Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Варіант 20 1основні засоби здійснення інформаційної діяльності

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2015-07-05

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 19.5.2024

Варіант 20

1.основні засоби здійснення інформаційної діяльності. Що таке інформаційний сервіс?

Інформаційна діяльність – це сукупність дій, спрямованих на задоволення інформаційних потреб громадян, юридичних осіб і держави

 що основними видами інформаційної діяльності є створення, збирання, одержання, зберігання, використання, поширення, охорона та захист інформації. Основними напрямами інформаційної діяльності с: політичний, економічний, соціальний, духовний, екологічний, науково-технічний, міжнародний тощо. Одержання інформації – це набуття, придбання, накопичення відповідно до чинного законодавства України документованої або публічно оголошуваної інформації громадянами, юридичними особами або державою. Використання інформації – це задоволення інформаційних потреб громадян, юридичних осіб і держави. Наукова (аналітико-синтетична) обробка документів[ред.  ред. код]

До сфери наукової обробки документів входить систематичне визначення кола питань, що виникають у процесі базової (професійної) діяльності споживача. Завданням рефе-рентів-аналітиків є виявлення, відбір, аналітико-синтетична обробка документної інформації та підготовка на цій основі інформаційних документів. Основна відмінність процесу наукової обробки документів полягає в тому, що її результат — не просто аналіз і згортання первинної інформації, а перетво-рення її на інформаційний засіб базової діяльності споживача інформації. Обов'язковими складовими наукової обробки документів є аналітичний відбір та критична оцінка документної інформації відповідно до потреб споживача, організація її у формі завершеного вторинного документа, а в разі необхідності — його анотування, індексування (визначення індексів УДК і ББК). Наукова обробка документів як один з основних видів інформаційної діяльності потребує значних інтелектуальних зусиль і належить до розряду наукової діяльності. Значення наукової обробки документів настільки значне, що вона є одним з основних критеріїв оцінювання рівня наукової зрілості здобувачів наукового ступеня доктора і кандидата наук, діяльності науково-дослідних інститутів, одним із основних засобів ухвалення науково виважених управлінських рішень і т. ін. Визначальною умовою якості наукової обробки документів є досягнення відповідності змісту вихідних документів інформаційній потребі споживача. Наукову обробку документів найчастіше виконують бібліотеки або інформаційні служби на конкретне (індивідуальне чи колективне) замовлення користувачів. Таким чином, процеси збирання (виявлення, пошуку), наукового перетворення (аналітико-синтетичної обробки) документованої інформації є етапами загальнішого процесу — інформаційної діяльності.

Науково-технічна обробка документів[ред.  ред. код]

Науково – технічне опрацювання справ є одним з найважливіших етапів необхідних для правильного зберігання документів та ефективного їх використання. Науково – технічна обробка являє собою комплекс робіт по впорядкуванню документів, що включає проведення експертизи цінності документів, формування архівних документів в одиниці зберігання (справи), підшивку справ, нумерацію аркушів справ, оформлення обкладинок, складання внутрішніх описів і засвідчувальних аркушів, складання описів справ, історичних довідок, передмов та інші.

Інформаційний сервіс  це послуга, яка надається інформаційною службою для задоволення потреб управлінського персоналу. Інформаційний сервіс характеризується параметрами інформації та періодичністю її отримання;  складом розв'язуваних  завдань; засобами для їхнього вирішення; періодом часу; продуктивністю; ціною інформаційного сервісу.

Первинним завданням  для забезпечення інформаційного сервісу є вибір комп’ютерної техніки для створення апаратної платформи .

При виборі апаратного забезпечення   для підтримки інформаційного сервісу, необхідно враховувати різні фактори: функціональність і складність розв’язуваних завдань; склад і різноманіття типових дій, виконуваних тією чи іншою групою користувачів; кількість користувачів і інтенсивність їхньої роботи і т. ін.

