Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Тема- Нарахування заробітної плати за допомогою програми Excel

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 8.6.2024

Лабораторно практична робота №11

Тема: Нарахування заробітної плати за допомогою програми Excel.

Мета: Навчитись користуватись ПК для бухгалтерських розрахунків.

Обладнання: Комп’ютерний клас.

Теоретичні відомості

Excel є, мабуть, найзатребуваним програмним продуктом офісного пакета Microsoft. Завдяки унікальним обчислювальним можливостям електронних таблиць, Excel став надійним інструментом бухгалтера в його повсякденній роботі.

Формули. Секрет обчислювальних можливостей програми Excel полягає, насамперед, у структурі її робочого документа, що є таблицею, у кожній комірці якої можуть автоматично здійснюватися математичні та логічні операції. Ці обчислювальні операції виконуються за допомогою введених в комірки формул.

Посилання. У формулах можуть використовуватися як числові або текстові значення, так і посилання на інші комірки таблиці, що містять дані. Записану вище формулу можна представити й у вигляді посилань, якщо значення, які необхідно використовувати у формулі, вже містяться в інших комірках. На малюнку показано такий випадок. В комірці Н14 (H  назва стовпчика, 14  номер рядка) записана формула, в якій як значення використані посилання на комірки F14 і G14.

Функції використовуються для спрощення дії над значеннями, що входять до формули. Є кілька категорій функцій, але ми будемо використовувати тільки математичні і логічні. Наприклад, уже знайому нам формулу можна записати з використанням математичної функції =ПРОИЗВЕД(F14;G14)/100. Як бачите, у цьому випадку посилання на комірки використовуються як аргументи функції. У деяких випадках функція може використовуватися як аргумент іншої функції. Цей прийом ми будемо застосовувати при автоматизації розрахунку індексації зарплати.

Оператори. Ці символи використовуються у формулах, щоб задати тип обчислення. Є арифметичні оператори (наприклад «*», що позначає «помножити»), оператори порівняння (наприклад, «>», що позначає «більше») а є оператори посилання, які поєднують кілька комірок в одне посилання. Наприклад, щоб підбити діапазон комірок від Е4 до Е12 застосовується оператор «:» (двокрапка) і формула буде такою: =СУМ(Е4:Е12). Якщо необхідно знайти суму тільки цих двох комірок, треба використовувати оператор посилання «;» (крапка з комою), тоді формула буде мати вигляд: =СУМ(Е4;Е12).

Константи. Це готові значення, які не потрібно обчислювати за допомогою формул. Наприклад, дата 01.07.2012, число 525, текст «Нарахована зарплата»» є константами.

Хід уроку

Оплати нараховується за відпрацьовані робочі дні відповідно до посадового окладу (оплата одного робочого дня).

НАРАХУВАННЯ: 

1.У працівника посадовий оклад – 2000,00 грн. йому нараховується надбавка за вислуги років в розмірі 30% від посадового окладу, 2000,00*30% = 600,00 грн. Здійснюється ця операція наступним чином: Виділяємо рядок С5 і натискаємо на вставку функції fx відкривається вікно, натискаємо ОК.

Відкривається вікно (аргумент функції) вводимо Число1 С4*30% натис. ОК  та отримуємо результат.

 

2.Працівник має надбавку за інтенсивність (за складність  і напруженість у роботі) в розмірі 50% від посадового окладу. Можливі інші надбавки та надбавкив розмірі не більше ніж 50% від посадового окладу.

Здійснюється ця операція наступним чином: Виділяємо рядок С6 і натискаємо на вставку функції fx відкривається вікно, натискаємо ОК. Відкривається вікно (аргумент функції) вводимо Число1 С4*50% натис. ОК  та отримуємо результат.

3.На всі вище встановлені виплати працівнику нараховується підвищення «гірські».

Здійснюється ця операція наступним чином: Виділяємо рядок С8 і натискаємо на вставку функції fx відкривається вікно, натискаємо ОК. Відкривається вікно (аргумент функції) вводимо Число1 (С4+С5+С6)*25% натис. ОК  та отримуємо результат.

4.Після всіх нарахованих виплат знаходимо сумарний фонд оплата праці працівника.

