Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

Популярними місцями лижного відпочинку у світі є Австрія Андорра Франція Швейцарія Болгарія Італія Слов

Работа добавлена на сайт samzan.net:


  1.   Гірськолижні курорти Європи: історія розвитку, найбільші центри

Розглянемо більш детально географію одного з найбільш поширених у світі видів спорту — гірськолижного. Популярними місцями лижного відпочинку у світі є Австрія, Андорра, Франція, Швейцарія, Болгарія, Італія, Словаччина, Туреччина, Фінляндія, Швеція, Норвегія; менш популярними — Німеччина і США. Останнім часом здобувають прихильність Румунія, Чехія, Словенія, Іспанія, Канада. Лижні курорти є в Ізраїлі, Індії та Японії.

Австрія. Австрійські Альпи традиційно є популярними в аматорів цього виду спорту. Найбільш відвідувані курорти трьох австрійських провінцій: Зальцбургу, Тіролю і Каринтії. Крім того, туристи ідуть у Форларль-берг і Штирію. Регіон Тіролю, розташований між гірськими масивами Альберг і Кітцбюель, найбільше насичений гірськими курортами. Рейтинг популярності тірольських курортів останніми роками незмінно очолює Майерхофен, розташований за 60 км від Інсбрука в долині ріки Циллер. Інсбрук — столиця Тіролю, місце проведення двох зимових Олімпіад — 1964 р. і 1976 р. Поблизу цього міста розміщено шість відомих гірськолижних районів: Хунгербург, Іглс, Тулфес, Муттерс, Акзамер-Ліцум іШтубай. За 24 км від Інсбрука розкинувся тірольський Зеєфельд, за 50 км — Кітцбюель, відомий у гірськолижному світі понад 80 років, один з елітних курортів Австрії. Тут у січні традиційно відбувається етап Кубка світу з гірських лиж. Одним із найбільш престижних курортів Австрії вважається Сан-Антон, тут 100 років тому був заснований перший в Австрії лижний клуб. Крім Сан-Антона, відомими курортами є Сан-Крістоф, Цюрз і Лех. Усі вони розташовані в гірському районі Арльберг. Також давно користуються популярністю в європейців регіони Пітцаль із відомим курортом Гальтюр і Отцаль з курортами Обергурглъ-Хохгурглъ і Зельден, курорти Бріксен і Зель регіону Кітцбюель.

Андорра. Піренейські курорти Андорри дешевші за альпійські. Найбільш популярними в іноземних туристів є курорти Сольдеу — Ель-Тартер, Пас-дє-ла-Каса — Грау-Руж, ПальАрінсаль і Ордіно (Оріндо) — Аркаліс.

Франція, Гірськолижні курорти Франції можна розділити на дві категорій: традиційні й сучасні. До традиційних, а це затишні гірські поселення, належать Мерібель у долині Труа Валле, Шамоні, розташований біля підніжжя Монблану, спортивний Валь д'їзер та елегантний Межев. Сучасні лижні курорти з'явилися в 50-ті роки XX ст. До них належать Куршевель, Валь Торгне, Ла Плань, Тінь, Аворіаз, Лек Арк, Ле дез Альп, Шамрус, Ізола-2000.

Швейцарія. Сталим попитом іноземних туристів користуються курорти Церматт, Кран-Монтана, Віллар, Гріндельеальд, Давос, Лейкербад, Санкт-Моріц.

Болгарія. У цій країні функціонують чотири найбільших гірськолижних курорти: Боровець, розташований у гірському масиві Ріла, Пампорово в масиві Родопи, Банско в масиві Пірін і Алеко на горі Витоша поруч із Софією.

Катання на гірських лижах — заняття не з дешевих, але в Болгарії, як і в Польщі, Румунії, Чехії, Словаччині, ціни на гірськолижних курортах є поміркованими.

Італія. Ця країна має кілька десятків гірськолижних центрів. Найбільш популярним є район Доломітових Альп за 150 км на північ від Венеції: центри Кортіна-д'Ампеццо, Кронплатц, Альта-БадЧя, Валь-Гардена, Валь-ді-Фасса, Арабба, Альта-Пустерія, Сан-Мартино, Валеідзарко. Не менш відомою є область Альта-Вальтеліна, розташована на півночі від знаменитого озера Гарда, на кордові з Австрією і Швейцарією* Найбільш знані центри Борміо, Санта-Катерина, Сан-Коломбо і Пассо-Стельвіо. Область Валле д'Аоста розташована в західній частині Італії і межує з Францією і Швейцарією. Тут відомими гірськолижними центрами є Курмайор, Ле-Туїль, Червінія.

Словаччина. Ця країна має кілька міжнародних гірськолижних центрів. У Низьких Татрах розташований курорт Ясна, у Високих Татрах — Штребське Плесо, Старий Смоковець, Татранська Ломниця. Популярність Словаччини зумовлена порівняно низькими цінами на відпочинок і обслуговування.

Туреччина. У цій країні гірськолижний спорт відносно молодий, але курорти, розташовані на схилах Північних Анатолійських гір, стають дедалі популярнішими. Найбільш відомими курортами Туреччини є Улу-даг, Паландокен, Саракамиш, Карталкайя.

Фінляндія, Гірськолижники — як початківці, так і професіонали, надають перевагу Фінляндії. Лижні центри Фінляндії популярні серед туристів, які ще не вміють кататися з високих гір. Тут існує понад 120 лижних центрів. Найбільш відомими є Талма, Віхті, Мессіля в околицях Гельсінкі, а також північні курорти: Вуокатті, Рука, Сааріселкя, Леві у Лапландії, Юлляс, Куусамо.

