Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Тема заходу є досить актуальною.html

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-01-17

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

Самоаналіз виховного заходу.

Проходячи практику, я була закріплена за 9-А класом, де виконувала обовязки помічника класного керівника. 03 березня 2011 року я провела у класі на класній годині виховний захід. Виховним заходом була етична бесіда на тему «Хочу бути щасливою людиною».

Тема заходу є досить актуальною. Так як тема щастя хвилювала людей у всі часи. Бути щасливим – головна мета кожного з нас. Але як досягти її? Людина, повинна знайти своє розуміння щастя.

Метою заходу було спонукати учнів на самовиховання; сформувати негативне ставлення до примітивного розуміння щастя, заснованого на матеріальних цінностях; виховувати в учнів високі моральні якості.

У середу , 02 березня 2011 року я попередила про проведення виховного заходу на класній годині колектив 9-А класу. Учні класу, в свою чергу виявили значну зацікавленість до даної теми заходу що свідчить про цікавість даної теми.

Класний кабінет не зазнав ніяких змін, від учнів я ніяких підготовчих заходів не вимагала. З обладнання  використала класну дошку, крейду, картки з висловлюваннями, чисті аркуши та ручки.

Форма проведення виховного заходу – етична бесіда.

На початку уроку, для актуалізації уваги, я задала до учнів запитання, як вони розуміють, що таке Щастя?

Наступним було творче завдання «Захисти своє щастя». Я роздала учням картки з визначенням поняття «щастя»: група1 «Найщасливіша та людина, яка потрібна всім»; група 2 «Щастя—у праці»; група 3 «Щастя за гроші не купиш»; група 4 «Щастя—в коханні»; група 5 «Щастя— у подоланні себе, у самовдосконаленні»; група 6 «Якщо хочеш бути щасливим — будь ним».

Завдання кожній групі — навести аргументи на захист думки, яка написана в картці. Опонентами групи, що відповідає, виступають решта учнів. Вони мають ставити запитання або висловлювати протилежні думки, пропонуючи групі довести свою правоту.

Недоліком я вважаю було те, що під час обговорення поставлених проблем учні відповідали всі одночасно, не вислуховуючи думки інших, що створювало значний шум. Але це свідчило про те, що учні були зацікавлені бесідою.

Після обговорення даного питання я зробила висновок, що насправді, для того, щоб відчувати себе щасливою людиною, не потрібно свідомо домагатися цього. Щастя — це відчуття радості, захоплення, відкриття. Воно доступне людині, яка любить життя, уміє бачити красу природи, серце якої завжди відкрито для добра.

Далі я навела для прикладу учням міркування про щастя одного десятикласника, і поставила дискусійне питання: чи можна погодитись із думкою, що чим менше бажаєш, тим щасливішим себе відчуваєш?

Після того як учні виконали творче завдання, в якому намагались виправдати правомірність шести визначень щастя, їм було завдання поєднати ці вислови і сформулювати своєрідний закон щастя.

Я пропонувала кожній групі учнів сказати, що людина має робити, щоб відчувати себе щасливою. Пораду учні мали скласти, виходячи з думки, яка написана в їхній картці. Я записувала відповіді учнів на класній дошці.

Після того як ми з учнями разом визначили своєрідний закон щастя, я запропонувала учням пройти тест: Чи щасливі ви?, який складався з 15 питань, та передбачав відповіді «так» або «ні». В результаті тесту ми визначили рівень задоволення життям та відчуття щастя.

Заключне слово включало цитату відомого поет Омара Хайяма: «Щасливий той, хто жив хоч би хвилинку!»

У виховному заході використані такі методи:

  •  бесіда;
  •  заохочення;
  •  роз’яснення, які спрямовані на досягнення мети заходу.

Також було використано  роздатковий матеріал.

Довелось застосувати авторитарно-демократичний стиль ведення бесіди. Під час заходу діти все одно ще перебивали та викрикували один поперед іншого. Доводилось таким чином заспокоювати дітей і давати по черзі можливість висловлювати бажаючим свої думки.

Загалом проведенням виховного заходу я задоволена. Була досягнута мета і реалізовані всі завдання.

В подальшому слід більше приділяти увагу дисципліні на уроках та класних годинах, виховувати в учнів повагу до думок своїх товаришів та до себе. Також виховну роботу направити на виховання позитивних якостей, сприяти виробленню на основі загальнолюдських цінностей та норм етики, моральної самооцінки та моральних переконань; виховувати взаємоповагу та взаєморозуміння між учнями.

PAGE  1




1. светло оранжевый 602 авантюрин metlic серебрис.
2. Картезианские традиции в философии XX века
3. Тема- Створення текстової HTMLсторінки Мета роботи- освоїти основні прийоми роботи створення HTMLсторінки за
4. Religion in Britin
5. профессионала журналу Ironmn февраль 1997 г
6. ЮжноУральский государственный университет национальный исследовательский университет 1819 апреля 20
7. Сальмонеллёз профилактика внутрибольничной инфекции
8. ЗАПИСКА. Філософія освіти ~ це сфера філософського знання предметом якого є освіта
9. мышление является таким же продуктом деятельности мозга как желчь продуктом деятельности печени согласил
10. Підготовка текстового редактора Word 2007 до роботи
11. Эффективность использования основных производственных фондов предприятия
12. тактическая характеристика очагов ядерного поражения Очагом ядерного поражения называется
13. Органы госбезопасности России (1917-1980-е годы)
14. особенно в результате одолений и потрясений
15. Объекты товароведной деятельности их основополагающие характеристики
16. От реформ к кризисным явлениям в советском обществе (19651985 гг
17. Определение сметной стоимости усиления насыпи на слабом основании по технологии Риттрансстрой
18. а но и нематериальные ресурсы информацию проектные и научные разработки зрелища искусство законотворчес
19. Matrix Organization Structure Advantages and Disadvantage
20. Видеоустройства персональных ЭВМ и их основные характеристик