Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

О. ДІДОРЕНКА ЗАТВЕРДЖУЮ

Работа добавлена на сайт samzan.net:


PAGE  2

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ,

МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

ЛУГАНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ВНУТРІШНІХ СПРАВ ІМЕНІ Е.О. ДІДОРЕНКА

       ЗАТВЕРДЖУЮ

                                                               Ректор Луганського державного

                                                             університету внутрішніх справ

                                                                  імені Е.О.Дідоренка

                                                                  полковник міліції

                                                                    _________В.М. Комарницький 

ІНФОРМАТИКА

Н а в ч а л ь н а  п р о г р а м а

Луганськ

2011


Розробники:

Я.М. ДИМАРСЬКИЙ – професор, доктор фіз.-матем. наук,

Р.В. ТАРАСЕНКО – доцент кафедри, кандидат юридичних наук,

О.І. ВОРОНОВ  викладач

Рецензенти :

Черков В.О. – начальник факультету кримінальної міліції, кандидат юридичних наук, доцент

Коваленко В.В. – начальник кафедри криміналістики, кандидат юридичних наук, доцент;

Ухвалено вченою радою Луганського державного університету  імені  Е.О. Дідоренка (протокол № 7  від 19 жовтня 2011 р.)


Структура програми навчальної дисципліни «ІНФОРМАТІКА»

(за вимогами ECTS)

ОПИС ПРЕДМЕТА навчальноЇ дисциплинИ

Предмет: Інформатика

Курс:

Напрям,

освітньо-кваліфікаційний рівень

Характеристика

навчального курсу

Кількість кредитів

ECTS:   2

Модулів: 2

Змістових модулів: 2

Загальна кількість годин:   72

Тижневих годин: 

2

Право 0304

Правознавство

6.030402

Бакалавр

Студенти  - 1 семестр

Курсанти – 2 семестр

Лекції  

(теоретична   підготовка):

  2  год.

Практичні:

  16 год.

Самостійна робота:

             54 год.

Індивідуальна робота:

написання рефератів, вивчення додаткових тем, розробка інформаційного забезпечення

Вид контролю:  залік 


Мета курсу інформатики

  •   Освітня (навчальна):  сприяти становленню сучасного висококваліфікованого фахівця-юриста; на підставі вивчення інформатики  підготувати слухачів, студентів і курсантів до засвоєння галузевих і спеціальних юридичних навчальних дисциплін.

  •   Розвиваюча:  формувати й розвивати інформаційну грамотність студентів, навчити їх аналізувати інформаційні явища і процеси; формувати вміння використовувати комп’ютерну техніку при роботі з реальною соціально-правовою інформацією; виробити навички аналізу діяльності правоохоронних підрозділів при плануванні подальшої роботи, використовувати матеріали досліджень у професійній діяльності; розвивати здібності та уміння застосовувати отримані знання.

  •  Виховна:  формувати переконання та ціннісні орієнтації студентів відповідно до ідеалів гуманізму, демократії, соціальної справедливості, поваги до особистості; виховувати активну громадянську позицію, сприяти усвідомленню ролі та значення юридичної діяльності в будівництві й укріпленні Української держави; розвивати в майбутніх юристів правову свідомість і правову культуру, професійні й особистісні якості.


ПЕРЕДМОВА

Курс „Інформатика” входить до циклу професійно-орієнтованих спеціальних дисциплін підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» за спеціальністю 6.030402 «Правознавство» та розроблений відповідно до освітньо-професійної програми, кваліфікаційного рівня та освітньо-кваліфікаційної характеристики.  

Питання боротьби зі злочинністю в сучасному суспільстві набувають першочергового значення. Для науково-обґрунтованого пізнання тенденцій і закономірностей розвитку суспільного життя, до якого належать і правові явища, необхідно уміти їх аналізувати. Загальновідомо, що від правильної оцінки оперативної обстановки залежить вибір та прийняття рішень по проведенню оперативно-розшукових та слідчих дій, для плідної роботи по попередженню злочинів та інших правопорушень необхідно знати причини та умови розвитку злочинності тощо. Тому треба підвищувати рівень спеціальної підготовки спеціалістів-правознавців у галузі інформаційних технологій з метою грамотного застосування отриманих знань у боротьбі зі злочинністю. У практичній діяльності набуті знання та навички дозволять оперативним співробітникам та слідчим використати їх при прогнозуванні тенденції злочинності, плануванні та розподілу сил та засобів ОРД для захисту державного і громадського майна від злочинних посягань, правильно оцінювати фактори, що впливають на злочинність в даний період. Це й зумовлює потребу у викладанні навчальної дисципліни “Інформатика” правознавцям.

