Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

АКАДЕМІЯ МИСТЕЦТВА КРАСИ Схвалено Затверджено на засіданні циклової комісії

Работа добавлена на сайт samzan.net:


НАВЧАЛЬНО-ПРОФЕСІЙНИЙ ЦЕНТР

«АКАДЕМІЯ МИСТЕЦТВА КРАСИ»

Схвалено          Затверджено

на засіданні циклової комісії                             на засіданні педагогічної ради

протокол № ____               протокол №___ від «__»___2012 р.

від «___»_________2012 р.               Голова педагогічної ради            

Голова ЦК_______В.О. Долгіх     _______ М.М. Сідун

      

 МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

ДЛЯ НАПИСАННЯ ДИПЛОМНОГО ПРОЕКТУ

Для студентів

спеціальності 5.02020701 «Дизайн»

Укладач:

Лебедєва А. В

Київ – 2012 р.

НАВЧАЛЬНО-ПРОФЕСІЙНИЙ ЦЕНТР

АКАДЕМІЯ МИСТЕЦТВА КРАСИ

(розмір шрифту: 16 кегель, полуторний інтервал, всі великі літери, виділити жирним)

Допустити до захисту

                                                                                                                                                         ( розмір шрифту: 14 кегель, полуторний інтервал)                                                                                                                             «________»__________________20__р.

                                                                                                   ( розмір шрифту: 14 кегель, полуторний інтервал)

 

                                                                                                  Директор___________М.М.Сідун

                                                                                                                                                        ( розмір шрифту: 14 кегель, полуторний інтервал)

Д И П Л О М Н И Й   П Р О Е К Т

(розмір шрифту: 20 кегель, полуторний інтервал, всі великі літери, виділити жирним)

ТЕМА_________________________________________________________________________

( розмір шрифту: 14 кегель, полуторний інтервал)

Виконав:

Студент (ка) П.І.П.

____________________

Групи:________

Керівник дипломного проекту: П.І.П.

____________________

Підпис____________

«_____»_________20___ р.

з оцінкою______________

( розмір шрифту: 14 кегель, полуторний інтервал)

Консультанти:

по технологічній частині ___________________________        Підпис _________

по графічній частині  ______________________________        Підпис _________

( розмір шрифту: 14 кегель, полуторний інтервал)

Київ – 20__ р.

( розмір шрифту: 14 кегель, полуторний інтервал)

ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

Написанням дипломного проекту завершує процес підготовки молодшого спеціаліста за кваліфікацією «конструктор-дизайнер». Дипломний проект (ДП) – це випускна самостійно досліджена робота студента. Тема ДП має бути актуальною та придатною до практичного застосування.

В період розробки ДП студенти систематизують, закріплюють, застосовують на практиці набуті під час навчання знання та навички з предметів: «Художнє проектування (макетування)», «Технологія процесу», «Кольорознавство», «Архітектурне проектування», «Основи теорії дизайну», «Компьютерний дизайн» та інші, а також виявляють та представляють свої творчі здібності.

Розробляючи нові дизайн-проекти, студенти повинні використовувати досвід роботи передових підприємств мистецтва «Архітектурний дизайн», інформацію методичних кабінетів, прогресивні методи та технологічні прийоми виконання різних видів робіт за сучасними технологіями.

Розроблені дизайн-проекти, передбачені темами дипломних проектів та повинні відповідати сучасному напрямку дизайн-технологій, індивідуальним особливостям людини та доцільного функціонуванняі використання інтер’єру, ландшафту, побутовим речам тощо.

Теми дипломних проектів пов’язані з професійною діяльністтю дизайнерів інтер’єру та відповідають освітньо-кваліфікаційному рівню «молодший спеціаліст».

Теми дипломних проектів поділяються між студентами перед переддипломною практикою з урахуванням творчих і практичних здібностей студентів.

У процесі роботи над ДП необхідно використовувати матеріали про сучасні перспективи розвитку і шляхи вдосконалення мистецтва дизайну в Україні, а також сучасну навчальну і інформаційно-методичну літературу з художньо-дизайнерської, ремонтно-будівельної і декоративно-прикладної справи.

На захист ДП кожен студент повинен подати текстову частину роботи в обсязі 35-40 друкованих аркушів, фото об'єкту, який обраний для ДП, макет, план і ескіз базового об’єкту; не менше 3-х планів і ескізів передпроекту; ескіз, план основного проекту; карту матеріалів, необхідних для втілення проекту у реальність; технологічну карту виконання макету формату А 1, а також виконати розроблений в дипломному проекті макет об’єкту.

