Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Підприємства виконують такі комунікації так само як і окремі люди

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2015-07-05

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 13.5.2024

Інтегрування

маркетингових комунікацій в організаційну структуру управління підприємством

Сучасний етап розвитку ринкових відносин вимагає перегляду концепцій з організації та планування маркетингових комунікацій на ринку. Підприємства виконують такі комунікації так само, як і окремі люди. Проте, на відміну від них, організації не мають єдиної психології, а це означає, що вони не можуть автоматично впливати на свій імідж. їм потрібно створювати корпоративний імідж, який ґрунтується на застосуванні менеджменту корпоративної культури, діяльності та маркетингу з відповідними комунікаціями. Якщо процеси адекватного менеджменту та структури неупорядковані - корпоративній імідж буде некоординованим та супротивним. В результаті цього виникнуть небажані ринкові ефекти як внутрішнього, так і зовнішнього характеру.

Уникнути негативних наслідків некоординованих маркетингових комунікацій можна з допомогою застосування концепції маркетингу відносин в системі управління ринковою діяльністю підприємства на ринку. Однак її застосування матиме певні труднощі на споживчому ринку, оскільки споживачі, як правило, схильні до мінливості, ненадійності. Товарна категорія часто є обмеженим інтересом, наприклад, тільки зубна паста, мило, туалетний папір, клей, шоколадний батончик. Тому співробітництва в прямому розумінні зі споживачами на споживчому ринку для таких товарних категорій просто не буде чи це носитиме обмежений характер. Водночас на споживчому ринку підприємство несе і соціальну відповідальність перед суспільством у цілому, використовує для виробництва ресурси держави. Тому маркетингові комунікації - це зв'язок між усіма ринковими суб'єктами. Споживач, звичайно, відіграє значущу роль як джерело отримання доходів підприємства, але він стоїть поряд з такими чинниками, як: суспільство, держава, природні ресурси, виробництво, колектив. На виробничому ринку ситуація дещо інша, оскільки там, найчастіше, здійснюються прямі контакти зі споживачами.

Проте в будь-якому разі на перше місце зараз виступають люди та їх відносини між собою. Люди є власниками процесу, намагаються встановити тісні стосунки зі споживачем та отримати від нього прихильність до подальших покупок. Допомогою в цьому виступають технології спілкування, які розподіляються на зовнішні та внутрішні маркетингові комунікації. До зовнішніх віднесемо обслуговування двосторонньої взаємодії між окремими покупцями та компанією по кожному аспекту їх потреб, таких як співробітництво в оформленні товару, сумісне його розроблення, контрольні випробування, оформлення замовлень; забезпечення швидкісного чи інформативно-насиченого зв'язку порівняно з тим, який був при фізичному спілкуванні; відкриття нових методів комунікації зі споживачами через Інтернет, інтерактивний речовий зв'язок, електронний обмін даними; зв'язок з іншими зацікавленими сторонами: інвесторами, радою директорів, службовцями, керівництвом, постачальниками та посередниками розподільчого процесу. До внутрішніх -орієнтація на принципи концепції маркетингу відносин, відхід від розуміння маркетингових комунікацій тільки як рушійної сили просування товару на ринок; побудова взаємовідносин у колективі підприємства також на принципах маркетингових комунікацій; об'єднання різних комунікативних систем, центрів оброблення замовлень, каналів зв'язку і баз даних, в результаті чого компанія стане більш інформованим постачальником, з яким легше мати справу.

У зв'язку з цим в організації маркетингових комунікацій на підприємствах необхідною умовою є передбачення тієї частки споживачів, які стануть для них постійними клієнтами чи потенційними партнерами, як-то генераторами ідей щодо удосконалення

товару під власні вимоги. До такої частки належатимуть споживачі, які не байдужі до того, що вони споживають. Чисельність їх значно обмежена, але саме вони повинні стати основним флагманом, на який підприємства орієнтуватимуть свою діяльність. Таким чином, підприємство намагатиметься втягнути «свого» споживача в інтерактивні відносини на різних етапах створення цінностей, займаючись пошуком новаторських способів відкриття нових благ для нього і взяття участі у розподілі їх вартості.