Навчальна програма розрахована на студентів та курсантів, які навчаються за освітньо-кваліфікаційними програмами підготовки спеціаліста.  

Програма побудована за вимогами кредитно-трансферної системи організації навчального процесу, рекомендованої Європейською Кредитно-Трансферною системою (EСTS).


ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ I

«ІНФОРМАТИКА» ЯК ГАЛУЗЬ НАУКИ «ІНФОРМАЦІЙНІ

ТЕХНОЛОГІЇ», ЗАСТОСУВАННЯ ІНФОРМАТИКИ ДЛЯ АНАЛІЗУ СОЦІАЛЬНО-ПРАВОВИХ ЯВИЩ

ТЕМА 1. Операційні системи та їх оболонки. Функції та склад операційної системи (ОС). Класифікація операційних систем.

Принципи роботи користувача з ОС. Інтерфейс ОС. Різні види інтерфейсів. Основні об'єкти, з якими працює ОС. Правила роботи з об'єктами. Властивості об'єктів, набір операцій над об'єктами. Запуск у роботу програм, що працюють під управлінням операційної системи. Основні вказівки операційної системи для роботи з файлами, папками, дисками. Робота з довідковою системою. Пошук файлів.

Поняття про інсталяцію програмних засобів. Налагодження роботи інформаційної системи. Конфігурація інформаційної системи.

ТЕМА 2. Текстові  редактори. Системи опрацювання текстів, їх класифікація та функції. Завантаження текстового редактора. Призначення та система вказівок текстового редактора (ТР). Введення тексту з клавіатури. Редагування тексту. Перевірка орфографії. Робота з текстовими файлами. Використання буферу обміну. Пошук інформації в середовищі текстового редактора. Робота з контекстамипошук, заміна, виділення, перенесення, копіювання, форматування. Робота з об'єктами в середовищі текстового редактора. Робота зі шрифтами. Форматування документа. Друкування тексту. Шаблони текстів та робота з ними. Використання таблиць у текстах. Вставляння об'єктів. Структура документа.

  •  ОСНОВНІ ПОНЯТТЯ до змістового модулю 1:

ДО ТЕМИ 1. Файл, його ім'я та розширення, каталог (папка), підкаталог, шлях до файла; стандартні імена зовнішніх запам'ятовуючих пристроїв комп'ютера; призначення та основні функції операційної системи; основні вказівки ОС для роботи з файлами, каталогами; правила запуску на виконання програм, які працюють під управлінням операційної системи; склад операційної системи; класифікацію операційних систем;  види користувацького інтерфейсу ОС; правила інсталювання програмних засобів; конфігурування та налагодження інформаційної системи; особливості виконуваних файлів.

ДО ТЕМИ 2. Призначення та основні функції текстового редактора; правила роботи з текстовим редактором; основні операції, які можна виконувати з текстом за допомогою текстового редактора.

ТЕМИ ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ:

Практичне заняття 1. Інтерфейс  WINDOWS. Файли, папки та документи. Робота з маніпулятором  „миша”.

Практичне заняття 2. Робота з діалоговими вікнами. Пошук файлів та папок. Виконання програм.

Практичне заняття 3. Антивірусні програми та архіватори.

Практичне заняття 4. Робота з дисками.

Практичне заняття 5. Головне меню Word. Редагування та форматування тексту. Пошук та виправлення помилок.

Практичне заняття 6. Редагування таблиць. Робота зі списками. Створення малюнків в тексті за допомогою автофігур.

ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ II

ТЕМА 3. Комп’ютерні мережі. Сервер та робоча станція. Апаратні, програмні та інформаційні складові сучасної мережі Інтернет. Поняття про ресурси Інтернет. Ідентифікація комп'ютерів у мережі. Адресація в Інтернет. Принципи функціонування глобальної мережі. Різні способи під'єднання комп'ютерів до глобальної мережі. Основні послуги глобальної мережі Інтернет: гіпертекстові сторінки, електронна пошта, телеконференції, файлові архіви, інтерактивне спілкування. Програмне забезпечення для роботи в глобальній мережі Інтернет.