Швеція. Гірськолижні курорти Швеції популярні серед європейців. Найбільш відомі лижні центри Оре і Селен.

Норвегія. Основні гірськолижні центри розташовані на півдні країни: відомий олімпійський Ліллехаммер, Гейло і Хемседал.

Польща. Польща має кілька найбільших зимових міжнародних курортів: Закопане біля підніжжя Татрів; у районі високогірного судетського масиву Карконоше два невеликих, проте популярних курорти — Шкляр-ска-Поремба і Карпач.

Румунія. Всесвітньо відомі гірськолижні центри Румунії розташовані в районі Південних Карпат у долині Прахови. Це Сіная за 124 км від Бухареста, біля підніжжя гір Фурніка і Пятра Арсе, Пояна Брашов біля підніжжя гір Постевару і Предял.

Чехія. Крім лікувально-оздоровчих і екскурсійних турів, Чехія може запропонувати катання на гірських лижах у районі гір Крконоше, на зимових курортах Шпіндлеров Млін і в спортивному центрі Гарахов у західній частині гір, а також на курорті Пец під Снєжкою у східній частині Крконоше.

Німеччина. Зимові курорти Німеччини розташовані на півдні країни, у Баварських Альпах. Найбільш відомими і популярними серед іноземних туристів є альпійські курорти Берхтесгаден, Гарміш-Партенкірхен і Обер стдорф. У Гарміше працює багатофункціональний Олімпійський льодовий палац.

  1.  Гірськолижні курорти Азії: історія розвитку, найбільші центри

Безліч гірськолижних курортів у різних країнах розвиваються і модернізуються. Однак через низку несприятливих зовнішніх факторів вони не користуються великою популярністю в іноземних туристів, їх відвідують переважно місцеві жителі. В Індії міжнародну популярність має курорт Аули в Гархвалі. Нові лижні центри створені нещодавно в гірському штаті Уттар Прадеш. У цій країні функціонують також курорти Кедар, Кантха, Куш Кальян.

В Японії більше 10 комфортабельних лижних курортів європейського рівня розташовані на острові Хоккайдо, в тому числі олімпійські Саппоро і Нагано. Варто зазначити, що гірськолижний відпочинок у Японії є одним із найдорожчих у світі.

  1. Гірськолижні курорти Америки: історія розвитку, найбільші центри
    США. Історія американських зимових курортів почалася 1935 р., коля з'явився перший такий курорт "Сонячна долина". Сьогодні можна назвати три великих регіони, в яких розташувалося понад 50 гірськолижних центрів. На східному узбережжі, поблизу Вашингтона, Нью-Йорка і Бостона, в невисоких Аппалачських горах працюють Кіллінгтон, Страттон, Окемо, Стоув, олімпійський Лейк-Плесід та ін. Друга група курортів розташована в Скелястих горах, майже в центрі країни, у штатах Колорадо (Вейл, Аспен, Брекенрідж, Кістоун) та Юта (Парк-Сіті, Дир-Веллі, Сноу-берд}. Третя група зимових гірськолижних центрів зосереджена на західному каліфорнійському узбережжі: олімпійський курорт Скво-Веллі, курорти озера Техо (Нозстар, Хевенлі та ін.).

Канада — країна елітних гірськолижних курортів. У її західній частині розташований новий величезний гірськолижний центр Уїстлер. За 40 хв. їзди від Калгарі знаходиться гірськолижний центр Банф.

  1. Гірськолижні курорти Африки та Близького Сходу: історія розвитку, найбільші центри

В стране Ливан существует шесть основных горнолыжных курортов : Кедарс (2300 м),  Фарайя Мзаар (1890 м), Лаклук (1740 м), Факра (1750 м),  Канатбакиш (1990 м) и Заарур (1990 м). Следует отметить, что склоны гор здесь не будут усеяны толпами лыжников, а в окрестностях каждого курорта есть масса разных достопримечательностей.

Наприклад, є найбільші гірськолижні курорти Фарайя Мзаар і Лак лук у Лівані, єдиний невеликий гірськолижний курорт на північному сході Ізраїлю, в районі Голанських висот на кордоні із Сирією біля підніжжя гори Хермон на висоті 1600—2100 м.




1. Политология как наука о политической системе обществ
2. Варіант1 1.Предмет мета та завдання ЗЕД Предметом навчальної дисципліни
3. тема Транспортная система России Мировая транспортная система и ее место в развитии мировой экономик
4. 4c дискриминант этого уравнения
5. Реферат- Помножувач частоти великої кратності міліметрового діапазону з малими втратами
6. Задача этой главы заключается лишь в попытке рассмотреть проблему cексуальности в соединении с телесност
7. на тему Как компьютер помогает в учебе
8. 1 Общая характеристика территориального управления Министерства социального развития Пермского края по Г
9. Философия науки
10. ТЕМА- Общее понятие об имени прилагательном ЦЕЛИ- познакомить с понятием имя прилагательное; обо
11. О промышленной безопасности опасных производственных объектов
12. Лидерство в организаци
13. Химический анализ катионов
14.  Приватизация и формирование инвестиционного климата Активное включение иностранного капитала в ход эко
15. Техническая эксплуатация и обслуживание электрического и электромеханического оборудования
16. излучения и применяемый в химических и биохимических исследованиях в качестве меченого атома
17. Конспект занятия «Навстречу Олимпиаде!»
18. Cu Атомы в вершинах кубической ячейки и в центрах всех ее граней
19. Программное обеспечение, компьютерные сети
20. Тимоти Ван Паттен Аллен Култер