Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

. Оновлення BІОS BІОS розміщено у постійному запамятовуючому пристрої типу ROM.

Работа добавлена на сайт samzan.net:


27.02.13 - Надійність ЕОМ

Модернізація ПЗ

1. Оновлення BІОS

 BІОS розміщено у постійному запамятовуючому пристрої типу ROM. Вона керує взаємодією обладнання ПК. При вмиканні процесора, програма яка є в BІОS ідентифікує апаратні засоби системи, складаючи їх опис і готує установлені компоненти ПК до роботи. Якщо компютерну систему доукомплектовують пристроями, які не входили раніше до її складу, BІОS необхідно оновити. В іншому випадку вони не будуть ідентифіковані системою і залишаться заблокованими.

 Іншою причиною оновлення BІОS автоматичного налагодження Plag&Play з метою автоматизації процесу розпізнавання і настроювання ПП. Перед початком оновлення BІОS необхідно виконати такі дії:

1. Перезавантажити компютер і увійти в програму Setup. За її допомогою задають базові характеристики системи. Вона повідомляє послідовність перегляду пристроїв початкового завантаження, зокрема, імена пристроїв, за якими базова система шукає ОС, адреси послідовних і паралельних портів. В компютерах з АМІ BІОS під час запуску необхідно натиснути клавішу DELETE або F1. В компютерах PHOENIX BІОS клавіші CTRL + ALT + C.

2. Перед оновленням BІОS увійти в програму Setup і записати всю інформацію CMOS відмічають параметри установленого обладнання, щоб запобігти змінам або стиранням настроєних параметрів. У програму Setup входять, перезавантаживши компютер  і натиснувши клавішу DELETE.

3. Користуючись командою ALP+P слід запамятати параметри настроювання на сторінках після появи фрази "Сторінка 1 із 2". Якщо існує 2-га сторінка, то записати додаткові параметри настроювання.

4. Знову перезавантажити систему, щоб задокументувати CMOS параметри, настройки компютера, переходячи від однієї сторінки даних CMOS до іншої використати клавішу PrtScr. За цією командою на принтері друкується копія поточного вмісту екрану монітора. Параметри настроювання містяться на головній сторінці.

5. Перенести дані BІОS на завантажувальну системну дискету чи CD-RW.

Суть процесу оновлення BІОS полягає у використанні браузера для того, щоб потрапити на веб-сайт фірми і зайти в область технічної підтримки для одержання інформації про BІОS та інші компоненти компютера, зокрема, таблиці посилань зі звязками змін BІОS і номерами системних плат. Якщо відомий номер оновлення BІОS, або системної плати, необхідно клацнути на одному з них. Цим забезпечується звязок між інформацією про системну пліту та областю, де запамяятаються останні версії відповідної FLASH-BІОS. Програми оновлення BІОS є діалоговими. Під час роботи вони запитують повне імя файлу з новою версією BІОS, повне імя для зберігання поточної версії та підтвердження на оновлення. Після закінчення процесу оновлення потрібно перезавантажити компютер і перевірити, чи коректно працює компютерна система.

2. Перехід від однієї ОС до іншої, як спосіб оновлення ОС.

Головна причина оновлення ОС компютера полягає у необхідності удосконалення її роботи і підвищення продуктивності. Перед встановленням ОС, жорсткий диск розділяють на розділи і форматують. Цю процедуру виконують за допомогою програми FDISK або PARTITIONMAGIC. Частіше оновлення ОС відбувається, як перехід, наприклад, від Windows 2000 до Windows XP. Інколи виникає необхідність встановити кілька ОС на одному компютері. Це стосується таких ОС, як MSDOS, ХР, 7.  Перехід від ХР до 7 дає змогу працювати у 32-х розрядній системі, зберігаючи підтримку 16-ти розрядних прикладних програм DOS і Windows.
Переваги 7 у тому, що підключення до інтернету здійснюють безпосередньо на робочому столі. Також існує багато версій останніх модифікацій компютерних систем і прикладних програм. Підготовка до переходу від ХР до 7 складається з таких етапів:

1) упевнитися, що в ПК встановлена БІОС останньої модифікації;

2) створити завантажувальний диск MS-DOS.

3) встановити як DOS-розід, використати весь жорсткий диск, зробивши його активним;

4) вийти з меню FDISK, набрати команду FORMAT C: /s і запустити її, натиснувши клавішу Enter жорсткий диск відформатується і на нього буде встановлена система;

5) вийняти дискету і перезапустити ПК.

Для встановлення 7 необхідно провести такі дії:

1) помістити установочний диск 7 в дисковод;

2) вибрати "Виконати(Run)" у меню "файл" менеджера програм.

3) в діалоговому вікні "Run" набрати "D:\WIN 7\SETUP.EXE" і далі виконати вказівки, які зявляться у вікні майстера установки.

4) скопіювати з диску у кореневий каталог жорсткого диску - це дасть змогу встановлювати 7 з жорсткого диску і зберігати всі інсталяційні файли цієї системи для майбутніх інсталяцій і модифікацій в каталозі C:\Win 7.




1. Кондитерское объединение
2. файлообменник называется он- Многие его конечно знают и не раз оттуда скачивали файлы а многие и за
3. Лабораторная работа 4 ОЦЕНКА ЭФФЕКТИВНОСТИ СИСТЕМЫ ЗАНУЛЕЯИЯ Цель работы Оценить эффективность систе
4. ЛУГАНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА Кафедра менеджменту Розглянуто і ре
5. Економіка підприємства Харків ' ХНАМГ ' 2010 Методичні вказівки до виконання ко
6. Поэт и общество в произведениях Лермонтова
7. Реферат- Основы пайки
8. а. июньавгуст- тепловодные диатомеи тебеллярия в основном зеленые и синезеленые
9. Лабораторна робота 11 Лабораторна робота11.
10. лекция медицинских рефератов историй болезни литературы обучающих программ тестов1
11. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук Харкі
12. Вторая историческая форма позитивизма
13. На тему- Фауна Кабанского района
14. Характер народу національний темперамент і їх прояви.
15.  Эхинококковом человек заражается при- 1 укусе зараженной собакой 2 проглатывании яиц паразита 3 и
16. САКУМСГаличина ул
17. ПЕТЕРБУРГА ДЛЯ СТУДЕНТОВ 4 КУРСА ЛЕЧЕБНОГО ФАКУЛЬТЕТА И МЕДИКОПРОФИЛАКТИЧЕСКОГО ФАКУЛЬТЕТА
18. Публіцистика Є Замятін
19. КОНТРОЛЬНАЯ РАБОТА по дисциплине Менеджмент в гостиничноресторанном хозяйстве
20. ПРАКТИКУМ по дисциплине Технология литейного производства Уф