Здійснюється ця операція наступним чином: Виділяємо рядок С3 і натискаємо на вставку функції fx відкривається вікно, натискаємо ОК. Відкривається вікно (аргумент функції) вводимо Число1 С4+С5+С6+С8 натис. ОК  та отримуємо результат.

УТРИМАННЯ:

5.Єдиний соціальний внесок утримується в 3,6% від нарахованого фонду плати праці.

Здійснюється ця операція наступним чином: Виділяємо рядок F15 і натискаємо на вставку функції fx відкривається вікно, натискаємо ОК. Відкривається вікно (аргумент функції) вводимо Число1 C3*3,6% натис. ОК та отримуємо результат.

6.Внески у профспілку утримуються в розмірі 1,0% від нарахованого фонду плати праці.

Здійснюється ця операція наступним чином: Виділяємо рядок F5 і натискаємо на вставку функції fx відкривається вікно, натискаємо ОК. Відкривається вікно (аргумент функції) вводимо Число1 C3*1,0% натис. ОК та отримуємо результат.

 7.Прибутковий податок з громадян утримується з розрахунку: (ФОП-ЄСВ)*15,0%

Здійснюється ця операція наступним чином: Виділяємо рядок F4 і натискаємо на вставку функції fx відкривається вікно, натискаємо ОК. Відкривається вікно (аргумент функції) вводимо Число1(C3- F8)*15,0% натис. ОК та отримуємо результат.

8.За першу половину місяця працівнику виплачують аванс в розмірі 40% від нарахованого фонду оплати праці.

Здійснюється ця операція наступним чином: Виділяємо рядок F7 і натискаємо на вставку функції fx відкривається вікно, натискаємо ОК. Відкривається вікно (аргумент функції) вводимо Число1C3*40,0% натис. ОК та отримуємо результат.

9.Всього до виплати заробітної плати на кінець місяця: ФОП-Аванс-ЄСВ-ППГ-ПВ.

Здійснюється ця операція наступним чином: Виділяємо рядок F6 і натискаємо на вставку функції fx відкривається вікно, натискаємо ОК. Відкривається вікно (аргумент функції) вводимо Число1C3- F7- F8- F4- F5 натис. ОК та отримуємо результат.

10.Висновок по лабораторно-практичні роботі.

11.Збережіть текстовий документ в особистій папці з назвою: D:\Група___\Прізвище\Лабораторні-практична роботи  Microsoft Office Excel.

12.Вимкніть комп’ютер. Оформіть та здайте звіт.




1. Лекция 23 Щавелёв С
2. 13 А Основные компоненты В селезёнке можно выделить 4 основные компонента- к
3. Уральский экономический округ
4. тема как основной механизм нервногуморальной регуляции секреции гормонов
5. Лекция 7. СЛУЧАЙНЫЕ ВЕЛИЧИНЫ Распределения случайных величин План лекции- Основные понятия Функ
6. coli Slmonell typhimurium Bcillus subtilis Линейная хромосома Borreli burgdorferi Rhodococcus fscins
7. группа музыкальных инструментов предназначенных для совместного исполнения музыкальных произведений [7]
8. . Що розуміють під середньою швидкістю нерівномірного руху 2
9. Основи господарського права
10. Тема 8 27 ХАРАКТЕРИСТИКА МАЛЫХ ГРУПП И ФОРМИРОВАНИЕ КОМАНДЫ Характеристика формальных групп в организа
11. Экономика и планирование городского хозяйства Январь 2014 г
12. РЕФЕРАТ дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук Київ 1999
13. Об особенностях организации идеологической и воспитательной работы в 20062007 уч
14. а 207 206 204 106Балетка 102дискозал Кор201203
15. птичьем рынке как хомяк какойто
16. Понятие и особенности инстинкта у животных
17. Дифференциация звуков Ё ~Ю
18. Башкирский государственный педагогический университет им
19. ТЕМА 3 ПРОГРАММНЫЕ СРЕДСТВА РЕАЛИЗАЦИИ ИНФОРМАЦИОННЫХ ПРОЦЕССОВ
20. Организация работы отделов рекламы и связей с общественностью