Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

ТЕМА 9 СИСТЕМА КОНТРОЛЮ І ДІАГНОСТИКИ ЕЛЕМЕНТІВ СИСТЕМ СИГНАЛІЗАЦІЇ ПЛАН ТЕМИ 9 9

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 3.6.2024

ТЕМА 9

СИСТЕМА КОНТРОЛЮ І ДІАГНОСТИКИ  ЕЛЕМЕНТІВ СИСТЕМ СИГНАЛІЗАЦІЇ

ПЛАН ТЕМИ 9

9.1  Підсистема контролю і діагностики  елементів систем сигналізації

  1.  Базова структура системи ПКД СС

9. 3 Основні функції системи ПКД СС

9.4  Моніторинг і аналіз елементів мережі СС

9.5 Аналіз протоколів ЗКС7

9.6 Контроль якості викликів і виявлення фактів несанкціонованого доступу до мереж СС

9.1  Підсистема контролю і діагностики  єлементів систем сигналізації

Підсистема контролю і діагностики систем сигналізації ПКД СС QUEST є інтелектуальною системою моніторингу компанії GN Nettest для мереж ЗКС7, GSM і IN. Дана система унаслідок властивої їй гнучкості може використовуватися як з одним центром контролю, так і у вигляді складної ієрархічної системи, що включає регіональні центри контролю великих мереж, сполучених з головним центром. Система виконана на платформі UNIX і здійснює збір і передачу даних з використанням пристроїв видаленого тестування (RTU), заснованих на спеціалізованому багатоканальному аналізаторі протоколів (БРА) тієї ж компанії, що дозволяє зменшити витрати при підвищенні якості і доступності функціонування.

Ретельно збалансована ієрархічна структура системи ПКД СС дозволяє здійснити як горизонтальне розширення на регіональному рівні з використанням додаткових серверів або більшого кількість БРА, так і вертикальне розширення на національному рівні. Завдяки відсутності необхідності заміни початкової системи, цей процес є відносно простим і недорогим, а використовування сукупності програмного і апаратного забезпечення гарантує дуже надійні і перешкодостійкі умови експлуатації, оскільки несправності окремих компонентів не приводять до зриву роботи всієї системи.

Наявність розподілених баз даних, що зберігають велику кількість інформації про сигналізацію, сумісна з трасуванням виклику по всій мережі навіть через декілька годин після його надходження, значно полегшує пошук несправностей при виявленні проблем в мережі.

Таким чином, використовування централізованої системи ПКД СС забезпечує корпоративних користувачів певним набором засобів, що дозволяють понизити вартість експлуатації, поліпшити якість послуг і одержуваних результатів, що надаються. Результати моніторингу сигнального обміну ЗКС7 є засобом управління наданням нових послуг і абонентів, оформлення рахунків транзитної сигналізації ЗКС7 і перевірки рахунків від операторів. Більш того, доступність даних ЗКС7 в режимі реального часу дозволяє попередити виникнення несприятливих умов, знайти факт несанкціонованого доступу, провести оцінку функціонування комутатора оператора, статистичних доказів якості послуг, що надаються, і т.д.

У даний час система встановлена і успішно експлуатується в таких компаніях, як  Sonofon (Данія), Mannesmann Mobilfunk GmbH (Німеччина), Bell Emergis (Канада), Post & Telecom (Австрія), ETISALAT (З'єднані Арабські Емірати), Global One, Malav (Угорщина) і ін.

  1.  Базова структура системи ПКД СС

ПКД СС — нарощувана, від одного центру до системи, з складною ієрархічною структурою, що містить Регіональні (RSC) і Національні (CSC) центри моніторингу і аналізу ЗКС7, які інтегровані з платформою цифрової мережі і управління послуг TeMIP, відповідній спеціально розробленій для телекомунікаційної індустрії платформі TMN, що дозволяє добитися сумісності з іншими системами. Таким чином, ПКД СС має відкриту розширювану архітектуру з доступом до даних через API і дозволяючу масштабувати систему з розширенням розмірів мережі.

ПКД СС складається з чотирьох рівнів обробки даних з використанням архітектури клієнт/сервер, яка базується на розподілених функціональних пристроях і системі децентралізованого збору даних з RTU, сполучених за допомогою мережі LAN. RTU використовуються для здійснення тестування мережі сигналізації, перехоплюючи для проведення протокольного аналізу закінчені одиниці сигналізації, а всі статистичні дані, як описується далі, збираються в трафіку сигналізації. У разі виявлення сигналів тривоги або порушення встановлених порогів інформація прямує в Регіональний або Національний центр або на вимогу, або автоматично, оскільки всі пункти зв'язку охоплені локальною мережею (Ethernet), а із зовнішніми пристроями — по мережі WAN TCP/IP з використанням широкого діапазону вже є у розпорядженні елементів мережі. На фізичному рівні існує альтернатива між ISDN і Х.25.