Електронна пошта. Принципи функціонування. Поштові стандарти. Електронна адреса. Основні можливості поштових програм для роботи з електронними повідомленнями: створення електронного повідомлення, відправлення повідомлення, відправлення копій, приєднання файлів до повідомлень, одержання повідомлення, створення відповіді на електронне повідомлення тощо. Адресна книга.

Поняття про телеконференції. Програмне забезпечення та конфігурація телеконференцій. Різні групи телеконференцій. Правила організації і проведення телеконференції. Пошук потрібних груп новин та їх передплата. Відправлення повідомлень в телеконференції.

Поняття про гіпертекстовий документ. Служба перегляду гіпертекстових сторінок World Wide Web (WWW всесвітня павутина). Організація інформації, принципи навігації. WWW-сервери. Адреса Web-сторінки. Перегляд та створення Web-сторінки. Пошукові машини. Пошук інформації в Інтернет.

Програми-броузери. Правила роботи та налагодження. Використання різноманітних сторінок кодування. Файлові ресурси в мережі Інтернет. Інтерактивне спілкування в Інтернет.

Проблеми безпеки та захисту інформації в глобальній мережі Інтернет.

Поняття про мову розмітки гіпертексту мову HTML. HTML-файл. Коди (теги) мови HTML. Структурні теги. Засоби створення HTML-файлів. Оформлення тексту у Web-документі. Теги управління зовнішнім виглядом Web-документа. Теги форматування символів. Теги оформлення списків даних. Включення графіки до Web-сторінки. Визначення гіперпосилань. Робота з таблицями.

ТЕМА 4. Електронні таблиці. Бази даних. Електронні таблиці (ЕТ) та їх призначення. Введення й редагування числової, формульної та текстової інформації. Робота з файлами ЕТ. Координати комірок. Діапазон комірок. Опрацювання табличної інформації: копіювання, редагування, вилучення, переміщення, форматування. Робота з аркушами. Пошук інформації в середовищі ЕТ. Виведення табличної інформації на друк. Використання функцій та операцій для опрацювання інформації, поданої в таблиці. Ділова графіка. Побудова діаграм і графіків на основі табличної інформації. Використання логічних функцій для опрацювання табличної інформації.

Створення в електронній таблиці бази даних, впорядкування та пошук потрібної інформації в середовищі ЕТ. Фільтрування даних. Об'єднання даних. Аналіз даних у середовищі ЕТ.

Поняття про бази даних (БД). Системи управління базами даних (СУБД). Призначення та функції систем управління базами даних. Основні об'єкти бази даних. Фактографічні й документальні бази даних. Ієрархічна, мережева, реляційна моделі баз даних.

Особливості реляційних ВД. Створення структури БД. Типи даних, що зберігаються в БД. Різні способи введення та редагування даних у СУБД. Робота з таблицями. Поняття ключового поля. Зв'язки між таблицями. Робота з файлами в СУБД. Пошук інформації в БД. Впорядкування даних. Фільтрація даних. Використання простих та розширених фільтрів. Формування звітів. Мова запитів СУБД. Проектування БД.

Поняття про системи штучного інтелекту та експертні системи. Моделі подання знань. Бази знань. Логічний висновок. Інтелектуальні системи.


  •  ОСНОВНІ ПОНЯТТЯ до змістового модулю 2:

ДО ТЕМИ 3. Можливості основних послуг глобальної мережі; види програмного забезпечення, необхідного для роботи в глобальній мережі Інтернет; типи та можливості програм для підтримки роботи електронної пошти; правила електронного листування; правила роботи з адресною книгою; формати, за допомогою яких можна відправляти графічну та звукову інформацію; особливості роботи користувачів з телеконференціями; правила спілкування за допомогою телеконференцій; поняття про гіпертекст та правила роботи з ним; принципи адресації в WWW; принципи та правила здійснення пошуку інформації в Інтернет;  можливості та правила інтерактивного спілкування в Інтернет; поняття про мову розмітки гіпертексту, основні теги для опису структури HTML-файла, оформлення тексту у Web-документі, включення графіки до Web-сторінки, визначення гіперпосилань; поняття про засоби створення HTML-файлів; принципи безпеки та захисту інформації в Інтернет; основні принципи будови і функціонування сучасних глобальних комп'ютерних мереж; способи під'єднання комп'ютерів до глобальної мереж.

