Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

визначення принципів структури та правил системи сертифікації; 2 затвердження переліку продукції що під

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2015-07-05

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 13.5.2024

Державний
нагляд
за якістю

В Україні створено державну систему стандартизації та сертифікації. Національним органом, що проводить і координує роботу із забезпечення її функціонування, є Комітет України по стандартизації, метрології та сертифікації (Комстандарт України). Основними функціями Комстандарту України стосовно сертифікаційних робіт є: 1) визначення принципів, структури та правил системи сертифікації; 2) затвердження переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації; 3) акредитація органів із сертифікації та випробувальних лабораторій (центрів), атестація експертів-аудиторів; 4) установлення правил визнання сертифікатів інших країн; 5) постійне інформування споживачів через відповідні інформаційні фонди щодо стандартів різних категорій, сертифікатів, класифікаторів техніко-економічної та соціальної інформації, випробувальних центрів тощо.

У межах державної системи стандартизації та сертифікації в Україні функціонує державний нагляд за якістю, який здійснюють відповідні органи, а також передбачає конкретно визначену відповідальність суб’єктів підприємницької діяльності за порушення стандартів, норм (метрологічних, санітарних та інших обов’язкових вимог, які встановлюють гранично допустимі величини показників продукції, що гарантують високу якість) і правил (метрологічних, санітарних, екологічних, протипожежних, технологічних).

Державний нагляд проводиться за планами його органів (або в разі звернення громадян з відповідними претензіями у формі періодичної (постійної) перевірки додержання вимог нормативних документів чи проведенням вибіркового (суцільного) контролю стабільності якості сертифікованої продукції, правил випробування виробів. Об’єктами державного нагляду є: 1) продукція виробничо-технічного призначення, товари народного споживання та продукти харчування — щодо відповідності стандартам, нормам і правилам; 2) експортна продукція — щодо стандартів (норм і правил) або окремих вимог, обумовлених договором (контрактом); 3) імпортна продукція — щодо чинних в Україні стандартів (норм, правил) стосовно безпеки для життя, здоров’я, майна людей і навколишнього середовища; 4) атестовані виробництва — щодо відповідності встановленим вимогам до сертифікації продукції.

Внутрішньовиробничий технічний
контроль

З-поміж існуючих і широковживаних методів забезпечення виробництва продукції високої якості чільне місце належить внутрішньовиробничому технічному контролю. На підприємствах функції безпосереднього контролю якості складових частин і готових для споживання виробів виконують відділи технічного контролю (ВТК). Головне завдання технічного контролю — постійно забезпечувати необхідний рівень якості, зафіксований у нормативних документах, через безпосередню перевірку кожного виробу й цілеспрямований вплив на умови й чинники, що забезпечують таку якість. Успішно розв’язати це завдання можна за правильного вибору об’єктів і методів контролю. Об’єктами контролю мають бути всі компоненти виробничої системи та взаємозв’язаних з нею елементів, тобто вхід (ресурси), сам виробничий процес, вихід (продукція).

Якість продукції визначальною мірою формується протягом власне виробничого процесу. Це спричиняє необхідність ретельного контролювання перебігу технології її виготовлення. Об’єктами контролю тут стає ретельне дотримування виробничо-трудової дисципліни, технологічних режимів обробки та складання виробів. Контрольні операції здійснюються не тільки стосовно якості, а й стосовно кількості, оскільки порушення технологічної, виробничої і трудової дисципліни може призвести до псування сировини, матеріалів, окремих деталей і навіть готових виробів, а відставання в кількості

КЛАСИФІКАЦІЯ ВИДІВ ТЕХНІЧНОГО КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ
ПРОДУКЦІЇ НА ПІДПРИЄМСТВІ

Ознаки класифікації

Основні види контролю

■ Організаційна форма

● Суцільний

● Вибірковий

● Статистичний

● Летючий

● Інспекційний

■ Характер контрольних операцій

● Візуальний

● Геометричний

● Лабораторний аналіз

● Контрольно-здавальні випробування

■ Стадія виробничого процесу

● Вхідний (контроль ресурсів)

● Проміжний (контроль процесу)

● Вихідний (контроль продукції)

■ Вплив на перебіг технологічного процесу

● Активний

● Пасивний

■ Застосовувані засоби контролю

● Автоматизований

● Механізований

● Ручний

■ Місце здійснення

● Стаціонарний

● Змінний

                 — найбільш ефективні види контролю якості




1.  Программное обеспечение базовых информационных технологий [3
2. новобранців поетичного жанру стає помітнішим поглиблення ліричного осмислення людини у вирі суспільного
3. N числа n месяца ему необходимо явиться в военкомат
4.  Способность осуществлять автоматически относительно самостоятельно ряд действий и операций связанных с
5. Предмет, задачи и методы современной психологии
6. Математические модели в управлении формированием культуры самостоятельной деятельности и оценке его результатов
7. 10 лет Жанна Ошарина 2 зал 20
8. Реферат- Хозяйственная деятельность предприятия
9. постоянство и верность
10. Дом Пятно синего неба над моей головой
11. лежит поляна пуста и никому до него нет дела Маша загорелась простой и чистой мечтой
12. тематизованими знаннями що накопичилися окремими юридичними науками методологічною тому що науковий інст
13. який компонент вакцини анатоксину
14. Курсовая работа- Моделирование процессора (операционного и управляющего автоматов) для выполнения набора машинных коман
15. Фундаментальные потребности (По Вирджинии Хендерсон)
16. Курсовая работа Особенности русской кухни
17. ТЕМА КРОВИ Внутренняя среда организма представлена тканевой интерстициальной жидкостью лимфой и кровь
18. Задание 1 Права и свободы человека и гражданина ~ это закрепленные в Конституции Украины неотъемлемые пра
19.  Это Ваше высочество должно научить Вас не доверять самому себе
20. Ярославская иконопись 17 века