Основним показником якості дипломного проекту є гармонійність розробленого макету об’єкту, його актуальність та відповідність до розвитку сучасним вимогам мистецтва дизайн, якість та технологічність виконання, дотримання вимог до написання та оформлення ДП, розробка графічної та технологічної частини.

ЗМІСТ. ОФОРМЛЕННЯ ТА ОБСЯГ ДИПЛОМНОГО ПРОЕКТУ

Зміст написання дипломного проекту визначається керівником відповідно до теми.

В методичних вказівках приведений приблизний розподіл обсягу роботи і найменування розділів ДП. В зв’язку з тим, що тематика ДП щорічно поповнюється та доповнюється з урахуванням нових досягнень у архітектурно-дизайнерській галузі, з урахуванням вимог сучасних тенденцій моди, припускаються відхилення від приблизної розбивки розділів роботи та найменувань розділів основних частин. За розсудом керівника роботи можливе виключення деяких розділів творчої частини і заміна їх іншими, відповідно до теми.

Письмова частина роботи повинна складатися з 35 - 40 стандартних аркушів друкованого тексту на одній стороні аркуша (формат А- 4), містити в собі вступ, творчу та техноглогічну частини з ілюстрованими ескізами, рисунками та технологічними картами. Необхідно дотримуватися встановлених полів і основних написів на комп’ютері (шрифт: 14 кегель, полуторний інтервал).

Перед письмовою частиною роботи розміщується титульний аркуш з темою дипломного проекту (аркуш 1, але номер сторінки на ньому не ставиться).

Кожна частина дипломного проекту повинна розпочинатися з нового аркуша та мати порядковий номер. (позначення арабською цифрою з крапкою). (Наприклад 1. ТВОРЧА ЧАСТИНА). Підрозділи посередині кожної частини  також повинні мати порядковий номер в межах частини ( 1.2 ; 1.3 т.д.).

«ВИСНОВОК» - це обгрунтований результат вмінь та навичок, здобутих студентом у процесі навчання і викладення відповідно до теми написання ДП.

В кінці письмової частини роботи, після закінчення висновку, розміщується аркуш  «СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ», де наводиться перелік використаної літератури, нормативних довідників та експрес-інформації які використовувались при написанні ДП (не меньше 15 джерел).

Ескізи і рисунки, що входять до складу дипломного проекту, підписуються консультантом графічної частини. Знизу посередині підписується: Рисунок 1а, 1б, 1в…

Текстова частина ДП ілюструється планами, ескізами та основними рисунками на форматі А4, картою ремонтно-будівельних і оздоблювальних матеріалів. Всі ескізи і рисунки виконуються як у графічному, так і у кольоровому зображенні; карта ремонтно-будівельних і оздоблювальних матеріалів та виносяться у ДОДАТКИ.

До дипломного проекту входить технологічна карта (не меньше 6 позицій). Кожна позиція виконується на окремому аркуші та її повтор на форматі А1 (1 аркуш). Технологічна карта повинна відображати послідовність виконання підготовчих робіт (схеми елементів макету: меблі, будівлі, дерева тощо), необхідних для виконання макету. Технологічна карта виконується таким чином, щоб можна було легко визначити технологію виконання окремих деталей макету, виконується чорною тушшю або маркером.

На технологічній карті повинні бути вказані:

  1.  схеми окремих деталей;
  2.  схема-план розподілу деталей на макеті;
  3.  послідовність виконання макету;
  4.  загальна план-схема макету.

Позиції технологічної карти позначаються малими літерами в алфавітному порядку, і підписуються рисунок.

На форматі А- 3 виконуються рисунки базового об’єкту (1 малюнок), розробленого сучасного (2 положення) в техніці акварель. Виконаний макет повинен відповідати основним ескізам і рисункам.

Помилки і графічні неточності дозволяється виправляти зберігаючи охайність роботи.

Текст ДП друкується українською мовою. Розмір шрифту: 14 кегель, полуторний інтервал.

Поля : Лівий край-   3 см, знизу –  2 см, правий край –  1,5 см, зверху –  2,5 см.

В тексті повинні бути посилання на додатки та позиції технології виконання робіт.

Другий аркуш вміщує зміст ДП. Оформлення «Змісту» виконується: праворуч необхідно вказати арабською цифрою номер сторінки до кожного розділу роботи.  Підкреслювати назви не дозволяється.

