Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Йорк 2.3 Гонконг 2

Работа добавлена на сайт samzan.net:


  1.  1 Основні відомості
  2.  2 Світові фінансові центри
  3.  2.1 Лондон
  4.  2.2 Нью-Йорк
  5.  2.3 Гонконг
  6.  2.4 Сінгапур
  7.  2.5 Франкфурт-на-Майні
  8.  2.6 Цюріх

Світові фінансові центри ( англ. International financial centres ) - Центри зосередження банків і спеціалізованих кредитно-фінансових інститутів, що здійснюють міжнародні валютні, кредитні і фінансові операції, операції з цінними паперамизолотом. Світові фінансові центри - ЛондонНью-ЙоркЦюріх,Франкфурт-на-МайніЛюксембургСінгапур та ін

До Першої світової війни пануючим фінансовим центром був Лондон. Це було зумовлено високим рівнем розвитку капіталізму в Великобританії, її сильними і великими торговельними зв'язками з іншими країнами, відносною стійкістю фунта стерлінгів, розвинутою кредитною системою країни. Після Першої світової війнипровідний світовий фінансовий центр перемістився в США. З 60-х років монопольне становище США як світового фінансового центру було ослаблено, так як виникли нові центри - в Західній Європі і Японії.

1. Основні відомості

Світові фінансові потоки - міждержавне рух грошових коштів, що обслуговує міжнародний товарний оборот і міжнародний рух капіталу. У світовому господарстві постійно відбувається перелив грошового капіталу, який формується у процесі кругообігу капіталу. Стрижнем світових фінансових потоків є матеріальні процеси відтворення. На обсяг і спрямування цих потоків впливає ряд чинників: стан економіки; взаємна лібералізація торгівлі; структурна перебудова в економіці.

Світові фінансові потоки обслуговують рух товарів, послуг і межстрановое перерозподіл грошового капіталу між конкуруючими суб'єктами світового ринку. Крім того, вони подають сигнали про стан кон'юнктури, які служать орієнтиром для прийняття рішень менеджерами.

Рух світових фінансових потоків здійснюється за наступними основними каналами: 1) Валютно-кредитне і розрахункове обслуговування купівлі-продажу товарів і послуг, 2) Зарубіжні інвестиції в основний і оборотний капітал; 3) Операції з цінними паперами і різними фінансовими інструментами, 4) Валютні операції ; 5) Перерозподіл частини національного доходу через бюджет у формі допомоги країнам, що розвиваються та внесків держав у міжнародні організації та ін

Світові фінансові центри - діючий міжнародний ринковий механізм, який служить засобом управління світовими фінансовими потоками. Світові фінансові центри - Лондон, Нью-Йорк, Цюріх, Франкфурт-на-Майні, Люксембург, Сінгапур та ін Світові фінансові центри - центри зосередження банків і спеціалізованих кредитно - фінансових інститутів, що здійснюють міжнародні валютні, кредитні і фінансові операції, операції з цінними паперами, золотом.

До першої світової війни пануючим фінансовим центром був Лондон. Це було зумовлено високим рівнем розвитку капіталізму у Великобританії, її широкими торговельними зв'язками з іншими, відносну стійкість фунта стерлінгів, розвинутою кредитною системою країни. Після першої світової війни провідний світовий фінансовий центр перемістився в США. З 60-х років монопольне становище США як світового фінансового центру було підірвано, так як виникли нові центри - Західній Європі і Японії.

Країни ЄС давно прагнули створити власний фінансовий центр. З введенням євро в 1999 р. ринок ЄС став другим за масштабом фондовим ринком після США. Оскільки цінні папери та деривативи (похідні цінні папери) номіновані в одній валюті - євро зникає валютний ризик. Останнім часом Великобританія перетягнула пальму першості світового фінансового центру в Лондон.