Моніторинг мережі ЗКС7 за допомогою RTU забезпечує необмежений доступ до всіх даних ЗКС7 незалежно від того, яка фірма є постачальником елементів. Більш того, дані поступають в режимі реального часу незалежно від полягання завантаження мережі, забезпечуючи тим самим більш надійне отримання інформації. ПКД СС заснована на використовуванні (рис. 9.1):

•    RTU, здійснюючих моніторинг.

•     Центральної системи моніторингу і аналізу, що містить:

•   операційну систему UNIX;

•   цифрову платформу TeMIP TMN;

•   робочі станції/сервери, відповідні промисловому стандарту;

•   графічний призначений для користувача інтерфейс Х-Windows/Motif;

•   реляційну базу даних Oracle.

•     Зв'язки між пунктами збору даних і операційним центром

по мережі WAN на TCP/IP.

Тут як RTU використовуються дистанційно керовані аналізатори МРА, а центри контролю базуються на цифровій платформі TeMIP, операційній системі UNIX, робочих станціях і серверах, відповідних промисловому стандарту, графічному призначеному для користувача інтерфейсі X-Windows/CDE, графічній системі Data View's і регіональній базі даних Oracle.

Згідно даній схемі, регіональний центр моніторингу і аналізу

Рис. 9.1. Базова архітектура системи контролю і діагностики ПКД СС

 (RSC) здійснює моніторинг каналів сигналізації за допомогою RTU-аналізаторів МРА, забезпечуючи:

• управління моніторингом, аналізом і пошуком несправностей;

• аналіз протоколів ЗКС7;

• збір статистичних даних;

• аналіз маршрутизації;

• трасування виклику;

• виявлення фактів несанкціонованого доступу;

• управління системою.

Центральний пункт моніторингу і аналізу (CSC) одержує оброблену інформацію від всіх регіональних центрів, причому для більш детального перегляду оператор на центральному пункті може з свого робочого місця увійти до будь-якого регіонального центру. Це дозволяє підтримувати конфігурації систем, що складаються з одного центру моніторингу і аналізу, сполученого з RTU за допомогою LAN у вигляді мережі Ethernet або WAN, яка може бути реалізована, наприклад, як мережа, заснована на TCP/IP - маршрутизаторі з фізичним рівнів ISDN або Х.25.

Оскільки ПКД СС має ієрархічну архітектуру з розподіленою обчислювальною потужністю і здатністю збереження даних, це значно спрощує розширення системи і знижує його вартість. ПКД СС має дуже ретельно збалансовану системну концепцію, що дозволяє проводити як горизонтальне розширення на регіональному рівні з використанням додаткових систем або великої кількості RTU, так і вертикальне розширення на національному рівні. Модернізація відповідно до національної конфігурації може мати місце «на вимогу» для задоволення потреб, що ростуть, тоді як всі переваги і гнучкість децентралізованого процесу моніторингу і аналізу зберігаються на регіональному рівні.

ПКД СС розроблена як відкрита система, що робить можливим доступ до даних ззовні, наприклад, існує можливість отримання доступу ззовні до статистичних даних і даних по виклику, що забезпечується прикладним інтерфейсом (API), що є широко поширена мова запитів SQL.

9. 3 Основні функції системи ПКД СС

У загальному випадку ПКД СС забезпечує:

•    централізований пошук несправностей в мережах ЗКС7, GSM і IN;

•    збір статистичних функцій;

•    трасування виклику по всій мережі (з різними сигнальними протоколами);

•    виявлення несанкціонованих викликів в режимі реального часу;

•     завчасне попередження про виникнення збійних ділянок мережі;

•     тарифікація і моніторинг послуг для нових абонентів;

•     тарифікація транзитних викликів;

•     підтвердження достовірності рахунків від інших операторів, і має наступні додаткові варіанти використовування, націлені на оптимізацію функціонування мережі і надання нових інтелектуальних послуг.

9.4  Моніторинг і аналіз елементів мережі СС

Використовування системи ПКД СС для моніторингу і аналізу елементів мережі є її основним вживанням, з якого виходять всі інші варіанти використовування, зокрема, відображення сигналів тривоги, що поступають від мережі сигналізації при виявленні фактів несанкціонованого доступу або від внутрішніх сигналів тривоги обладнання. Наявність опцій настройки, фільтрації і визначення порогів для моніторингу, функціонування ліній або інтенсивності трафіку дозволяють більш детально проводити аналіз даних. Вікно обробки сигналів тривоги (алармов), представлених в системі ПКД СС у форматі OSI, відображає час надходження сигналу, його статус, серйозність порушення і т.д.

