Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Визначення показників процесу накопичення вагонів на сортувальних станціях

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2015-07-10

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 19.5.2024

Білет №6

1. Визначення показників процесу накопичення вагонів на сортувальних станціях. Які показники і як використовуються при організації вагонопотоків на залізницях.

  У процесі розформування составів на сортувальній гірці (витяжній колії) проісходить трансформація потока поїздів. Кожен розформований состав містить декілька призначень груп вагонів по призначенню ПФП, встановленому для станції, тобто ,де  - число вагонів в розформованому поїзді i-того призначення. Останню групу вагонів, яка завершує процес накопичення состава, називають замикаючою, простій під накопиченням цієї групи дорівнює 0, а час, впродовж якого іде накопичення состава, називають періодом накопичення состава.

   Для визначення показників процесу накопичення вагонів на сортувальних станцій наведено рисунок накопичення вагонів на сортувальній колії:

Відносно цього рисунку визначаємо показники процесу накопичення вагонів.

До основних показників процесу накопичення відносяться:

1) кількість вагоногодин накопичення для даного призначення за добу визначається:

;  де  - час простою групи вагонів під накопиченням (крім   замикаючої);   - кількість вагонів у ній, чи аналітично

;

2) середній простій вагона під накопиченням для аналізованого призначення можна визначити: ; де n – добова кількість що накопичилися і відправлених вагонів.

чи аналітично

3) параметр накопичення для даного призначення визначається

 У цілому по станції середній простій вагонів під накопиченням, і параметр накопичення обчислюються на підставі графіків: ;  де к – число призначень;    чи аналітично     - середній склад формуємих поїздів у сортувальній системі. Точність цієї формули тим вище, чим рівномірніше буде процес накопичення.

    При організації вагонопотоків на залізницях використовують такі показники: параметр накопичення, середній состав поїзда.

   Параметр накопичення та середній состав поїзда використовується при організації вагонопотоків на залізницях для доцільності маршрутизації перевезень, для розрахунку ефективності організації ступеневих маршрутів, для визначення необхідної, достатньої та загальної достатньої умов, для розрахунку плана формування.

2. Керівництво маневровою роботою на сортувальній станції, в тому числі на вантажних пунктах. В яких документах і як відображені дозволені швидкості і інші умови маневрової роботи.

 Маневри на станції повинні вироблятися за вказівкою тільки одного працівника – маневрового диспетчера, чергового по станції, чергового по сортувальній чи гірці парку, а на ділянках, обладнаних диспетчерською централізацією – поїзного диспетчера. Розподіл між ними обов'язків установлюється ТРА станції. Рухом маневрового локомотива повинний керувати тільки один працівник – керівник маневрів. Машиніст може надати руху локомотиву тільки по чи сигналі вказівці керівника маневрів – звичайно укладача потягів.

 Основним засобом передачі вказівок при маневровій роботі повинен бути радіозв'язок, а в необхідних випадках – пристрої двостороннього паркового зв’язку. Маневровий радіозв'язок повинний забезпечувати надійний двосторонній зв'язок маневрового диспетчера з машиністами маневрових локомотивів. Керування маневрами виробляється і за допомогою постійних сигнальних пристроїв. Дозволяється також подача сигналів ручними сигнальними приладами.

   З дозволу начальника залізниці в залежності від типу локомотива і місцевих умов допускається обслуговування маневрового локомотива одним машиністом.

   Для кращої організації роботи станції, організуються комплексні бригади. У їхній склад включають працівників станції, машиністів маневрових локомотивів і їхніх помічників, працівників ПТО й інших працівників, що безпосередньо беруть участь у здійсненні маневрів, операцій по прийому, відправленню поїздів і обробці складів. Керівником комплексної бригади є маневровий диспетчер.

    На сортувальних гірках рухом маневрових лок-вів може керувати черговий по гірці. Маневрова робота виконується складачем або складацькою бригадою (складачем і його помічником). Складач поїздів повинен одержувати завдання на маневрову роботу тількі від однієї особи, яка розпоряджається маневрами. Завдання повинно бути видано чітко і доведено до кожного причетного працівника.

     Переміщення маневрового локомотива з одного маневрового району в інший дозволяється тільки з дозволу ДСП (ДСПГ) або маневрового диспетчера після попереднього узгодження з відповідним черговим поста (парку), в район якого передбачається переміщення, або зі складачем поїздів, який працює в цьому районі.