2.Вкажіть основні принципи формування і підтримки інформаційного фонду органів державної статистики

Керівним організаційним і методологічним центром статистики в Україні, який здійснює централізоване керівництво справою обліку і статистики, є Державний комітет статистики України (Держкомстат України). Він проводить свою роботу через відповідні статистичні органи на місцях. У автономній республіці Крим таким органом є Державний комітет статистики Криму, а в областях - головні статистичні управління. Низовими органами державної статистики, які знаходяться в безпосередньому підпорядкуванні головних статистичних управлінь, є районні і міські управління статистики. державна статистика - це централізована система збирання, опрацювання, аналізу, поширення, збереження, захисту та використання статистичної інформації, Методи оброблення даних первинного обліку ґрунтуються на групуванні за міжнародними класифікаціями і формами подання даних в органи міжнародної статистики. Міжнародним стандартам відповідають склад показників, періодичність подання і форми публікації статистичних даних. Збирання інформації від підприємств, організацій, комерційних структур і реєстрація її на машинних носіях виконується з документів. Забезпечується зв’язок між рівнями статистичної інформаційної системи і користувачами інформації, використовуються комп’ютерні технології тиражування інформації, здійснюється вихід у міжнародні мережі та забезпечення закордонних партнерів узгодженою статистичною інформацією. Забезпечується взаємодія ІС ДКС з інформаційними системами центральних економічних органів, Кабінетом Міністрів України та Апаратом Президента України. Збирання вхідних даних від великих підприємств здійснюється по каналах зв’язку, статистичною інформацією забезпечуються всі споживачі на загальнодержавному, галузевому і регіональному рівнях.
Будь-яка інформація, у тому числі й статистична, може розглядатися як товар, який має визначену вартість, і виступає як об’єкт купівлі-продажу. Перехід до ринкових відносин, активізація зовнішньоекономічних зв’язків змушують подивитися на інформацію як на об’єкт, який має приносити прибуток продавцеві.
У соціалістичній економіці інформація довгий час уважалася «безцінним» товаром, вартість якого визначалася головним чином вартістю надання інформації певної форми. . Основними джерелами формування інформаційного фонду РСО є:

– відомості про вчинення реєстраційних дій, які щоденно надходять до органів державної статистики від державних реєстраторів згідно із Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»;

– дані статистичних спостережень (включаючи фінансову звітність);

– інші адміністративні дані органів державної влади (Державної податкової адміністрації, Пенсійного фонду, Фонду державного майна тощо).




1. Общая психология 1курс 1 семестр очное отделение Что изучает психология как наука
2. ЛАБОРАТОРНАЯ РАБОТА1
3.  Технология постановки согревающего компресса на ухо ребенку
4. Лекция 4. Товар и деньги как основные инструменты рыночного хозяйства 1
5. Современные информационные технологии направление Журналистика 1
6. Великие русские путешественники
7. Особенности ведения бухгалтерского учета на предприятии
8. любимое время года для людей всех возрастов
9. І.Дісковський ПОЛОЖЕННЯ про проведення районного різдвяного турніру з мін
10. Формування та використання природоресурсного та трудового потенціалу Луганського регіону
11. Конвер Софт Комсомольский прт
12. Отчет по лабораторной работе ’2 Исследование постоянного магнитного поля на оси катушек с помощью датчика.html
13. Питер. Вечеринка Стиляги или назад в СССР в стиле зажигательной дискотеки.html
14. Реферат- Экономические инструменты казначейского исполнения бюджета
15. Химический состав продовольственных товаров
16. аБелоруссия паспорт РФВеликобритания возможен безвизовый въезд при транзите через аэропорты до 24 часовГр
17. государственное
18. Информационная система предприятия ТОО
19. Моби Дик ~ Глава 132
20. ТЕМА 15 ОЦІНЮВАННЯ ПЛАНУ МАРКЕТИНГОВИХ КОМУНІКАЦІЙ ОПРАЦЮВАННЯ ПЛАНУ МАРКЕТИНГОВИХ КОМУНІКАЦІЙ ПІД