Назви розділів розташовують посередині аркуша. Крапка в кінці назви не ставиться.

Основна частина роботи ілюструється фото, планами, схемами, ескізами і рисунками, які виносяться у ДОДАТКИ. Загальна кількість додатків становить 11 – 14. Відповідно до розділів виконуються такі фото, ескізи та рисунки, на форматі А- 4:

До розділу 1.1. – 3 фото і 3 рисунки базового об’єкту. Нумерація фото і рисунків в цьому розділі: 1, 2, 3, 4, 5, 6.

До розділу 1.2. – 3 ескізи варінтів пошуку рішення проекту вдповідно до теми ДП . Нумерація малюнків в цьому розділі 7, 8, 9.

До розділу 1.3. – 1 – 2 рисунки розробленого проекту 10, 11.

До розділу 2.1. – технологічна карта схем деталей макету .

До розділу 2.2. – технологічна карта ремонтно-будівельних та оздоблювальних матеріалів.

До розділу 2.3 - технологічна карта виконання макету ( не меньше ніж 6 позицій ).

На форматі А-3:

1 рисунок базового об’єкту.

2 рисунка проектного рішення у різних ракурсах.

ЗМІСТ

   ВСТУП

1.ТВОРЧА ЧАСТИНА………………………………………………………………

1.1. Характеристика сучасного і перспективного напрямів дизайну в архітектурі, інтер’єрі, предметах побуту тощо з врахуванням теми ДП…………………………

1.2. Характеристика  та обгрунтування вибору базового об’єкту ( відповідно до теми  дипломного проекту )…………..

1.3. Розробка рішень основного проекту відповідно до сучасного напряму моди та вимог сучасного дизайн-проектів………………………………………..

     2. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА

2.1. Визначення початкових даних для виконання розробленого проекту (функціональність, місце розташування, розміри)

2.2. Обгрунтування вибору і характеристика: стильового та колірного рішення…………………………………

2.3. Обгрунтування вибору і характеристика ремонтно-будівельних та оздоблювальних матеріалів для втілення проекту у реальних умовах…

2.4. Опис поетапного виконання макету ДП: обгрунтування вибору масштабу макету, матеріалів, які використовуються у процесі виконання макету, послідовність виконаних дій виготовлення макету ………………………………

ВИСНОВОК………………………………………………………………………

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ……………………………………….

ЗМІСТ ЧАСТИН І РОЗДІЛІВ ДИПЛОМНГО ПРОЕКТУ

ВСТУП

Вступ повинен бути невеликим, відображати напрями розвитку мистецтва дизайну, висвітлювати питання впровадження нових технологій, досягнення українських дизайнерів, роль дизайну у житті людини та в суспільстві.  У вступі наводять необхідні обгрунтування причин розроблення проекту (2 аркуша).

1. ТВОРЧА ЧАСТИНА

1.1. ХАРАКТЕРИСТИКА СУЧАСНОГО І ПЕРСПЕКТИВНОГО НАПРЯМІВ ДИЗАЙНУ В АРХІТЕКТУРІ, ІНТЕР’ЄРІ, ПРЕДМЕТАХ ПОБУТУ ТОЩО З ВРАХУВАННЯМ ТЕМИ ДП

У запропонованому розділі потрібно проаналізувати роботу провідних та зарубіжних майстрів мистецтва дизайн, дизайн-студій, дати характеристику сучасних і перспективних напрямів розвитку мистецтва дизайн, які безпосередньо пов’язані з темою ДП.

Необхідно описати напрям сучасних дизайн тенденцій в Україні та зарубежем, безпосередньо пов’язаних з обраною темою ДП.

Стисло охарактеризувати нові технологічні прийоми та методи художнього проектування, створення дизайн-проектів інтер’єру, ландшафтного дизайну тощо. Описати, які зміни і завдяки чому сталися з класичними технологічними прийомами та методами виконання різних видів діяльності дизайнера, які відповідають обраній темі.

Розділ ілюструється малюнками з врахуванням сучасних напрямів моди мистецтва дизайн (4-5 аркушів).

1.2. ХАРАКТЕРИСТИКА  ТА ОБГРУНТУВАННЯ ВИБОРУ БАЗОВОГО ОБ’ЄКТУ ( ВІДПОВІДНО ДО ТЕМИ ДИПЛОМНОГО ПРОЕКТУ )

Виходячи з понять «ринок», «реклама» і «дизайн», дати докладний опис об’єктів, найбільш характерних до теми ДП.

