - виражається у встановленні зв'язків і відносин педагога зі студентами, їхніми батьками, своїми колегами, що сприяють досягненню мети. Організованість - такий обов'язок педагога, яка виражається в умінні розподіляти свої сили і сили студентів у навчальній та іншої діяльності, регламентувати взаємодії і праця, визначати відповідальність, контролювати і т.д.
Планувальник - обов'язок педагога передбачати результати своєї діяльності, визначати послідовність своїх дій при досягненні мети, тобто зводити воєдино свою педагогічну стратегію і тактику. Ця функція пов'язана з розробкою технології кожної форми діяльності студентів, рішенням кожної виникла педагогічного завдання.




1. Варіант 1 Який рух називають рівномірним прямолінійним 2
2. Cliforni Vitmins и благодаря новой системе продаж когда потребители продукта становились и его распространителям.html
3. Постановка методики определения таурина с целью изучения обменных процессов в мягких контактных линзах
4. сліпий тож Гомера уявляли мандрівним сліпим співцем аедом що грав на кіфарі музичному інструменті подіб
5. ХХІ ст. Актуальнасць праблемы літаратурных школ і плыняў
6. Республиканский социальнореабилитационный центр Надежда для несовершеннолетних прошел тренинг Основ
7. Белгород.html
8. тематики НН Бочанова Работа базами данных в Microsoft CCESS 2007- методические указания к лабораторным раб
9. тема управления базами данных БД ~ база данных НСИ ~ нормативносправочная информация НДС ~ налог на доб
10. ТЕМАТИКА СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ Тема 1
11. Курсовая работа- Изучение и критическая оценка бухгалтерского учета и порядка заполнения бухгалтерского баланса
12. Полное и коммандитное товарищество
13. Контрольная работа заочное отделение ПОРЯДОК ВЫПОЛНЕНИЯ РАБОТЫ Выбрать индивидуальное задание по в
14. 1потребность еды 2потребность в общении остается развитие общества Попытка бороться в установлении ком
15. Земледелие с основами почвоведения
16. БАШКИРСКИЙ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ АГРАРНЫЙ УНИВЕРСИТЕТ Кафедра иностранных языко
17. Курсовая работа- Фондовий ринок
18. Уравнения Курамото-Цузуки
19. он был некоторое время и членом английского парламента и шефом Лондона выполняя дипломатические поручения
20. Rom nd Juliet [Джульетта