Будь умным!


У вас вопросы?
У нас ответы:) SamZan.net

інвалідам Державна соціальна допомога інвалідам з дитинства та дітямінвалідам Станом на 1 листопада

Работа добавлена на сайт samzan.net:

Поможем написать учебную работу

Если у вас возникли сложности с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой - мы готовы помочь.

Предоплата всего

от 25%

Подписываем

договор

Выберите тип работы:

Скидка 25% при заказе до 31.5.2024

Державна соціальна допомога інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам

Державна соціальна допомога інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам  

Станом на 1 листопада 2011 року згідно Закону України “Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам” державна соціальна допомога призначена 14411 інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам до 18 років, з них дітям-інвалідам до 18 років – 5729 одержувачам.

Державна соціальна допомога призначається у таких розмірах:

-         інвалідам з дитинства I групи - 100 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;

-         інвалідам з дитинства II групи - 80 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;

-         інвалідам з дитинства III групи - 60 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;

-         на дітей-інвалідів віком до 18 років - 70 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

 

Прожитковий мінімум визначається відповідно до Закону України “Про прожитковий мінімум” та щорічно затверджується Верховною Радою України за поданням Кабінету Міністрів України і періодично переглядається відповідно до зростання індексу споживчих цін разом з уточненням показників Державного бюджету України.

 

З 1 жовтня 2011 року допомога призначається у такому розмірі:

-         інвалідам з дитинства I групи – 1176 грн. (з урахуванням надбавки на догляд (784+392);

-         інвалідам з дитинства II групи – 627.20 грн. (784);

-         одиноким інвалідам з дитинства II групи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу потребують постійного стороннього догляду з надбавкою на догляд – 744.80 грн. (627.20 + 117.60);

-         інвалідам з дитинства III групи – 470.40 грн. (784);

-         одиноким інвалідам з дитинства III групи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу потребують постійного стороннього догляду з надбавкою на догляд – 588 грн. (470.40 + 174.60) (784);

-         дітям-інвалідам – 534.80 грн. (764) (без урахування надбавки на догляд);

-         за дитиною-інвалідом до 6 років з надбавкою на догляд – 975.30 грн. (548.80 + 426.50);

-         на дитину-інваліда віком від 6 до 18 років з надбавкою на догляд – 1059.80 грн.(548.80+ 411).

 

Інвалідам з дитинства I групи встановлюється надбавка на догляд за ними в розмірі 50 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Одиноким інвалідам з дитинства II і III груп, які за висновком лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу потребують постійного стороннього догляду, встановлюється надбавка на догляд за ними в розмірі 15 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Надбавка на догляд за дитиною-інвалідом установлюється в розмірі:

-         на дитину-інваліда віком до 6 років - 50 відсотків прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років,

-         на дитину-інваліда віком від 6 до 18 років - 50 відсотків прожиткового мінімуму для дітей віком від 6 до 18 років.

Надбавка на догляд за дитиною-інвалідом віком до 18 років призначається одному з батьків, усиновителів, опікуну, піклувальнику, які не працюють, не навчаються (крім заочної форми навчання), не проходять службу, не займають виборну посаду і фактично здійснюють догляд за дитиною-інвалідом. Надбавка на догляд за дитиною-інвалідом віком до 18 років також призначається одному з батьків, усиновителів, опікуну, піклувальнику, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами, у відпустці без збереження заробітної плати, у разі якщо дитина-інвалід потребує домашнього догляду, і вони  фактично здійснюють догляд за дитиною-інвалідом. Одинокій матері (одинокому батьку) надбавка на догляд за дитиною-інвалідом призначається незалежно від факту роботи, навчання, служби.

Державна соціальна допомога інвалідам з дитинства або на дітей-інвалідів віком до 18 років призначається органами праці та соціального захисту населення.

Заява про призначення державної соціальної допомоги розглядається органами праці та соціального захисту населення не пізніше 10 днів після надходження заяви з усіма необхідними документами.

Державна соціальна допомога призначається з дня звернення за її призначенням.

15 березня поточного року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та інвалідам» за № 3133-17 (набув чинності з 08.04.2011), яким передбачається:

-         призначення з 1 січня 2012 року (у підвищеному розмірі - на 25%) надбавки на догляд інвалідам з дитинства І групи віднесеним до підгрупи А до державної соціальної допомоги відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» у розмірі 75 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;

-         призначення надбавки на догляд на дітей-інвалідів особам, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, у відпустці без збереження заробітної плати, у разі якщо дитина-інвалід потребує домашнього догляду, при умові фактичного догляду за нею;

-         призначення надбавки на догляд за одинокими інвалідами з дитинства ІІ-ІІІ груп, які потребують постійного стороннього догляду на підставі довідок, які видаються лікарсько - консультативними комісіями лікувально - профілактичного закладу;

-         виплату допомоги на поховання у разі смерті інваліда з дитинства та дитини-інваліда відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» або інших нормативно-правових актів за вибором члена його сім’ї або особи, яка здійснила поховання.




1. Психология
2. Характеристика Отдела Министерства финансов Чувашской Республики по Моргаушскому району
3. Введение. Вольт и Фарадей
4. Определите группу крови
5.  Легион Мистик является единым целым и никто не имеет права на обособленность а также на влияние из вне
6. Лабораторная работа 11 Измерение малых толщин по интерференционным линиям в спектре Цель работ
7. Карамзин Н М - «Бедная Лиза» «первое национальное произведение»
8. варианту Составить алгоритм Составить блоксхему Составить программу Запустить программу отл
9. ТЕМА- Экономикостатистический анализ себестоимости зерна в СПК Соляное Черлакского района Омской област
10. Значение научных исследований в микробиологии
11. Проблема потребительского выбора [2
12. Если 1b и 2b то 12b и 1'2b
13. Охарактеризовать предмет психологического консультирования
14. Музыка в Советский и постсоветский периоды.html
15. Средства понижающие потребность миокарда в кислороде и повышающие его доставку к миокарду- а органичес
16. Любовь та яркая звезда Которую легко достать Но в жизни надо знать всегда Любовь так трудно удерж
17. Обделка вертикальных стволов
18. морское училище имени М
19. Благотворитель гребневского храма Николай Патрикеев
20. Загальні вимоги безпеки до систем що працюють під тиском