Світовим фінансовим центром є Цюріх, який оспорює першість у Лондона за операціями із золотом, а також Люксембург. Світовим фінансовим центром став Токіо внаслідок посилення позицій Японії в світовому господарстві.

Світові фінансові центри, де кредитні установи здійснюють операції в основному з нерезидентами в іноземній для даної країни валюті, одержали назву фінансових центрів "офшор". Цей термін приблизно відповідає поняттю євроринку. Такі фінансові центри слугують також податковим притулком, оскільки операції на них не обкладаються місцевими податками і вільні від валютних обмежень. В даний час в 13 світових фінансових центрах зосереджено більше 1000 філій і відділень іноземних банків.


2. Світові фінансові центри


Рейтинг світових фінансових центрів

Місто

Місце

Бали

Опис

Лондон

1

765

Лідерство більш ніж по 80% показників. Плюси: співробітники, доступ до ринків ( ЄССхідна Європа,РосіяБлизький Схід), фінансове регулювання. Проблеми: ставки податку на прибутоктранспортна інфраструктураопераційні витрати

Нью-Йорк

2

760

Лідерство більш ніж по 80% показників. Плюси: співробітники і ринокСША. Мінуси: фінансове регулювання, зокрема,закон Сарбейнса-Окслі

Гонконг

3

684

Успішний регіональний центр. Відмінні результати за більшістю показників, зокрема у регулюванні. Високі витрати не знижуютьконкурентоспроможність. Реальний кандидат на перетворення в глобальний фінансовий центр

Сінгапур

4

660

Сильний центр по більшості показників, зокрема з регулювання банківського сектора. Мінуси: загальнаконкурентоспроможність. Другий найбільший фінансовий центр Азії

Цюріх

5

656

Сильний спеціалізований центр. Ніша - обслуговування багатих клієнтів (private banking) іуправління активами. Мінуси: невеликий пул професіоналів і невисока загальнаконкурентоспроможність

Франкфурт-на-Майні

6

647

Сильний центр по більшості показників, зокрема з регулювання банківського сектора. Місце, де розміщена штаб-квартира Європейського Центрального Банку.

Джерело: Oxford Economic Forecasting

Рейтинг складений за опитуванням фахівців фінансового сектора в 40 країнах світу. Теоретичний максимальний рейтинг - 1 000.

2.1.  Лондон

Лондонський Сіті. Вже сьогодні майже кожне шосте робоче місце вЛондоні прямо або побічно пов'язане з фінансовим сектором. В2002 в Сіті працювали близько 280 тис. чоловік. За оцінками Центру економічних і ділових досліджень (CEBR), в 2007 році в фінансовому секторі Лондона були зайняті вже близько 450 тис. чоловік. За прогнозами, вже в 2010 в секторі будуть працювати 600 тис. чоловік. Це означає, що Лондон буде претендувати на все більшу роль у світовій фінансовій системі, перемикаючи на себе все більше угод - як у Європі, так і в цілому по світу.

У сутичці за звання світового фінансового центру на першу позицію поступово виходить Лондон, насамперед завдяки більш ліберальному законодавству.

Так, у квітні ринкова капіталізація європейських фондових ринків (включаючи розвиваються Росію іТуреччину) досягла 15,8 трлн доларів і вперше з 40-х років обійшла капіталізацію ринку США (15,7 трлн доларів). А на початку червня стало відомо, що доходи інвестбанків в Європі від первинних розміщень (IPO) вперше з Другої світової війни наздогнали доходи банків в США. За перші п'ять місяців 2007 сума європейських IPO досягла 37800000000 доларів - значно більше, ніж у США (21,2 млрд доларів). І хоча американські банки беруть комісію в два рази більше, ніж європейські, доходи європейців вище - 1,4 млрд проти 1,2 млрд доларів у банків США.