Класичні організаційні структури маркетингових служб: функціональної, товарної, ринкової, регіональної спеціалізації та матричні не в змозі задовольнити потребу підприємства на споживчому ринку в загальній інтеграції та координації маркетингових комунікацій як в середині підприємства, так і поза його межами. Кожна з цих організаційних структур передбачає формування та виконання персоналом функцій з маркетингових комунікацій на рівні з іншими маркетинговими функціями. За рахунок цього маркетингові комунікації сприймаються як просто маркетингова функція, що призводить до відсутності врахування результатів їх виконання в загальній системі управління підприємством. А це, водночас, призводить до відсутності комплексного підходу до планування бізнес-діяльності організації та маркетингових комунікаційних кампаній, неможливості координації дій персоналу у всіх структурних підрозділах підприємства, обмеженості прямого контролю над здійсненням маркетингових комунікацій з боку вищого керівництва фірми. Матрична організаційна структура товарно-функціонального, ринково-товарного чи іншого спрямування поряд з наведеними негативними наслідками має ще і труднощі з подвійними підпорядкуванням груп фахівців, що виконують маркетингові функції, та велику кількість задіяного персоналу. Звичайно, що таку організаційну структуру підприємства малого та середнього бізнесу застосувати не можуть, оскільки це пов'язано з додатковими витратами на утримання штату працівників. У зв'язку з цим потреби підприємств на споживчому ринку щодо комплексності застосування механізму маркетингових комунікацій в системі управління ринковою діяльністю підприємства можуть бути задоволені через виконання двох послідовних етапів: створення повної інтеграції маркетингу в діяльність підприємства та формування організаційної структури маркетингової служби з виділенням функцій маркетингових комунікацій як пріоритетної та її інтеграції в загальну систему управління ринковою діяльністю (рис. 5.1-5.3, див. с. 166-168).





Це дасть змогу централізувати та систематизувати дані щодо споживачів та інших ринкових суб'єктів, з якими створюються певні відносини; отримати вільний доступ до них співробітників компанії, функції яких пов'язані зі створенням цінностей для підприємства; координувати спілкування співробітників компанії з ринковими суб'єктами та між собою через комплексну мережу особистої та неособистої комунікації, формувати команду для створення цінностей, виховувати патріотизм; враховувати стратегії маркетингових комунікацій в загальних маркетингових стратегіях підприємства, які є основними.

Роль управління взаємовідносинами на ринку включає відповідальність за комунікативний вплив усіх суб'єктів господарських зв'язків, інтеграцію технологій, людей та процесів, спрямованих на співробітництво з окремими споживачами. Виконання цієї ролі має належати підрозділу з маркетингових комунікацій, який виокремлено із загальної організаційної структури відділу маркетингу. Такий підрозділ працюватиме на покупця і з ним співробітничати для того, щоб гарантувати отримання ним певних благ. Водночас, він стає в голові керування внутрішніми процесами перегляду створення цінностей підприємства з усіма тими, хто має справи з ринковими суб'єктами в використанні технологій спілкування і бізнес-процесів, що реалізуються компанією.




1. а Измерение параметров ЕМКОСТЕЙ в цепи переменного тока Методические указания к лабораторн
2. Особенности корпоративных финансов
3. Эффективность и основные направления НТП на современном этапе
4. Институт профессиональных бухгалтеров ИПБ России www
5. Стилистически окрашенная лексика
6. Формування основ наукового світогляду
7. Реферат- Роль гуманизации в воспитании.html
8. Экономическая география в дореволюционной России
9. Я выбираю СПОРТ посвященного ХХII Олимпийским играм Цели и задачи конкурса- формирование и разви
10. Учебное пособие- Геометрична оптика та квантова фізика
11. Культура античного Рима- ее заимствования и достижения
12. Апостола где в послесловии приводятся некоторые данные скупо говорящие о том что Иван Федоров был дьякон
13. Клиническая и специальная психология Специальность Психология или Клиническая психология Квалиф
14. Традиції і новаторські зрушення в літературі другої половини ХІХст Декадентські настрої Естетичні та художні пошуки, течії, напрями в європейській літературі
15. ДЕТСКИЙ САД ОБЩЕРАЗВИВАЮЩЕГО ВИДА С ПРИОРИТЕТНЫМ ОСУЩЕСТВЛЕНИЕМ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ ПО СОЦИАЛЬНОЛИЧНОСТНОМУ Р
16. Практикум методические указания Государственная и муниципальная служба Направление по
17. тема общеобязательных норм правил поведения определяющих границы свободы и равенства людей в осуществлени
18. СПОРТИВНИЙ ТУРИЗМ РОБОЧА ПРОГРАМА
19. Особенности рассмотрения дел о расторжении брака
20.  ldquo;rdquo; ldquo;rdquo; ldquo;rdquo; ldquo;rdquo; ААААААААААААААААААААААААААА ldquo;Адам 3 деген-Аристоте