9.5 Аналіз протоколів ЗКС7

Аналіз протоколу кожної лінії сигналізації здійснює RTU, а системний оператор може запитати докладну інформацію при здійсненні моніторингу і аналізу для перекладу цих даних в центральний пункт. Опція аналізу протоколів забезпечує можливість централізованого пошуку несправностей мережі з вбудованою функцією допомоги і поставляється з великою кількістю протоколів.

9.5.1. Аналіз маршрутизації мережі СС

Дана функція забезпечує відображення в режимі реального часу вибіркових статистичних і функціональних даних для одного або більш з'єднань.

9.5.2.  Збір і обробка статистичних даних по

з'єднанням і викликам мережі СС

У цьому випадку можна запустити лічильник для кожного типу повідомлень по всіх лініях. Ці лічильники забезпечують докладні статистичні дані для кожного типу повідомлень. Функція статистики виклику дає можливість аналізу розподілу викликів по мережі і заснована на записі інформації про виклик (CDR), створюваною системою ПКД СС для кожного виклику. З метою відстежування викликів по мережі ЗКС7 або GSM в системі передбачена функція трасування виклику, виконувана шляхом визначення телефонного номера або його частини. Відмітною особливістю даної процедури є відсутність необхідності в проведенні додаткової настройки перед викликом, у зв'язку з чим не потрібна і інформація щодо маршрутизації, а трасування може бути здійснено після початку виклику.

При цьому даною функцією може користуватися одночасно декілька користувачів.

9. 5. 3. Статистичний звіт функціонування мережі СС

Дана функція є вдосконаленою функцією статистики з'єднання (Q.752), яка забезпечує доступність маршруту і кожного рівня протоколу. Статистичний звіт може бути представлений в табличній формі або і у вигляді різних діаграм.

9.6 Контроль якості викликів і виявлення фактів несанкціонованого доступу до мережі СС

Грунтуючись на функції, відповідної Е.422, можна провести аналіз невдалих викликів і встановити зв'язок вдалих викликів в мережі з інформацією про причини невдалих викликів. Окрім цього, в системі передбачена функція виявлення фактів несанкціонованого доступу, яка заснована на здійснюваному в режимі реального часу контролі підозрілих викликів і зборі CDR. Як ілюстрація, на мал. 9.2 приведена структура організації доступу до системи ПКД СС, виконана на основі TeMIP технології.

Рис.  9.2. TeMIP менеджер доступу

Така структура дозволяє внести абонентів в «Сигнальний список» або «Список докладного нагляду», що гарантує формування повідомлення про несанкціоновані виклики в процесі їх виконання. Ця функція може бути використана великою кількістю користувачів для розподіленого виявлення у вікні.

Контрольні питання та завдання

  1.  Пояснити призначення підсистеми контролю і діагностики  елементів систем сигналізації.
  2.  Описати базову структуру системи ПКД СС.
  3.  Які існують основні функції системи ПКД СС?
  4.  Пояснити базову архітектуру системи контролю і діагностики ПКД СС.
  5.  Як забезпечується моніторинг і аналіз елементів мережі СС?
  6.   Пояснити аналіз протоколів ЗКС7.
  7.  Як реалізується контроль якості викликів і виявлення фактів несанкціонованого доступу до мереж СС?
  8.  Як забезпечується TeMIP менеджер доступу до мереж СС




1. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук Харків ~ Д
2.  Функциональная стилистика как раздел языкознания Функциональная стилистика ~ раздел языкознания к
3. Александру и Федерико за их любовь и поддержку а также Эйрин Виктории и Шарлотте Шелдону Винсенту и Елене
4.  В першому наближенні приймаємо ~ 1
5. VY LT 3 DMC 310 Blck
6. Областной детский Референдум ПОЛОЖЕНИЕ I.html
7. Знакомство с В Шукшиным
8. реферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата біологічних наук Київ 200
9. Гидропривод поступательного движения привода подач горизонтального станка
10. Лекция 1. Предмет изучения институциональной экономики и её место в современной экономической теории Лек
11. Поиск неисправностей осуществляется следующим образом
12. Российский государственный профессионально педагогический университет Институт психологии Кафедр
13. Посланники во времени 3 2 Глава 2
14. Sovetyiperezhivshimzhutkiesobyitiy
15. Железа Гормоны Место действия Физиоло
16. задание 1 Соотнесите критерий различия и то что присуще естественным наукам в отличие от гуманитарных
17. . 2. Расчетный потребный напор В общем виде где б параллельное соединение труб
18. Поддержка профессионального становления педагоговдефектологов приглашает принять участие в публикации
19. ШПЕДЕР Ж. ЭЛЕКЕШ И
20. НЛП - мнение психолог