Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Тема заняття Переваги і недоліки жорстких дисків Мета заняття ознаймитися з основними перевагам.html

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-01-17

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 21.5.2024

План-конспект

Дата______________________________________________________________

Тема заняття        Переваги і недоліки жорстких дисків  

Мета заняття  ознаймитися з основними перевагами і недоліками дисків  

Хід заняття

І. Організаційний момент

ІІ. Основна частина:

  1.  Теоретична частина
  2. Ми звикли, що для зберігання інформації в комп'ютері використовується жорсткий диск. Але сучасні інформаційні технології не стоять на місці, тому поряд з жорсткими дисками використовуються і інші типи запам'ятовуючих пристроїв, наприклад, твердотільні накопичувачі. Які переваги і недоліки має твердотільний накопичувач в порівнянні зі звичайним вінчестером?
  3. Твердотільний накопичувач: переваги та недоліки
  4. Для початку давайте розберемося, що представляє собою твердотільний накопичувач (SSD накопичувач). Це запам'ятовуючий пристрій заснований на мікросхемах пам'яті. SSD накопичувачі можуть бути засновані на флеш-пам'яті або пам'яті, подібної ОЗП (оперативної пам'яті). Також твердотільний накопичувач містить керуючий контролер. На відміну від жорстких дисків, твердотільний накопичувач не має рухомих частин.
  5. Зазвичай такі накопичувачі використовуються в компактних переносних пристроях: смартфонах, комунікаторах, нетбуках, ноутбуках. Це обумовлено їх меншими габаритами і вагою в порівнянні зі звичайними жорсткими дисками(читайте Як вибрати надійний жорсткий диск?), а також більш низьким енергоспоживанням.
  6. У твердотільних накопичувачів є і свої переваги, і свої недоліки в порівнянні з вінчестерами. Почнемо, мабуть, з позитивних сторін. Як вже говорилося вище, у твердотільних накопичувачів відсутні рухомі частини, а чим менше рухомих частин - тим менша ймовірність поломки. Також завдяки цьому SSD накопичувачі працюють безшумно.
  7. Твердотільний накопичувач більш стійкий до механічних пошкодженням, менш чутливий до зовнішніх електромагнітних полів і має більш широкий діапазон робочих температур, тому не потребує додаткового охолодження.
  8. SSD накопичувачі споживають менше енергії, а це підвищує час роботи переносних пристроїв від батареї. Невеликий розмір і вага твердотільних накопичувачів також робить їх зручними для використання в портативних пристроях.
  9. Швидкість читання і запису інформації нерідко перевершує пропускну здатність інтерфейсу вінчестера, а час зчитування файлів залишається стабільним незалежно від розташування або фрагментації файлів на диску.
  10. Але має твердотільний накопичувач і свої недоліки - саме тому він не витіснив звичайні жорсткі диски, а використовується поряд з ними. Головний недолік SSD накопичувачів - це обмежена кількість циклів перезапису. В залежності від типу пам'яті воно може становити 10 або 100 000 разів.
  11. Другий недолік - це проблема сумісності деякими версіями операційної системи Windows. Справа в тому, що більшість версій ОС Windows працюють з твердотільними накопичувачами так само, як і зі звичайними жорсткими дисками, скажімо, використовують механізм підкачки і дефрагментацію диска. Ці операції гарні для роботи зі звичайним жорстким диском, а от твердотільний накопичувач, навпаки, зношують і зменшують термін його експлуатації.
  12. Тому якщо на вашому ноутбуці або нетбуці встановлений твердотільний накопичувач, вам потрібно або відключити файлові операції, розраховані на роботу з жорсткими дисками, або встановити операційну систему Windows 7: вона спеціально оптимізована для роботи з SSD носіями.
  13. Ще один істотний недолік твердотільних накопичувачів - їх висока ціна. Ціна 1 Гб SSD накопичувача вище ціни 1 Гб HDD носія (жорсткого диска). При цьому вартість твердотільних накопичувачів зростає пропорційно збільшенню обсягу, у той час як ціна традиційних вінчестерів росте повільніше і залежить не від обсягу, а від кількості пластин.
  14. Компромісний проміжний варіант між твердотільними накопичувачами і традиційними жорсткими дисками - це так звані гібридні жорсткі диски (HHD або H-HDD). Такий носій складається з накопичувача на жорстких магнітних дисках (HDD) і твердотільного накопичувача невеликого обсягу.
  15. Твердотільний накопичувач виконує роль кеша (проміжного буфера для часто запитуваної інформації) і допомагає збільшити продуктивність пристрою, термін його служби, а також знизити енергоспоживання. Як і SSD носії, гібридні диски в основному використовуються в переносних пристроях.
  16. Твердотільний накопичувач поки що не може повноцінно замінити звичні нам жорсткі диски, але для використання в портативних пристроях він дуже зручний. А так як прогрес не стоїть на місці, можливо, скоро нам доведеться мати справу з більш досконалими типами накопичувачів - залишилося тільки трохи почекати.

ІІІ. Підсумок     заняття в ході заняття було проведено порівняння видів жостких дисків визначено їх преваги та не доліки




1. Российская академия народного хозяйства и государственной службы при Президенте Российской Федерации
2. Только после Манифеста 1762 г
3. УРАЛЬСКИЙ ИНСТИТУТ КОММЕРЦИИ И ПРАВА совместно с ФГКУ ВСЕРОССИЙСКИЙ НАУЧНОИССЛЕДОВАТЕЛЬСКИЙ ИНСТИТУ
4. теней и доля отраженного света
5.  Основные таможенные режимы - Выпуск для внутреннего потребления Экспорт Международный таможенный транзит
6. а и даже с одной тычинкой
7. Проблема регулирования естественных монополий в России
8. П.РачковГ.А.НовичковаЕ.html
9. 175 Бюджетного кодекса РФ государственный и финансовый контроль осуществляют органы созданные законодател
10. Реферат Особенности парадигматических отношений аналитических глагольных лексем в современном английском языке
11. 52 Социальная педагогикаДисциплина- Экологические основы природопользованияГруппа- 52Дата тестирования- 18
12. вариантов на заданную тему
13. Гражданско-правовое положение унитарного предприятия основанного на праве хозяйственного ведения
14. политическим последствиям является одним из ключевых сражений Второй мировой войны и Великой Отечественной
15. История развития связи в Ханты-Мансийском округе
16. Прогресс или преображение
17. Тема Правовое регулирование промышленной собственности в международном частном праве
18. Катание слепых детей на лошадях бесплатно на постоянной основе Выяснение возможности проведе
19. За дело с Богом Из шатра Толпой любимцев окруженный Выходит Петр
20. Отец и дед его были крепостными села Ольховатка Воронежской губернии