     ДСП повинен готувати маневрові маршрути відповідно до плану маневрової роботи. Рух маневрових составів і одиночних локомотивів зі швидкістю 60,40,25 км/год може здійснюватися тільки у тих випадках, коли машиніст попереджений про вільність колії. Якщо машиніст не сповіщений про вільність колії, то він повинен прямувати з особливою пильністю і швидкістю, яка б забезпечила своєчасну зупинку в разі появи перешкоди для подальшого руху.

     При необхідності заїзду маневрового лок-ва на колії ВР ДСП або складач поїздів повинен попередньо узгодити можливість подавання чи виведення вагонів з керівником робіт у даному районі. Порядок встановлюється у ТРА. Забороняється виїзд на станційні колії маневрових локомотивів аба составів з районів, що не обслуговуються черговими стрілочних постів, без дозволу ДСП.Порядок виїзду встановлено у ТРА станціі.

    Дозволені швидкості і інші умови маневрової роботи відображені в ПТЕ та Інструкції руху поїздів та маневрової роботи.

Маневри проводяться зі швидкістю, не більшою: - 60 км/год – під час прямування по вільних коліях одиночних локомотивів і локомотивів з вагонами, причепленими позаду, із включеними і випробуваними автогальмами; - 40 км/год – під час руху локомотива з вагонами, причепленими позаду, по вільних коліях; - 25 км/год – під час руху вагонами вперед по вільних коліях, а також відбудовних і пожежних поїздів; - 15 км/год – під час руху з вагонами, зайнятими людьми, а також з негабаритними вантажами бокової та нижньої негабаритності 4-го, 5-го і 6-го ступенів; - 5 км/год – під час маневрів поштовхами; - 3 км/год – під час підходу локомотива до вагонів.

Практична частина.

Знайти норму експлуатаційного парку та продуктивність тепловозів на дирекції залізниці при   Як зміниться парк тепловозів і їх продуктивність при  та зменшенні середньодобового пробігу (таблиця 1). Інші дані: ; ; ,

Таблиця 1 – Вихідні дані для розрахунків

Варіант

, пар поїздів

, км/добу

План

факт

1

135

560

490

2

115

610

535

3

105

580

555

Єксплуатаційний парк локомотивів визначається як: ; де N – кількість пар вантажних поїздів на дільниці обертання;  - коефіцієнт потреби локомотивів на парку поїздів, =0,326

Продуктивність тепловозів визначається за формулою: ; де   - середньодобовий пробіг локомотивів, км/добу;  - коефіцієнт одиночного пробігу локомотивів, ;  - середня вага поїзда брутто, т

   1 варіант

При зміні =0,316 => .Парк тепловозів зменьшується.

При зменьшенні = 490км/доб ; ткм брутто. Продуктивність зменьшується.

   2 варіант

лок-ва

ткм брутто

 При =0,316 =>  лок-вів. Парк локомотивів зменьшується.

При = 535 км/добу. ткм брутто. Продуктивність тепловозів зменьшується.

   3 варіант

лок

ткм брутто

При  = 0,316 => лок. Парк локомотивів зменьшується.

При  = 555 км/добу. ткм брутто. Продуктивність зменьшується.




1. Реферат- Статистические методы анализа оборотных фондов
2. і Що вони означають Виховна функція історичної науки на прикладі однієї з тем історії Історія і ідеол
3. Реферат- Влияние человеческого фактора
4. МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ ПО ОРГАНИЗАЦИИ И ПРОВЕДЕНИЮ ПРОИЗВОДСТВЕННОЙ ПРАКТИКИ для студентов 3 курса л
5. апредпочтет набор А набору С; бпредпочтет набор С набору А; вбудет безразличен в выборе между наборами
6. Управление продажей образовательных услу
7. темам В этом смысле наука об управлении кибернетика
8. 4 Основные категории статистики Статистика оперирует определенными категориями т
9. Детский сад компенсирующего вида 137 Сценарий спортивного праздника с детьми
10. сокращаются налоговые льготы растут налоговые ставки вводятся новые виды налогов
11. Контрольная работа- Теоретические основы построения страховых тарифов
12. Основные исторические понятия и термины базового уровня к семантике социальных категорий
13. зеленого горошка пучок зеленого лука для заправки- 2 ч
14. і Ошибка встановлена в грудні звітного року
15. реальность и материя Движение и развитие ~ это одно и то же Каковы основные формы движения матери
16. 2013 г.html
17. Историко-правовой анализ становления и развития института лицензирования в Республике Беларусь
18. Замоскворецкое чудо
19. Деонтология. Понятие
20. НАДОНУ ПРОТИВ ПЕРЕНОСА ПАМЯТНИКА КАРЛУ МАРКСУ Мы жители РостованаДону встревожены новыми попытками в.