Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Лампи розжарювання бувають- вакуумні газонаправлені біспіральні біспіральні з крептоноксеноновим

Работа добавлена на сайт samzan.net:


Штучне освітлення

Джерелами штучного освітлення є теплові та газорозрядні лампи (за принципом перетворення електричної енергії видимих випромінювань, тобто світлову)

При порівнянні джерел світла у виробничих умовах розглядають такі їхні показники:

  •  світлова віддана (лм/Вт);
  •  термін горіння лампи (год);
  •  потужність лампи (Вт);
  •  спектральний склад випромінювання а також здатність швидко розгорятись;
  •  зменшення світлового потоку до кінця терміну горіння;
  •  вплив температури розжарювання спіралі на роботу лампи.

Лампи розжарювання бувають: вакуумні, газонаправлені біспіральні, біспіральні з крептоно-ксеноновим наповненням, дзеркальні з дифузно-відбиваючим шаром, галогенні лампи з йодним циклом, які в колбі містять пари йоду, що підвищує температуру розжарювання спіралі і запобігає розпилюванню вольфраму ниткою, збільшуючи термін служби.

Газорозрядні лампи – це лампи, в яких випромінювання оптичного діапазону спектра виникає в результаті електричного розряду в атмосфері інертних газів і парів металів, а також в наслідок явища люмінісценції. Основний недолік полягає в тому, що при розгляданні певних деталей виникає стробоскопічний ефект – спотворення зорового сприйняття об’єктів, які рухаються, обертаються чи змінюються в пульсуючому світлі, що виникає при збігові кратності частотних характеристик руху об’єктів і зміни світлового потоку в часі освітлювальних установок, що живляться змінним струмом.

Газорозрядні лампи бувають високого та низького тиску. Газорозрядні лампи низького тиску, що називають ще люмінесцентними, широко застосовують як на виробництві, так і в побуті. Проте вони не можуть використовуватись при низьких температурах, оскільки погано запалюються і характеризуються одиничною потужністю.

Газорозрядні лампи високого тиску застосовують в умовах, коли необхідна висока світлова віддача при компактності джерел світла і стійкості до умов зовнішнього середовища. Серед них найчастіше використовують металогенні (МГЛ), дугові ртутні (ДРЛ) та натрієві (ДнаТ).

За функціональним призначенням штучне освітлення поділяється на робоче, аварійне, евакуаційне, охоронне, чергове.

Робоче освітлення призначене для забезпечення виробничого процесу, переміщення людей, руху транспорту і є обов’язковим для всіх виробничих приміщень.

Аварійне освітлення використовується для продовження роботи у випадках, коли раптове вимкнення робочого освітлення та пов’язане з ним порушення нормального обслуговування обладнання може викликати вибух, пожежу, отруєння, порушення технологічного процесу тощо. Мінімальна освітленість робочих поверхонь при аварійному освітленні повинна складати 5% від нормованої освітленості робочого освітлення, але не менше 2 лк.

Евакуаційне освітлення призначене для забезпечення евакуації людей з приміщень при аварійному вимкненні робочого освітлення. Його необхідно влаштовувати: в місцях, небезпечних для проходу людей; в приміщеннях допоміжних будівель, де можуть одночасно знаходитись більше 100 чоловік; у проходах; на сходових клітках; у виробничих приміщеннях, в яких працює більше 50 чоловік. Мінімальна освітленість на підлозі основних проходів та на сходах при евакуаційному освітленні повинна бути не менше 0,5 лк, а на відкритих майданчиках – не менше 0,2 лк.

Охоронне освітлення влаштовується вздовж меж території, яка охороняється в нічний час спеціальним персоналом. Найменша освітленість повинна бути 0,5 лк на рівній землі.

Чергове освітлення передбачається у неробочий час, при цьому, як правило, використовують частину світильників інших видів штучного освітлення.

Класифікація видів виробничого освітлення




1. вариантов решения проблем цивилизованные методы межгосударственного общения
2. Квалификационный справочник отдельных работ и профессий рабочих и квалификационные характеристики должностей специалистов и служащих службы поискового и аварийно-спасательного обеспечения полетов гражданской авиации
3. Реферат- Мировой рынок и свободные экономические зоны.html
4. крутых разножанровых фантастических романа впервые издающихся на русском языке
5. Лабораторна робота 3 ПЛАНУВАННЯ РОБІТ ЗА ДОПОМОГОЮ EXCEL Зміст Основні задачі управління Склада
6. і Також Греція славилась своїми тканинами
7. Анализ нормативно-правовой и документационной базы делопроизводства на примере ООО Фудзияма
8. Структура, состав, полномочия, порядок формирования районных судов
9. введение главы 1 III 4 IV VII 2 VIII XII XV XVII; В.html
10. механические колебания твёрдых тел передаваемые организму человека
11. Калейдоскоп 630004 г
12. 2009 N 6З от 12052009 N 19З от 06
13. Контрольная работа- Организация бухгалтерского дела на предприяти
14. Курсовая работа- Местное самоуправление в РФ- правовые и экономические основы
15. Основы химии
16. 3 Лабораторная работа 3
17. 62 08020062 1 курс П семестр Постулаты неоклассич
18.  Введение Полупроводниковые лазеры отличаются от газовых и твердотельных тем что излучающие переходы пр
19. Ден. оборот его сущть и принципы оргции
20. всё и ' sperm семя гипотеза о появлении жизни на Земле в результате занесения из космическ