В даному розділі доцільно провести історичний аналіз об’єктів середовища, які пов’язані з темою ДП з метою визначення їх спільного стилістичного напряму та конструктивних аспектів, визначити найбільш характерний тип об’єкту для даної теми ДП. Крім того необхідно обгрунтувати доцільність вибору того чи іншого об’єкту за базовий шляхом порівняння різних об’єктів середовища, вказуючи ті чи інші більш ефективніші елементи, конструктивні рішення, форми тощо.

Таким чином, слід довести, що обраний базовий об’єкт  може бути основою для розробки сучасного перспективного дизайн-проекту, тобто обгрунтувати правильність свого вибору.

Базовий об’єкт слід описати докладно, вказати на елементи, які будуть запозичені для створення нового проекту. Розділ ілюструється рисунками, ескізами, які виносяться у додатки(5-6 аркушів).

1.3. РОЗРОБКА РІШЕНЬ ОСНОВНОГО ПРОЕКТУ ВІДПОВІДНО ДО СУЧАСНОГО НАПРЯМУ МОДИ ТА ВИМОГ ДИЗАЙН-ПРОЕКТІВ

Розробляти дизайн-проект необхідно спираючись на базовий об’єкт. Призначення дизайн-проекту відповідати темі ДП, сучасним напрямам в дизайні, законам моделювання, а також з урахуванням індивідуальних особливостей людини (підприємства) для якої (якого) створюється проект.

Спочатку необхідно провести аналогію базового об’єкту з сучасним напрямом в дизайні середовища, тобто довести актуальність деяких елементів базового об’єкту на сучасному етапі. Надати рекомендації щодо використання базового об’єкту під час розробки перспективного проекту, «перекладаючи» їх на сучасну мову або залишаючи в початковому вигляді, застосовуючи прогресивні методи і технологічні прийоми виконання дизайн-проекту.

Під час розробки дизавйн-проекту слід мати на увазі його функціональність і призначення, тобто, розробляти новий дизайн-проект необхідно з урахуванням вимог, що ставляться до тієї чи іншої групи об’єктів дизайну.

Розроблений дизайн-проект повинен відповідати вимогам сучасної моди. Конкретно вказати елементи, які включені в сучасний дизайн-проект, охарактеризувати сучасний напрям розвитку мистецтва дизайну середовища, відобразити необхідні технологічні прийоми виконання проекту, довести сучасність та актуальність розробленого дизайн-проекту та прийнятність його для подальшого втілення у сеедовище.

Також слід враховувати особливості конкретної людини, підприємства для кого створюється проект.

Завершальний етап розробки дизайн-проекту – це створення об’єкту, що включає в себе вибір форми, стилю, струтурних елементів, конструкцій, ландшафтного рішення та рекомендації щодо цього вибору. Розділ ілюструється рисунками, які виносяться у додатки (5-6 аркушів)

2. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА

Надати опис організації праці дизанера середовища: естетика, робоче місце, культура обслуговування клієнтів, робочі інструменти, вимоги до техніки безпеки. ( 1,5 -2 аркуші)

2.1. ВИЗНАЧЕННЯ ПОЧАТКОВИХ ДАНИХ ДЛЯ ВИКОНАННЯ РОЗРОБЛЕНОГО ПРОЕКТУ (ФУНКЦІОНАЛЬНІСТЬ, МІСЦЕ РОЗТАШУВАННЯ, РОЗМІРИ)

Надати коротку характеристику напрямам розвитку сучасного дизайн-проектування, які відповідають обраній темі ДП. Охарактеризувати роль дизайн-проектування в створенні сучасних архітектурних об’єктів.

Детально описати функціональну роль об’єкту, його місце розташування, розміри об’єкту, який обрано за базовий. Описати послідовність виконання підготовчих робіт та основного проектування, які відповідають виконанню дизайн-проекту у дійсності. Розділ ілюструється фотографіями, ескізами, рисунками, які виносяться о додаток ( 3-4 аркуші)

2.2. ОБГРУНТУВАННЯ ВИБОРУ І ХАРАКТЕРИСТИКА: СТИЛЬОВОГО ТА КОЛІРНОГО РІШЕННЯ ДИЗАЙН-ПРОЕКТУ

У підрозділі подається загальний опис обраного стилю для дизайн-проекту, деталізуються елементи стилю, які будуть використані під час виконання проекту. Обгрунтовується і описується остаточне рішення по стильовому оформленню проекту.

