Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

і Однак діячі епохи були щиро впевнені що переживають і здійснюють відродження

Работа добавлена на сайт samzan.net: 2016-03-30

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 20.5.2024

Передові діячі перехідного періоду, борючись проти всесильної офіційної церкви і схоластики, використали культурну спадщину античної давнини, особливо античної Греції. Звідси - термін Відродження (Ренесанс по-італійському II Rinascimento) - досить неточне позначення, що збереглося в науковій літературі до наших днів. Насправді культура пізнього середньовіччя, що різко відрізнялася за історичними умовами свого виникнення й формування від умов античного світу, ніяк не могла бути простим відтворенням античності. Однак діячі епохи були щиро впевнені, що переживають і здійснюють відродження. В галузі медицини Західна Європа прийняла крім спадщини античної медицини також спадщину передової медицини народів Сходу, що стало відомим у Європі завдяки діяльності арабістів, перекладачів з арабської мови на латинську (Герарда Кремонського, Костянтина Африканського та ін.). Енгельс писав: «Це був найбільший прогресивний переворот з усіх пережитих до того часу людством, епоха, яка потребувала титанів і яка породила титанів щодо сили думки, пристрасті й характеру, щодо багатосторонності і вченості... Але що особливо характерне для них, так це те, що вони майже всі живуть у самій гущі інтересів свого часу, беруть жваву участь у практичній боротьбі... Кабінетні вчені були тоді винятком...»

У соціалістичних утопіях епохи Відродження - «Утопії» То-маса Мора (1476-1535), «Місті Сонця» Томмазо Кампанелли (1568-1633), «Новій Атлантиді» Френсіса Бекона (1561-1626) і ряді інших порушувалися також питання медицини і лікареві відводилося велике місце у проблемах особистого і громадського життя.

Як уже зазначалося, навчання медицини на медичних факультетах майже в усіх тогочасних університетах Європи зводилось до вивчення Канону Ібн-Сіни, коментарів до творів Гіппократа, Галена. У багатьох університетах, включаючи і Краківський, окремо викладалась астрологія, яка намагалася встановити вплив небесних світил на здоров'я людини, показати, як залежно від положення їх можна дати прогноз захворювання у людини, передбачити хід подій у житті окремих міст і навіть цілої країни. Вміння складати такі гороскопи входило в коло знань кожного тогочасного дипломованого доктора медицини. Викладання фармації було пов'язане з алхімією, яка шукала «філософський камінь» для перетворення звичайних металів у золото і засобів повертати людям похилого віку молодість. Своїх клінік для навчання  студентів  університети в переважній більшості не мали. Така відірваність від життя не могла не викликати протесту серед самих лікарів, які по закінченні школи ще довго відчували свою цілковиту безпорадність біля ліжка хворих.




1. Узаконенная лженаука
2. Первая война России c Францией в эпоху Наполеона (1799 1800 г
3. Современные банковские технологии с использованием компьютерной техники
4. АНГЛИЙСКИЙ ЯЗЫК ЗА ПЕРИОД ОБУЧЕНИЯ И ВОСПИТАНИЯ НА III СТУПЕНИ ОБЩЕГО СРЕДНЕГО ОБРАЗОВАНИЯ ORL SPEECH SITUTION.html
5. на тему- Налогообложение оплаты труда и пути его совершенствования на примере ООО Хоум кредит энд финанс
6. Реферат- Формирование новой Российской Государственности в 1990 2001 гг
7. Бюджет
8.  Собственность каждого из супругов Раздельное имущество супругов ст
9. тема экономического управления широко применяется в экономически развитых странах
10. Тема- 2012 Электрическая схема блока питания АТХ
11. Понедельник Виктор Владимирович
12. Життєвий цикл лікарських засобів
13. тема наказаний выглядела следующим образом- смертная казнь в 60 случаях телесные наказания тюремное заключ
14. тематическим употреблением спиртных напитков характеризующееся патологическим влечением к ним развитием
15. Доклад Коротенко В
16. Лекция 2.1.2. Принципы организации технического обслуживания РО
17. Лекция 3 НАУЧНАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ ТРУДА НА УГОЛЬНОЙ ШАХТЕ 1
18. Приемы межличностной коммуникации Во всякой организации параллельно со структурами формальных официаль
19. Восприятие звуков человеко
20. Управление персоналом Крюкова Елена Александровна Группа курс научный руководитель-