Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

на тему- Біографія Миколи Андрійовича Аркаса

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 3.6.2024

РЕФЕРАТ

з історії України

на тему:

« Біографія Миколи Андрійовича Аркаса».

    Виконала учениця групи ОК – 11

Герасимова Аліна

2010 рік.

Микола Андрійович Аркас

Адмірал Микола Андрійович Аркас (1816-1881 рр.) народився в Миколаєві в сім'ї греків-переселенців, що не побажали жити на Батьківщині під турецьким ярмом. У 10 років, Аркас почав службу гардемарином на кораблях Чорноморського флоту. У 1828-1829 рр. він брав участь в російський-турецькій війні; (морські десанти, блокада і штурм крепостей з моря).

Після перекладу на Балтійський флот Н.А.Аркас командував судами, на яких здійснювали плавання члени імператорського прізвища. З ними на борту Микола Андрійович пройшов навколо Європи до Греції і в інші південні країни.

У 1871 р. 20 квітня генерал-ад'ютант віце-адмірал Аркас призначається головним командиром Чорноморського флоту і портів і военным губернатором Миколаєва.

На цій посаді він, як і Б.А.Фон-Глазенап, пробув майже десять років, по 1 січня 1881 р. Час його правління співпав з возрождением Чорноморського флоту, але вже не парусного, а якісно нового - парового і броненосного.

До приїзду Аркаса до Миколаєва, Росія вже відмовилася від виконання Паризького трактата і почала відтворювати флот на Чорному морі.

Указом від19 січня 1870 р. предписувалось в Миколаєві почати споруду перших броненосних судів. Адмірал Аркас вклав багато енергії і старання в цей процес, який спочатку опинився не простий, оскільки потрібне було в корені міняти виробництво, технології споруди судів і психологию моряків.

До цього часу в розвинених морських країнах вже велося будівництво броненосців і бронепалубних крейсерів, робились перші спроби створити суда-миноносці, почалося застосування пасивних мінних загород.

Як передова людина нового часу, Аркас почав свою діяльність з перестройки Адміралтейства під броненосне судобудівництво. Було потрібно зведення нових майстерень, відновлення покинутих елінгів і перенавчання майстрів. Для виготовлення морських мін на Стрілці була побудована мінна лабораторія. У червні 1871 р. почав працювати Миколаївський ракетний завод. У Адміралтействі, що відроджується, почалася збірка оригінального круглого броненосця берегової оборони "Новгород", привезеного по частинах з Петербурга, це був перший броненосний корабль, який по прізвищу автора проекта, віце-адмірал А.А.Попова, прозвали "поповкой" 21 травня 1873 р., у присутності того, що спеціальний приїхав для цього генерал-адмірала, поповка "Новгород" зійшла на воду. Незабаром почалося будівництво другої поповки, що отримала назву на честь конструктора, - "Віце-адмірал Попов", которую побудували в 1877 р. Поповки предназначались для захисту Днепро-бузького лимана і Керченської протоки.

Адміралові Аркасу не вдалося побачити повномасштабне будівництво нового броненосного флоту - він помер до закладки первого ескадронного броненосця "Катерина друга".

Похований Микола Андрійович у Миколаєві у фамільному склепі у Кладбищенскої церкви.

.




1. в пределах области региона страны континента или всего земного шара
2. Реферат на тему История строительства и архитектуры от первобытнообщинного строя до периода промышленной р
3. ТЕХНИКО ЭКОНОМИЧЕСКИЕ РАСЧЕТЫ К ПРОЕКТУ ЦЕХА ПО ПЛАВКЕ НОРМАЛЬНОГО ЭЛЕКТРОКОРУНДА МОЩНОСТЬЮ 300000Т-ГОД
4. Тема 8 Ценообразование на предприятиях Что такое цена Виды цен
5. УТВЕРЖДАЮ3
6. Тема- Ранній постнатальний розвиток Питання- Особливості стадії новонародженності
7. основного состояния являются--- гипоксемия гипокапния газовый ацидоз-- гипоксемия гипокапния газовый а
8. ВАРІАНТ 1 Завдання 1
9. Влияние окружающей среды и образа жизни на состояние здоровья организма и его спортивную подготовку
10. 23028
11. статья посвящена численным методам решения дифференциальных уравнений
12. політичний діяч. Маючи багато власних грунтів і навіть полонину був розумним чесним і справедливим.html
13. Выбор материала является крайне важным этапом проектирования сварных конструкций
14. пробками в центре
15. Налоги на прибыль МСФО 12
16. Особенности темперамента зависят от химизма крови и гормонов
17. Разведка нефти
18. Setter ~ внесенная и зарегистрированная торговая марка компании bsysPrint GmbH
19. Квартирный вопрос 08 Ваши фамилия имя отчество возраст Фамилия
20. задание в Верхнем городе