Шостій ранку, станція Ліверпуль-стріт в самому центрі лондонського Сіті. Зприміських поїздів і зпідземки виходять люди, практично не відрізнити від своїх нью-йоркських колег.Кав'ярні вже відкриті: тут знають, що кава знадобиться тим працівникам Сіті, які прибувають на роботу в таку рань.

Сьогодні близько 80% інвестбанківських операцій прямо або побічно проходять через Лондон, так що британська столиця по праву стала вважати себе провідним фінансовим центром світу. Про це вже заявили імер міста Кен Лівінгстон, і прем'єр-міністр Британії Тоні Блер. Виплата майже 17 млрд доларів бонусівспівробітникам лондонських інвестбанків на початку цього року лише підтвердила таке відчуття. Бонуси вНью-Йорку за результатами минулого року виявилися на третину менше.

Офіційна статистика також свідчить про те, що Лондон, мабуть, лідирує у світовій фінансовій системі. На нього припадає 70% вторинного ринку облігацій і майже 50% ринку деривативівЛондон - найбільший центр торгівлі іноземною валютою, і цей ринок росте тут на 39% щорічно - набагато швидше, ніж у Нью-Йорку з його 8% приросту. Майже 80% європейських хедж-фондів управляються з Лондона, причому середня норма прибутку у них в минулому році склала 16% - майже в два рази більше, ніж у хедж-фондів в США. Торік наЛондонської фондової біржі було здійснено 419 нових розміщень (включаючи Альтернативний інвестиційний ринок, AIM) - вдвічі більше, ніж у Нью-Йорку (36 на Нью-Йоркської фондової біржі і 138 на високотехнологічної біржі NASDAQ).

Обсяг угод по злиттів і поглинань у Європі (а європейський ринок в основному контролюють лондонські банки) вже перевищив американський показник. В 2006 європейський ринок M & A склав 1,15 трлн доларів, а американський - 1,14 трлн. За останній рік британські компанії приватних інвестицій залучили нового капіталу на 246 млрд доларів і інвестували 974 млрд доларів. Якщо до цього додати 22 млрд доларів обороту юридичних компаній лондонського Сіті, які обслуговують операції фінансового сектора (а в Лондоні знаходяться три з чотирьох найбільших юридичних компаній у світі), то неважко зрозуміти, чому британська столиця перетворилася на провідний центр світового ринку капіталу.

Згідно з дослідженням компанії Oxford Economic Forecasting, у травні 2007 склала рейтинг міжнародних фінансових центрів, Лондон випередив Нью-Йорк на п'ять пунктів. Ще рік тому він поступався Нью-Йорку на десять пунктів

2.2.  Нью-Йорк

Разом з зниклими вежами ВТЦ, зникло і лідерство Нью-Йорка як світового фінансового центру.

Нью-Йорк як фінансовий центр сьогодні зовсім не той, яким він був на межі 70-80-х років. Проте до цих пір є містом з найбільшими і ліквідними фондовими ринками світу. 
За версією 
Всесвітньої Федерації Бірж, загальний обсяг торгованих акцій за 2010 рік (у тріллінонах доларів США): [1] 
NYSE (Нью-Йорк) - 19,81 
NASDAQ (Нью-Йорк) - 13,43 
Tokyo Stock Exchange (Токіо) - 3,78 
London Stock Exchange (Лондон) - 2,74 
Shanghai Stock Exchange (Шанхай) - 4,49 
Hong Kong Stock Exchange (Гон-Конг) - 1,49.

Дуже сильно по позиціях Нью-Йорка вдарили теракти 11 вересня 2001. Жорсткість правил безпеки, яке послідувало за терактами, перетворило прильоти в аеропорти Джона Кеннеді і Ньюарк в малоприємний досвід: довгі черги, перевірка багажу, довгі співбесіди на кордоні.