ДО ТЕМИ 4. Призначення та основні функції електронних таблиць; розміщення інформації в електронних таблицях; правила роботи в середовищі електронних таблиць; основні операції, які можна виконувати з даними, що містяться в електронних таблицях; можливості та правила опрацювання інформації, що зберігається в ЕТ; правила пошуку інформації та її фільтрування в середовищі ЕТ.

Визначення й призначення баз даних; основні поняття баз даних; визначення й призначення систем управління базами даних та інформаційно-пошукових систем; основні операції, які можна виконувати з даними в СУБД; правила проектування та створення БД, фільтрування та пошуку інформації в БД за допомогою спеціальної мови запитів; типи моделей баз даних; штучний інтелект як інформаційну систему, що працює на основі моделювання інтелекту людини; експертна  система, компоненти експертної системи: база даних, база підсистеми  логічного виведення; різні моделі подання знань; метод резолюцій.


ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІНОЇ РОБОТИ:

п/п теми

№ теми за змістовним модулем

Види завдань, що рекомендуються

Орієнтовна оцінка

1

2

3

       4

1.

Тема 1.1.

Операційна система WINDOWS

1. Опрацюйте питання «Історія розвитку операційних систем»  та складіть тези виступу на практичному занятті.

  1.  Зробіть огляд та порівняння основних операційних систем в галузі обчислювальної техніки.

5

5

2.

Тема 1.2.

Інтерфейс WINDOWS.

Файли, папки та документи. Робота з маніпулятором «миша"

  1.  Підготуйте реферат для виступу на занятті на тему: «Стандартні програми WINDOWS: блокнот, текстовий процесор WordPad, графічний редактор Paint, калькулятор».
  2.  Складіть за допомогою комп’ютеру тестові завдання на тему: «Службові програми: дефрагментація диску та очистка диску».

5

5

3.

Тема 1.3.

Робота з діалоговими вікнами.

Пошук файлів та папок.

Виконання програм

1. Складіть тези відповіді «Поняття про інсталяцію програмних засобів».

2. Визначте основні кроки алгоритму роботи з кількома відкритими діалоговими вікнами операційної системи та підготуйте повідомлення з цього питання на практичному занятті.

5

5

6.

Тема 2.1.

Підготовка службових документів у середовищі редактора WORD

1. Проведіть порівняльний аналіз копіювання фрагмента  документа з перенесенням. Складіть конспект

відповіді на це питання.

5

4.

Тема 1.4.

Антивірусні програми та архіватори

1. Зробіть огляд рекомендованої літератури стосовно сутності та природи комп’ютерних вірусів та підготуйте анотації до неї.

2. Складіть за допомогою комп’ютеру тестові завдання на тему „Робота з архіваторами інформації”.

5

5

5.

Тема 1.5.

Робота з дисками.

1. Складіть комп’ютерну таблицю „Класифікація комп’ютерних носіїв інформації».

2. Підготуйте реферат для виступу на занятті на тему: „Структура даних на магнітних носіях та відновлення інформації».

5

5

6.

Тема 2.1.

Підготовка службових документів у середовищі редактора WORD

1. Проведіть порівняльний аналіз копіювання фрагмента  документа з перенесенням. Складіть конспект

відповіді на це питання.

5

7.

Тема 2.2.

Головне меню WORD. Редагування та форматування тексту. Пошук та виправлення помилок

1. Складіть розгорнутий план відповіді на питання щодо сутності та принципів зміни параметрів сторінки службового документу.

2. Підготуйте реферат для виступу на занятті на тему: „Головне меню редактора Word: від завантаження до форматування».

5

5

5

8.

Тема 2.3.

Редагування таблиць. Робота

зі списками. Створення малюнків

в тексті за допомогою автофігур

1. Підготуйте за допомогою авто фігур  ілюстрацію «Меню і кнопки панелей інструментів для роботи з таблицями».

2. Зробіть огляд рекомендованої літератури стосовно засобів редагування таблиць та роботи зі списками.