Необхідно обгрунтувати і описати вибір колірного рішення кожного елементу проекту окремо і колірну гамму дизайн-проекту загалом.

Розділ ілюструється фотографіями, ескізами, рисунками, які виносяться о додаток ( 4-5 аркуші ).

2.3. ОБГРУНТУВАННЯ ВИБОРУ І ХАРАКТЕРИСТИКА РЕМОНТНО-БУДІВЕЛЬНИХ ТА ОЗДОБЛЮВАЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ ВТІЛЕННЯ ПРОЕКТУ У РЕАЛЬНИХ УМОВАХ

У даному підрозділі подається загальний опис та класифікація ремонтно-будівельних та оздоблювальних матеріалів, які використовуються у проектній діяльності з опорою на тему ДП.

Обгрунтовується і описується доцільність вибору певних ремонтно-будівельних та оздоблювальних матеріалів, які можуть бути використані у виконанні дизайн-проекту в дійсності.

Підрозділ ілюструється зразками матеріалів (4-5 аркуші)

2.4. ОПИС ПОЕТАПНОГО ВИКОНАННЯ МАКЕТУ ДП

ОБГРУНТУВАННЯ ВИБОРУ МАСШТАБУ МАКЕТУ, МАТЕРІАЛІВ, ЯКІ ВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ У ПРОЦЕСІ ВИКОНАННЯ МАКЕТУ, ПОСЛІДОВНІСТЬ ВИКОНАНИХ ДІЙ ВИГОТОВЛЕННЯ МАКЕТУ

Описати роль макетування у діяльності дизайнера середовища, надати коротку характеристику сучасним технологіям виготовлення макету.

Необхідно обгрунтувати і описати доцільність вибору масштабу макету, матеріалів, які використовуються у процесі виконання макету, а також дати рекомендації по можливості використання аналогічних матеріалів.

Необхідно надати класифікацію використаного обладнання, інструментів та  пристосувань по групах для виконання певних видів робіт. Обгрунтувати вибір інструментів, обладнання та матеріально-технічних засобів необхідних для виконання певних видів робіт. Показати перевагу вибраних матеріалів, елементів, доповнень, обладнання та інструментів над іншими існуючими.

Описати заходи безпеки праці під час роботи з електрообладнанням, інструментами та інші запобіжні заходи по охороні праці під час виготовлення макету. Необхідно описати послідовність дій під час втілення дизайн-проекту в макет. Підрозділ ілюструється схемами, ескізами, рисунками, які виносяться у додатки ( 4-5 аркуші.)

PAGE  2




1.  В системе счисления с основанием десятичное число 26 записывается в виде 101
2. От имени науки О суевериях XX века Олег Мороз От имени науки
3. этих предприятиях в основном коммерческих принцип экономической рациональности выступает как доминирую
4. ТЕМА ЭЛЕМЕНТОВ ДИ
5. Технологии социальной работы с выпускниками детских домов
6. ЛЕКЦІЯ КУКУРУДЗИ ЗА ОЗНАКАМИ ПРОДУКТИВНОСТІ СТІЙКОСТІ ДО ВИЛЯГАННЯ ТА ЛАМКОСТІ СТЕБЛА Спеціальніст
7. Отношения ЧПарнелла и ВГладстона в конце 80-х - начале 90-х годов XIX столетия.html
8. тема адресации в Интернет
9. Информационно ~ аналитическая среда бизнеса [1] Введение
10. Охарактеризовать предмет психологического консультирования
11. і. Кваліфікатори const та voltile
12. планирование деятельности фирмы имеет два смысла
13. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук Сімфе.
14. Тема 2- Економічна робота підприємства Економічний аналіз як один із видів управління підприємством
15. чёрный ящик По аналогии учёные назвали мозг розовым ящиком символически говоря тем самым что работа мо
16. Задание на повторение
17. Лабораторная работа 7 ПРОГРАММИРОВАНИЕ ЗАДАЧ ОБРАБОТКИ ОДНОМЕРНЫХ МАССИВОВ 1 Цель и порядок работы1
18. Вариант 5 Часть 1
19. Возникновение и понятие финансов Процесс развития финансовой науки
20. Step Lesson разделены на маленькие фразы которые легко сможет понять и повторить музыкант любого уровня