Згідно з даними компанії Euromonitor, в 2006 число прямують до США по бізнесу скоротилася в порівнянні з2001 роком майже на 20% (і це в той час, коли світова економіка і торгівля продовжували швидко рости). Періодичні оголошення терористичної небезпеки в США і Європі привели і до зниження поїздок американських бізнесменів за кордон. Зростання недовіри до іноземців в США відзначається не тільки на прикордонному огляді, але і на фінансових ринках і серед політиків. Коли в 2006 компанія Dubai Port World (дочірнє підприємство Dubai World, що належить уряду Дубая, оголосила про придбання британського оператора портів P & O, операція була заблокована. Американські політики виявилися не готові продати порти на Східному та Західному побережжі США компанії з арабської країни, навіть незважаючи на те щоОАЕ є союзником Вашингтона.

Однак не дивлячись на всі посилення, Нью-Йорк залишається одним з найбільших фінансових центрів світу. Цьому способстуют високу довіру інвесторів. Що виражається у великих обсягах прямих іноземних інвестицій (FDI). За даними Управління економіки та статистики (США), за період 2000-2010 рік іноземні інвестиції в США склали 1.7 трильйонів доларів. У 2010 році вони склали 194 000 000 000 доларів. Що є абсолютним рекордом серед всіх держав світу.

2.3.  Гонконг

Гонконг є третім за величиною світовим фінансовим центром (післяНью-Йорка і Лондона), дев'ятої за величиною економікою світу і займає 11-е місце в списку найбільших експортерів послуг. ВВП на душу населення перевищує показники ВеликобританіїКанади іАвстралії. Зовнішні активи банківського сектора займають 5-е місце в світі за обсягом, за обсягом обміну валют Гонконг займає 6-е місце в світі, а фондовий ринок є найбільшим у Азії за рівнем капіталізації після Японії.

Доля і становлення Гонконгу, як світового фінансового центру, нерозривно пов'язані з Великобританією. На сьогоднішній день це дуже потужний бізнес центр сходу - головний діловий і фінансовий центр Азії.  30 червня 1997 Великобританія повернула Гонконг Китаю після сторічної оренди. З цього часу Гонконг має статус особливого адміністративного району, який збереже ще 50 років, дотримуючись принципу "одна країна - дві системи". Корпоративне законодавство Гонконгу засноване на англійському загальному праві, при цьому в Гонконзі власне адміністративне управління, законодавство, незалежне судочинство і вища судова інстанція. Гонконг залишився вільним портом (четвертим у світі за обсягами перевезень), незалежної митною зоною, міжнародним центром торгівлі, фінансів, інформації, судноплавства і зберіг фінансову незалежність. Цей статус дозволяє Сянгану зберегти ті привілеї і особливості, які у нього були до 1997. Гонконг привабливий не тільки завдяки офіційної позиції щодо іноземних інвестицій, але і в силу цілком об'єктивних факторів, пов'язаних з системою оподаткування та відносної простотою вимог корпоративного права.

2.4.  Сінгапур

Будь-кого, хто в 1965, коли ми відділилися від Малайзії, припустив би, що Сінгапур стане великим фінансовим центром, вважали б божевільним.

Сінгапур є процвітаючим фінансовим центром з міжнародною репутацією. Тут розташовано багато з найбільших і найбільш шанованих у світі фінансових установ. Это важный центр управления капиталом и четвёртый из крупнейших центров торговли иностранной валютой в мире (согласно трехлетнему центральному банковскому исследованию рынка иностранной валюты и вторичных ценных бумаг, Bank for International Settlements) после ЛондонаНью-Йорка и Токіо. Сингапурский рынок ценных бумаг также значительно вырос и расширился.

Сингапур является вторым среди крупнейших центров внебиржевой торговли вторичными ценными бумагами в Азии и играет важную роль в сфере торговли товарами широкого потребления. Кроме того, это одна из первых стран Азии, где успешно прошла организация инвестиционных фондов по недвижимости, а сингапурский рынок промышленных облигаций - один из наиболее быстро развивающихся рынков облигаций в Азии. Також Сингапур считается региональным центром первичного и вторичного страхования. Прогрессивная нормативная база Сингапура, его надежный макроэкономический фундамент, безопасный политический климат и удобный доступ к растущим азиатским рынкам - все это постоянно привлекает международные инвестиции.