5

5

10.

Тема 3.2.

Робота з інформаційно-пошуковими системами

  1.  Підготуйте реферат для виступу на занятті на тему: «Цілі та задачі системи інформаційного забезпечення ОВС України».
  2.  Складіть за допомогою комп’ютеру тестові завдання на тему: «Принципи функціонування мережі Інтернет».

5

5


ІНДИВІДУАЛЬНІ НАВЧАЛЬНО-ДОСЛІДНИЦЬКІ ЗАВДАННЯ:

1. Информатика как наука

2. Пакет программ Microsoft Office

3. Процессоры персональных компьютеров

4. Оптические носители информации (лазерные диски)

5. Ноутбук - вычислительное устройство для профессиональной деятельности

6. Носители компьютерной информации

7. Программа презентаций Power Point

8. Компьютерные сети

9. Устройства ввода и вывода информации

10. Сканирование текста и изображений. Программы распознавания

11. Лазерные принтеры

12. Струйные принтеры

13. Компьютерные вирусы

14. Накопители информации на жестких магнитных дисках

15. Работа с файлами и папками в операционной системе ХР

16. Мониторы персональных компьютеров

17. Операционные системы персональных компьютеров

18. Текстовый редактор Microsoft Word

19. Электронные таблицы Microsoft Excel

20. Система управления базами данных Microsoft Access

21. Электронная почта

22. Глобальная компьютерная сеть Интернет

23. Построение диаграмм средствами текстового редактора Word

24. Построение диаграмм средствами электронных таблиц Excel

25. Мультимедийные технологии

26. Принцип работы персонального компьютера. Архитектура персонального компьютера

27. Классификация программного обеспечения компьютеров

28. Карманные персональные компьютеры

29. Киберпреступность

30. Поисковые системы в сети Интернет

31. Компьютерная грамотность и информационная культура

32. Защита компьютерной информации от несанкционированного доступа

ОРІЄНТОВНА СТРУКТУРА ЗАЛІКОВОГО КРЕДИТУ КУРСУ

Денна форма навчання

Тема

Лекції

Практичні заняття

Самостійна робота

Індивідуальна робота

Змістовий модуль І.

Інформатика як галузь науки інформаційні технології, застосування комп’ютерних методів для аналізу соціально-правових явищ

Тема 1. Операційні системи та їх оболонки

2

8

10

Написання рефератів, вивчення додаткових тем, розробка інформаційного забезпечення.  

Тема 2. Текстові редактори.

4

10

Тема 3. Комп’ютерні мережі

2

8

Тема 4. Електронні таблиці. Бази даних

2

26

Усього годин

2

16

54

Примітка: Співвідношення кількості годин аудиторних занять та індивідуальної і самостійної роботи  становить 40% на 60% .

Методи навчання: лекції з застосуванням мультимедійного обладнання;  робота з літературою; робота в Інтернеті,  ПЕОМ.

   МЕТОДИ ОЦІНЮВАННЯ: поточне тестування, оцінки за самостійну роботу та індивідуальні науково-дослідницькі завдання, підсумковий тест (модуль –контроль), залік.

мінімальний бал — 0,

максимальний бал — 100 (з  урахуванням необов’язкових завдань — 120),

крок шкали — 1,

мінімальний бал для отримання позитивної оцінки — 50,

максимальний бал за виконання  необов’язкових завдань — 20

Проміжок за накопичувальною бальною шкалою

Оцінка за розширеною шкалою

90 та вище

відмінно

80–89

дуже добре

65–79

добре

55–64

задовільно

50–54

достатньо

35–49

незадовільно

1–34

неприйнятно

МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ: нормативні документи МОН і МВС України; інтерактивний комплекс навчально-методичного забезпечення дисципліни, який містить навчальну та робочу програми дисципліни, тексти лекцій, плани практичних занять і методичні вказівки до них, тести для самоконтролю, питання до модуль-контролю й заліку, перелік основної та додаткової літератури, завдання для індивідуальної самостійної роботи, комп’ютерні програми  контролюючого характеру.