2.5.  Франкфурт-на-Майні

Франкфурт является одним из крупнейших транспортных и финансовых центров Європи.

Штаб-квартира " Deutsche Bank "

Два прізвиська міста Франкфурт: "Банкфурт" (Bankfurt) і "Майнхеттен" (Mainhatten, тобто "Манхеттен на Майне") пов'язані з високою концентрацією тут банківських співробітників. У Франкфурті розташовані головні офіси таких банків, як " Deutsche Bank "," Dresdner Bank "," Commerzbank ", а також значна кількість великих філій інших банків. У місті відкриті представництва" Банк Москви "і ВТБ.

Франкфуртська фондова біржа ( ньому. Frankfurter Wertpapierbrse , Скор. FWB) - найбільша німецька й одна з найбільших світових бірж. Оператором майданчика є Deutsche Boerse Group AG, яка має представництво в Москві. Саме на франкфуртській біржі визначається загальнонімецького біржовий індексDAX. В Банківському кварталі ( ньому. Bankenviertel ), Званому також на британський манер "Сіті", знаходиться більше хмарочосів, ніж у всій решті Німеччини. Штаб-квартира Комерцбанку до 2003 року володіла титулом найвищої будівлі Європи.

2.6.  Цюріх

3. Положення Москви

Можливо, поліпшити конкурентоспроможність Москви допоможуть готуються зараз законопроекти, спрямовані на оптимізацію умов роботи вітчизняного фондового ринку. Зокрема, у найближчій перспективі буде прийнятий ряд законопроектів, покликаних спростити роботу інвесторів і емітентів і привести російську практику у відповідність до світового досвіду. У цьому плані Ю. М. Лужков ймовірно розраховував на допомогу з Франкфурта-на-Майні.

Крім того, планується прийняти ряд законопроектів, що регулюють функціонування російського ринку. Зокрема, законопроект про інсайдерської інформації, що створює механізм протидії маніпулюванню ринком з боку недобросовісних учасників та перешкоджає зловживань, пов'язаних з використанням інсайдерської інформації. Прийняття подібного документа дозволить Росії підписати меморандум про взаєморозуміння з Міжнародною асоціацією регуляторів фінансових ринків.




1. Организация планирования деятельности предприятия и техническая подготовка производств
2. ТЕМАТИЧЕСКИЙ ПЛАН пп Наим
3. Цели задачи функции государства
4. Значение генетики для медицины и здравоохранения
5. Центурий Нострадамус известен как Е астрологпредсказатель
6. молочная кислота которая обеспечивает дополнительный омолаживающий эффект стимулируя естественную ревит
7. культура- еволюція провідні підходи у трактуванні
8. Тема- ldquo;Реклама ефективний інструмент маркетингової політикиrdquo; План- Реклама- сутність завдання
9. ФЗ о фед бюджете на 2012 г
10.  народ граф пишу- часть исторической науки изучающая народы этносы их происхождение этногенез состав к
11. Обществознание СпециальностьКолледж все специальности Форма и
12. тема кожний елемент якої продукує передає сприймає перетворює регулюючі впливи таким чином що вони зливаю
13. Тема 4. Звіт про рух грошових коштів
14. Депопуляция России
15. Субъекты предпринимательской деятельности
16. на тему Анализ денежных средств Поскольку конечной целью управления денежными
17. Сроки предоставления тезисов- строго до 15 марта 2013 года; 2 К публикации принимается не более двух работ одн
18. Разработка цифрового измерителя температуры и давления на базе контроллера AVR
19. на тему- Экономическая мысль античного мира Автор- Курск
20. технический прогресс приводит к изменению характера и средств трудовой деятельности