ЛІТЕРАТУРА:

- основна

  1.  Указ Президента України „Про вдосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення Президента України та органів державної влади”// Урядовий кур'єр. – 2000. – № 128
  2.  Акулов О.А., Медведєв Н.В. Інформатика. Базовый курс. Омега-Л,  2008. - 573 с.
  3.  Леонтьев В.П.  Новейшая энциклопедия. Персональный кмпьютер. ОЛМА Медиа Групп, 2008. -928 с.
  4.  Макарова Н.В.  Інформатика: практикум по технологи работы на компьютере. Учебное пособие для ВУЗов. Финансы и статистика, 2008. – 767 с.
  5.  Гуда А.Н., Бутакова М.А., Нечитайло Н.М. Інформатика. Общий курс. Издательский дом Дашков и К», Наука-Пресс, 2008. -400 с.
  6.   Акіменко В.В., Сичева Л. Ф. Основи інформатики: Навчальний посібник.–Луганськ: вид-во СНУ, 2001. – 135 с.
  7.  Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з використанням EXCEL., Сичева Л. Ф. .–Луганськ: вид-во СНУ, 2001. – 22 с.
  8.  Методические указания к выполнению контрольных работ по дисциплине “Информатика” для студентов заочной формы обучения специальностей направления  «Экономика и предпринимательство», Даніч В.Ф., Сичева Л. Ф. .–Луганськ: вид-во ВНУ ім.В.Даля, 2003. – 20 с.
  9.  Методические указания к выполнению лабораторных работ по дисциплине “Информатика” для студентов специальностей направления  «Экономика и предпринимательство», Скорих І.В., Сичева Л. Ф. .–Луганськ: вид-во ВНУ ім.В.Даля, 2003. – 30 с.
  10.  Богумирский Б. Энциклопедия Windows 2000. – СПб.: Питер, 2000. - 780с.
  11.  Борланд Р. Эффективная работа с Word 2000. – СПб.: Питер, 2000. - 910 с.
  12.  Информатика. Базовый курс. Под ред. С. В. Симоновича. – СПб.: Питер, 1999. - 640 с.: ил.
  13.  Информатика. Учебник. Под ред. проф. Н. В. Макаровой. – М.: Финансы и статистика, 2000. – 768 с.: ил.
  14.  Куртер Дж., Маркви А. Microsoft Office 2002: учебный курс - СПб.: Питер, 2002. - 640 с.: ил.
  15.  Рудометов Е. Аппаратные средства и мультимедиа: справочник.   Изд. 2-е. – СПб.: Питер, 1999. - 416 с.
  16.  Симонович С. В., Евсеев Г. А., Алексеев А. Г. Специальная информатика: Учебное пособие, - М.: АСТ-ПРЕСС:Инфорком-Пресс, 1998, - 480 с.

- додаткова

  1.  Стинсон К. Эффективная работа в Windows . – СПб.: Питер, 1999.          - 784 с.
  2.  Стоцкий Ю. Самоучитель Office 2002. – СПб.: Питер, 2002. - 576 с.
  3.  Хомоненко А. Д. Самоучитель Microsoft Word 2000. - СПб.: БХВ – Санкт-Петербург, 2002. - 560 с.: ил.
  4.  Холидей К. Секреты ПК. – Киев: Диалектика, 2001 – 420 с., ил.




1. История развала русской армии в 1917 году
2. 1 Нормативная база формирования учета поступления и реализации товаров 5 1
3. 1 Виды гостиничных помещений 1
4. Гражданская дееспособность
5. Правовое обеспечение профессиональной деятельности
6. 20 Лабораторная работа 13
7. Принцип Даламбера.html
8. Электроснабжение предприятий 8 семестр Электроснабжение объектов
9. Тихоокеанского геосинклинального пояса
10. Бизнес-модель XXI века ’ компания, которая занимается лишь маркетингом и продвижением своего брэнд
11. Дипломная работа- Формирование и оценка депозитной политики коммерческого банка
12. якої культурної рослини потребує великих затрат енергії наполегливих пошуків коштів тривалого часу і вели
13. Общество. Социальные изменения
14. первых вы никогда на ней не останетесь голодным вовторых ее очень легко придерживаться не портя свой органи
15. Тема Основні відомості про компанію
16. Генератор випадкових чисел
17. Ін Юре Україна 01004 м
18. Этапы жизни и творчества И А Бунина
19. Из истории народного образования города Москвы
20. Тема работы- Опыт современного прочтения романа Преступление и наказание